-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiz
őstag
Sziasztok. Az összefoglalóban lévő ajánlott lista mennyire aktuális?
Ha létezik ilyen, akkor 20 ezer forint alatti készüléket szeretnék, ami minőségi felvételt készít. Visszanézve le lehessen olvasni a rendszámokat. Egyelőre nincs konkrét elképzelésem, illetve nem tudom mi az amit mindegyik tud alapból (pl loop recording alap minden kameránál?), illetve mik az extra szolgáltatások, amikre estleg plusz pénzt is érdemes áldozni.Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
zsiz
őstag
Sziasztok. Pontosítanék Olyan kamerát keresnék, ami lehetőleg tudja a következőket:
- GPS (nem tudom, beépített vagy külön modul jobb-e), G-szenzor (ha indul a kocsi, induljon a felvétel is), automatikus felvétel zárolás ütközés esetén..
- látószög kb.140-160 fok között, ha csak nem ajánlotok mást..
- parkoló mód,
- van saját kijelzője,
- a videóban le lehessen olvasni a rendszámokat, minél jobb minőségű felvétel, hogy ha baj van és szükség van a videóra, akkor az érjen is valamit... a rossz fényviszonyok melletti felvételek is minél jobbak legyenek a lehetőségekhez (és árhoz) képest
- árban 20 ezer forint körül gondoltam rászánni, ja és kintről venném természetesen (Banggood, Ali, Gearbest) Ha indokolt, kicsit megyek feljebb árban (30).Nem tudom, ezeket a gyakorlatban mennyire lehet parokló/tolatókamerának használni? Nem baj, ha nincs benne a csomagban hátsó kamera (gondolom ennyi pénzért nem is lesz, legalábbis normális minőségből), de jó lenne, ha esetleg később külön megvásárolható és ráköthető egy hátsó kamera is. Ez nem feltétel, de plusz pont lenne.
Mivel nem vagyok otthon a témában, lehet hogy túl nagy az elvárás/kevés az összeg, akkor majd finomítunk még a dolgon, de valahol el kell indulni Ezek alapján milyen konkrét modellt ajánlanátok?
És a végére még egy kérdés. Memóriakártyából milyet és mekkorát ajánlotok a kamerába? Köszönöm előre is a válaszokat
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
zsiz
őstag
GPS-szel veszek, ha veszek. Bár kicsit sokallom az árat, mármint olyan értelemben, hogy elsőre 20 ezer körül gondoltam venni valamit. Gondolkodtam 70mai pro-n, de youtube videók alapján szinte minden helyzetben jobb képe volt az A119 v3-nak. Nyilván ezért is kerül kétszer annyiba. Van még valami más, ami mondjuk tudásban meg árban is a kettő között van?
-
zsiz
őstag
VIOFO kamerákra szokott lenni akció? Vagy ne nagyon várjak rá? A119 v3 a kiszemelt.
-
zsiz
őstag
válasz Csápájev #17031 üzenetére
Köszi a tippet. A következőt sikerült kinéznem..
- Ali, A119v3+GPS 114usd (ha megfogják + ÁFA + kezelési, ezzel már kb 156usd),
- BG, kuponnal, áfamentesen a GPS-es 138usd
- BG-n kuponnal áfamentesen a GPS nélküli 102usd + Aliról GPS modul 15usd, ami összesen 117usd lenne. Mindenképp akarok GPS-t. Így rendeben is lenne, igaz? Vagy az alapból GPS-es mivel több, hogy annyival drágább? (BG-n 40 dollár a különbség, egy gps modul meg csak 15 dollár az ali official store-ból. De még alin is 20 dollár van a sima meg a gps verzió között.)
Mondjuk Kínában most pont ünnep lesz egy hétig, úgyhogy úgyis max utána rendelem csak.. Addig kitalálom honnanOpel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
zsiz
őstag
Sziasztok. Az ajánlott készülékek listája elég régen frissült, ezért kérdeznék, hogy most mi lenne az ajánlott.
Nyilván a legfontosabb az lenne, hogy megbízhatóan működjön és jó felvételeket készítsen, még gyenge fényviszonyok mellett vagy éjszaka is. Szeretném, ha lenne benne GPS.
Ezen felül, ha van saját kijelzője, az talán plusz pont. De ha azt mondjátok, hogy felesleges, le tudok mondani róla. Ha csatlakoztatható hátsó kamera is, az szintén nem feltétel, de plusz pont.
Hazai forrásból érdekelne és elsőre olyan 40-50 ezer forintot szánnék rá, ha ennyiért kapni megfelelőt.
Ami még talán érdekes lehet, hogy két autóm van, így nem lenne hátrány, ha gyorsan és egyszerűen tudnám mozgatni a kamerát közöttük. (Ha esetleg két kamerásat ajánlanátok, elég ha az elsőt át tudom rakni könnyedén.) Köszönöm a válaszokatOpel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
zsiz
őstag
válasz sambenez #26637 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat mindenkinek 🙂 Valóban, 70-80 ezret már nem szeretnék kiadni. Én a viofo A119v3-ra vagy valamelyik Xiaomi-ra gondoltam. Ez az A500s elsőre szimpatikus, főleg, hogy kicsi plusz pénzért a hátsó kamera is benne van a csomagban [link]
-
zsiz
őstag
Ha majd szeretném átrakni egyik kocsiból a másikba a (csak az első) kamerát (A500s), akkor csak ezt kell beszereznem pluszba, meg egy hosszú USB kábelt? A másik kérdésem, pedig az lenne, hogy a sötétített hátsó ablak mennyire ejti zavarba a hátsó kamerát?
[ Szerkesztve ]
-
zsiz
őstag
válasz Essejó #26754 üzenetére
Köszönöm a választ neked és a többieknek is 🙂 Ez megnyugtató, vásárlás előtt ebbe nem is gondoltam bele. Megvan a kamera, meg a kártya hozzá, majd este kerül kipróbálásra. De a beszerelés nagyobb feladat, arra még nem tudom mikor kerítek sort.
-
zsiz
őstag
válasz sambenez #26768 üzenetére
Akkor rögtön kezdenék is egy kérdéssel Az A500s nem tudja egyszerre megjeleníteni az első és hátsó kamera képét? Akár a kamerán, akár a telefonos appban? Váltani tudok köztük. De egyszerre nem lehet nézni? Vagy csak én nem jöttem rá?
-
zsiz
őstag
válasz koanla #26879 üzenetére
Hasonló "how to" infók engem is érdekelnének. Mire érdemes figyelni beszerelés előtt/közben? Pontosan hova érdemes rakni a kamerát? Pl. pont középre, vagy el lehet tolni a tükör mellé is akár? Vagy mondjuk a tápellátást hogy oldottátok meg, hogy a kábel egyáltalán ne látszódjon? A műszerfal burkolat alatt nincs USB, de jó lenne, hogy ha már felfelé végig rejtve van a kábel, akkor a szivargyújtónál se szeretném látni.
-
zsiz
őstag
Üdv márkatárs Én is egy G-be (is) fogom beszerelni. A500s-1-et vettem. Valószínű úgy oldom majd meg, hogy a műszerfal alá beépítek a szivargyújtó vezetékére egy USB csatlakozót. Így a kábel sehol nem fog látszani, csak ahol lejön a tükörnél.
-
zsiz
őstag
Ma bepattintottam a kamerát az autóba. Sajnos csak az elsőt. A hátsót ha felragasztanám, annyira felfelé néz, a hátsó szélvédő dőlésszöge miatt [kép], hogy még a tetőantennám is belóg a képbe. [link] Amennyit lehet forgatni a kamerán, az kevés. Ilyen esetekre nincs valami spéci tartó? Vagy ezt benéztem és hiába vettem két kamerás szettet?
[ Szerkesztve ]
-
zsiz
őstag
válasz sambenez #26957 üzenetére
Megnéztem újra. Ha neked ezen jó, akkor nem létezik, hogy nálam ne legyen jó... Ki is derült, hogy mi a hiba. Ahogy lehet forgatni a kamerát, nálam egy ponton megakad. Én meg nem akartam erőltetni, nehogy eltörjem, azt hittem ennyi az állítási lehetőség és kész. De azon a ponton túl még bőven lehet forgatni és úgy már jó lesz. Csak azt nem tudom, hogy miért akad. De ha bent lesz, úgyse tekergetem többet. Majd holnap világosban fel is ragasztom azt is, ma már nem látok semmit a kocsinál.
-
zsiz
őstag
Ha fix tápot adsz neki, hosszabb állás közben lemerítheti az akkumulátort. Erre jó a hardwire kit, nem engedi, hogy a kamera túlmerítse az autó akkumulátorát. Inkább lekapcsolja a kamerát, minthogy ne induljon az autó. Én nem spórolnék azon az 5 ezer forinton.
-
zsiz
őstag
Tudtommal ennyi funkciója van. Fix áramot ad a kamerának, és lekapcsolja ha 11,4V alá esne a feszültség. Aki ért az áramhoz, biztos megoldja olcsóbban is. Én meg például nem is hallottam még ilyen elektronikáról, amit fentebb linkelt a kolléga
-
zsiz
őstag
70mai A500-hoz plusz talpat lehet valahol venni? Amit találtam, ott nincs készleten. Ali-ról meg 7 ezer forint.
-
zsiz
őstag
Ma meg is érkezett a plusz talp az A500-hoz. Pacsi az mstore.hu-nak, hogy bár nem rendelhető náluk, megoldották és küldtek egyet. Ráadásul választhattam is, hogy csak 1 talpat kérek ragasztóval, 1 darab fóliával, így ez csak 1000 Ft volt. De a rendes csomag (1 talp, két ragasztó, két fólia) 2000 Ft-os ára is baráti, ahhoz képest, hogy ali-n 7 ezerért találtam ugyanezt
Időközben megérkezett ali-ról a 2 USB-port is, meg az USB kábel. Úgyhogy mehet a végleges beszerelés mindkét autóba, szinte teljes kábel eltűntetéssel (csak ott fog látszani, ahol a tetőkárpit alól lejön és megy a kameráig).Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
zsiz
őstag
A hátsó fix, felragasztod és csak a fóliával együtt tudod leszedni. (Nekem mondjuk második nap magától leesett, fóliástól Pedig alkoholos ablaktisztítóval dolgoztam alá. Hazaértem, visszaraktam, azóta a helyén van, csak persze a fólia egy csomó szöszt összeszedett addigra a levegőből..) Az elsőt le tudod szedni, annak a tartója ottmarad odaragasztva, a kamera lejön külön.
-
zsiz
őstag
válasz Midway #27407 üzenetére
Engem az érdekelne, hogy menet közben nincs rá mód (A500s),
1.) fényképet készíteni? (Nem a telefonról, mert nem fogok telefonnal bohóckodni vezetés közben.. plusz mire bekapcsolom a hotspotot, csatlakozik, belépek az app-ba, stb.. addigra már rég nincs ott, amit fényképeznék.)
2.) zárolni egy felvételt? (Ha valamit visszanéznék később, észben kell tartani egész nap, percre pontosan, hogy mikori felvételt akarok visszanézni, és ugye ha elfelejteném, lehet mire eszembe jut újra, már rég felül lett írva az a videó.)Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
zsiz
őstag
válasz JóGéza #27411 üzenetére
A pöckölést már próbáltam, de nem az igazi, van hogy már fáj az ujjam hegye, de a felvétel még nincs zárolva. Viszont amilyen utak vannak, az úthibákra meg így is szokott zárolni, úgyhogy nem állítanám érzékenyebbre.
-
zsiz
őstag
válasz Diamond500 #27431 üzenetére
[link] Én tőlük vettem A500-hoz. Korrektek voltak.
-
zsiz
őstag
A500s-nél nálatok működik rendesen a videók visszajátszása telefonon? Nálam állandóan bufferel. Inkább le szoktam tölteni ha valamit vissza akarok nézni, az is lassú, de akkor legalább nem áll meg közben a videó 5 másodpercenként fél percre. (A telefon kiírja az aktuális hálózatsebességet az értesítési sávban. Letöltés közben ez 1,3MB/sec ha rendesen ülök az autóban, ha közvetlen odateszem a kamera közelébe a telefont, akkor 1,8MB/sec.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Babakocsi
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest