Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
+1 Info, mikor 18-ban ott voltam utóljára szó szerint honvágyunk volt ide. Menekültünk részben a családunk egy része elől, részben az országból el.
Soha nem fogom elfelejteni, kelt fel a nap, megláttuk a fehér sziklákat, pont arra gondoltunk HAZA értünk. Miközben 1 perccel késöbb pezsgőt szolgáltak fel nekünk a hajón. Ugye itt lehet benned 2 sör ha vezetsz.Majd asszony hazefele bevásárolt Amazon fresh-en, aztán rendelt kínait. Mire az ajtónkhoz értünk ott volt a bevásárlás szatyrokban, mire bepakoltunk megjött a kaja.
Utólsó előtti nap bementünk Nav-hoz hogy kérjünk nullás igazolást, biztos minden ki van fizetve / lezárva. Bemegyünk, boldogan, tisztelettudóan köszönünk. Ránknéznek, 0 köszönés, le akartak köpni nézés. Mit akarunk? Hangzott az első "kedves" megszólalásuk. Véglegesen elhagyjuk az országot, csak egy nullás igazolást hogy biztos nincs adó tartozásunk, minden rendben van. -Ott a pult. Oda megyünk, mit akarnak, megint elmondom. Nő kifakad: ILYET NEM LEHET, HOGY KÉPZELI IDE JÖNNI IDŐPONT NÉLKÜL MAJD KITÉPI A KEZEMBŐL A 2 ÚTLEVELET ÉS ELTŰNIK HÁTUL EGY AJTÓ MÖGÖTT. Mindezt úgy hogy senki nem volt rajtunk kívül a váróban. Majd 10 perc múlva vissza jön ahogy sétál felénk oda dobja az útleveleket meg egy papírt hozzánk, és halkan mondja nincs tartozás. Majd elsétál. Úgy éreztük magunkat mint akinek megerőszakolták a lelkét.
Megyünk ki onnét, te úr isten de jó hogy holnap megyünk. SOHA nem jövünk vissza...
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz cappa72 #22407 üzenetére
Bárhol jobb mint ott, menekülj!
Viccet
?félre téve én csak azt bánom hogy nem jöttem ki korábban...Kell egy kis idő mire megszokod / átszoksz. Azt mondom nekem 2 év volt mire ez volt a természetes. Nem számolgatod át, itteni fejjel gondolkozol, jobb minőséget kezdted keresni a polcokon. Lenyugszol hogy nem minden és mindenki ellened dolgozik...
12+ éve jöttem ki azért mert pont megszűnt a munkahelyem, főnökömtől megvonták az ernyődealeri jogokat Pécsen. (T home + mobile majd UPC jogokat is ami utána volt)
Mondom ez egy remek alkalom, nem jó irányba mennek a dolgok itt, lássuk hogy megy ott. Na ahhoz képest most túlzás nélkül 10x olyan rossz.
Beszélgettem pesti volt oszt társammal pár éve:
-Nem olyan rossz, ki lehet bírni csak ne legyen igazság érzeted, ne kommunikálj az emberek 90%-val, meg sok mindenbe bele kell törődni.Na ezek közül az igazság érzet meg a nem bele törődés az 200%-on pörög itt a kis családomba. Szóval ez nekünk lehetetlen lenne.
Illetve kb 4 év volt mire biztosak lettünk hogy soha nem megyünk vissza.
-
FeRRaR1
őstag
válasz radi8tor #22334 üzenetére
Ott állok mellettük, amit lehet megcsinálok, és azonnal szólok ha valami olyanhoz nyúl ami nem tetszik. Addig meg kedvesen segítőkészen beszélgetek velük
Meg persze tisztán viszem oda a felnit, sőt ha olyan a szitu a súlyt leszedve.
Qru
Azé' jobb duma lenne ha egy WRX szettet rohasztasz érted...[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22323 üzenetére
Imádom ezeket a "gumis aszondta" dolgokat. Fele gumis teljesen hülye. Ismerek gumist, volt osztály társam, és még a saját helyen Ő maga is azt mondja hogy olyanokat lát, itt mindenki hülye. Meg biztos ott voltak, tudjak hogy vezetted, milyen nyomáson, milyen kanyar tempóval mekkorákat fékezve, mennyire megpakolva...
Mikor megvolt a fehér XC60 R-design, az kapott egy szett PS4 SUV gumit. Ha jól rémlik 7.8mm volt a gyári mélység, kevesebb mint egy év alatt 3,6-on voltak 5000 mérföld után. Azt hitték nem jó a futómű ahol feltették, de ugye minden gumi cserekor azt is állíttatok. Jó volt, csak kapta a tempót. Tudtam hogy jön a Porsche, nem akartam tul sok gumival eladni Volt pár road trip, sziklás bánya mászás, meg úgy alapból Sport módban volt és nyomtam neki szinte mindig. Főleg mikor felkerült az új gumi, teljesen megváltozott a kocsi. Trabantból Ferrari lett
Mikor az Atlanti óceán partján jártuk a kihalt bánya városokat. Csúcs tengeri kajak, ide meg vissza térek az 100%
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22305 üzenetére
Tudnék én is sok ilyet írni amit észrevettem...
Te vagy a beta teszter manapság + eladjak az adataidat. Akkor adjak ingyen vagy fél áron a kurv@ terméket ha utána meg kaszálni akarnak rajtad.
De a mai divat a legyen minél drágább, minél sz@rabb, és lehetőleg jogilag ne tulajdonold teljesen / ne módosíthasd.
Na de nem kezdem el mert nem lesz vége...
-
FeRRaR1
őstag
Ha már gumi:
Carrera GT new lap record.
[link] YT
Annyi hogy újabb gumit kapott és ekkorát javult a köridő. Sokan nem gondolják de néha a gumi áll egy jobb kör hátterében. Avagy megnéznék egy 918-at vagy Zonda R-t ezzel a gumival.Az álom garázsban ez lenne a manuál sport verda. 20 éves és mit megy, no meg milyen hanggal...
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22294 üzenetére
Segítek, ha nem akarsz kísérletezni csak minden téren jó gumit vegyél Michelint.
P zero egy nagy zero. Volt egyik használt Volvómon is, az mindenhol sz@r volt. Porsche is azzal jött sajnos. Szárazon jó, de az nem nehéz. Vizesen se annyira rossz mint volt, egész használható. Átmeneti időben mikor nedvesedik full korcsolya pálya. Olyan helyeken megcsúszik ahol egy linglongot is egykézzél fognék. A Volvo 4 éves PS4S szettje körbe röhögi.
Illetve nincs gyenge pontja. Mindenhol / mindenben jó.
Fater és ismerős a contikat próbálta végig. Azok is hiába javulnak ha mindig marad valami hatalmas gyenge pont. Nagyon gyorsan kopik vagy könnyen felúszik... Bridgestone az kukába való, GY nem próbáltam csak telit az atom kula.
Egy biztos én befejeztem a szórakozást, ezt próbáld ki, azt próbáld ki, ez most már nem olyan, ez már jobb...
Michelinnel jött a 2 Toyota. Volvo is az, Porsche sajnos nem de előbb lesz eladva mint gumi cserélve és főként vizes úton csúszkálok, úgy meg nem kopik. Egy biztos, ha valamire gumit veszek amit használni is fogunk egy darabig akkor az Michelin lesz. Ahogy reagál vészhelyzetekben, hidegen, melegen, vízen, határon... Nincs gyenge pontja = hatalmas biztonság és tartalék. No meg lassan kopnak.
Megrakott Toyota furgonnal este vizes úton kellett vészfékeznem enyhe kanyarba. Nem gondoltam volna hogy meg fog állni, nagy súly, 80km/h, akkorát lassult hogy én is meglepődtem és tartalék is volt a fékútban. Akkor is egy dologra gondoltam: Csak Michelint fogok venni ezentúl.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Reggie0 #22264 üzenetére
Nana, nem több ha nem kevesebb opciót akarok
2+2 ülés kell, nem akarom hogy ne férjenek bele a csajok.Macan megy, Volvo lesz a napi mert hatalmas fun, nem túl agresszív mégis élmény no meg AWD + kényelem + biztonság.
Az új garázs járgány 2 ajtós lehet, de 2 üléses nem. Ha tolunk egy túrát vagy le a Nürburgringre dolgot akkor azt tudja.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Mai kérdésem, melyiket és miért:
W204 C63 AMG 507 Edition 2014
Auto - 6.2L NA V8, 507 HP - 610 NMVagy dupla áron új:
S650 Mustang Dark Horse 2024.50
Manual - 5.0L NA V8, 457 HP - 540 NMKét csere játékos a kettő közötti árban:
991.1 911 Turbo S PDK 2014Mindegyik konkrétan a saját elmentett listámból. Dark Horseot Recaroval kérném annyit változtatnék, de tuti manuálban. (Aki megveszi valamelyiket annak egészségére
(akadjon a torkan a karácsonyi bejgli))radi8tor
Akkor nem lenne ekkora FUN. 450 HP körül meg nem annyira vészes hogy muszáj legyen. AWD gyorsabb lenne meg stabilabb kanyarból kilövésekkor kisebb tempóról, de elvenne az élményből. Sokat. Most 2 AWD után / mellett nekem tuti RWD kell. Vagy Porsche AWD ami RWD biased.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22153 üzenetére
Nem tudok semmit se csinálni. Sajnos vagy szerencsére azt még nem tudom.
Eddig 4 eladás, ~£400 font, mondtam asszonynak ez lesz a spórolás, költségvetésből nem költünk karácsonyi kaja vásárlásra, de amit eladok azt a keretet felhasználhatja
(Bicaj első teló, kerek szett, kávé főző, kávé daráló eddig)Mondtam neki hogy nem akarok kacsát meg libát, annyira nem szeretem őket. Ellenben bélszín + liba máj az mindenképpen. Most már kerete is lesz hozzá
Illetve mondtam neki hogy nem akarok 8 féle kaját se, max 3 fő étel 2 süti és ennyi. Neki se kell 3-4 napot a konyhába robotolnia...
-
FeRRaR1
őstag
Megnéztem, lehet nem is Francia, de nem is fontos. Középár, jó minőség, van egy rozsdamentes acél nagyobb szettünk meg ez a kisebb kerámia szett tőlük. De fel se tűnt hogy ugyan az a marka, annyira érdekelt... Rozsdamentes 3 éve van meg.
Vannak jó cuccaik, és nem túl drágák:
[link] + [link] + [link]Elvileg nem használtak hozakodott PTFE-t, vagy azt hazudjak
Kb 20x voltak használva / mosogató gépben mosva.
Igazából sokat használjuk, van hogy napi többször, mosogató gép is gyilkolja őket ha van karc vagy valami ahol ki tudja kezdeni.Mar úgy vagyok vele ha kell veszek évente egy új szettet aztán ennyi. Amennyit használva vannak... Csak az öntött vas szettünk lesz örök, meg talán némelyik rozsdamentes. Legyen jó mindene, tapadás, egyenletes melegedés, sütőbe, mosogatóba mehessen, és ne legyenek idegesítő tulajdonságai.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz radi8tor #22116 üzenetére
Volt korábban pár körünk ilyen csoda drága termékekkel. Próbáltunk Franciát, Angolt, de mindnek volt baja. Feljövő bevonatok, annyi fokra melegítettük amennyire írta a könyve első használatkor, és mikor a 100 fontos wok bevonata a szemed láttára esik le kis darabokba és nem csak a wok de a kaja is kuka... Persze mindig rendesek voltak, küldtek másikat, majd másik fajtat amit mar ki se bontottunk, inkább eladtam / oda adtam valakinek.
Hexclad is kicsit felszopott márka szerintem.
Most valami Franciát vettünk, de nem is emlékszem mi a márka. Nem is fontos, CostCo, ki vannak pakolva, végig tapogattuk, végig olvastuk, ez tűnt a legjobbnak, legkevésbé ártalmasnak ezért ezt vettünk. Ahogy a legolcsóbb nem jó úgy a legdrágább se szerintem. Középárban volt.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22112 üzenetére
Tányér volt de egyébként aktuális az infó mert pont lecseréltünk mi is egy készletet, 6 teflon kuka, jött helyette 3 kerámia. (ne nézzetek bele a mikro plasztik szituációba teflon edény és műanyag lapát / keverő kanál témában ha jól akartok aludni. Ugyan ez a legtöbb műanyag palackozott italra, de főként ha hő éri őket. Pl napsütés a kocsiba...)
-
FeRRaR1
őstag
válasz cappa72 #22110 üzenetére
Abszolút, ezért mondom hogy a JÓ házi az legjobb, nyilván. De jó házit, pláne eladót annyira nehéz találni mint jó boltit. Az meg hogy Angliában jobb a bolti Magyar mint a Magyar Magyar az no comment...
Ez meg ott van a jó házi mögött kicsivel. Ha lefogy a készlet akkor ez van mint átmeneti opció amég szerzünk profi házit.
Nekem kell a jó Magyar kaja. Olasz és Magyar a kedvencem, de mindent szeretek mi jó minőségű, kivéve Indiait, azt csak akkor ha asszony csinálja.
De pl tegnap a csajokat kérdeztem hazafele, mit főzzünk?
-LAYER POTATO! Szóval az lett, meg bekevertem egy profi túró gombócot mára. Full Magyaros hetünk van.Ezt pl nem tudom tudjátok e de vannak tyúkjaink is.
Szóval házi tojás, házi kolbász, és saját krumpli. Egyik legjobb lett, és először láttam dupla sárgát saját csirkétől.
Egyébként imádok főzni a csajokkal, 9 évesek, de csinálták a tojást, krumplit, közben mesélik a sztorikat, megy a zene. Van időm takarítani, így gyorsan kész a kaja, patyolat rend van mire elkészül, és jó időt töltünk együtt, nyitva tartja a kommunikációs csatornákat... Felszabadultan, őszintén elmondhatnak mindent, majd egy jó kajálással zárjuk. -
FeRRaR1
őstag
Ez nagyon jó, az apple turnover, meg a grass fed beef szekció is brutál minőség. Főleg M&S + CostCo ahol a bevásárlások nagy részét intézzük de akad pár jó dolog a Lidl + Aldiban is.
Túrógombócot sajátot főzök, azt nem veri semmi
A sütős fagyasztott pogácsát néha veszi az asszony ha nincs ideje rendeset csinálni. Boltinak egész jó de azért a házi az igazi.
Vannak itt nagyon nagyon jó sajtok, cornish cheddar, M&S, erősen ajánlom. De van itthon vagy 5 jó féle most is.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Adom a hegyeket a háttérben. Az néha nekem is hiányzik.
Bár Londonon belül kimaxoltam a vidéki életérzéstPár hete korán mentem dolgozni:
Nyár:
Őszi reggel korábbról:
Ez velünk szemben van, gyakorlatilag a hálószobánk ablaka erre néz. Az más kérdés hogy a köcsög Enfield Council minden évben lakásokat akar ide építeni és minden lakó támadja a terveket ahol lehet...
-
FeRRaR1
őstag
Az poén az hogy pár hónapja itt a Lidl futtatott egy Olasz, Spanyol majd egy Magyar ízeket is. Hülyeségből vettünk kóstolót, szeletelt kolbász és debreceni. Na most nem viccelek, annyira jó volt hogy vissza ült asszony a kocsiba és megvette az egész dobozt mindegyik, és be a fagyasztóba. El se hittem hogy ez bolti. Magyar boltba ami kapható pick, szegedi, gyulai, hegedus mind ilyen gumi állagú zóna ízű ipari hulladék Nevetséges. Erre az Angol Lidl meg minőségi Magyar dolgokat árul. De nem kicsit volt jobb, már majd nem házi szint. Na jó ez se sokat jelent, így inkább azt írom majdnem JÓ házi szint. De boltiból a legjobb amit ettünk. Valaha. Kellemes meglepetés volt.
-
FeRRaR1
őstag
válasz szőröscica #21899 üzenetére
[link] Ezt vettem és nagyon elégedett vagyok. Munka közben vagy kondi teremben kiszűri a zajokat nagyon hatékonyan. Miközben hangminőségben a dupla ennyibe kerülőkkel verseng.
Dupla koppra zenét vált vagy hívást vesz fel.
Fel le húzás a hangerő
Nyomva tartás 3 sec-ig meg vált hogy szűrje a zajt vagy átjátssza.Ezt tudja alapból barmi app nélkül mind a két oldalon, ha ennél többet akarsz vagy testre szabni akkor van app is hozzá. Nagyon kényelmes, nagyon jól szigetel, nem esik ki akár mit csinálok.
Szóval részemről ez erősen ajánlott, nem rég jártam utána és vásároltam szóval elég friss az infó.
£56-ért (~27.800,-) volt akciósan eBeyen postaval akkor, M.o.-n nem tudom mennyi... Újra venném, asszonynak sokkal drágább van ilyen £300-as kategória de ő is meglepődött hogy mennyire jó és tetszik neki.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Micsurin #21882 üzenetére
[link] Lehet nektek mesze van kicsit, de tessék
"Jó fényezőt találni művészet" Teljesen egyet értek, de nem lehetetlen.
cOxeR
Előre szólok hogy nem leszel elégedett a touchuppal. Azt is profira kéne bízni, aki vállalja, tisztítja, feltölti (több lépcsőben, precizen), pengézi, polírozza... No meg van tapasztalata bőven. Meg próbálhatod, rontani nem tudsz rajta...
Szerintem az volt hogy ő is car guy, szóval látta hogy érdekelt, így neki is érdekesebb volt hogy végre valaki aki nem csak itt hagyja ha nem érdeklik a részletek, folyamatok...
Reggie0
+ szenzort kiszedni
+ csiszolni is kéne akkor már
+ össze polírozni miután kikeményedett...De akkor se lesz vele elégedett...
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Értem amit mondasz, de nem teljesen értek egyet. Volvón nekem is volt 2 félre fényezett lökös. Láttam is mikor vettem, de kiszedtem első és hátsó lámpákat és minden okés volt szóval valószínűleg parkolási karcok voltak.
Szóval fényező keresés. 15km-es körben (ugye észak London szélén ez is sok) megkerestem az 5 legmagasabbra értékelt fényezőt. 2 egyből mindta miután látták a kocsit, látták a belteret meg beszélgettünk 5 percet hogy hagyjam így, ők nem szeretnének hozzá nyúlni. Aztán volt egy Ciprusi srác. Bemegyek hozzá, klasszikus Porsche volt ott 3 amit fújt. Megnézem, elbeszélgetünk. Mondtam mit akarok, bevitt hátra a keverő műhelybe, kikereste online rendszerekből a legtöbbször jónak jelölt festéket. Kikeverte mind a 3-at, megfújta a tesztlapokat, beszélgettünk, próbálgattunk, kiválasztottuk mi legyen. Nehéz szin a pezsgő metál arany is, de nem lehet megmondani ránézésre hogy nem gyári. Annyira jó lett.
Sajnos ez ilyen, ha top munkát akarsz utána kell járnod NEKED. Nem ismerős, nem ajánlás. Ha nem neked személyesen bele kell tenni munkát. Elmagyarázni mi a szinvonal amit elvársz. Ha nem tudják inkább ne vállalják. Ezt normálisan, kedvesen átbeszélni. Nekem így lett csúcs fényezőm és garázs is ahol TOP munkát végeznek mindig. Sajnos ez ilyen, látatlanba nem lehet dönteni ha jót akarsz.
-
FeRRaR1
őstag
Én megpróbálnám feltenni a szekrény tetejére. Esetleg a régi mondás pénz számolva, asszony verve a jó.
Ja hogy a sérüléssel?
Az fényezés sajnos. Keresni kell egy jót aki beválalja...(Egyébként meg mondd meg neki hogy ne down beatingeljen ilyen szituban ha nem támogasson, én is lebasztam / elmagyaráztam ezt párszor neki)
-
FeRRaR1
őstag
válasz tboldi #21867 üzenetére
Jó reakció idő, de nem volt annyira vészes szerintem hogy állóra kelljen fékezni. Legalább is így videóról ez a tipikus rá kényszerít hogy csinálj valamit de csak lassítasz 60-ról 30-ra aztán gurul mindenki tovább.
De nézd a jó oldalát, legalább nem taposott a fékbe és állt meg előttetek ha nem bocsánatot kert az intéssel.
Nálam itt minden harmadik ilyen esetnél pánik fékeznek és megállnak előttem hogy nekem is nagyobbat kelljen fékeznem, ne legyen elég a lassítás...
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #21838 üzenetére
Szórakoztatásnak jó, de soha nem vennék ilyen Goonzquad vagy Matt Armstrong és társai álltal javított komolyabban sérült autót.
Illetve azt hiszem Tavarish beszélt róla egy podcasten hogy van a kész autó, meg a youtube kész autó. Még mindig rengeteg hibával, de a videóba elő adják hogy kész, tuti, hibátlan.
Kb fele vidót nézem az említettektől, de tudni kell hogy szórakoztatásra gyártott tartalom, nem 100% valóság.
Viszont az 1000% hogy soha nem kéne álltaluk javított, hajlítgatott autó.
-
FeRRaR1
őstag
válasz radi8tor #21809 üzenetére
Nem vészes, most emelték nemrég £0.25 / kwh a maximum szerződés nélkül és £0.09 / kwh a minimum, este amit fizetünk.
Ha van elektromos autó akkor le viszik £0.07 / kwh-ra.
Én megrohadnék 25 fokba, nem szaunázni akarok ha nem kényelmesen lenni. Nekünk ez 21 fokot jelent most. Ez ilyen póló / pulóver határ eset.
Ehhez hozzá jön a napelem rendszerünk ami miatt nyáron alig fizetünk.
Illetve ha lesz véglegesebb helyünk akkor le fogom szigetelni.
Már nem követem az árakat covid óta, azt hittem kevesebbet fizetünk de itt elvileg szabad piac van. Gondolom ott olcsóbb ennél, azt is követtem régen hogy most épp az állam kaszál vagy az emberek járnak jól, de az már még ennyire se érdekel.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Reggie0 #21793 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. Beltérben túl erős. De nem is oda való / nem is arra vettem. Kint tökéletes.
[link] Lámpa topikban írtam róla többet. Most minden célra van tökéletesen megfelelő lámpa megoldásom. Sőt talán túl sok is, majd a régebbi / gyengébbeket el kezdem osztogatni, mert van vagy 20.
[link] Fejlámpa.
Lehet hogy játék lámpa árban voltak, de nagyon nem játék lámpák. Eszméletlen minőség és fényerő, tartósan.
Most hogy van itthon kb 30 lámpám... Kicsit átnézem a hétvégén és csak a jókat tartom meg, többet biztos nem akarok
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Tekertem ma egyet 3 fokban, csak az őzek, nyulak, mókusok meg én voltunk a pályán...
Illetve vettem pár egész komoly led lámpát a sötétebb hónapokra apró pénzért CostCo-ban. Fenti (3 db-os csomag!!!) £22.99 lenti £24.99. Mindegyikhez volt akksi, elemtartó, kábel, sőt a nagyhoz meg 9 duracell elem meg fullra töltött nagy akksi ami power bank is.
Jön betörő dönthetek hogy kiégetem a retináját, egész biztos nem fog látni egy darabig akinek ez a szemébe megy. Vagy leütöm vele
Szinte "veszélyesnek" mondanám, beltérben használhatatlan annyira erős meg gyenge módban is. Persze nem is oda való.
cOxeR
Részvétem, kitartást.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #21763 üzenetére
Elmesélek egy szép történetet ezzel kapcsolatban. Előző helyemen szomszéd kijött miközben papírokat égettem hátul egy régi fém vödörben. Banki, céges, amin nevek, számla adatok vannak stb évi 3-4 alkalommal el tüzelem...
Egyik szomszéd pont jött ki hátra és mondja: A local council (helyi önkormányzat) tiltja a papír levelek égetését.
Rövid volt a válaszom: Leszoph@t a helyi önkormányzat.
Itt is vannak hülye szabályok, de nem basztatnak érte. Olyat is hallottam ismerőstől hogy ráhívták a rendőröket Svájcban egyszer mert a nyári kereket telire cserélte a lakás parkolóban, egyszer meg mert mosta az autót (ki is ment a rendőrség)
Osztrákok nemrég azért is büntetni akartak ha nem akartál beta teszter lenni a covid oltásnak...Engem teljesen hidegen hagynak az ilyenek. Ma is bemelegítettem az elektromosokat reggel, 10 perccel indulás előtt ment a fűtés. Ugyan ez volt a Porsche tegnap, kimegyek, beindítom max hőfokon, közepes ventivel + klímával, belső keringetés + ülés + kormány fűtés. Majd bent elszürcsölöm a forró csokimat és indulok. Akinek ez nem tetszik levehet szájjal. Vagy tarthatnak egy klíma konferenciát ahova 120 magán géppel repülnek. (Egyébként meg jegesek voltak az ablakok és 1 fok volt, mire indulok száraz és tiszta az összes ablak, kényelmes meleg az autó)
Meg nyilván én vagyok a gond, nem a 47 széntüzelésű erőmű ami kínában indult egy év alatt. Mindegy majd a papír szívószálak meg az üveghez bilincselt kupakok megoldják a világ összes gondját.Köszönöm, élőben / kintről szebben szól, illetve van annyira jó a gyári sport kipu hogy nem érzem hogy más kéne rá. Persze folyton nyitott módban járok vele, meg annyit lehetne játszani hogy a normál legyen a mostani nyitott, a sport-nak meg durvábbat csinálni, de garos autóval nem játszok ilyeneket
-
FeRRaR1
őstag
[link] Ezt csak úgy, stock Macan bemelegedett kipuval Sport módban. Sajnos telefon felvétel, meg a YT is rontott rajta, de azé' hallatszik hogy odébb lehet vele állni
-
FeRRaR1
őstag
válasz 2ozzmexy #21755 üzenetére
Az hagyján, ha nem akarják megmutatni legalább tisztában vannak vele. Van remény hogy változni akar. A legtöbb tisztába sincs vele...
Nálunk is volt kampány időszak annak idején. Viszont azóta sokat dolgozott magán, folyamatosan fejlődünk ami nagyon fontos. "Abban a pillanatban válsz elavulttá amikor azt hiszed mindent tudsz."
kelly416
És én meg megkérdőjeleztem a szekrényre feltételt. Ezek után bent tartom én is a baltát, vagy töltve a fegyvertTartsd élesen a baltát aztán majd elfogy a pénze egyszer
De egyébként nálunk az működik nagyon jól hogy ugyan azt akarjuk a nevelésben, háztartásba, cégekben. Az sok konfliktust tud szülni ha nem egy irányba eveztek.
Illetve múlt héten úgy fogalmaztam mikor húgommal beszeltem hogy mi egy irányba evezünk, csak az asszony egyet evez, majd egyet rám ver a lapáttal... -
FeRRaR1
őstag
válasz kelly416 #21741 üzenetére
Alapvetően 3 nővel élek, mind tisztelve van. De ha fél napot nyomkodja azt a szart és szólok neki erre elkezd ágaskodni akkor megy a telefon fentre. Mondom ez 2 nap volt a 365-ből.
Nyílván most ez a 2 marad meg az emberben jobban. Nem a tök normális 363 többi nap...
De tegye fel a kezét akinek nem baszta fel az agyát az asszony egy évben 2x legalább. Sokaknak heti vagy akár napi 2 is meg van.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Mikor elkezdtem olvasni pont az volt bennem hogy biztosíték ki ha már úgy is ott vagy a napokban... Egy próbát megérhet ha nincs sport vagy valamennyire off módja.
kelly416
Nem félek a sárkánytól.
Csak meg ne lássa ezt[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Lezüllött a felső oktatás is... Már akkor tudtam mikor engem is felvettek
Ahogy Lauren mondta a Nürburgringen, ne hagyd hogy a tempó megelőzze a tudást. Akkor nem lehet baj.
Aki meg nem tud megfogni egy enyhe csúszást az ne száguldozzon. Mondjuk szerintem ne is vezessen...
2ozzmexy
Meg kell nekik mutatni hogy tegyék le azt a sz@rt és nézzenek körül a valós világban néha.
Amikor látom hogy asszomy vagy gyerekek sokat basztatják kihajtom őket néha.
Ha vissza beszél a sárkány volt hogy feltettem a konyha szekrény tetejére (kb 2x idén eddig)
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Reggie0 #21727 üzenetére
Eljén a gramm mérlegen kicentizett hártya vékony minőség...
Más:
Tegnap a lányaim meggyanusítottak hogy bele fogok menni a bokorba. Ezért 9 évesen meg kellett tanítanom őket ellen kormányozni meg hogy mit jelent és miért csinálod. (Ezzel már előrébb vannak mint a sofőrök 90%-a...)
Most az hogy egy T elágazásba hideg taknyos úton, Sport Plusban keresztbe indul el fél gázzal kanyarodva... Mondanám hogy "nem az én hibám" de ez nem hiba! Ez az öröm, ezaz, végre történik valami.
Gázt padlóig, 2 közepes csukló mozdulattal megfogom és kilövünk.
Majd otthon: ANYAAAAA, apával megcsúsztunk, tök jóvolt.
Aztán megint én vagyok a rossz...
(Nem mint ha álló helyzetből taknyosnúton olyan nagyon nagy lenne a tempó hogy bármi történhessen...)Mondjuk az se segített, mondhatni olaj volt a tűzre mikor azt mondtam a sárkánynak: Jó kocsi, jó gumi, jó sofőr, nem lehet baj
-
FeRRaR1
őstag
válasz Reggie0 #21709 üzenetére
Nagyobb amperesekkel soha nem volt gondom. Illetve a szivargyújtónak is van biztosítéka. Olyanokat használok én is mint aero.
2ozzmexy
Saját kocsikat soha nem kellett. Másé meg vagy újabb, vagy ha ilyen 10+ éves retek van beleégve kategória akkor a tulaj "igényességi szintje" se kéri a gyurmát Illetve nagyja akkor is lejön vegyszerrel, esetleg több körben. No meg gyurma után illik polírozni is.Van a colourlock bőr ápolóm, a többi mint Gyeon vagy Bilthamber. Bilthamber azért mert szinte minden van 5 (vagy nagyobb) literesbe és Angol, Gyeon legtöbb cucca meg jó / nagyon jó vagy csúcs. Van még elszórtan pár ilyen olyan próba üvegem, meg amiket én keverek. De leszoktam már erről amit csináltam hogy 2 havonta rendelek cuccokat kipróbálni. Szóval most így tolom, nagy kiszerelésbe.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Reggie0 #21707 üzenetére
Egyszerű, én mindig multi méterrel mérem, keresek egy biztosítékot ami 0-ás, gyújtásra meg adja a feszt. Bedugok egy biztosíték elosztót, abba vissza az eredetit és leágaztatom ahova kell.
2ozzmexy
Nem rendelek alirol régóta, gyurmázni nagyon ritkán szoktam, arra van valami chemical guys gyurma szettem, 3 féle. A kémiai "gyurmázás" az esetek 99%-ban elég. Egy brutál erős előmosóval. Illetve sok folyadékot már magamnak keverek mert jobb és olcsóbb. Egyikről se hallottam még, remélem nem online fertőződtél meg
Qru
Mindenki megúszta, jó néha egy ilyen dashcam is a sok törés mellett
Emunem
Ez csak ország határon belül működik vagy kiterjeszthető külföldre is?
Más, tuti vállalkozás ötlet valakinek:
"Jövőre megadóztatják idehaza a Temu, Amazon és ehhez hasonló csomagküldő cégeket is, a kiskereskedelmi 4,5%-os, bevételre számított különadót ezen cégek nyakába is ráteszik, vagyis most már külföldről rendelve is 31,5%-os áfát fogsz fizetni mindenre. Lassan vállalkozást lehetne arra alapítani, hogy Romániába rendelsz dolgokat 19%-os áfával és valaki elpostázza neked a magyar címre. Még a plusz postaköltséggel is szépen hozna a konyhára a 12,5%-os adókülönbség."
Kiszamolo[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Halott topik? Talán ez beindítja: [link]
-
FeRRaR1
őstag
Figyelj nekem semmi bajom az idővel. Ma is felkeltem, mentem Chicksands-ba és tekertem egy fél napot. Tökéletes idő volt hozzá. De szerintem 2-3 hete nem esett max minimális semmiség.
Illetve az idei év elég tré volt az igaz, de pl a covid nyár jobb volt mint Magyarba... Szóval jut ilyen is olyan is.
Nekem ezzel a 10-15 fok közötti eső mentes őszi idővel nincs bajom. Jó tekerni is, kocsikázni is, dolgozni is, ház korul tevékenykedni is...
-
FeRRaR1
őstag
Téged is vár a hanyatló nyugat ahol csak migránsok, soros bérencek és buzik vannak
kelly416
3 literes, sor 6 turbó, AWD.
Reggie0
Nem is magát a kerékpározást a vezetéshez. Inkább élmény autózás adrenalin vs fák között repülsz a bicajjal adrenalin.
Nekem is annyi minden van a fejemben, ország járó lakó résszel. Yamaha V8 amibe beférek, GS-F talán. 911. XC60 T6. Renault sport clio gordini vagy williams... Valami 87-es mint én. Ariel Atom.
Mindegy most hajtós hét lesz, még ráérek gondolkozni.
-
FeRRaR1
őstag
Pár hete jár az agyam hogy beírom valahova, ide vagy Angol csoportba csak nem tudtam hogy fogalmazzam meg érthetően.
Így leírok pár támpontot:
Kicsit úgy érzem magam mint Clarkson: [link]
Új kocsik 90% feletti része ipari hulladék, sótlan, tucat, egy-kaptafa, érzelem és élmény mentes steril semmi. Nem voltam idén a Nurburgringen, és nem próbáltam ki annyi új autót mint szoktam.Pár extra infó:
1, Elkezdtem komolyabban és többet tekerni, parkokba járni, ugratni tanulni bringával. Az adja a sebesség, edzés, adrenalint és fejlődést.
2, Kaptam egy harmadik ajánlatot idén a Porschéra, közel annyit amennyiért vettem. Így lassan 2 evésen, nagy szerviz után erősen elgondolkodtatott hogy innét csak lefele fog menni az ára. Illetve eléggé padlón van a használt piac, ami még inkább megdobja az ajánlat értékét.Úgy érzem hogy nem élvezem annyira a vezetést mint szoktam. Nem megyek el élmény vezetni, vagy csak vezetni hogy jó legyen.
Kocsi kategóriák amin jár az agyam.
1, A Volvo S80 V8 az maga az első kategória. Szeretem, az élmények tömege felsorolhatatlan, mindenki imádja vezetni, hallgatni, utazni benne és semmit nem vesztett az értékéből lassan 10 év alatt miközben nem áll benne nagy pénz.
Élmény, praktikum, biztonság, kényelem, időtlen gyönyörű forma. Nem látom hogy valaha eladnám.2, A nagy nehéz gyors AWD kategória, ami most a Macan. Mindennapi, de igazából nem mert elektromos furgonokkal van a sulijárat vagy a közelben bárhova. Munka előtt, után, közben, bicaj park is mind azokkal. Vannak, kellenek, hosszú távra vettem a 10 év Toyota gar miatt. Szóval első gondolatom a Macan eladása lenne. Jó vezetni, nagyon jó, de a Volvo V8 is nagyon jó. Illetve hiányzik az XC60. Kimondom, nagyobb és kényelmesebb, és nem sajnáltam off-roadozni vele. Nem kellett 3x átgondolni hova megyek vagy hova parkolok vele. Csak D5 helyett T6-ban venném.
3, 911 mivel az LC500-ba nem férek be normálisan. Pedig nagyon szeretnék Yamaha V8 után Yamaha V8-at. GS-F talán? Volvo V8-at szívesen használnám napinak, valami sportosabbat meg garázsba a helyére ami nagyobb és különlegesebb élmény. (ami nem is olyan könnyű...) 997.2 tetszik az élmény meg hidraulikus szervo, de a forma, főleg a hátulja nem nagyon. 991.1. Tetszik a forma, de az első elektromos szervos, érezhetően vissza lépés. Persze mind remek. 991.2 már több a turbó, kisebb a köbcenti, azt nem akarom. S, 4S, GTS, 4 GTS vonalon gondolkozok első sorban, mert a 3.8 GT3 elég bajos meg drága és őszintén ha lehetne se akarnám hogy annyi pénz álljon benne.
4, Valami nagyobb utazó furgon, Sprinter / Crafter méret és átalakítani kicsit. Normális teljes kárpit, lehajtható ágy, bicajoknak, csomagoknak hely, valami ország járó mert annyi mindent megnéznék, annyi helyen tekernék...
Ami biztos hogy a Volvo marad Macan megy. Ezen kívül annyi minden érdekel. C63 AMG 507 edition, a legjobb szívó V8... Régebbi Audi, AMG vagy BMW is...
Nem tudom mi adná igazán, de lehet azt se tudom mire lenne szükségem. Mindre? Egyikre se? 1987-ben születtem, meg arra is gondoltam hogy venni valamit ami 87-es a garázsba. Az se érdekel hogy 500 vagy 50.000 font.
Amennyiben valaki átlátja és megérti ezt irányba igazíthatna
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
válasz Reggie0 #21278 üzenetére
Az esetek 80%-ban nekem abszolút rendben van, fűtök ahogy akarok, megyek ahogy akarok, este úgy is mindig felteszem tölteni. Na de az a 20% amikor ez nem elég... Vagy furgont kell cserélnem hogy tovább haladjak vagy cumiznom a töltő vadászattal az valami agyhalál. Mindezt a legnagyobb hatótavú ev furgonnal.
aero.
Nekem már minden volt. Oszlop zárlatos lett és kiírta a kocsi hogy nem biztonságos, leállította a töltést majdnem üres akksival.Oszlop ahol saját kábel kellett nem engedte hogy leszedjem, se telefon app, se kocsiból, sehogy nem akarta elengedni. 30 perc telefonálgatás és várakozás a családdal egy hosszú nap végén minden pénzt megér
Alusky
Te se vagy már a régi önmagad. Kiszállítod az utast, elvered amég üvöltve hívod a sofőrt... Majd azt is elvered és lezúzod a kocsijukat a sajátoddal.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz FeRRaR1 #21275 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből...
aero.
+1, ha nem otthon töltesz, járhatnál V12-vel is akár az árából.
Más:
Nekem egyébként a
f@szomis tele lett pár hete az elektromos furgonokkal. Nagy akksis Proace is egy vicc. Utazok Londonon belül a legmesszebbi helyünkre ahol dolgozunk. Elvileg 205 mérföld (330km) a katalógus adat.Változó hogy a városon át vagy az M25 körgyűrűn a gyorsabb. Előbbi kb 50km, utóbbi 96. Így hogy nincs nagy hideg, csak világitok, zenélek, kicsit fűtök AC nélkül se tudok oda vissza is M25-on jönni, még ha a teljes város be van állva se. Múlt heten annyira be volt állva a város napok óta hogy megpróbáltam. 192km egy ELVILEG 330-at tudó retekkel. Eco mód oda vissza ami azt jelenti hogy nem fűt meg nem is megy rendesen. Visszafele mar csak 60mph, az is volt hogy kamion mögött. Majd amikor valami retek ID fosl@geny el akarta venni a kamion mögötti helyemet miközben már fáztam is nem tudtam mit tenni mint kínosan nevetni.
Bicaj parkot is úgy tudtam csak próbálni / választani hogy a nagyobbik akksis vannel oda vissza meg tudjam járni biztonságosan, esetleg egy iskola járat meg egy mini kor után. Így lett 60km a táv amit bevállaltam vele. És meg fűteni + ablakot törölni is merek háttér gondolatok nélkül. De csérebe majdnem 2x olyan drága mint egy diesel.
Volt meg pár hasonló storym az elmúlt pár hónapban. Megfűszerezve azzal hogy tölteni is kellett út közben. Hát az ugyan akkora szopás volt mint a Zoe időkben. Nem megy az oszlop, nagy a sor, ha éppen ment is meg volt is üres akkor nem volt hajlandó elkezdeni a töltést. De szerencsére a 4. helyen minden csillag együtt állt és elkezdte tölteni, csupán 40 percet vártam egy gym parkolóba. (4 oszlop hellyel meg próbálkozásokkal, utazásokkal stb több mint 2 retkes óra) DE MÉG A PARKOLÁSÉRT IS FIZETNEM KELLETT 40 percet, nem csak a töltésért horror áron.
Most ne vegyük ide hogy egy foslageny transporter ABT vagy minek hívják a drága elektromos hulladékjukat valami 80 mérföldet tud egy töltessél
Ezzel azt akarom mondani hogy a legnagyobb hatótavú furgonnal is szenvedés néha még a körgyűrűn belül is.Elgondolkoztam hogy veszek valami diesel csapat szállítót. Vivaro L2 5 üléssel de még ott a nagy raktér országon belül utazni vagy a bicajoknak... Majd jövő héten kicsit bele ásom magamat.
Egy biztos elektromos retek csak akkor elfogadható ha van pénzed megvenni mert drágább, belefér a napod a valós km-be, otthon tudod este tölteni. Ennél többet soha ne is akarjál tőle mert fájni fog. Meg majd eladni is hatalmas bukóval.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Reggie0 #21161 üzenetére
Érdekelne pontosan ki fizet kinek és mit. Illetve országonként eltérő, mert valaki írta hogy Svájcban pl a gyalogosokon is van "kötelező" liability insurance. Itt pl nem kötelező, de nekem is van mivel csak minimális ráfizetés volt egy másik biztosítás melle.
radi8tor
Reméljük. Egyébként nem volt annyira rossz a kocsi. Mármint ronda, meg hatul atom puruttya, kis hely, full toitoi wc minőség és lőrés ablakok, gyerekek utálták, mondták remélik soha nem lesz ilyen autónk. Szokták értékelni a dolgokat azt mondták hogy 10/2 tudnak adni rá. (jövőbeli barátjuk jól rá fog b@szni velük kocsi és kaja téren )
Nekem elöl nem volt rossz, CT200h-ra emlékeztetett, talán a hajtás is ugyan az lesz. Fizikai gombok a kormanyon, klima panelnek, jol kezelheto, kijelzonek meg az erzekenysege is allithato. Telefont beejtem a helyere, megy a wireless charge meg wireless android auto, mindene jól, egyértelműen, barátságosan működött.
Persze az új autó betegsége ennek is megvolt hogy bimmbammolt, csipogott mindenhol, akármit csináltál. És ez már annyira sok, hogy elképzelésem sincs a csipogások 2/3-a mi miatt volt. De még csak megtippelni se tudom. Amit lehet letiltottam, de folytatta akkor is csak kevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz kelly416 #21155 üzenetére
Volt régen egy 200 km/h ütközős teszt videó. Csak a Volvo kombi nem deformálódott egy felismerhetetlen ronccsá...
Vagy amikor a monster truck ment át egy sor kocsin és csak a Volvo nem rogyott össze.
Vagy ez: [link] YT
Akármi van, mindig a Volvómban érzem magam a legnagyobb biztonságban. Egy ilyen kamion puszi után kiszállni saját lábon...
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz kelly416 #21153 üzenetére
Automatika biztos nem, az nem hajthat bele egy szembe autóba helyetted.
Reggie0
Gondolom az Audit fizeti a Tesla biztosítója így is úgy is. A Tesla a kérdésesebb, volt e Casco, volt e az öregnek valami ami fedezi, illetve mennyire akarják majd beperelni a biztosítok.[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Jól kimaradtam a család letiltogatós témából amég dolgozok meg kocsikat szervizelek. De majd jól megmondom valamikor hogy mi van.
Addig is ezt ma reggel vettem fel, elviszem a házi sárkányt ebédelni az új verdával
Aszondja a csávó hogy nagyon elégedett leszek azzal amit adnak.
-Is it a GR Yaris?
No, not a Yaris.
-Is it a GR86 or Supra?
No, I wish Sir.Hol kell panaszt tenni ha nem vagyok elégedett?
-
FeRRaR1
őstag
válasz Alusky #21097 üzenetére
Túl sokáig bírtad, nekem már a fele család le van tiltva mindenhol, csak emailt tudnak írni ha nagyon nagyon van valami. De arra meg nem reagálok ha évente 2db megtalál...
Senki sem kényszeríthet arra hogy ezt eltűrd. Az hogy családtag nem mentő ok, épp elenkezőleg. Súlyosbítja, mert tőlük jobbat / többet várnál el mint egy idegentől / nem rokontól.
-
FeRRaR1
őstag
Francia narancs likőr: Cointreau
Ez is nagyon jó, idén eltávozott barátom ismertette meg velem. -
FeRRaR1
őstag
válasz kelly416 #21075 üzenetére
& kisza25
Ittam már jó pálinkát. De ha 10 év alatt 100 pálinkából max 2 volt ami tényleg jó és finom... Akkor az marad meg benned hogy hátborzongató kerítés szaggató sz@r pia, de ha nagy mákod van szökő évente egyszer kifogsz valakinél egy tényleg jót. De mind a 100-at úgy kínálták / árulták hogy ez a valaha volt legjobb főzet. Aztán olyan mint amilyennek a tiszta etil alkoholt képzelem...
Egyébként a személyes kedvencem a dió pálinka. Ritka, különleges, és mind finom volt amit ittam.
Qru
A kolléga írta hogy majd ha lekókad, azért írtam. Nem a mostani állapotot kérdőjelezem meg. Csak ha hasonlót akar, akkor egy hibátlan kocsit kell oda adnia, nem kókadtat.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Reggie0 #21069 üzenetére
Úgy értem hogy 5 éven belül halt meg két barátom is. De régebb óta ittak.
Egyik Lengyel volt, úgy itta a vodkát mint a csap vizet. Ikeás 3 decis pohárból.
Másik Magyar, idén év elején diagnosztizálták máj rákkal, 2 hónap alatt elment. Egyik este erős görcsökre ébredt. Otthon is ivott valamennyit, de ha étterembe voltunk ahova heti 2-3 alkalommal járt akkor az egész ital lapot végig kóstolta. Benzin gőzös volt mint én, motorozott is, volt neki 2 tuning Segway meglepően gyorsak...Pont egy régebbi merci V8 kabriót nézett hogy vesz, együtt felújítjuk, közösen használjuk hétvégi / jó idő autónak.
-
FeRRaR1
őstag
válasz bitpork #21066 üzenetére
Angol bill, angol win nem mindig tudja mi van. Azért ekkora kretén nem vagyok. Talán.
Mindenkinek kell valami szenvedély. A PC meg úgy az egész IT témát már elengedtem, inkább a 2 és 4 kerék foglalkoztat. No motorozni szeretek de nem nagyon szoktam mert tudom hogy egyszer csak majd nem jövök haza... Nem is kell hibáznod hozzá, gyorsan mész, kihajtanak eléd, és ennyi, te vagy a gyűrődő zóna.
-
FeRRaR1
őstag
Támogatom, de vigye melle az alu felniket is. Illetve annyi különbség hogy a bicaj mindene működik, hibátlan és használható / felújított állapotban volt.
2ozzmexy
Sok Magyartól hallottam korábban a nagy okosságot "Aki nem, iszik abban én nem bízok". Úgy hogy most lehet hogy bizalmat vesztek, de én nem iszok már töményet. Sőt sokszor hetekig semmit. Néha sör, ha látom a kedvenc Paulaner buzámat valahol a polcon. Vagy Gin tonic de akkor az is 4 cent fél literhez. Nagyon nagy ritkán melegben fröccs. Több alkoholista van saját, asszony családjában is illetve 2 barátom halt meg az ivás miatt 5 év alatt.
Volt mikor sokat ittam, de most már alig. Sőt ki merem mondani amit soha nem lehetett: Utálom a pálinkát. Nem finom, nem jó, hideg ráz ki tőle. Jó van egy fel liter dió pálinka a padláson vész esetére de az más, ajándékba kaptam és csak kínálom.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Kis story time:
2000-ben kapott montimat 2001 végén nyugdíjaztam egy váltó majd egy villa töressél (közép agy is a végét járta).
2002 elején egy helyi versenyeken induló sráctól megvettem a nyári munkából össze keresett pénzemmel a Magellan Polaris vázat, télóra nem volt pénzem így kiszedte, betettem a gyárit helyette.
(röhögni ér a 22 evés képeken )
Ezzel volt minden, befagyott tavon versenyzés házi szöges gumikkal, suliba, suli után, hétvégén, kisebb versenyeken indulás. Egy évet volt fent mérő óra akkor 9000km ment bele. 3 szett felnit fogyasztottam el 5 év alatt. Kis pénz, nagy tekerések, csak akkor költöttem rá ha már nagyon kellett. Persze alapvetően jó állapotban volt tartva.
Majd Pécs, egyetemre is jött velem egy kisebb felújítás után. Mecsek mászások, barátnő is a hegyen lakott, szóval ott is volt használva.
Majd 2012 London, itt megint volt egy felújítás, de már csak munkába járáshoz volt célszerszám.
Majd gyerekek, első V8-as kocsi, Nürburgring, utazások. Nem tekertem szinte semmit 7 évig.
Aztán egyik nap YT, Sam Pilgrim videó jött velem szembe, megnéztem. Majd még egyet, aztán még egyet, és így tovább... Vissza kell térnem a tekeréshez, termeszét, sebesség, sport, egészség, gyerekeket megtanítani.
Gyerekeknek vettem 2 használtat, felújítottam, 3 nap intenzív tanulás után már maguktól is jól mentek bármi segítség nélkül.
Tekertünk párat, új gumi, fékek, lánc de így is kicsi a Magellan, nem túl kényelmes, eljárt felette az idő, nincs értelme nagyobb ráköltésnek, mert a lányoknak sose lesz jó a geometriája.
Akkor vettem akcióban a Trekket, asszony kapta a Liv Embolden-t, jó áron vadászva. Ráköltés, sok tekerés, egyre endurosabb irányba, épített kerekek Hope Pro 4 agyakkal, aztán itt jött volna a komolyabb telo. De elengedtem, inkább nézek egy full sus-t a felhasználásomhoz, ezt meg visszább tekerem kettővel és jó lesz vendég bicajnak meg családdal tekerősnek.
Így a Magellan már vendég bicaj szerepből is kiesett. Eladni nem akartam zsebpénzért, számomra sokkal többet ér mint 50-100 font.
Így is alig ment, de a Trek szerep cseréje miatt semennyit nem fog. Mennie kell.
Utolsó kép amin látszik:
Jött az ötlet hogy oda adom Sam Pilgrimnek köszönet képen hogy vissza rántott a tekerés világába.
Nem volt otthon, forgatott de az anyukája és Lewi ott volt. Azt hittek először hogy futár vagyok, és Sam vette a bicajt egy videóhoz.
Mondom nem, csak rajongó és ő rántott vissza, miatta teker kb az egész család, és köszönet képen oda akarom neki adni mivel többet ér nekem mint hogy zsebpénzért eladjam. Ez egy méltó lezárása a történetének nálam. Ott még lehet hogy lesz egy szereplése, hogy a csúcson hagyja abba.
Behívtak, ANNYIRA KEDVESEK ÉS POZITÍVAK VOLTAK HOGY AZ LEÍRHATATLAN.
Kaptam ajándékokat, kérdezték milyen színű az új bicajom, adnak hozza gripet.
Ott hagytam 3 képet hogy a lányoknak és nekem egy az irodába ha alá tudna írni.
3 nap múlva hozta a posta.
Még akartak adni, hoz a lányoknak is Pilgripseket, mondom nem. Nekik már vettem, bicajukon rajta van, köszönöm de ennyi elég. Már én éreztem magam kényelmetlenül annyi mindent akartak adni.
Azt hinne az ember hogy csak videó és kamu a hangulat. De nem, itt náluk nem, tényleg annyira kedvesek és pozitívak hogy az hihetetlen. Eszméletlen élmény volt és remélem még viszont látom valahogy, valamilyen kontentjében a Magellant egyszer, utoljára.
Illetve Chicksands után lemostam, kerámiáztam, waxoltam az egész gépet, alom szép lett.
Hétvégén átrakom a Trekről a DT Swiss kerekeket / komolyabb Schwalbe gumikat. Ugyan úgy Hope Pro 4 ez is. Illetve vettem egy új XTR láncot és kap egy váltó finom hangolást.(Bicajosba írtam de beteszem ide is)
-
FeRRaR1
őstag
válasz szőröscica #21050 üzenetére
Sok jó dolog van, de a belváros az pont nem az szerintem. Illetve mint minden nagyvárosnak, van nagyon szép és nagyon ronda oldala is.
-
FeRRaR1
őstag
válasz tboldi #21049 üzenetére
Annyi de annyi jobb hely és látni való van a külvárosba meg vidéken hogy nem is értem miért mennek be ennyien a tömeg nyomorba... Persze kinek mi, gondolom. Vagy nem sok utána járás után megnézik a "kötelezőnek" gondoltat.
Sokan ott hibáznak hogy nem fizetik ki a priority-t, ugy egyből felraknak, 0 sorakozás.
Nekünk volt egy évig Merlin pass, rá lehet keresni, nem olcsó de mindenhova bemehetsz korlátlanul. Abban az évben lejártunk mindent többször.
Legoland, London eye, Madame Tussauds, Thorpe park, Shrek adventure, összes Sea life helyet, meg sok mast.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz cappa72 #21041 üzenetére
London belváros unalmas, Buckingham palota egy rakás sz@r szerintem, soha nem fogok oda bevinni senki mást. Még csak nem is szép.
Big ben 5 perc ott van, láttad. London eye se egy hu de nagy dolog, egyszer felülsz aztán annyi.
Westminster abbey ami tényleg nagy, szép, történelem.
Inkább mennék McLaren tech-be mint belvárosba... Tömeg nyomor. -
FeRRaR1
őstag
válasz kelly416 #20965 üzenetére
Igen csak az a baj hogy soha nem lesz olyan mosás után mint gyári újként, illetve sok sikert az egyenletes gyárihoz hasonló olaj felvitelhez. Sokkal több részecskét enged át, és csak az elején megy át több levegőt, az olajos trutyi gyorsan eltömíti. No meg az olajfilm amit beszív bekoszolhat szenzorokat, pl MAF. Az meg külön vicc hogy egy 996 Porsche 911 2 lóerővel kevesebbet csinált mikor a gyári új szűrőt egy ilyen olajozottra cserélték.
Ezért nem leptem meg soha. Hangja jobb, ezert jobbnak érzed, de minden másban rosszabb.
Qru
Ez nem ilyen egyszerű. Mennyire korlátoz a jelenlegi air box / szűrő páros. Mennyit profitálna belőle a motor. Illetve a hang sokakat átver aztán aki merő padon cserél csak pislog hogy jobbnak erezte. Aztán nem lett jobb, sőt legtöbbször rosszabb. Mar az is nagy eredmény ha nem romlik tőle enyhen. Persze a kosz részecskéket meg olaj filmet kapja így is a motor. Néztem olaj elemzéseket különböző légszűrökkel, had nem mondjam melyik volt torony magasan a legrosszabb...
Qru
A benzin az meg összetettebb. Számít hogy turbó vagy szívó, számít hogyan adalékolják, mennyi ideig tárolták, ECU tud e mit kezdeni a jobbal... Nekem az itteni Tesco Momentum 99 és az Esso premium érződik a legjobbnak a Volvo V8-ban. Shell V-powerrel erezhetően rosszabbul ment és többet evett. Aztán olvastam hogy azokat mar inkább turbó motorokhoz adalékolják. A Tesco meg csak ethanollal éri el 99-et és az nagyon tetszik a Volvonak.
Redline tuningnál is a Momentum 99-et ajánlották mérés előtt. Mert a Shellt nem mindegyik motor szereti meg többet is áll ami alatt romlik az állapota.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Jut eszembe nem mentettem le a dashcam videót...
Szerviz felvétel múlt heten csütörtökön, egyből mentem iskola felvételre, de napközis, nem volt nagy forgalom, eső is szakadt. Kocsi fele sétálva 9 éves lányom, apa, meg tudod forgatni a Porschét a parkolóban?Van egy nagy parknak egy elég szép pár éve aszfaltozott tűkor sima nagy kocka parkolója. Gyakorlatilag az iskola utcájának a végen.
Mondom hiába esik, nap közben lesznek szerintem, nem hiszem hogy lehetséges de megnézhetjük.
Csak a szélén kőrbe volt pár autó az egész tér üres. Sport Plus, elektronika ki, padló. Sport kipufogó nyitva, üvölt a motor, lányok visítanak örömükben. Kocsi pörög körbe rendesen...
Haza érünk, asszony: Na milyen napotok volt a suliban? Apa megforgatta a kocsit, nagyon jó!
-TE NORMÁLIS VAGY EGY ÓRÁJA VETTED FEL A SZERVIZBEN ÉS MÁR PÖRÖGSZ VELE?!?!
Mire én: Be kell járatni a friss folyadékokat. Majd kinyitottam egy sört és mentem a dolgomra
(helyben megfordulásról ugrott be)
-
FeRRaR1
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest