Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
A Slack/Zoom azt nem tudja, hogy adja a csevegő/videó appot, az email klienst, a tárhelyet, a tárhely/dokumentum kezelő szoftvert, a word/táblázat/prezentációs stb szoftvert, a belsős céges kommunikációs platformot, a mail szervert és mindezt úgy, hogy ezek natívan támogatják egymást és összedolgoznak.
Ezért használják a vállalatok.
Ezt kínálja a cégeknek a Microsoft és Google.
Ezt a Slack/Zoom nem tudja kínálni, mert van egy darab csevegő/videó appjuk.
Ha itt akar lenni a Slack/Zoom, akkor ezzel kell versenyezni.
Azt meg nem a bíróságon kell, hanem beleölt melóval és dollár milliárdokkal és idővel.Én sem tudom ezt jobban elmagyarázni.
Attól, hogy most kikerül a Teams, a Slack/Zoomot ugyanúgy csak egy tucat csevegő app lesz, és a cégek többsége a kényelmesebb, all-in-one megoldást fogják preferálni. -
Busterftw
nagyúr
Tudom, elotte meg a csomag reszekent default ott volt a Skype for Business, elotte meg a Lync, elotte meg az Office Communicator.
Tehat mit akarunk mondani?
A Microsoft ugyanazzal a megoldassal szolgalja ki a piacot, mint eddig, a Slack/Zoom pedig szinten nem valtoztatott a szolgaltatasain, amit kinal.Mitol var valtozast a Slack/Zoom, ha nem valtoztat semmin?
A covid alatt pedig epp a "kenyelem" es all-in-one megoldas volt a prioritas, mert nagyon rovid ido alatt kellett otthon embereket es komplett csapatokat felszerelni.
Ebbol a Slack is kivette a reszet, de ertheto modon a cegeknek az a megoldas egyszeru, ami szeleskorben nyujt mindenre megoldast.Se a Slack, se a Zoom ezt nem tudja.
-
Busterftw
nagyúr
A digitalizacio miatt nem kell azokat a vallalatokat megcelozni, ez a piac folyamatosan novekszik. Lasd a Slack esetet, mikozben az Office es a becsomagolt Skype/Teams mar jelen volt. (Teams epp 2017-ben jelent meg)
169,000 paid subscription Q1 2022, ott mar kb eltunt a covid is.
Ezert mondom, hogy nem ugy nez ki az Teams/suite megoli oket.
Menni kell tovabb, fejelszteni, versenyezni es piacokat szerezni.
Tobb love, tobb fejlesztes aztan lehet versenyezni ott, ahol a MIcrosoft/Google.Nem kell tron fosztani, de olyan hozzaallassal hogy szarok bele es inkabb megyek a birosagra sirni, nem kell a piacon lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
Az "enterprise világa" sem valami misztikum, ugyanúgy leváltható bárki és bármi, az üzleti logika pontosan ugyanaz. Csak keményebb dió, ahogy te is írod: "Ott egy trónfosztást megcsinálni nagyon nehéz." Nagyon nehéz, de nem lehetetlen. Sokkal több pénz és idő kell hozzá ez viszont igaz. Én csak ezt állítom.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
btprg
senior tag
"A Teams egy kalap szar, mindenki utálja, de azt használják, mert nincs más enterprise környezetben."
Mi a baja vele a "mindenkinek"? Én nemrég kerültem nagyvállalathoz, és eddig azon kívül, hogy új IM-et csak a miniatűr ikon pár pixelének változásával jelez (ezt mondjuk gyűlölöm, főleg hogy pont piros-zöld változás), és ezt nem lehet személyre szabni, más rossz dolgot nem láttam benne. Jól működik a chat, a videózás, lehet csatolmányokat küldeni, nem szokott összeomlani.
Előtte kis cégnél először a Slack-kel próbálkoztunk, és nekünk meg az nem jött be, mert nem volt normális kliens minden platformra, ráadásul egy bloatware volt. Aztán megtaláltuk a Telegram-ot, és minden jó lett
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Busterftw
nagyúr
A kerdes ugyanakkor felmerul, hogy a Slack/Zoom, mint Teams kompetitor is ossztarsadalmi es gazdasagi szemponbol nezi ezt? Erosen ketlem.
Illetve a tarsadalmi erdek ebben az esetben szerintem eros (a felhasznaloi bazis es a szoftver jellege miatt), nyilvan kornyezetszennyezesnel mas a helyzet.
-
Busterftw
nagyúr
Azert ez igy komplikaltabb am, itt mennyiben volt a vezetes/IT dontese a dolog?
Hiszen ha Office-cal jar amit amugy is hasznalunk, itegracioval, mi szukseg van egy kulonallo szoftverre?Az mar egy kulon support, kulon contact, kulon futo penzugyi/admin teher, amit most egy teto ala hoztak. Ez miert nem valid pont ez ceg szamara?
"Mert ha te feltalálod a világ legfaszább csevegő appját, esélyed sincs betörni a piacra."
Az office suite piacra persze hogy nem, ahhoz kellene kinalni egy office suitet, egy darab fasza csevego app nem eleg. Lasd Slack/Zoom.Viszont a csevego appok piacan nem teljesitenek rosszul.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Szerintem nagyon tulbecsulod az atlag "irodas" szakmai szintket es igenyeit.
Mi meg vagyunk vele elegedve, de nagy atlagban annyi szamit, hogy menjen a chat/kezeljen tobb szaz videohivast, meetingek szinkronizaljanak az Outlookkal.
Miert kell ide a Slack?"hogy ez ne maradjon így"
Ezt kifejtened? Tehat buntessuk azokat a cegeket, akik folyamatosan ontik a dollarmilliardokat a fejlesztesbe a piaci verseny miatt? -
Egon
nagyúr
Amúgy a panasz az integráltság foka. Az Outlookba is teljesen bele van gyógyítva a Teams. Nálunk hiába van WebEx is, annak a linkjét már be sem tudom rakni, alapból a Teamset dobja be egy meghívóba. Na, ez rohadtul nem oké.
+1.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Busterftw
nagyúr
Ugy ertem azt a tenyt, hogy a nincsenek egy ligaban, Microsoft jol helyezkedett, beletolta a dollarmilliardokat, nincs az a befekteto.
A monopoliumok ellen kuzdeni kell, de itt nagyon max duopoly van a Google miatt.
"Olyan ez, mintha a 100 méteres síkfutásnál valakinek elég lenne csak 10 métert futnia. Mégis ki állna oda a 100 méteres rajtvonalhoz?"
En nem igy latom a hasonlatot.
100 meteres sikfutason a Microsoft 9.58 masodpercet tud, a Google 10-et, a Slack 16-ot a Zoom sorhassal meg 17-et.
Ilyen ertekekkel teljesen egyertelmunek kellene lenni a szereplonek, hogy inkabb maradjanak a kocsmanal.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest