Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz
t_totyo #4361 üzenetére
Ezt a kérdést inkább a Milyen notebookot vegyek? topikban tedd fel, mert az összeszerelési minőség nagyon nem mindegy!
Saját tapasztalatom egyébként hasonló, mint amit Ti szeretnétek: asztali i5 mellett 6. éve használok egy i3-as procis, integrált VGA-s Dell-t. Hibátlanul teljesít, bár amikor nagy PDF van alávetítve (pl. Dombóvár térkép), akkor azért már kevés, más esetben bőségesen jó! SSD, 8GB gyors RAM jó volna bele, de majd talán egyszer... -
Geresics
addikt
Én simán nem engedném. Nyugodtan lehet hivatkozni az új EU-s adatvédelmi szabályzatokra, az legjobb tudásom szerint minden eddigi eula-t felülír!
Ha csak a saját példámból indulok ki, akkor az előző munkahelyem az ország legnagyobb biztonságtechnikai cége, ahol olyan adatok vannak, mint pl. bankfiókok riasztórendszere, stb.! Nincs az az Isten, hogy oda bárki bejusson! Olyan szigorú adatvédelmi szabályzat van, hogy NATO beszállítói minősítés is van sok egyéb minősítés mellet! Közép-Európában nincs konkrétan másnak ilyene! A legközelebbi cég hasonló minősítésekkel Angliában van! Szerinted mire menne ilyenkor az EULA-val?[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Amikor hasonlót kaptam a bankomtól, akkor én írtam nekik a központi e-mail címükre, hogy tényleg ők küldték-e a levelet, mert a levélből kimutató linkek nem a bank honlapjára mutattak, hanem máshova!
Szerintem Te is simán rákérdezhetsz a központi e-mail címen, hogy ezt a levelet valóban ők küldték-e?
Ha meg igen, akkor megválaszolhatod nekik, hogy köszönöd szépen, de nem kívántok élni ezzel a remek lehetőséggel. Ha erősködnek, akkor simán lehet mondani, hogy a munkahelyed adatvédelmi szabályzata nem teszi lehetővé, hogy külsősök hozzáférjenek a munkaállomásokhoz... -
Geresics
addikt
válasz
kriszpontaz #4344 üzenetére
Köszönöm, innen már minden tiszta! -
Geresics
addikt
Újabb kihívás előtt állok!
Eddig a blokkokat csak úgy simán összedobtam, de most integrálódniuk kellene egy nagyobb rendszerbe, és elég aprólékosan meg van határozva, hogy milyen attribútumoknak kell lennie bennük. A baj csak az, hogy eddig az attribútumok létezéséről sem tudtam!Szóval, hogy hozok létre olyan blokkot, aminek az alábbi attribútumai vannak?
PRO02ID – pl. CAD_BMA/M:25:5 – ela-soft-tal kell egyeztetni!
DESIGNATION – pl. optikai füst, vagy más érzékelő „típusa”
INDEX – pl. FC – érzékelő-információ, mint pl. álmennyezet feletti
NAME – pl. 25/5 – érzékelő száma
-> NAME = <device name>/<object ID> (recommended separator is "/")
---> Device name: egyedi azonosító, pl. sorszám
---> Object ID: érzékelő vagy objektum helyzete (pl. 25/5 – 25-ös kör, 5-ös érzékelő)
---> Example1: NAME = FAS/25/5 – ami az 5-ös érzékelő a 25-ös csoportban (fire alarm system "FAS")
---> Example2: NAME = VIDEO/K/12 refers to camera 12 of the video matrix "VIDEO"
NAME1 – pl. Control station 1 – érzékelőről bővebb infó
G. SYMBOL – pl. sym_fassd – érzékelő típus meghatározása G. specifikáció szerint (ela-soft alapján)
G. TYPE – üresen hagyni! (placeholder)
G. STATUS – üresen hagyni! (placeholder)
MISC1 – szabadon használható
FREE2 – szabadon használható
LOCATION IDENTIFIER – pl. A épület – elhelyezkedés
LOCATION IDENTIFIER1 – pl. földszint – további elhelyezkedés infó
LOCATION IDENTIFIER2 – pl. ajtó, szoba – további elhelyezkedés infó
MANUFACTURER – pl. ismeretlen – gyártói információ
TYPE – pl. Serial number: 1234 – alkatrész specifikációÖtletem sincs, hogy hogy lehetne ennyi attribútumot megadni, hol lehet ezeket szerkeszteni, stb. Eddig csak sima blokkszerkesztőt használtam, és simán a blokkot másoltam (pl. ugyan olyan füstérzékelőből kell 30, akkor annyiszor lemásoltam egyet, és kész is volt, a sorszámot, azonosítót pedig simán odaírtam mellé egy mutatóval...
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz
2thletme2day #4302 üzenetére
Bár én csak 2D-ben szerkesztek, de elsőnek úgy próbálnám, hogy adok magasságot a 2D szövegnek, beilleszteném a kívánt helyre, és utána kivágnám (kimetszeném) a testből.
Ha nem sikerülne, tuti rákeresnék Youtube-on! -
Geresics
addikt
válasz
bughead123 #4261 üzenetére
Note: Express Tools are not supported in AutoCAD LT.
-
Geresics
addikt
válasz
bughead123 #4261 üzenetére
Köszönöm, hétfőn, vagy kedden meg is próbálom!
(#4262) pf-prg
Jelenleg úgy csinálom, hogy balra dől és kék, jobbra dől és zöld, vagy keresztes és zöld, ha mindkettő, de a kivitelező szólt, hogy ha nem nagy macera, akkor legyek kedves megoldani, mert ők mindig is ezeket a színeket használták (kint terepen is így jelölik be maguknak tollal a nyomtatott rajzra). Tök normálisan kérdezte, úgyhogy szeretném megoldani neki! -
Geresics
addikt
Kukucs!
Olyat hogy tudok csinálni, hogy a sraffozás 2 színű legyen?
Hogy teljes legyen a kép. Egy komplexum épületeit szeretném besraffozni az alábbiak szerint:
- Beltéri nyomvonal kész - kék átlós sraffozás
- Szerelvényezés kész - zöld átlós sraffoztás (ellenkező irányba)
Ahol mindkettő kész, ott a fenti kettő pont merőlegesen keresztezi egymást. Ezt jelenleg úgy tudom megcsinálni, hogy kétszer sraffozom be az adott épületet (egyszer így, egyszer úgy). Nem lehet valahogy létrehozni egy olyan sraffozást, ami a kettő ötvözete? -
Geresics
addikt
automatikus sorszámozást lehet csinálni AutoCAD-ben?
Gondolok itt olyanra, hogy lerakok egy objektumot (pl. téglalap), a belsejében (vagy mellette/alatta/akármi) van egy szám, és amikor másolom az objektumot, akkor a sorszám mindig +1-el nő...
Bármi hasonló megoldás is érdekelne! -
Geresics
addikt
Hülye kérdés, de az alábbiakat nézném meg sorban a Fóliatulajdonságoknál:
- lámpa világít? [Be]
- napocska világít? [Fagyasztás]
- a szín megfelelő? [Fehér, és nem 255-ös]
- nyomtatási stílusnál is?
- nyomtató világít? [Nyomtatás]
- [Fagyasztás új nézetablakban] világít?Ha ezek mind jól vannak beállítva, akkor a lépték még, ami hirtelen eszembe jut!
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
vonalstílus-létrehozásában szeretnék segítséget kérni!
Az volna a lényeg, hogy létre tudjak hozni egyedi vonalakat, gondolok itt olyanra, hogy megy a vonallánc, és benne betűk legyenek, mint például:
tűzjelző vezetéknél: "---- TJ ----",
gyengeáramnál "---- GYÁ ----",
stb.Ehhez találtam .LIN kiterjesztésű fájlt, és látom, hogy abban lehet szerkesztgetni, ami kiindulásnak elegendő lehet, azonban vannak ott mindenféle számok, és parancsok, amik a vonal tulajdonságait határozzák meg, pl.:
*SZIGETELÉS,Szigetelés SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
A,.0001,-.1,[BAT,ltypeshp.shx,x=-.1,s=.1],-.2,[BAT,ltypeshp.shx,r=180,x=.1,s=.1],-.1Itt mi micsoda?
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz
kriszpontaz #4153 üzenetére
Köszi!
Időközben reseteltem minden beállítást regedittel, és az user data fájlok törlésével...
Szerencsére segített, így nem kellett újratelepíteni az egész hacacárét! -
Geresics
addikt
Srácok, kellene egy kis segítség, mielőtt falhozb@szom ezt a fost...
Történt, hogy épp egy épület alaprajzát rajzolgattam papírról, és amikor a falakat próbáltam besraffozni, akkor egyszer csak hibaüzenettel kidobott az AutoCAD. Előtte kiírta, hogy az utolsó parancsot leszámítva mindent ment egy fájlnév_recover fájlba.
Mondom semmi gond, ha nem, az sem baj, sűrűn mentek mindig. Megnyitom, folytatnám, de valami nagyon elállítódott!
Rögtön gyanús lett, hogy mióta megnyitom a fájl, a menüszalag rögtön a "Sraffozás létrehozása" fülre ugrik, de ezt még letojom.
Viszont eltűnt az a funkció, hogy a kurzor mellett infók jelenjenek meg!
Tehát amikor ráviszem az egeret egy téglalap sarkára, akkor már nem írja ki a méreteit! Ha új téglalapot rajzolok, nem mutatja a pillanatnyi méreteit! Gyakorlatilag használhatatlan nekem így ebben a formában!
Szétb@sz pillanatnyilag az ideg...Hol tudom ezt visszaállítani? Vagy van esetleg olyan parancs, hogy visszaállít mindent alapértelmezettre?
-
Geresics
addikt
válasz
kriszpontaz #4148 üzenetére
Erre jutottam én is, de bíztam benne, hogy van valami egyszerűbb, elegánsabb megoldás...
Mindenesetre köszi mindenkinek! -
Geresics
addikt
válasz
tom956ster #4145 üzenetére
Ezeket az ábrákat szeretném úgy csinálni, hogy az őket összekötő vonalak helyett lehessen vonalláncot használni:
-
Geresics
addikt
Hali,
szerintetek lehet olyat csinálni, hogy egy blokk ne legyen átlátszó?A lényeg az volna, hogy csinálok egy téglalap blokkot, aminek a közepére betűket (pl. "EZM"), vagy ábrákat (pl. egy üres, vagy egy teli kör) helyezek el. Ezeket a blokkokat tervrajzon szeretném elhelyezni, majd egy vonallánccal összekötni, és fontos volna, hogy a vonalláncot, és a terv többi részét kitakarja (tehát a blokkom teljes egészében látható legyen).
Sajnos a KITAKAR parancs nem jó, mert az kitakarja a téglalap (vagy kör) közepére helyezett betűket, ábrákat is...
Azt tudom, hogy egy fóliát lehet átlátszóvá tenni, az volna jó, ha lehetne "nem átlátszóvá" tenni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office