Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz markussandor #13860 üzenetére

Csak saját hobbiból szerelek ilyeneket, mióta pár éve rászoktam a kávéra és egyúttal kíváncsi lettem a technikák működésére, ezért rendeltem Jófogásos gépeket, hogy legyen mit darabokra szedni.

Ezt a hibát észre lehet venni, nekem a gumigyűrű túlzottan vékonyra lapult, ugyanakkor száraz, repedezett volt. Ha ráteszünk akár egy vonalzót a síkjára:

A középső alkatrésznek vagy síkban kell lenni (mivel idővel az ellendarab felülete lenyomja), vagy még jobb, ha kicsit kiáll. Ez biztosítja ugyanis, amikor rányomódik a felületre, szépen lezárja önmagát. Amikor új tömítést találtam bele, eleinte jobban kiállt, később belapult a helyére.

Mellesleg a linket pontosítva, ez egy automatikus útváltó szelep, amit a vízpumpa nyomása eltol, olyankor a hideg víz halad a bojlerbe. Pumpa leáll, rugó visszatol, ekkor a pogácsa alól folyik lefelé a zaccos víz, amit viszont a csepptálcába irányít. Legalábbis a szűrődugattyú mellett elférhet pár szemcse, ami sajnos bekerül ebbe a részbe, majd ideális esetben halad tovább lefelé.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák