Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz kriszpontaz #3044 üzenetére

    OKé nekem nem kell elmondani, által mind a két oldalon ennek ellenére szerintem a M1:250 fölösleges , de ez az én privát véleményem. Az útnál most már értem miért ennyire lényeges igazából én a pálya szerkezet erősítés, felületi rekonstrukciókra gondoltam balgán és nem vettem figyelembe az új utak építését.
    A csapadék csatorna mindig macerás mert kisebb lejtésű területeken az esés miatt sokszor üti meg a mélység a víz, gáz, akár még csatorna bekötések szintjét is. Ennek ellenére én azt mondom, hogy teljesen fölöslegese amit ma egyes cégek terv mennyiségben gyártanak csak azért mert a mérnök vagy egyes kivitelezők megkövetelik tőlük. 20 évvel ezelőtt senki nem akart víztelenítései, dúcolási, munkaárok tervet külön, földmunka tervet is max olyan létesítményeknél mint az út. Ma már egy szar nyomóvezetékre is 80 cm magas kivitelei tervdokumentáció készül a seggek fedezése miatt, amikor a nagy részén a kivitelező szaki jókat röhögve hajítják félre. :)
    A kiváltások stb. meg szerintem az ami az árok nyitásig max akkor kell tervezni ha biztos adat van róla, mert ahogyan te is írtad sok vezeték olyan mint az ököh.... és a szakfelügyelet sem tudja még azt sem megmondani , hogy melyik oldalon megy az a rohad vezeték, azt meg, hogy hol kell elzárni, milyen mély , vagy mi az anyaga , csak akkor derül ki amikor leszakítja a marha alvállalkozó a nyilvánvaló homokba rakott, nyomjelzővel is megjelzett vezetéket annak ellenére, hogy kézi földmunka van előírva.
    Az meg külön vicc, tervezési szempontból, hogy mivel a kivitelező soha nem a tervet valósítja meg, nagyon el sem lehet mázsálni persze ez közműtervezés nem út tervezési szempontból mondom.
    Ja a gázosok külön állatfajta bár eddig nekem szinte csak pozitív tapasztalataim vannak egyetlen kivétellel :)

    Amúgy mellékesen ha már így összejöttünk édes hármas, négyes tízesen nem lenétek benne egy közműtervezői önsegélyező klub (fórum) létrehozásában ? Már csak azért mert a vonal stílusokon kívül van pár dolog amit meg lehetne és érdemes lenne megbeszélni. :D

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák