Új hozzászólás Aktív témák
-
sharp4
őstag
válasz
kriszpontaz #4159 üzenetére
Köszönöm. Megpróbálom.
C+I beállításokat, pl hossz-metszet, keresztszelvény, felirat beállítások? Erre is van vmi lehetőség? -
kriszpontaz
veterán
A beállításokat a DWG fájl tárolja amit szerkesztettél. Van lehetőséged egy olyan fájlból amit később használni szeretnél sablonfájlt létrehozni, a mentés másként menüponttal.
Fogod a DWG-t, kitörölsz belőle mindent (ettől a stílusok megmaradnak). Majd az üres rajzot CTRL+SHIFT+S kombóval mentés másként menüvel *.DWT fájlként elmented (rajzsablon).
Új rajz megnyitásánál később ki tudod választani a fájlt (vagy beállíthatod hogy automatikusan azt nyissa meg a beállítások alatt), ami megőrzi a beállításaidat és a tiszta rajz azzal indul el.A másik lehetőség új rajzban a CTRL+2 [DESIGNCENTER].
[Köszönet az infóért tom956ster kollégának]
Kitallózod vele a régi rajzod és egyszerűen drag+drop módszerrel behúzod a régi rajzból ami neked kell, akár nyomtatási lapbeállításokat is (lapfülek).Ha a felhasználói felület beállítások kellenek, akkor pedig CUI fájlt mentesz ki a
CUIEXPORT
paranccsal. -
sharp4
őstag
Sziasztok!
Autocad-ből szeretném kimenteni a beállításaimat. Betűstílus, nagyság, ikonok, stb, minden kellene. Van erre vmilyen lehetőségem? Köszönöm.
-
pf-prg
csendes tag
-
alfshanky
újonc
Tud e valaki segíteni abban, hogy VBA-val programozottan hogyan lehet egy nyomtató (pl. a DWG TO PDF) papírméret adatait szerkeszteni, új egyedi papírt felvenni, stb. Hasonló kérdés, hogy lehet VBA-val egy nyomtatási stílus adatait szerkeszteni (pl. színhez vonalvastagság hozzárendelést stb.).
Jó link is nagy segítség lenne. -
Geresics
addikt
válasz
kriszpontaz #4153 üzenetére
Köszi!
Időközben reseteltem minden beállítást regedittel, és az user data fájlok törlésével...
Szerencsére segített, így nem kellett újratelepíteni az egész hacacárét! -
kriszpontaz
veterán
válasz
Geresics #4152 üzenetére
Viszont eltűnt az a funkció, hogy a kurzor mellett infók jelenjenek meg!
Tehát amikor ráviszem az egeret egy téglalap sarkára, akkor már nem írja ki a méreteit! Ha új téglalapot rajzolok, nem mutatja a pillanatnyi méreteit! Gyakorlatilag használhatatlan nekem így ebben a formában!Jobb alsó sarok, három vízszintes vonal (menü).
Ott bekapcsolod a dinamikus adatbevitelt hogy látsszon, és bekapcsolod a kapcsolóját.A beállítások alapértelmezettre visszaállítására a start menü - AutoCAD mappája alatt van egy parancsikon
Alapértelmezett beállítások visszaállítása
néven.Másik Reset opció: [link]
Egyébként ez összeomlásoknál előfordulhat.
-
Geresics
addikt
Srácok, kellene egy kis segítség, mielőtt falhozb@szom ezt a fost...
Történt, hogy épp egy épület alaprajzát rajzolgattam papírról, és amikor a falakat próbáltam besraffozni, akkor egyszer csak hibaüzenettel kidobott az AutoCAD. Előtte kiírta, hogy az utolsó parancsot leszámítva mindent ment egy fájlnév_recover fájlba.
Mondom semmi gond, ha nem, az sem baj, sűrűn mentek mindig. Megnyitom, folytatnám, de valami nagyon elállítódott!
Rögtön gyanús lett, hogy mióta megnyitom a fájl, a menüszalag rögtön a "Sraffozás létrehozása" fülre ugrik, de ezt még letojom.
Viszont eltűnt az a funkció, hogy a kurzor mellett infók jelenjenek meg!
Tehát amikor ráviszem az egeret egy téglalap sarkára, akkor már nem írja ki a méreteit! Ha új téglalapot rajzolok, nem mutatja a pillanatnyi méreteit! Gyakorlatilag használhatatlan nekem így ebben a formában!
Szétb@sz pillanatnyilag az ideg...Hol tudom ezt visszaállítani? Vagy van esetleg olyan parancs, hogy visszaállít mindent alapértelmezettre?
-
ultrakp
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. AutoCAD 2017-ben felülnézetben ortho mód bekapcsolása után gond nélkül tudok x és y tengellyel párhuzamosan rajzolni. Ha azonban nézetet váltok és például bal (vagy nyugati) oldali nézetben próbálok ortho mód mellett Z tengely szerint "függőlegest" rajzolni, akkor azt a program már nem engedi megrajzolni. Létezik erre valamilyen megoldás? Korábban AotoCAD 2004-el dolgoztam és ott még nem volt ilyen gondom. Köszönettel: kp
-
szpeet
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy az Autocad Electricalból létezik e magyar nyelvű?
-
Geresics
addikt
válasz
kriszpontaz #4148 üzenetére
Erre jutottam én is, de bíztam benne, hogy van valami egyszerűbb, elegánsabb megoldás...
Mindenesetre köszi mindenkinek! -
kriszpontaz
veterán
válasz
Geresics #4147 üzenetére
Blokk szerkesztése alatt blokk sraff fehérrel solid stílussal (255,255,255) a határvonaláig (négyzet kijelölése sraffozásra)- sraff kiválasztása - katt jobb gombbal - megjelenítési sorrend alulra - mentés.
Beillesztés után kijelölöd a blokkokat - jobb gomb - megjelenítési sorrend felülre.
Problem solved. -
Geresics
addikt
válasz
tom956ster #4145 üzenetére
Ezeket az ábrákat szeretném úgy csinálni, hogy az őket összekötő vonalak helyett lehessen vonalláncot használni:
-
Nisida
aktív tag
válasz
Geresics #4144 üzenetére
A KITAKAR parancs jó neked , de még egy dolgot kell csinálnod, hogy a fóliák egymás feletti - allatti helyzetét be kell állítandó. A kitakarás azért takarja ki a szöveget mert az alatt van. Amúgy a téglalapot is kitakarja csak az folyamatos vonalként "kvázi túllóg" a kitakaráson így látod de csak fél vonal vastagsággal.
Javaslom a következőt:
- Kitakarást külön fóliára rakni, vonal vastagsága legyen: 0.0 , színe: valami feltűnő, vonal típusa: pontvonal, és vonal tip lépték: 1000 vagy még nagyobb
- Amikor megvan a szöveg meg a téglalap akkor midketőt kijelölni ezután az Eszközök menü, 8.-dik almenüje: Megjelenési sorrend -> a Legfelelüre -t kiválasztani.
- Ezután megcsinálod a kitakarást. Persze most is ki fogja takarni a szöveget de
- Kijelölöd a kitakarást, hogy látszanak a kék fogó pontjai, mivel pont voanald van akkor max a 4 sarka fog látszani
- Ezután az Eszközök menü, 8.-dik almenüje: Megjelenési sorrend -> itt a Legalulra vagy az Obijektum alá-t kiválasztani. Én inkább az Obijektum alá-t választanám.
- majd blokk generálása.Az eredmény: a szöveg + téglalap alatt lesz a kitakarás vagyis a téglalap alá kerülő bármilyen obijektumra ráfed a téglalapod és kitakarja azt.
-
tom956ster
aktív tag
-
Geresics
addikt
Hali,
szerintetek lehet olyat csinálni, hogy egy blokk ne legyen átlátszó?A lényeg az volna, hogy csinálok egy téglalap blokkot, aminek a közepére betűket (pl. "EZM"), vagy ábrákat (pl. egy üres, vagy egy teli kör) helyezek el. Ezeket a blokkokat tervrajzon szeretném elhelyezni, majd egy vonallánccal összekötni, és fontos volna, hogy a vonalláncot, és a terv többi részét kitakarja (tehát a blokkom teljes egészében látható legyen).
Sajnos a KITAKAR parancs nem jó, mert az kitakarja a téglalap (vagy kör) közepére helyezett betűket, ábrákat is...
Azt tudom, hogy egy fóliát lehet átlátszóvá tenni, az volna jó, ha lehetne "nem átlátszóvá" tenni!
-
Gyufaaa
veterán
Sziasztok,
lenne olyan vállalkozó szellemű közöttetek, aki alépítmény tervezést tud vállalni? Távközlési alépítményről lenne szó. Kisebb munkák, közmű egyeztetésekkel Oroszlány, Tatabánya, Győr területeken.
-
Nisida
aktív tag
válasz
kriszpontaz #4141 üzenetére
Igen , bár volt valahol láttam egy bírósági döntést, hogy eladhatja a vásárló de ez egy 5-8 éves döntés volt és ha jól emlékszem USA -ban. Után mintha változtattak volna a licenszelésen is.
A másik, hogy nem mindegy milyen termékről beszélünk, mert egy dobos LT teljesen más szerintem mind egy Autocad, vagy Civil 3d. Az Lt dobozos termék vagyis megveszed és a tied.
A cég felvásárlásnál ki az akinek megér egy 1 millás szoftver egy felszámolás alatt álló cég összes szarját megadra vállalni. Akkor inkább vegyél egy ZWcad-et és használj sutyiban ....
-
kriszpontaz
veterán
válasz
tom956ster #4140 üzenetére
Ez ugye tudod hogy nem legális? Az Autodesk nem ismeri el hivatalos licenszként mivel nem tőle vásároltad. Konkrétan használati jogot vásárolsz, ami nem ruházható át (még megszűnő cég esetében sem, kivéve ha a te céged a jogutód). Utánakérdeztem anno.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest