Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz drlovi #26885 üzenetére
Eddig én is ezt a "Ati HD 4850 driver Windows 8.1 alatt is" leírást használtam és működött is egyből 8.1-est telepítve. Utána amikor kijött az update 1 azt is feltettem és semmi gond nem volt vele.
Most viszont, hogy 8.1 update 1 integráltat raktam fel az inf fájlok telepítése után, az eszközkezelőben nem jelennek meg a különböző verziók mint eddig. Csak egy új lesz a listában ami simán HD 4800 Series nincs utána zárójelben semmi, úgyhogy nem tudom kiválasztani a 8.970.100.1100 [2013.04.29.]-est. Ha feltelepítem azt az egyet amit enged, akkor látszólag rendben van, feltelepül és át is vált rá az eszközkezelőben, dátuma 2013.04.29. A probléma az, hogy a vision center már nem érzékeli és hiányzik belőle a fülek nagy része, így nem lehet állítani szinte semmit.
Másnál is van ilyen, vagy még senki nem tett fel egyből 8.1 update 1-est? Ha valaki tesz fel írja már le, hogy nála sikerült e.
Most látom a cikk hozzászólásai közt is vannak akiknél csak a sima van a listában és nálam is csak az egyik inf-nél írja ki, hogy telepítés sikeres a másiknál nem.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
kenand
veterán
válasz drlovi #25481 üzenetére
Szia!
Nekem más a tapasztalatom.
Ha olyan lapba teszem aminek 2 16X PCIe foglalata van és max DX 10-es tesztet futtatok, akkor 6870-es színtjét hozza. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy moder kártya heylett vegyünk 2db 4850-est de azokat sem kell leírni, ha van két régről megmaradt darabunk CF-fel szép teljesítményt lehet belőlük kihozni.
Tény tartalék már nincs benne, és a 4850-esek még lassabb memóriával voltak szerelve.
És nem eszik 2x annyit, a 6870-esnek két power tácsatolója van (4850-eseknek 1, sőt van nekem olyn aminek elég a 75W-os PCIe és nincs neki külön) nem véletlenül.....A 7770 már gazdaságos, de smmi extra teljesítmény sincs benne, 7850, az már igen, de még 15 ezer forinttal drágább.
7770 helyett inkább, 6 hónapos (még 2.5 garis 6870-et vettem használtan ugyan olyan áron és nem bántam meg.Lengyobb bajom, hogy Windows 8-hoz már nincs megfelelő 4xxx-hez való driver.
[ Szerkesztve ]
-
sss
őstag
válasz drlovi #24787 üzenetére
Majd erre is ránézek köszi.
Más: felraktam egy frissebb drivert a vga-hoz (10.4 - tán ez az uccsó ami jó a 4850-hez), mert valamiért a gyári volt fent, de telepítésnél kapom a hibaüzenetet. Mondom ok, akkor teljesen leszedem előbb a régi drivert (eszközkezelőben törlés, meg uninstall, minden ati könyvtár törlése, meg a registry-ből is, aztán driver sweeper). Így már feltelepült az új driver hibaüzenet nélkül, de cserébe nem működött a catalyst control center. Aztán már a régi driverrel sem működött. Úgy felidegesített, hogy formáztam a C-t a p.csába, szal most ugyanazzal az ezeréves catalyst driverrel tolom mint eddig. -
PeL
addikt
válasz drlovi #24657 üzenetére
BF3 pfff... Tipikus példája annak hogyan kell a népet rávenni a hardvercserére...
Így elképzelek 1-2 beszélgetést a játékfejlesztők meg a HW gyártók között:
- Te figyu már ott az EA-nál... Óvatosan optimalizálgassatok ám mert piacot kell csinálni a GTX 690-nek meg a HD 7970-nek... Ha jól futna régi hardwareken ki a fene venné őket?
- Oké oké, vigyázunk...Kb ez a PC-s játékipar. És nem vagyok konzolos de röhej mikor 1-1 program nem fut 30 FPS-el mikor egy másik hasonlóan jó grafikával rendelkező játék meg átlag 60-al szalad egy random konfigon...
[ Szerkesztve ]
-
Dominiator
aktív tag
válasz drlovi #24648 üzenetére
különbség azért látszik Borderlands 2 GeForce GTX PhysX Trailer
Who's the bigger hero who lives or who want to live?
-
-
cuko
aktív tag
válasz drlovi #24576 üzenetére
Driver cleanert nem használtam, de letöröltem az előző vga-hoz tartozó programokat (uninstallal mindet) - van különbség?
"Illesztőprogram csomag verzió 8.97.100.3-120703a-142836C-ATI
Catalyst verzió 12.6"
Az amd oldaláról, vga-autodetecttel tettem fel.Senki sem találkozott amúgy hasonló kártyánál hasonló problémával?
(Köszönöm mindenkinek, aki próbál segíteni )
[ Szerkesztve ]
-
cuko
aktív tag
válasz drlovi #24571 üzenetére
Alap E6750 mellett megy, ez nem hiszem, hogy befolyásolja.
A legfrissebb, 12.6-os drivert tettem fel, és ezzel nem jó. Régebbi drivereket nem szeretnék egyesével végigpróbálni (egy fórumon valaki végigpróbálgatott sokat ati 7750-el hasonló probléma miatt, és nem ment egyikkel sem, ezért szkeptikus vagyok), reméltem, hogy valaki tud rá megoldást.
-
viktorwhite
csendes tag
-
őstag
válasz drlovi #24483 üzenetére
Lehetséges,hogy ez a kondi okozza a gondot.
Láthatólag érte egy kis fizikai behatás és újra lett forrasztva.Próbálok találni rá valakit,aki ki tudja cserélni.Amúgy megnéztem,hogy ha nem megy a kari és bennhagyom és intergráltról használom,akkor a gép egyáltalán nem látja,hogy ott lenne,a kondi pedig a PCI-E csatoló oldalán van.
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
őstag
válasz drlovi #24480 üzenetére
Egy haver hozzám hasonló konfigján,600as cooler master táppal tudtam pár percre kipróbálni.Neki 6850e van.Mikor beraktuk az én vgam,egybol indult gond nelkul,de win boot utan tobbszor kiirta,h a driver alaphelyzetbe allt,aztan BSOD 116os kóddal.
Ezt szoftveres hibanak gondoltam,mert tudom,h a gépe egy szoftveres szemétdomb,de amúgy ment a kari.Megpróbálok kölcsönkérni egy másik tápot :S
Semper fi!
-
Baryka007
őstag
válasz drlovi #24427 üzenetére
Hát bírni bírta a 745/1120 at de levettem 720/1100 ra most már mert raktam rá tüsit meg alá egy 12 centis ventit x) ( És még nincs rajta fesz. emelve ) egyszer fesz emeléssel 760 at vitte 2db crysis benchmark lement 3. nál már jött a kékhalál Ide a fórumba tettem is róla képeket
[ Szerkesztve ]
-
satee76
aktív tag
válasz drlovi #24365 üzenetére
Felvettem a ventit 100 %-ra, de nem volt valtozas . 100 fok korul mozgott a memIo ( a dispio meg az arnyalo homerseklete rendben van).
De remelem igazad van es nem a VGA-t kell kikukaznom.
Mondjuk a ramok nincsenek pasztazva. Csak a hutu keret van rajtuk.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz drlovi #24336 üzenetére
hogy a témánál maradjunk, ezek sem rossz vételek:
msi 4850 1gb tápcsatlakozó nélkül! 17600
a ram órajelét visszavették, de ez szoftveresen módosítható, mértéke szerencsefüggő.vtx3d 4850 1gb ddr5, gyakorlatilag csökkentett gpu órajelű 4870 egy darab tápcsatlakozóval, 22300.
-
AthlonXP
őstag
válasz drlovi #24328 üzenetére
Hát most pl. az 5770 28-33 kürül megy az árgép szerint, na kb annyit szánnék rá. Többet nem, mert csak ideiglenesen kéne vmi, úgy is vmi csúcskártyát veszek én majd ( persze csak is egy GPU-sat )..
Használttól kicsit félek, őszintén megmondva, mert ki tudja, hogy az előző tulaj mennyire húzta, milyen állapotban van a kártya...
Aztán sok helyen előre kérik a pénzt, aztán vagy kapok vmi, vagy nem, de ugye utánvét esetén sem biztos, hogy jó is az a kártya amit kapok...
Sok ilyen esetet olvastam már, amiben átverték az embert egy-egy ilyen vásárláskor és szeretném elkerülni az ilyen eseteket. -
Baryka007
őstag
válasz drlovi #24291 üzenetére
Pedig igaza van nem akartam írni én is úgy gondoltam mint te... eddig mindig a legújabb driverem volt és Crysisba ha hirtelen fordultam be mindig beakadt elég rendesen de amúgy meg 28-32 fps között elmókult a kártya 10.7 est feldobtam megnézzem tényleg igaze és faszán megy akadás nélkül 30-37 fps el!! Egy DIRT 3 ba biztos nem jobb de én nem is Dirt 3 azok
[ Szerkesztve ]
-
-
andrasko
senior tag
válasz drlovi #24236 üzenetére
Nagyon jó az Asus GPU Tweak és az Msi AfterBurner OC progik.
Az AB-vel még a vga bios-ában rögzített "Upper limit GPU/RAM" értéke is módosítható.ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
totyax
aktív tag
válasz drlovi #24234 üzenetére
ATT jó, bár az OSD-je a külső élsimításos eljárásokkal nem igazán megy együtt (SMAA stb) úgyhogy egyelőre OSD-nek az afterburner, 3D profiloknak meg a hányadék CCC-t használom...
A stabilitáshoz nem elég a beépített szintetikus teszt, azt egy kemény játékban kell megnézni, ami eléggé terhel, pl crysis.. így az eredmény alacsonyabb, de stabil órajel lesz.
-
Dr. Student
senior tag
válasz drlovi #23912 üzenetére
Órajelhez nem nyúltam...
Az a fura, hogy HD4870-nel próbáltam elsőkörben, nem sikerült belőni, kértem egy HD4850-et ugyan ezt csinálja ezzel a kártyával is, tuti valami szoftveres gond, de akármit próbálok nem tudom belőni...
3D alkalmazás inditáskor behal az egész, vagy hiba üzi...
MOD:
Annyi történt, hogy HD4870-et kipróbáltam egy FM1-es konfigban, nem indult el, majd átraktam egy AM2+ Konfigba, és drivert nem sikerült normálisan feltennem...Eredetileg ebbe a gépbe HD4850-volt majdnem tökéletesen működött, nah most ez a HD4850.et is beraktam a FM1-be ugyan az a hiba jelenség, megállt a betöltőképernyőnél... nah mondom visszarakom a gépbe, és már nem műküdik ebben sem...
[ Szerkesztve ]
Dr. Student
-
Klemens
őstag
válasz drlovi #23815 üzenetére
Nekem Fraps nem akar mérni közben. Most megint elindítottam, de minimumon is lassú, pár FPS és játszható lenne. Amikor még az elején a város kifelé a hígon kell átmenni, ott szépen begyorsult, de városon belül már lassú ahhoz, hogy élvezhetően lehessen játszani vele.
Lehet az X2 250 a kevés neki, kipróbálom úgy, hogy 3,7Ghz-re melem a CPU órajelét, annyit még bír, hátha valami javulást elérek vele.
Amúgy köszönöm szépen![ Szerkesztve ]
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz drlovi #23798 üzenetére
Ezek közül a Dirt3 és a MW3 az amit én is toltam.
Nálam is 512 a Vram, ráadásul mellette csak egy X2 250 van 8Gb, Ram társaságában, de egyiknél sem volt semmi akadás vagy ilyen, viszont "csak" 1600x900-on."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Baryka007
őstag
válasz drlovi #23791 üzenetére
Üdv, nekem 735 ön szokott menni egy EAH 4850 1gb régebben 90 fokig elment de kitakarítottam a hűtő bordákat stb... és a gyári glaci hűtővel mikor indul a gép 32 fok de 29 is volt már crysisba 1 óra után is csak 65-70 fok szóval ha neked is kb ennyi az még bőven jó 90 foktól kezdj el félni
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Exkluzív órák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest