- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz csucsbicep #20899 üzenetére
Amikor a tiedre felraktad, nem volt ennyire egyértelmű. mintha a memória vezérlő egy kicsit túlmelegedett volna?
Alister from Hell
-
sirdenis
tag
Üdv! !4870re tudnátok ajánlani vmi jó bordát, mert szerintem a 100 fok kicsit sok neki nem ?
-
Rick4
félisten
válasz ittakary #20895 üzenetére
Ezért mondtam, hogy nézze meg a címkét. Volt egy 400-as tápom, ami a címke szerint annyit se tudott leadni, mint a 300-as Delta. Akkor meg?
A hatásfok nem abból jön ki, hogy a tápot méretezzük az aktuális konfighoz? Az mire jó, hogy egy táp 180W-ot vesz fel a konnektorból, ebből 120 kell a rendszernek, és a maradék meg a tápban veszik el, mert a 4-5-600W- os lehetőség sosem lesz kihasználva?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
nagyúr
ilyen alacsony terhelésen tuti nincs meg a 80% hatásfokod... de amúgy tápból nem ajánlott így vásárolni, hogy kicentizel minden wattot, szerintem egy kényelmes 400 wattos pont jó lesz, akkor 50-60%-ban lesz leterhelve és kb ezeken az értékeken a legjobb a hatásfok
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Nézd meg a konfigomat, most néztem, a fogyasztásmérő be van dugva, így hogy netezek, csak a gép 102W-ot kér a hálózatból, ha azt mondom, hogy a tápomnak 80%-os a hatásfoka, akkor ez a konfig most kb 80W-ot eszik. Ha kergetem, akkor se kell 160W-nál több, ahhoz meg elég egy 200-as táp is. Az, hogy a 300-as melegszik, egy dolog, inkább azt nézd meg, hogy az 5V-os és a 12V-os ágon hogy állnak a feszek, mennyire pontos. De vehetsz 350-est bele nyugodtan, az tényleg jó cucc.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Capa
csendes tag
Hát.... ez a 300 W- os Deluxe táp azzé izzad! nem akarom leégetni....
Faxa kis táp ahogy látom de kevés..
15-20 perc és eléggé felmelegszik...Aszonnyák itt a tudorok, hogy tegyek béle egy 350 w.os FSP- tápot az jó... olvasgattam róla... elég jókat.. én is feleslegesnek tartok egy hegesztőtrafót beletenni a gépbe de ez a 300 W.os Deluxe izzad.. a 420 as LC Power meg kidobott...
Más tápom meg ,most nincs..Jó kis 500 W- os Enermaxom be faxa vót.. csak elfáradt, szegény...
Neked is az a véleményed, hogy egy 350 es FSP-t tegyek bele?
Sapphire 4870 512 őm az én igényeimet figyelembe véve egy- másfél évig ez még kiszolgál.
Nagyon meg vagyok vele elégedve.. sohasem húztam, igaz nem tuningolok semmit...és fullon visz mindent..igaz 1280x 1024 ben
Szerintem a következőAztán majd meglátjuk....
Full HD -s monitorhoz ha majd lesz zsír rá adunk egy 5870 et..
De ,hogy ATI VGA.m lesz a felől eltántoríthatatlan vagyok...
Általában olcsóbb és jobb!!
Nekem ATI kártyám még tönkre nem ment...Igaz havernak elszállt egy Radeon 4870 X2 de szerintem az hamvábaholt dolog egy nyákon két lapkát meghűteni... első lapkáról ráfújni a meleget a másik lapkára elég nagy hülyeség... onnan meg a memokra 115 ezer ugrott a csávónak...
-
Rick4
félisten
A nagyobbal, meg a komolyabbal nincsen értelme próbálkozni, hogy ha a konfig által felvett teljesítmény kb 35%-kal kisebb, mint a táp által a konnektorból felvet teljesítmény, ugyanis ekkor lesz a táp a hatásfoka maximumánál, plusz marad egy pici tartalék is.
Ergo egy kisebb konfighoz felesleges 6-70W-os táp, többe is kerül, és a konnektorból is többet kér.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
L4mie
veterán
válasz laccczka #20888 üzenetére
uhh hát VGA hűtésével nincs baj, sőt a VGA val nincs baj, mivel kicseréltem egy 3850 re és teljesen ugyanaz a probléma visszajött.
Innentől, vagy memória, vagy proci, vagy alaplap.
Memóriákat próbáltam, hol egyik volt csak bent, hol másik, ugyanez....
Eléggé tanácstalan vagyok, memtesztet majd csinálok.köszi a segítséget, azt hiszem ez a probléma már nem ebbe a topicba való.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Rick4
félisten
Ugyanilyen tápot lehet venni itt Szegeden komplett házzal 3 ezresért... És jó cucc, simán elviszi a gépet. Megmérheted, de a tied se eszik full terhelésen se 250W-nál többet, akkor meg elvi síkon nem is kell 300-asnál nagyobb táp neki. Persze ha van 6-8 vinyó a gépben, akkor igen, de egy normál egy -két vinyós rendszer egy normál VGA-val nem olyan nagy dolog.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz t.kristof #20886 üzenetére
Ezeknél a többrétegű nyákoknál ki tudja..de általában a csavar átmérőjétől picivel arrébb vezetékelnek csak..aztán, hogy mi okozhat hibát ezeknél a kariknál..az előző tapasztalatom okán inkább nem mondanék konkrétumot..csúnya nézéstől a bal kézzel megfogásig bármi, úgy néz ki
A TNT2 M64et ami fiókban pőrén porosodik 12 éve meg beteszem a hasonló korú BH6ba a 450en járó 300A Celeron mellé és pöcröff indul..ennyi :S -
t.kristof
senior tag
Egyébként a csavarnál keletkezett hajszálrepedés okozhat vmiféle hibát? (kép csíkosodást)
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz F e Z o #20537 üzenetére
+1
[link]A kártya az eladás előtt közvetlenül beadta a kulcsot hűtőcsere után
Hibajelenség: csíkozós indulás, poweroff és átnézés, aztán nem indulás.
Visszajelző LEDek szerint nem kap tápot és kritikus GPU fesz. hiány :S
Ugyanazokról a PCIe tápokról hibátlan a helyére vásárolt GTX460 húzva..Nem tudom mit rontottam el, az a baj, hogy szvsz semmit..Murphy volt..
4 csavar ki, GPU letöröl, pasztát terít, S1 távtartókkal rácuppant (ellenőriztem, frankón összeért), csavarok határig betekerve, ventit rápakoltam és indítottam..aztán csíkozás, 3 LED villan és feketeség..áramtalanítottam, kézbevéve újra szétszedve sem láttam mást, csak a GPU szélére kiszolut minimális pasztát, ahogy kell..azóta is, 3x felvillanó 3 LEDel áll a gép post előtt ha PCIe az elsődleges..IGPre rakva a megjelenítést csökkentettben bejön a Win (simán nem, drivergubanc a sok kártyacsere miatt..majd húzok frisset), látszik a 4870 Everest alatt, de nincsenek szenzor értékek. Eléggé xaktás a dolog..megpróbálok ránézni a BIOSára majd, de eléggé halottnak tűnik..-20k -
Capa
csendes tag
Erről mit tudtok.. ?!
Delux 300W Tápegység 12cm vent
Ugyan ilyen amit bele raktam a gépbe
http://www.topapro.hu/aprohirdetesek/elektronika-hobbi/szamitogep-laptop-alkatresz/pc-asztali-gep-tartozek/tap/aprohirdetes/delux-300w-tapegyseg-12cm-vent/78096c747f6a6a5e.html
Áthidaló megoldásként használhatom ehhez a konfighoz ,amíg nem veszek erősebb tápot?
Amúgy tényleg nem az a lényeg ami rá van írva... ez 300 W os és viszi az LC Pover meg 420-Wo s és azzal
Mit tudnak ezek a tápok?!
Van a gépben túlfesz. védő áramkőr is .Jó lenne ha bírná míg nem veszek egy komolyabb tápot...
De szinte biztosan az LC Pover a gagyi...[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Ki kellene próbálni egy cseretáppal, de tudd, az a táp a leghitványabb fajtából való, még azt se tudja, ami a címkére van írva. Dobd ki a kukába. Lehet venni újonnan6-7 ezresért, használtan 3-ért 350-es FSP-ket, az jó lesz hozzá.
A jelenlegi konfigom a 350-es táppal a konnektorból vesz fel 102W-ot, teljes terheléssel is elég neki 160W, tehát elvi síkon egy 200w-ot leadó minőségi el kellene hogy vigye. Ezelőtt egy 300W-os Delta táp volt benne, azzal se volt baja.
[ Szerkesztve ]
-
Capa
csendes tag
Hali!
Van egy Sapphire HD 4870 512 mb kártyám
Segítségetekre lenne szükségem...
Egy 500w -os Enermax táppal lazán ment de a táp behalt, most egy LC power 420 Wattossal az a problémám, hogy terhelés alatt de csak terhelés alatt.. semmi egyéb gond nincs...se szemetelés se krixkrax.. újraindul a gép.
Ha megint terhelem újraindul..
Hőfokot néztem 65- körül
Remélem ez csak táp probléma.Elképzelhető, hogy a táp nem bírja el a cuccot?
Konfig
Asus P5K-E wifi Ap
Lga 775 Core 2 Duo 67503 giga 800 Mghz Geil value
Samsung 320 gb 2db
Sapphire Radeon HD 4870 512 mbSegítségeteket ,előre is köszönöm..
-
Rick4
félisten
válasz Narancs #20875 üzenetére
Nem, nem kell semmi, ha ezt ők akkor és ott nem vizsgálták, akkor sérülésmentesnek kell tekinteni és ennyi. Egy csavar hiánya felfedezhető, és az átvételi papírra rávezethető. Sőt, azt kell mondani, ha lett volna bármi ilyen, a saját érdekükben tuti megcsinálták volna, de nem volt, ergo tekintsenek is el ettől a magatartástól, ha nem akarnak még nagyobb bajt maguknak. Saját szakállukra joguk van nem foglalkozni a dologgal, sőt, még meg mertem kockáztatni, ha azért, hogy ezzel utólag jöhessenek, szándékosan nem írtak semmit, hogy ezzel később visszaélhessenek, akkor az már tényleg ciki.
-
Rick4
félisten
válasz t.kristof #20874 üzenetére
Mondom, ha a leadáskor nem mondták meg, hogy mi lesz a sorsa (mert nem helyi szervizük van) és eltelt a 3 munkanap úgy, hogy közben nem értesítettek, hogy akkor csere, pénz vissza, vagy javítás, akkor már mehetsz is be, és vetetheted fel a jegyzőkönyvet. Az meg, hogy nincsen csavar, innentől késő bánat, mikor átadtad, nem találtak semmi hibát, ergo sose bizonyítják be, hogy azt onnan ki szerelte le. Ha van átvételi papírod, és azon nincsen feltüntetve a csavar hiánya, az már az ő problémájuk, erre nem is kell hivatkozniuk, mert veszett fejsze nyele...
-
t.kristof
senior tag
PLANARcomputer-ről van szó. Nah visszairtak:
Jövő hét folyamán leadjuk feltételes garanciába a terméket a hazai disztribútornak a kártya műanyag borításának sérülése miatt, mert ahol a termékből hiányzik a rögzítő csavar, ott a műanyag meneten is repedés található, ami okozhatta a csavar kiesését is, melyet nem találtunk a dobozban. A disztribútor szervize fog ezek alapján dönteni a kártya további sorsáról, illetve, hogy garanciális –e a meghibásodás illetve, hogy van –e összefüggés a kártya borításának sérülése és a kártya működésének állapotát illetően. Ez sajnos egy hosszabb procedúra is lehet, mert a disztribútor ki is küldheti a gyárnak a terméket egy vizsgálatra, hogy látszik –e, hogy esetlegesen el lett –e távolítva a hűtés, vagy le lett –e bármikor is cserélve.Amint valamilyen visszajelzést kapunk a disztribútortól, keresni fogjuk Önt!
Nah amint szóltam nekik, hogy ez eredeti vételárat kérem vissza egyből kiviszgálás lesz az egészből. Állításuk szerint 1db csavar ami a müanyag burkolatot fogta az kiesett, és vmi repedés is van a kártyán, bár én hibátlan külsővel adtam nekik oda. De kétlem hogy ezért kezdjen csikosodni a kép, főleg ugy h kiselett véve a vga a gépemből amióta megvan, szal még repedés sem keletkezhetett. Ha egyszer vége is lesz ennek és azt merik mondani, hogy én b@sztam el, és nincs gari akkor tuti hogy felmegyek érte pestre és kiverem a balhét.
-
t.kristof
senior tag
Visszaírtam nekik, most várom a válaszukat. Egyébként azt írták, hogy a bolt megszűntette a kereskedelmi tevékenységét, ezért szerintem nincs nekik vásárlok könyve. Vagy igen? Na mind1, ha visszairnak, és továbbra se akarják visszaadni, akkor mondom nekik h a fogy.védelemhez fordulok. Köszönöm a segitséget, holnap jelentkezem!
-
Rick4
félisten
válasz t.kristof #20870 üzenetére
Az első probléma ott kezdődik, amit már leírtam. Ha beviszel egy terméket, akkor csak a bolthoz vagy köteles bevinni, velük állsz szerződésben, ez a szerződés maga a számla. Ha átveszik a terméket, akkor törvény szerint 3 munkanapjuk van, hogy nyilatkozzanak, csere vagy javítás. Ha ezt nem teszik meg, akkor szépen bemész, vásárlók könyve, és kérdezés nélkül beleírod azt, hogy mi mikor történt, majd kifejted, hogy nem a törvényi előírásoknak megfelelően jártak el. Ha mégis azt mondják, hogy javítják, akkor ugye nekik is tudniuk kell, hogy javítás esetén csak új alkatrész építhető be, többek között ezért se lesz javítás. Adott egy termék, és adott egy hozzá tartozó számla. Ha nem tudnak ugyanolyan terméket adni, akkor kéred vissza a számlán szereplő pénzt, és ennyi. Teljesen lényegtelen, hogy egy bögréről, egy székről vagy egy vga-ról beszélünk. Megkéred őket, legyenek szívesek minden állításukat az adott részhez tartozó konkrét paragrafus számmal alátámasztani, mert az ügyvéded külön ezt kérte, hogy ha véletlenül nem úgy történnének a dolgok ahogy az elő van írva, ne kelljen később magyarázkodniuk. Merthogy egy törvény se ismeri az avultatást, meg egy későbbi ár bármiféle belemagyarázását. Leírhatod, hogy Te elsőre se vagy köteles kijavítást kérni, hanem a számlán szereplő pénzt kéred vissza. Nem érdekel semmiféle másik kártya, majd Te eldöntöd, melyik gyártó melyik kártyáját akarod megvenni, és főleg kinél. Az ő felelősségük, hogy egy megvásárolt termék a garanciaidőn belül még működjön. Ha megállt, akkor vagy javítják, vagy adnak egy ugyanolyat. Semmi mást nem vagy köteles elfogadni. Minden ilyen állításukat be kell menni, és a vásárlók könyvébe leírni. Kinyomtatod, bemész, és akkor szépen erről az egészről készítetek egy írást a vásárlók könyvébe, első lapot kitéped, és mondod nekik, hogy akkor részedről most ennyi, irány a fogyvédelem. Ezt azért általában nem szokták megvárni.
Szívem szerint megvenném a kártyádat, és odamennék én, lerendezném 1 nap alatt velük. Otthon sírna este mind a sarokban...
[ Szerkesztve ]
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Lenne még pár kérdésem gariztatás ügyben, és azért ide irom, mert már itt volt az enyémről szó. Ezt a levelet kaptam a cégtől:
A helyzet a következő: ezt a terméket jó eséllyel nem gyártják már, így egy újabb, korszerűbb VGA kártyát adnának helyette. a termék utolsó piaci ára természetesen nem a számlán szereplő összeg volt, mint ahogyan a korábbi jó kapcsolatnak köszönhetően az eredeti vevő is jelezte felénk anno eladásnál, hogy jóval kisebb összegért vált meg tőle, az akkori aktuális piaci értékén.A terméket visszavásárolni nem áll módunkban, az utolsó piacon lévő árára tud ráfizetni egy új VGA esetén, vagy levásárolhatja más termékre adott esetben.
Most akkor kénytelen vagyok ezt elfogadni?
-
mexel
veterán
-
KAPÁL
tag
válasz csucsbicep #20866 üzenetére
Ok!
"A vélemény olyan mint a s***lyuk mindenkinek van de senkit nem érdekel a másé" (Mogács Dániel)
-
KAPÁL
tag
válasz csucsbicep #20864 üzenetére
Köszönöm!
már csak arra lennék kiváncsi hogy a Furmark-ba miért csak 2600 pontot ad? Az is normális?"A vélemény olyan mint a s***lyuk mindenkinek van de senkit nem érdekel a másé" (Mogács Dániel)
-
simicska
tag
szia!
nekem is ugyan ez volt a problémám kb 2 hete, én is írogattam ide a fórumba és kiderült, hogy a kártya memóriája volt a hibás... vedd vissza az órajelét 1000ről 940mhz-re és ha nem fogja produkálni a hibákat küldheted a garanciába!
nekem is így volt: "mindegyikkel ugyanaz, csak az idei AMD-s driverekkel nem jött elő a fenti hibaüzenet"
-
KAPÁL
tag
Üdv! Jó reggelt!
Az lenne a kérdésem hogy a 2600 körüli pont nem kevése egy 4870Toxic kártyának a Furmark tesztbe?
Hogy és mivel tudnám elérni az optimális pontszámot? 3dMark Vantage-ba 99xx pontot ad rá.Köszönöm segítségeteket!!!
"A vélemény olyan mint a s***lyuk mindenkinek van de senkit nem érdekel a másé" (Mogács Dániel)
-
KAPÁL
tag
egyébként "fánk" tesztbe mennyi pontot kéne kapjon kb?
-
KAPÁL
tag
válasz csucsbicep #20850 üzenetére
Jó a szellőzése a háznak "átfúj rajta" az már csak elég neki nem?
-
KAPÁL
tag
Szevasztok!
Az lenne kérdésem hogy ha 4870 toxic-nak leveszem a műanyagborítást + a ventit és helyette rakok rá két komolyabb ventit azzal jobb lesz a hütése? Esetleg valami jobb gondolat? (cserélni nem tudom nincs rá "keret")
-
sss
őstag
Egy s1 elvisz vajon passzívan egy 4850-et?
-
L4mie
veterán
-
tusi_
addikt
Speciel én az ATT (Ati Tray Tools) al tudnám megnézetni veled. Ha nem tuningoltad a VGA-t, akkor vszeg gyárin van.
Azt hiszem 1.122 a gyári feszültsége, de némely kártya alacsonyabb feszen is viszi a gyári órajeleket. Enyém pl. 1.044-en megy gyári sebességen, 2 d-ben 90/150 re állítottam 1.006 V-ra. Ha azt lejjebb vettem 0.982-re , akkor csinált nekem ilyen érdekes dolgokat, hogy a képernyő illesztőt alap helyzetbe állította.(de néha kék halál is volt. Amikor a 600/1000-t 1.006-al akartam előállíttatni, akkor is azok a tünetek voltak, amik nálad )eat, sleep, play, replay
-
L4mie
veterán
ehhh, ilyeneket ne kérdezz, mert kiderül mekkora amatőr vagyok
(mivel tudom megnézni? O.o)Amúgy dumáltam egyik haverral, ő azt mondta, hogy lehet, hogy a memóriáim "tuningját" kéne levennem, namármost megnéztem a gyártó specifikációit, arra jutottam, hogy 1600 on az 1.65V ot szeretik,
most nem tudom mennyin vannak, lehet csak 1.5V-on,
mert hiába 1600 osok a RAM ok, az alaplap automatán csak 1333 nak ismeri fel és azon 1.5 öt kérnek és lehet a BIOS azon hagyja...fene se igazodik még ki ezeken a csilibili új BIOSokonA teória azért is érdekes, mert a régi configgal is csinálta a VGA, és ott fixen állítgattam a RAMok időzítését.
Ezt kéne még megvizsgálnom, hogy RAMok-e a ludasak, ha nem akkor jöhet a köv. lépés.
-
-
L4mie
veterán
Sziasztok, egy olyan problémában kérek tanácsot, hogy,
HIS Radeon 4850 ICQ4, 512 es kártyámról van szó (Win7 64 bit alatt)
Már régebben tapasztaltam (WoW alatt, most meg Rift közben, de Mass Effectben, SC2 ben, STALKERben, is produkálta, érdekes módon CS 1.6 ban nem csinál ilyent.),
hogy teljesen függetlenül mindentől, változó időnként (5-30 percenként) fogja magát a VGA játék közben beáll a kép, majd szintén eltérő idő múlva sötétség, majd kidob asztalra, és megjelenik egy kis üzenet, hogy: a ATI meghajtóprogram leállt, majd sikeresen újraindult. ezek után játéktól függően, vagy vissza lehet lépni, vagy indíthatom újra az egészet.Elég bosszantó ez a probléma, most cseréltem alaplapot, ezzel is csinálja régivel is csinálta...hőmérsékletet monitoroztam 60 foknál nem volt melegebb a kártya, biztonság kedvéért feltoltam neki a ventilátort 90% ra, úgy átl. 45 fokos volt, de szintén produkálta a problémát.
Driverből próbáltam a : 11-2, 11-1, 10-8, 10-9, 10-11, 10-12. mindegyikkel ugyanaz, csak az idei AMD-s driverekkel nem jött elő a fenti hibaüzenet, de a probléma fennáll.
Valaki tapasztalt már hasonlókat? és sikerült megoldani a problémát?
Most azon agyalok, hogy hagyom, hogy a Win7 leszedje magának a drivert aztán csókolom, vagy visszamegyek a 3850 re. :[
segítséget előre is köszönöm (bocsi ha márn 50 szer előfordúlt a probléma, keresőben vagy szarul írtam be, vagy csak noob vagyok)
-
Rick4
félisten
Én azt mondom, ha visszakapod a pénzt, vegyél a hardveraprón egy papíros garis 4850-est, most nagyon nem mozognak az árak. Még most is azt nézem, hogy én 27500-ért vettem az én 1GB-os 4850-esemet, és akármit csinálnék, még az új áráért se nagyon kapnék jobb kártyát, használtan se nagy a kínálat. Itt hirdet valaki egy 4890-est 35 körül, az jó alternatíva lenne az enyém helyett ha gondja lenne, de mivel nem igazán játszom, nekem még egy jó darabig mindegy. Gyanítom a 200/300-as levett órajelekkel, levett fesszel (ami 100 órából 99.9 órán keresztül megszokott állapot) meg nem fogom hamar kinyírni.
-
t.kristof
senior tag
válasz kriszbon #20838 üzenetére
1-2 játékban a 4850 még megbirta szorongati az 5750. Most nemtudom, hogy driver szempontbol javultak-e az fps-ek az 5xxx-es szérián. Egyébként meg szerintem nem a 3dmark eredményeket kell nézni, mert ugysem azon játszik az ember.
mexel: ~20 krül már lehet használtan garis 4850-eket kapni.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Narancs #20834 üzenetére
Igen húzva van mondjuk egy kicsit az 5670 is, de 3000 pontot te biztos nem csavarsz ki belőle még +ba akárhova is húzod. Meg azért nem ártana megnézni az SM pontokat sem, mert az a különbség elég soknak számít még a trémárkban is.
De nehogy csak trémárk legyen, így (tessék) más tesztek is vannak.
Mod. Annyi pontot a 06-ban még a fostos (3850) is kiköhögött magából.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Az 5750 nem gyengébb a 4850-től, hanem erősebb vagy 10%-al talán, és kevesebbet is fogyaszt. Esetleg még annyi körül talán kapható GTS 450/512MB-os kártya.
Mod. Ahogy nézegetem 450 nem igen van annyiért.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz Narancs #20832 üzenetére
Hmm igen talán/esetleg/véletlenül előfordulhat hogy 06-ban pariban van a 4850-el, de az is lehet hogy nem, és inkább ez a valószínűbb [5670] (4850).
Nagyon jó kis kártya az biztos, de azért ne akarjunk már minden régebbi típusú kártyát megveretni vele.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
mexel
veterán
válasz rumkola #20829 üzenetére
Levettem a mem órajelet amennyire tudtam, de így is ugyanolyan pixeles a kép. Gariba vajon mit csinálnak vele? Az Aqua-ba szól a gari. Kicserélni már nem tudják. Levásárlással sem járok jól, mert 22000ft van a számlán, azért pedig nem kapok jó kártyát.
Másrészt félek hogy ülnek rajta 3 hétig és visszaadják hogy semmi baja.[ Szerkesztve ]
-
Narancs
őstag
válasz robotjatek #20825 üzenetére
Kösz, ez bevált
Mondjuk sokra nem mentem vele, 670-en már hibázott a GPU, 1154-en a ram.Beauty is pain
-
mexel
veterán
válasz jaffa 2843 #20807 üzenetére
Minden játéknál és több driverrel is csinálja. A kérdés az, hogy ez ati feature vagy egyéni? Azaz jellemző az ilyen pixelesedés az ati-kra (pár éve már nem volt ati kártyája a srácnak, meg nekem sem.) Ha nem jellemző, akkor viszont hibás a kártya.
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Adott egy Gainward 4580. Van valami progi, ami megy W7 alatt és megkeresi nekem a legmagasabb órajelet, ahol még stabil? Ati Tool sajnos nem megy W7 alattBeauty is pain
-
Scythe19
csendes tag
válasz szakalistvan #20814 üzenetére
Előző telepítésnél mindha láttam volna vhol, hogy megvan támogatva a videókártya 1GB-vel a rendszermemből, de most nem látom.
Bios-ban videókártyával kapcsolatos beállítást csak azt találtam melyik porton keresse először.Másik driver nem segített.
Most próbáltam a AMD Froblins Demot, a vidkari nem emel frekvenciát 500MHz-n megy. 8-10 fps, GPU 30-40%. Kézzel 800MHz-re, a memet is próbáltam húzni. Nem volt változás, se fps-ben se GPU kihasználtságban.
Heaven Benchmark v2.1-el viszont megtudtam izzasztani a kártyát.
A hűtő is rendesen rákapcsolt.
Beállítások
96% GPU használat
98%
63% -
KAPÁL
tag
Szevasztok!!
Az lenne a kérdésem hogy 4850 Vapo mellé CF-be menne-e egy 5750-es?
Illetve milyen teljesítményt hoznának?Köszi szépen!
-
nafta32
csendes tag
válasz nafta32 #20815 üzenetére
nem ellened iranyult eggyik irasom sem,csak a leminosites lepett meg
a tulajnak megirtam,arrol nem en tehetek ha valaki vesz valamit es nem mukodik ugy ahogy kellene,nalam nem volt gond,de ahany ember annyi gép
részemrol is lezarva........[ Szerkesztve ]
ha nem vagyok itt es surgos ,keres telefonon:)
-
szakalistvan
senior tag
-
nafta32
csendes tag
válasz szakalistvan #20814 üzenetére
most indulok dolgozni de ha beertem akkor bovebben leirom.......
ha nem vagyok itt es surgos ,keres telefonon:)
-
szakalistvan
senior tag
válasz nafta32 #20812 üzenetére
Nem arra gondoltam hanem a garanciára.
mert ugyebar ha a vga ddr5 a rendszer ddr2.akkor lehuzza a vga-t
masodszor erdemes lenne a bioszban letiltani hogy ne hasznaljon rendszermemoriatEzt kifejtenéd bővebben mert tavaszi szünet van az informatika szakkörön ahová járok.
Ati tray tools pedig egy hasznos kis program,én is szívesebben használom azt mint a CCC-t.
Ettől függetlenül lehet driver illetve beállításgond,de nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
nafta32
csendes tag
válasz nafta32 #20812 üzenetére
.................
a 470 tap fsp-s?
azzal nem hinnem hogy gond lenne ha csak nincsen massal leterhelve..
nalam ment 750w-is meg 550w-is
a kistestvere megy most nalam asus hd4870+AC twinturbo pro(tuning mentessen)
3dmark06:15341pont.
a kartyat 26000ft-ert adtam el ami nem rosz ar.
nem vagyok baratsagtalan...ha tovabra is problemaid vannak szolj es megbeszeljuk.ha nem vagyok itt es surgos ,keres telefonon:)
-
nafta32
csendes tag
válasz szakalistvan #20811 üzenetére
te csak ne csatlakozz az elotted szolohoz!!
miert kellene leminositeni az eladot??
masodszor a beallitasoknal kellene korulnezni.
van egy jo kis program talan mindenkinek ismerosatalyst control center
itt alapbol mindent tudsz allitani,nalam 26C volt az alap en nem gyilkoltam 40c felett
masodszor erdemes lenne a bioszban letiltani hogy ne hasznaljon rendszermemoriat....
mert ugyebar ha a vga ddr5 a rendszer ddr2.akkor lehuzza a vga-t
nalam egy amd phenom2 x4 3.30ghz procival 8gb ddr3 1600mhz es egy ssd vinyoval tokeletessen mukodott.udv.
AZ ELADÓ.ha nem vagyok itt es surgos ,keres telefonon:)
-
Scythe19
csendes tag
válasz szakalistvan #20808 üzenetére
Reinstall már megvolt.
A kari növeli a frekvenciát terhelés alatt. Ati Tray Tools szerint 20-40%-ban van kihasználva és minél tovább játszok annál kevesebb az fps.
Team Fortress 2: 1440x900, textúra maxon, 0 AA, 0 AF
kezd 30-50fps-el kb 30perc után lemegy 15-20-ra.
Ha mindent leveszek minre, kivéve felbontást, az fps akkor sem nő.
4x AA kb 10 fps-t fog.Magic The Gathering Tactics dettó, csak ez 60fps-ről indult 2óra játék után lement 17-re.
Vki azt mondta: lehet, h gyenge hozzá a procim.
-
jaffa 2843
Ármester
minden játéknál produkál ilyet? mert ha jól tévedek ez a még meg sem jelent crysis 2 kiszivárgott változata, tehát erre nem szabad adni. mindenképp hivatalosan megjelent szoftverrel tesztelgesestek, mert ez még nagyon hibás. közben természetesen figyeljétek a hőfokokat.
bocs a dupla postért de már lejárt az időm
[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
jaffa 2843
Ármester
válasz Scythe19 #20804 üzenetére
érdekes, de a tesztprogramokra nem lehet minden esetben hivatkozni. nézz meg pár játékot, esetleg tegyél fel egy másik drivert (pl 10.11), ha semmi nem változik akkor nézd meg hogy a kártya átvált-e "3D-s izom" üzemmódra. pl rivatunerrel tudod nézni a video memoria és a gpu orajeleit, és ha nem változik terhelés alatt az érték, akkor az a baj
megoldást meg akkor keresek rá ha valóban ez a baj
azokat az értékeket kellene kapnod terhelés alatt amiket leírtál: "Core:780MHz - Mem:1000MHz"#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Winne
nagyúr
válasz csucsbicep #20801 üzenetére
Köszi
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Scythe19
csendes tag
Most vettem használtan egy HD4870 1GB vapor-x-et, kb 22 hónapos.
A problémám az, hogy alig teljesít jobban mint a HD3450/256MB -esem.
GPU 30-40%on megy csak, hűtője is alapon pörög.A rendszert most telepítettem, csak driverek mentek fel.
FurMark hivatalos oldala szerint 1280x1024 6200 pontot kellene elérnie.
A tápcsatikkal már játszottam. (a tápomon 1 PCI táp van a másikat átalakítóval húzom.)
FurMark:
Resolution: 1018x740 (W) - MSAA: 0X - Xtrame Burning Mode
SCORE:1596 points (60000 ms) - Options: XB
FPS: min=27 max=29 avg=27Resolution: 1018x740 (W) - MSAA: 0X
SCORE:3640 points (60000 ms) - Options: XB
FPS: min=52 max=87 avg=61GPU hőmérséklet:
Alap: 65°C
Max: 69°CCatalyst - 8.812-110104a-111988C-ATI (1-4-2011)
Core:780MHz - Mem:1000MHzKonfig:
Win7 x64 Ultimate
-SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE
AMD Phenom 9600 AM2+
CSX 4096MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT
GIGABYTE GA-MA790X-DS4
THERMALTAKE W0089RE 470W[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
"Egy barátomnak van egy ati 4850-es kártyája. Azt vettük észre, hogy a játékok alatt (nem mindig és nem minden képnél) bizonyos részeken apró kis rácsos " kockásodás" látható. (pl árnyékok, nagyobb felületek,stb) Ez lehet driver hiba, vagy ati jellegzetesség, vagy rossz a kártya? Előtte nvidia volt, addig nem láttunk ilyesmit. A legújabb driver van fönt. Esetleg mentünk majd képet hogy miről is van szó. A lényeg, hogy ati kártya tulajoknál létezik ilyen hibajelenség?"
Ezt a hozzászólást a vga topikban tettem fel, de lehet hogy itt inkább lenne helye. Közben próbáltam drivercserét, , plusz ventillátort a jobb hűtésért, de nem változi. (nem mindig látható, csak a játékok alatt bizonyos helyzetekben. Lehet ez kártyahiba, vagy ez egy ati jellegzetesség? Még garis a kártya.
Így néz ki:
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS GeForce RTX 4080 TUF GAMING (TUF-RTX4080-16G-GAMING) videokártya 16GB
- SAPPHIRE Radeon R9 380 NITRO 4G GDDR5 256bit Videokártya
- Gainward GF GTX770 Phantom 2GB 256bit GDDR5 Videokártya
- AKCIÓS-GARIS!!! POWERCOLOR RED DRAGON RX 580 8 GB