Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
No egy-két kép meg videjó, ahogy ígértem.
-
kelly416
veterán
Ja? Nekem 4db 2,5 decis műanyagpoharat (felniközepet) hoztak, de azért is hálas vagyok. Mondjuk a végén azt mondtam, inkább fizettem volna ki a postát, de ez is egy lecke volt.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz kelly416 #17690 üzenetére
Ne is mond, nekem is elakadt a csomagom egyszer, még a tax nevű tételt is vám alá vonták, de lefordítattam a számlát (az PDF-ben jött) és úgy se a shipping se a tax nem került bele, csak a 368 dollárt adóztatták meg, de ugye a tax egyszer már ki volt fizetve... boldog voltam, de lett cuccom, amit el is pacsmagoltam már mások autóira.
Ha van más országban rokon/ismerős, akkor hozzá rendeld, csak itthon nem tudnak külföldiül vámosok.
A Polo-mban kellett övet cserélni mert el volt durranva a patronja, abban szereltem egy órát mire kiszabadult... a vezető oldali, az utas oldali az még egy óra volt.
A merciben aljzatszőnyeget cseréltünk szakadó esőben, az viccesebb volt."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
kelly416
veterán
válasz 2ozzmexy #17689 üzenetére
Frászt melós. Költséges, de nem melós. Én kirámoltam a teljes belét az autónak, csak műszerfal és tetőkárpit maradt. Ebben benne volt a 6 öv is, úgyhogy mind a hatról pontosan tudom, hogyan vannak rögzítve. Egy délelőtt alatt simán cserélhető mind a hat.
Találni bézs színűt, meghozatni amcsiból és kifizetni a vámot meg az áfát, az a sok. Mert a nyomorultak a szállítási költséget is hozzá adják a termék árához és utána számolnak vámot meg áfát. Ha 4000Ft-ért veszek egy levegőszűrőt, de a mérete miatt 26000Ft a szállítás, akkor 30000 után számolják a járulékokat teljesen jogtalanul. De ugye ezt nekem senki nem ítélné meg, úgyhogy ha kell az amcsi vas, fizessek. -
2ozzmexy
senior tag
A prevent/prelix termékekből csak a zárolajozó és jégoldó cuccot használom, azért mert csak ők gyártanak olyan picikét...
A többi kukába való, legyártani is csak ökológiai lábnyom volt. Legalábbis amiket én próbáltam, azok mind hitványak voltak. Most az új szériás szórófejesből nem sokat próbáltam, úgyhogy azokról nem tudok nyilatkozni.
De a régi kék flakonos hajtógázos és a nedveskendők, az mind szemét."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz 2ozzmexy #17683 üzenetére
Ezek a cuccokat meg a 120-as Skodahoz vettem szoval inkabb 20 eves szerek voltak. De talaltam egy fem kannat. Abba mondjuk nem mernek mar benzit tenni nem tudom rozsdas-e belul. Majd belevilagitok.
Van egy 10 meg egy 5 litetes muanyag. Szoval mindegy is kb.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
2ozzmexy
senior tag
válasz kelly416 #17675 üzenetére
Valszeg a rugó sem az igazi már, de ha se gőzzel se APC-vel nem jött ki, akkor azt már csak az ecetes olló szedi ki belőle...
Amikor volt lehetőségem, akkor kipróbáltam hidd el, Frosch (de bármilyen jó) mosogatószer 1:10-ben, ecsetelve, aztán a gőz, amit ez nem hoz ki, azt semmi.
A bimmer volt az egyedüli amivel odáig jutottam, hogy a szélvédőt denszesszel kellett áttörölni, mert semmi sem tűntette el a homályos foltokat. Azóta bármelyik ablaktisztító jó hozzá..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
kelly416
veterán
válasz 2ozzmexy #17672 üzenetére
Hát... azt nem merem ígérni, mert a sajátomat 3x mostam, egyszer gözöltem, és még mindig nem húzza jól vissza az automata, pedig tisztának látszik. Ez úgy kb. fél siker. Bár lehet, az elmúlt 27 év sem feszesítette a cséve rugóját.
De általában a legjobb szándékom ellenére is galibát csinálok más autójában inkább, mint hasznot, úgyhogy nem nagyon szoktam másét csinálni.Legutóbb havernak a Dakotában a motortéri szerelő-lámpát csináltam meg ledesre (elöregedtek és elkorrodáltak az eredeti saruk), erre a nyomi lámpa nem beesett menet közben az elektronikára és zárlatot okozott? Szerencsére csak egy bizti ment ki (pont a fél műszerfal halt csak le tőle rádióstól), úgyhogy nagy baj nem lett, de akkor is ég a pofám. Pedig vissza rögzítettem rendesen. Szerintem. Murphy nem így gondolta.
-
tboldi
nagyúr
-
kelly416
veterán
válasz szőröscica #17666 üzenetére
Pedig kutyák.
-
kelly416
veterán
Ma meg akartam kicsit igazítani az ablaktörlő lapátokat, de ha már ott.járok, kiszedem a faleveleket... amikor lebontottam a szélvédő alatti műanyagot mindenestől, kibontottam az ablaktörlő karokat, leszedtem az ablaktörlő teljes mechanikáját és végül már nem volt honnan több ganajt kirámolni, elkezdtem mindent visszaépíteni.
De ilyen segítségekkel könnyen megy a munka.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Alusky #17658 üzenetére
És lehet hogy a végén drágább lesz a hús mint a leves...
Azért jó képbe kerülni, annyi kóklerrel találkozok újabban.
Amúgy ma nekem egy buszsofőr ígért szexet egy sávváltás után, de amikor kiszálltam a pirosnál megkérdezni mi nem tetszett neki, akkor bőszen mutogatta a fedélzeti kamerát... de az ablakot nem tolta el hogy megkérdezhessem mi volt a gondja végülis. Gondolom a bimmer nem tetszett neki, vagy csak elszokott tőle hogy van rajta index.[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Alusky
aktív tag
válasz bitpork #17657 üzenetére
Én a mai napig nem tudom miben vagyok és nem is érdekel, ezért fizetem a könyvelőt, hogy csinálja ami nem az én dolgom.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
bitpork
nagyúr
válasz Reggie0 #17655 üzenetére
Ha saját tulajdon akkor nem kell eladnod a vállalkozásnak tudommal, csak bizonyos (pl felhasználási jog) és tudod az aktuális piaci árat amortizálni. így szükségszerűen nem kell külön adót fizetned mint magányember, vagy ha éppen használt tárgyi eszköz akkor évi 600kig csak jelentési kötelezettséged van szintén magányemberként, nem?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Pfiucska #17654 üzenetére
Ez igaz, de ezt olyan kis tételeknél amiről a cikk szól nem szoktak írni, tehát ahogyan fentebb is írtam "kellett volna".
Amúgy én nem adhatok cégnek számlát, mert maga a rendszer amiben írom nem hagyja, csak magánszemélyeknek."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Pfiucska
aktív tag
válasz 2ozzmexy #17650 üzenetére
Sok mindennel nem értek egyet a jogalkotóval de az butaság, hogy nem vehetsz magánszemélytől. A céged könyveléséhez számviteli bizonylat kell, ami pl.: lehet egy adásvételi szerződés is, ezt pedig egy magánszemély is tud neked adni.
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
2ozzmexy
senior tag
válasz bitpork #17652 üzenetére
Nem egészen, van adószámos magánszemély (jómagam) és van az E.V., ami ha emlékeim nem csalnak ugyanabba a kategóriába esik mint az őstermelő, de sajnos nem vagyok adószakértő, annyira mélyedek el benne mint bárki más... hogy tudjam miért büntethetnek meg.
Beviheted, de onnantól megint más a leányzó fekvése, mert akkor csak a saját vállakozásodba viheted be, a szomszéd Pista bá' kft-jébe már nem. Akkor is ha csak papíron a szomszédé... de ennek rajtunk kívül senki nem jár ennyire utána, úgyhogy amíg van a Tisztántúlon melójuk, addig erre nem jönnek.[ Szerkesztve ]
-
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Alusky #17649 üzenetére
"már ezer éve is kellett papírt írni erről"
Helyesbítenék: már ezer éve is kellett volna papírt írni erről, de nyilván senki sem írt...
Ja és csavarok még egyet a sztorin, a jelenleg hatályos jogszabályok szerint magánszemély cégnek nem adhat számlát, tehát eladok neked valamit - legyen most rotációs kapa utánfutóval hogy legalább félig ne legyen OFF - , te a cég nevére veszed mert őstermelő vagy, akkor nem adhatom el neked legálisan, mert számlát nem állíthatok ki róla, te meg nem vehetsz semmit számla nélkül, tádám... "Magyarország jobban teljesít..." (csak tudnám meg végre hogy miben és melyik országhoz képest... )[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
válasz FeRRaR1 #17645 üzenetére
Nem újdonság már ezer éve is kellett papírt írni erről, akkor is ellenőrizték minden harmadik szökőévben. Annyi történt azóta, hogy most gyakrabban ellenőrzik.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
FeRRaR1
őstag
[link] Kabaré estére.
-
félisten
-
2ozzmexy
senior tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, bitpork-nak az idejét és türelmét, de nem lesz most Mazdám.
Havi 58-ba lenne 5 évig, plusz ami még rossz/tönkremegy ezidő alatt, ennyit ez a konkrét példány nekem nem ér meg."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
FeRRaR1
őstag
Na még ezt a tömböt lemosom hogy meglegyen az a 911. Mondom magamban
-
bitpork
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
kisza25
félisten
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Alusky #17617 üzenetére
Ó, azért a vásárlók is megérik a pénzüket, amikor nyáron csak hátulról lehet fagyit kivenni, mert az első kettő folyik, mivel tárva-nyitva hagyják az ajtaját... (csak a gyerekeknek veszek fagyit és nekik is csak tejeset)
De legutóbb a mirellit krumpli mellett vigyorgott rám egy ágvágó, lövésem sincsen mi történhetett, hogy az ágvágó krumplivá változott a shoping közben.[ Szerkesztve ]
-
-
Alusky
aktív tag
válasz barnam_ #17615 üzenetére
Nincs ebbe semmi meglepő, a multik a hűtőket nem hajlandók rendszeresen takarítani, hányszor van, hogy az Aldilidlpennytescoban elhúzom a hűtőt és megcsap a halvány dögszag, mert nincs kitörölve a hűtő meg letörölve a műanyag dobozok benne rendszeresen. Attól, hogy be vannak csomagolva még az kiszakad és ereszt valamennyit.
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz FeRRaR1 #17610 üzenetére
Jó de az egy Porsche = driver's car, ez meg átlag autó ahol nem akarja a gyártó hogy meghaljon a vásárlója
Vagy volt olyan teszt a GLE-vel, hogy felvizezett pályán nagy tempóval kanyarodj jobbra hogy a pre-safe bekapcsoljon (ablakot felhúzza, övet megfeszíti, stb.). Az istennek sem tudtam megcsúsztatni *, jobbra tekert kormánnyal ment egyenesen előre. Végül aztán sikerült, de csak sokadjára
* persze értem hogy 4WD meg az átlag ember számára az alul kormányzott autó jobban kezelhető.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz barnam_ #17608 üzenetére
Porsche Sport Plus-ban, bekapcsolt ESP-vel se szolt bele mikor keresztbe drifteltem az egész gyantás részt.
Oktató mondta (aki egyben reszt vett az ESP szoftver fejlesztésében) amennyiben 30 fokos csúszáshoz 30 fokos kormányszöget tartasz, a kocsi feltételezi hogy tudod mit csinálsz és hagyja. Amennyiben úgy gondolja hogy elképzelésed sincs mit csinálsz beleszól, mindezt finom átmenettel, barátságosan.
Viszont van külön ESP kikapcs gomb ezen felül, de még nem láttam értelmét hogy használjam. Pedig én azzal szoktam kezdeni ha zavar.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz barnam_ #17608 üzenetére
Igen, pont most idéztük fel a tréninget. Ahol Bubi csont nélkül átment (vizes pályán) kikapcsolt ESP-vel ott a IS250 úgy megprödült mint a huzat. De kikapcsolt ESP/ASR-el kb sosem megyek.
Mondjuk földúton érdemes kikapcsolni ha nem akarsz elakadni a sárban.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
barnam_
nagyúr
Szerintem Sport+-ban sem kapcsolja ki teljesen az ESP-t, illetve ha ki is kapcsolod menüből, vissza kapcsolja ha veszélyesnek ítéli meg a szitut.
F2 tréningen kikapcsolt ESP-vel kellett bizonyos teszteket végezni, de nehéz volt megcsúsztatni. A 4WD autókkal meg kikapcsolt ESP-vel is mintha sínen ment volna.
Persze ezek 80 km/h körüli tempónál voltak, 150-el ESP nélkül valószínűleg nem fog meg az elektronika. -
barnam_
nagyúr
Miért nem lehet a Sport+-t használni? Gondolják akkor nem rohad le minden hónapban?
"Annyi a különbség, hogy ezzel a benzinfalóval minden másodpercét élvezed az autózásnak."
Én is élvezem az ilyet. Csak ez olyan fajta élvezet, hogy elszigetel a külvilágtól miközben te száguldasz. Annyi, hogy egy 400d-vel is meglenne ez, csak nem költöd el a gatyád benzinre
-
MrSealRD
veterán
válasz 2ozzmexy #17581 üzenetére
Hát ha bevállalod és nálad lesz a kulcs... én biztosan vevő leszek a törtnet folytatására. Ez is egy fajtája az extrém sportoknak... mostanában több hasonlóval találkozom.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Qru
MODERÁTOR
válasz brumi1024 #17601 üzenetére
Akkor szerintem nincs. Van Sport+ mód, ott magától beállítgatja ezeket de mivel szépen megkértek, hogy ne használjam, ezért max Sport-ba rakom ha be kell sorolni. De 99%-ban comfortban megyek. Ott is nagyot lép.
Ami az eGolf-al 10, 7 kWh-volt az ezzel 13,3 liter /100 km (kb azonos kör). Annyi a különbség, hogy ezzel a benzinfalóval minden másodpercét élvezed az autózásnak.
#nincsbennetarcsi
-
kelly416
veterán
válasz 2ozzmexy #17583 üzenetére
Kifúj jobbról a leömlőnél és ragasztottam az olajteknőt mert az oldala repedt ki, nálam az íj teknő csak ki kellene cserélni. Mindkettőt sokkal könnyebb a motor kiemelésével megoldani. A teknőt vagy a váltó vagy a motor vagy az alváz határolja, így ha az alváz fix, akkor a másik kettőből legalább egyet mozdítani kell. Váltót majdnem könnyebb motorral együtt, így nem marad más mint a motor ki.
Egyébként a hosszú túrák előtt én is max. szinteket nézek és indulhatunk, de jellemzően semmit nem kell pótolni mert mindent szinten tartok rendszeresen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest