Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz WaterWawe #4383 üzenetére
Érdemes kenni, mert a betapadás / rángatás a mechanikának sem olyan jó, a gumi is hamarabb elkophat. A hüvely belsejét szoktam kenni néha vattapálcikával.
A forró vizes öblítés úgyis elviszi, de a szilikonzsír vagy olaj semleges, nem ízesít, elfogyasztása is ártalmatlan. Az élelmiszeripari verzió a gyártás tisztasági feltételeiben különbözik.
-
WaterWawe
őstag
válasz WaterWawe #4351 üzenetére
Jó hir, a pipacső tömítések cseréje megoldotta a problémát, így nem kell felvigyem Pestre és várnom, hogy 3 hetet üljön rajta a szerviz. Köszi a tippet.
Megfigyeltem, hogy amikor kihúzza a pipacsövet a főzőegységből akkor van egy élesebb kattanó hang, (ez még az előző tömítéssel is volt. Lehet értelme megolajozni a tömítéseket, hogy jobban csússzon? Vagy ez teljesen felesleges és a kávé ízét is elrontja? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz WaterWawe #4341 üzenetére
Lehet ilyen vagy hasonló belső szivárgás például:
https://www.youtube.com/watch?v=58jYPoUysiE
Esetleg ilyen tömítések kopása:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_3764-3764.html
#4345 kory24
A csapvíz klórozása elvileg kivédi a baktériumok szaporodását, avagy a víz esetleges poshadását a tartályban. Ha mégis kiöntöd a maradékot, annyi idő alatt a betét nem tud kiszáradni. Hogy levegőt mennyire kaphat, nem tudom.
De a szűrő nélküli gépek is ettől függetlenül már a víz elfogyása előtt valamivel jeleznek, illetve letiltja a főzést, így kivédhető, hogy épp főzés közben szűnjön meg a vízellátás, ami kellemetlen. (Onnan is tudom, egy régebbi verzióból ezt az érzékelőt kihagyták, párszor "megszívatott" akkoriban.)
#4347 konzumpro
Egyes típusokban szokott lenni ilyen szűrő, illetve hasonlót Aliexpressen is láttam:
-
jambiyya
őstag
válasz WaterWawe #3486 üzenetére
Nálunk ugyanez, csak 5064/10.
Én havonta egy kis zsírral is megkínálom.Viktor: az ajánlások az összefoglalóban vannak. Philipshez pedig mindig vannak kuponok, épp 04.25-én járt le egy pár 15-20%-os, de leszenk újabbak. Ha van h&m reged, ott 40%-os kupont lehet kérni, de nem mindig van 5000-es masina, most a 2221/40 90e.
[ Szerkesztve ]
-
#85578752
törölt tag
válasz WaterWawe #3452 üzenetére
Igen, kicsit egyenetlenül járt és túl sok volt a nagy szemcsék között az apró porszerű őrlemény, most precízebb, de sajnos nem őröl elég finomra ez sem. Alátétezni nem lehet, az alsó forgórész alatt egy eléggé fix talpcsapágy van. Azt talán lehetne kicsit emelni ugyanakkora alátéttel. A felső rész egy fokig betekerhető, a kések üresen összeérnek, de a kávé kicsit széttolja és szorosabbra tekerhető, valami deformálódik és marad egy relatíve durva szemcseméret, ahhoz képest amit pl. Graeffel lehet presszóhoz őrölni.
De legalább nincs annyi por, amitől keserű volt a főzet.[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
válasz WaterWawe #3403 üzenetére
Na csináltam egy mérést (nem műszereset, csak időt és mennyiséget régi adat alapján). Úgy tűnik nem kávéből, hanem tejből ad kevesebbet mint korábban. A tejtartót (lattego poharat), sima csapvízzel szoktuk elmosogatni. Elképzelhető, hogy a kis csőbe belefolyt víz miatt vízköves lett? Vajon lehet értelme beáztatni citromsavba? (Ezért most a teljes gépet nem vízkőtleníteném).
-
#85578752
törölt tag
válasz WaterWawe #3405 üzenetére
Igen, vannak olajosabb babok amik akár be is tudják fullasztani, bár igyekeznek ezt elkerülni - sajnos. Azért sajnos, mert ha olyan finomra lehetne őrölni, amihez már nem kell nyomásfokozó, igazi presszót lehetne főzni a géppel.
Bár ahogy mostanában olvasom a profi topikban, elég a 4 bar is a jó presszóhoz, sok mindenben át lehet tehát lépni a hivatalos presszó paraméterek határait... -
#85578752
törölt tag
válasz WaterWawe #3403 üzenetére
Kávéfüggő is, mennyi lesz az adag, friss pörkölések, fajták megváltoztathatják a lefolyás sebességét, de elvileg a volumetrikus adagolás precízen tartja az adagot, ha mégis, vagy azért mert szivárog valahol, tömíteni és kenni kell, vagy durvábbra kell venni az őrleményt és úgy már tuti átfolyik.
-
Dr. Szilikát
őstag
-
-
jambiyya
őstag
válasz WaterWawe #3171 üzenetére
Köszi.
Még valami: egy idő után fura hörgő hangot ad kávéfőzés közben.
Ilyenkor kiveszem a főzőegységet, folyóvíz alatt átöblítem (kávészemcsék és kevés kávézsírt hoz le a víz), és utána nincs hörgő hang.
Aztán eltelik kb. egy hét, és megint. Lehet hogy így jelzi a heti takarítás szükségességét?
Olyan, mintha a kis kávészemcsék miatt pici tömítetlenség lépne fel és eresztene pici gőzt...érzésre. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz WaterWawe #3165 üzenetére
Csepptálcába megy, az még nem is lenne vészes, kiöntöm. Ami kellemetlenebb, amikor nem mindig folyik vissza az összes víz, a maradékot pedig tolja felfelé a zaccfiókba, ahol megáztatja a pogácsákat. De nem mondom, hogy ez is tragikus lenne.
Mostanában nekem rá van rögzítve a bojlerre egy multiméter hőérzékelője, amit kivezettem a gépből, hogy használat közben ellenőrizzem a hőmérsékletet, miután cseréltem egyes alkatrészeket.
A megfigyeléshez hozzájárul (de azt már korábban megoldottam), hogy egy kis hangjelzőt kreáltam a fűtőbetétre, ami halk, nem zavaró, zizegő hanggal indikálja nekem, hogy mikor kap feszültséget a fűtőbetét.
A fűtést a processzor szakaszosan kapcsolgatja, PID-vezérlés elvét követve, hosszabb-rövidebb időre. Így igyekszik minél jobban stabilizálni a hőfokot 92 °C-ra.
A hőtehetetlenségek miatt azonban legnagyobb igyekezet ellenére sem sikerül mindig stabilan tartani. Van olyan jelenség is, amikor felfűtött és egy időre kikapcsol. Ha ekkor rányitom a vizet, szinte azonnal reagál és rákapcsol a fűtés. Tehát így valóban lehet forszírozni, ha a processzor "elfelejtene" visszakapcsolni (valójában nem felejt, csak a saját termisztora még nem érzékelte a hűlést).
Meg amikor egy adag főzése lement, lejjebb hűl a bojler és látom, mikorra fűt vissza, csak akkor indítom a következő főzést.
Úgyhogy eddig a fűtést indikáló zizegő hang is elég hasznosnak bizonyult, de még jobb lenne beépíteni egy fix hőmérőt is, amin mindig látnám a pillanatnyi hőmérsékletet. -
Palesztin994
aktív tag
válasz WaterWawe #3138 üzenetére
köszi szépen! igen, kiráztam, tök szaraznak tűnt, de akkor derül ki, hogy mégse. :)
Megpróbáltam a hosszan nyomást, az volt az első ötlet, de nem pont, ahogy írtad, megpróbálom így is.
A gépet amúgy másmódon nem kell karbantartani, ugye? Még a vizkoszurot kene cserelni, de szurt vizet rakok bele. -
-
anadroid
senior tag
válasz WaterWawe #3127 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam, a csésze formája számít. Most álltam át egy kávézó kapucsínós csészéjére, és más lett az íze.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
#85578752
törölt tag
válasz WaterWawe #3105 üzenetére
Mik vannak...
Most már ki kell próbálnom egy kakaót, manuális habosítóval... Tchibo tejhabosítóval egész jó habos kakaót lehet csinálni, ami elvileg a lehetetlen határát súrolja, mégis sikerül, kitartó keveréssel. Anélkül a finom por szétcsapja a buborékokat. Na így sincs olyan sok, de azért habos.Régebben voltak fent Frei cafés receptek, a marrokkói tejeskávét megcsináltam párszor onnan, a lényeg hogy ráhinted a kakaót a presszó tetejére (a crema benedvesíti de fent tartja), és magasról, 20-25 centiről öntöd rá a gőzölt tejet. Szerintem finom. Csak egy árnyalatnyit kakaós beütésű, semmi túlzás. Leopárd vagy inkább hiénamintás lesz tőle a latte teteje.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz WaterWawe #2759 üzenetére
Forró csokihoz vagy melange-hoz van ilyenünk, de presszó kávét nem fogok ilyenből inni
ToBeY: A fene tudja mi lenne a jó A fotó lemaradt
Erzol: Egyetértek, rohadt drágák. Az az Auchanos milyen?
Voice24: Kösz a tippet, szétnézek a külföldi oldalakon. Attól nem parázok, hogy forró lenne, nyilván azért dupla falúak.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
AttiMM
csendes tag
válasz WaterWawe #2638 üzenetére
Ja, irodai kávéfőző? az újonnan vett automata készülék tejhabosítójában lévő szívócső nem lett rendesen kitakarítva és néhány hét múlva sárgás-fekete penészes lerakódások voltak benne. Azután már soha, senki nem használta ezt a funkciót. És másik munkahely, másik iroda: detto.
-
AttiMM
csendes tag
válasz WaterWawe #2515 üzenetére
Szerintem sem. Ha a tej visszafelé bejutna a gép belsejébe, az már önmagában komoly gondot okozna, hiszen ott rohadna, büdösödne, ráégne - kvázi csak szervizben lehetne rendbehozni. Ahová a tej normális használatnál juthat, oda a szirup is kerülhet - elmosogatni ugyanúgy kell.
Más kérdés, hogy a szirupos tej ugyanúgy habosodik-e? De ezt majd megmondod.[ Szerkesztve ]
-
#85578752
törölt tag
válasz WaterWawe #2458 üzenetére
Szerencsés véletlen.
Nem bebeszélés, egyenletesebb szemcsemérettel egyenletesebb a kioldódás.
Az őrlésfinomság változtatása befolyásolja az ízeket, egyrészt durvább őrleménnyel több kávé jut a főzőegységbe, másrészt a nagyobb szemcsék miatt kicsit alulextraktált lesz a kávé, inkább savas irányba mozdul a keserű-savas arány.
Tejes italokhoz jobb az alulkivonatolt, savanyúbb főzet, a tej kompenzálja a savasságot. Presszónál cukor tudja kompenzálni a keserűséget, egy bizonyos fokig.Én most állítottam legfinomabb szemcseméretre és így más ízeket emel ki, főleg max. hőfokon, hasonlít arra, amit karossal tudok kihozni ebből a kávéból.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz WaterWawe #2281 üzenetére
Szia! Igen, különböző az ízlésünk Nekem pl. a Pacificaffe Pin Up kávéja egyelőre verhetetlen, mondjuk nagyon drágább kávékat nem ittam eddig. Jó még tőlük a La Piazza és a házkávéja. A Rome espresso nekem nem jött be, túl erősen pörkölt. Ez is jó féle, LAVAZZA Qualitá Oro, itt ajánlották. De pl. amit sokszor ajánlanak a győri kávépörkölőtől a Velencei Gondolások kedvence, nekem egyáltalán nem jött be. Onnan az eggyel drágább viszont egész iható és még hátra van valami jó drága tőlük (ez csak 250 grammos), de még nem bontottam ki.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Till@
tag
válasz WaterWawe #2281 üzenetére
Szia !
Segafredo Selezione Arabica, 4 kilót vettem múltkor a Lidl-be, annyira bejött.
A többi fajta Segafredot egyáltalán nem szeretem, de ez nagyon finom.Amit most ittam belőle, rendesen mogyorókrém íze volt , vetekszik nálam a 8-10 ezer forintos kávékkal, amiket próbáltam eddig. 2-es aroma 2-es vízmennyiséggel iszom presszónak, kis cukor, 10g tejszín. -
eppzenberg
csendes tag
válasz WaterWawe #2237 üzenetére
Köszi! Igen, a kényelem jogos pont. Egyébként rövid időn belül változtak a peremfeltételek = kicsit nagyobb büdzsé, és eddig bár nem volt szempont a tejhabosítás, de ha már lesz egy ilyen gép, ami tudja, akkor szűkült a kör a LatteGo -s masinákra. Philips EP5331/10 berendelve. Írok majd a tapasztalatokról!
-
#85578752
törölt tag
válasz WaterWawe #2233 üzenetére
A víztartály és főzőegység elhelyezkedése más. Az 5000-eseknél könnyebb felülről utántölteni vízzel, a gőzcső fémből van, a pannarello alatt, ha van. A LatteGo-s kancsós verziókban alig van különbség, talán csak a program variációkban. Van olyan 5000-es amiben még nem a LatteGo kancsó van, a végeredményben nincs különbség, csak tisztítani más.
-
#85578752
törölt tag
válasz WaterWawe #2214 üzenetére
LatteGoval is egyszerű a tejes ital készítése, csak könnyebb karbantartani.
Nekem manuális gőzcsöves EP3510 van. Mindig házilag karbantartom és javítom, még nem volt vele komolyabb probléma, inkább csak tuningolok mindig rajta, azért szedem szét.
Talán csak ami törik vagy kopik, azt kell cserélni ezekben, őrlőben a kést, főzőegység hengerfej tömítést, bár az egy éves gépen még nem kellett. Szivárgás van belül, mágnesszelepnél a gőzcső felé de még nem szántam rá magam, hogy szétszedjem, összerakjam, kéne hozzá cső meg bilincs, meg talán loxeal is, nem szeretek ezzel a részével foglalkozni.
Régebben volt Jurám, abban szépen lerakódott a kávé, cserélni kellett benne ezt-azt hogy jó legyen, szétmállott egy szelepben a tengely, meg ilyenek. Viszont van hozzá alkatrész, strapabíró az egész. Philipsben is lerakódik a kávé, ennél a típusnál ahol a burkolat meg a belső váz találkozik, a réseken bejut a kávé és képes megpenészedni, pont mint a Juránál. Fél évente mindegyiket érdemes szétszedni nagytakarításra. Kell hozzá tapasztalat vagy szervizes.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest