Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
válasz Fokszmulder #21498 üzenetére
Jól sejted, még befért JB elé
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
válasz Fokszmulder #21495 üzenetére
Nincs bocsánat. Akinek ilyen kell, az rátalál az aprók közt.
-
Fokszmulder
csendes tag
Bocsi az offért.
Ha érdekel valakit esetleg van egy eladó Vapor-x 4870-esem,(1gb ram)baromi halk szinte alig van hangja.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz marci9464 #21468 üzenetére
Nem kell félni. Nekem anno 8600GS-em 89-92 fokos volt Furmark alatt. Azon nem volt memó hőmérő, csak mag, de el tudod képzelni. Adj hozzá 10 fokot.
Én 105fokot hallottam kritikusnak. Nem egy vga itt szokott fagyni, vagy alapból visszaveszi az órajeleket. Megsülni meg nem tud, mert van egy érték, ahol lejjebb veszi az értékeket. Ha meg garanciális és megsütöd így, akkor meg vidd vissza a boltba, mert nem nyúltál hozzá, csak megsült... -
őstag
válasz RootRulez #21457 üzenetére
Megnéztem a vga-t párszor furmark alatt, és most már nem kattog. Néha-néha egyet-kettőt, de nem folyamatosan. Szerintem valamit felköhögött és attól volt a hang, de az is lehet, hogy nem a vidkari ventije rosszalkodik, mert mikor netezek akkor is kettyen néha. Lehet az is, hogy nem is a gép, hanem a parketta, vagy hátul a kábelek mocorognak.
Amúgy néztem teszteket, és ennél gyorsabb ventit életembe nem láttam. Még a 6950-es is csak 1700rpm-re megy fel. Ez meg vígan csapatja a 2100-at is, ami 69%.
Minden esetre elég szépen hűt, bár most már elgondolkoztam a nem referencia 6950-en, mert inkább legyen csöndes, mint 300 shaderrel több. -
AthlonXP
őstag
válasz AthlonXP #21490 üzenetére
Hm... Most felraktam újra az ATT-t ( le kellett törölnöm a fentebb leírtak miatt ) és most nem tudom lejjebb venni az órajeleket annál, mint amit egyébként a CCC-ben is be tudok álítani ( 500/450 ). Pedig délelőtt még tudtam.
Mindegy, akkor marad ennyin, pedig uninstall után még rendszer visszaállítást is csináltam egy tegnap esti dátumra ( az ATT-t ma délelőtt szedtem le a netről, szóval tegnap még nyoma sem volt a gépen, biztos nem ez miatt nem megy ). -
AthlonXP
őstag
Oké, bár az alacsonyabb feszen a 200MHz-et bírta simán, lejjebb már nem ment ( ami azér volt érdekes nekem, mert ugye minél kisebb frekin hajtjuk a cuccot, elvileg annál kisebb feszültség is elég kéne legyen hozzá, húzáskor is növelni kell általában, hogy elviselje a magasabb frekit. ).
Megmaradok majd sztm 200-nál. Azzal nem volt baj. -
Rick4
félisten
válasz AthlonXP #21488 üzenetére
Asszem 200-250 körül lehetett. Mondjuk ez épp az alacsony fesszel is összefügghet, szerintem hajtsd először a gyári feszen, derüljön ki, hogy nem a frekivel van gond....
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
AthlonXP
őstag
Rendben.
(#21487) Rick4 Te mennyire vetted le az órajeleket? Kipróbáltam 100/150-en is , de az már nem tetszett neki, restart lett belőle. Utána meg el sem indult már az ATT, azt írta telepítsem újra adminként.
Na mindegy, mos nincs rajta egyelőre, még nem raktam fel újra a gépre. -
AthlonXP
őstag
Heló.
Abból lehet baj, ha túl alacsonyra állítom a GPU és videoram sebességét?
Felraktam az ATT-t és a tuning opcióknál levettem mind2 órajelét 200MHz-re, ill. a GPU feszt 1.083V-ra ( 1.2-ről ).
Mindezt azért, mert szeretném, hogy a Windowsban minél kevesebbet fogyasszon a VGA, legtöbbször úgy is csak netezek, filmet nézek, zenét hallgatok... Ezekhez felesleges a teljesítmény, játék közben meg visszaállítom az eredeti órajeleket, csak gondoltam megkérdem, hogy ezek az alacsony órajelek okozhatnak-e bajt. Igazság szerint kétlem, de azért jobb félni, mint megijedni ... -
gabo9201
senior tag
Mivel köztudott, hogy az AMD mindig az aktuális kártyáira (jelenleg 6xxx széria) írja a Drivereket az a kérdésem lenne, hogy én ha a 4850-emhez a legújabb Drivert használom akkor tapasztalhatok lassulást a régebbi driverekhez képest (amiket a 4xxx szériára írtak)?
Vagy ez annyiban kimerül, hogy az új driverekkel már nem gyorsul a kártya?Ha jobb a teljesítmény a régebbi driverekkel akkor ti melyiket ajánljátok (honnan lehet ezeket a régebbieket letölteni)?
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
Sandrew
őstag
válasz Unbaised-Ben #21480 üzenetére
Ha azzal az átalakítóval amit a kártyához mellékeltek kötöd össze akkor átmegy.
-
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok
Nekem egy MSI HD4870-es kártyám van, egy s-video és két DVI kimenettel, ha azt egy HDMI képes tv-re kötöm, HDMI-HDMI kábellel, de a kártya felől DVI-HDMI átalakítóval, akkor átmegy a hang? Mert elméletileg van amelyik kiadja a hangot, van amelyik nem. Valaki tudna valami biztosat mondani?Amúgy interneten ezt írják a kártyámról:
Pontos tipusa: MSI R4870-T2D512-OC
ATI Radeon HD 4870, 512 MB GDDR5 RAM, 256 bit, kimenetek: DVI, TV, HDMI, HDCP, HDTV
Szóval elméletileg viszi a hangot is, nem?
Ha nem voltam érthető, szóljatok, és köszi a választ[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz jaffa 2843 #21477 üzenetére
Egyrészt, mint írtad, ez csak ideiglenes megoldás lesz másrészt, ha berakod mellé a karit, akkor nem x16 +x8, hanem x8 +x8 módban megy majd mind2. Nem igazán fog sebességcsökkenést okozni ( legalább is azt nem fogod észrevenni ), baja pedig tuti nem lesz hosszú távon sem. Hisz azok a lapok amelyek több slot használatakor is tudják az x16-ot, elég drágák, ergo sokaknak nem olyan van, mégis használják a több kártyás rendszereket. Az olcsóbb alaplapok ezt így oldják meg, több kártya esetén a lassabb slot sebességéhez igazodik a cucc, ez semmiféle bajt nem okoz.
Egyébként biztos vagy te abban, hogy mindenképp 2 kártyát akarsz? Csak azért kérdem, mert ha olvasod a játékos fórumokat, akkor láthatod, hogy sokan panaszkodnak rájuk, mert vagy a driver nem jó vagy a játék nem támogatja rendesen, ezért csak a baj van vele sokszor. És az a szégyen, hogy a napjainkban megjelenő legújabb játékokkal is ez a helyzet. Mert, hogy egy régebbi ezt csinálja, az egy dolog, de hogy egy új játék is kínlódik vele, az szégyen és felháborító, szerintem! ( Természetesen a játék fejlesztőké, nem a hardver gyártóé. )
Ne érts félre, nem lebeszélni akarlak róla, hisz ahol megy, ott azért komoly sebesség növelés érhető el vele. Csak gondold át alaposan a dolgot, mielőtt belevágsz... -
jaffa 2843
Ármester
válasz RootRulez #21476 üzenetére
AthlonXP, RootRulez
köszönöm a válaszokat. Mivel ez csak ideiglenes félmegoldás lenne pár hónapig, ezért az alaplap nem 2x 16x-os sebességű pci-express csatlakozóval fog rendelkezni, hanem 16x és 8x , konkrétan ez.
mennyire nagy baj az, ha nem mindkettő 16x-os?[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
RootRulez
félisten
válasz jaffa 2843 #21474 üzenetére
Látod ezt már én sem tudom, ami tuti, hogy a GPU-juknak.
Ha a memóriájuk nem ugyanakkora, akkor a nagyobb memóriájúnak kárba vész a + ramja.
Régebben azt hittem közös órajelre is kell őket hozni, de nemrég kiderült, hogy az se lényeg...═════════════════════════════════════════
-
AthlonXP
őstag
válasz jaffa 2843 #21474 üzenetére
Egy másik ugyanolyan 4850 mehet mellé simán, azt hiszem a gyártó nem lényeg, de az is 4850 legyen. Jó, ha a memória méret is egyezik, mert ha egy nagyobb memóriájút teszel mellé azt nem fogja használni ( mármint ami az 512Mb fölött van ). Ilyenkor a kisebbik/lassabb kártya határozza meg a sebességet és a memória méretet.
Ha tudsz mellé rakni egy másik 4850-et 512Mb rammal, akkor azok szépen fognak dolgozni együtt. -
jaffa 2843
Ármester
Sziasztok!
milyen specifikációknak kell megegyeznie, hogy 2 azonos típusú kártyát crossfire-be lehessen kötni? kellene pár plus fps, és ez ilyen félmegoldás lenne, amíg nem veszek egy uj karit
jelenleg egy Sapphire 4850-em van, a sima alap órajeles 512megás, és emellé szeretnék egy másikat
vagy esetleg másik tipust is lehet mellé tenni?[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
hreblay
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
~2 hétig van még rá gari. Kizárt, hogy addig összehozok rá egy eredeti XFX hűtőt. Anélkül pedig nincs garanciális ügyintézés.
Sejtettem, hogy ez a projekt a végéhez közelít. Ez már a második VGA-m ami a garanciális élettartama környékén adja be a kulcsot.
Költeni már nem szeretnék rá, inkább egy újat veszek majd. Azért megjavíttatni, hogy használtam eladjam pedig nincs képem. Még kitalálom, hogy mi legyen.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz hreblay #21469 üzenetére
Ha van még rajta gari, akkor vidd vissza Ha nincs, akkor vedd visszább a memória órajeleket. Azzal csak kitolod, hamarosan végleg meghal (ha tényleg ram hiba)
Ha szereltetnéd, hegeanabol-t ajánlom. Korrekt arc és ért hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz hreblay #21469 üzenetére
Ez hardver hiba lesz Nagy valószínűséggel Ram hiba, esetleg a GPU. Ezen nem javít a hűtés, akár mit teszel rá, mert nem a melegedés a baja. Ha az eredeti sérült ( a hűtő ), akkor sanszos, hogy nem javítják, mert be veszik nem rendeltetés szerű használatnak és akkor ugrott a gari. Bár eleve meg van/volt bontva a hűtés, lehet már az is elég, hiába volna sértetlen a hűtése..
Akkor viszont vagy megjavíttatod valakivel itt a PH-n vagy csere. -
hreblay
csendes tag
XFX HD 4870 1GB XXX videókártyám van. Pár hete kezdett el hibákat produkálni.
Derült égből villámcsapás pár másodpercre megfagyott a kép, majd újra jó volt pár másodpercre, megint megfagyott, és ezt ismételte végtelenítve. Most már csak sleep módba kapcsol a monitor, esetleg ha megy valami zene akkor az szaggatottá válik. Csak a restart gombbal lehet ebből az állapotból kilendíteni a számítógépet.Csere VGA-val 1 hétig tünetmentesen, tökéletesen üzemelt a gép.
Újra pasztázva, legfrissebb driverrel visszatéve a 4870-est ismét ugyanazt műveli. Kézrátét/Everest/GPU-Z alapján 40-50 fok körüli van minden hőmérséklet.
Használhatatlan így a gép. Youtube+bögészés, sima desktop-tól is meghal. Furmarkot 1-2 másodpercig bírja.
Mi van vele?
http://hardverapro.hu/apro/xfx_hd_4870_1gb_xxx_gyari_hutot_keresek/friss.html
Gariztatáshoz egy eredeti hűtő mindenképpen kéne, mert most egy Scythe Ninja van rajta, egyedi CNC-vel mart memó hűtőkkel, az eredeti pedig, más okból, sérült.
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz AthlonXP #21464 üzenetére
Na most lemértem Aida-val a hőmérsékleteket. Alapon a GPU 55, a ram 58 fok
( 500 / 450 MHz-en ).
Ugyan ez OC ( 790 / 950 ) GPU 65, ram 74 fok.
Ezek a terhelés nélküli állapotok!
Ez a VaporX ennyit tud, normál szobahő mellett és a gépház oldala is le van véve. Egy rakás sz..., de ez van gyárilag. Lecserélni nem fogom, a garancia miatt, de annyira nem is zavar, emiatt pénzt adjak egy jobb hűtőre.(#21466) marci9464 Igen, annyi a normál, ezzel a hűtéssel. Nem túl jó, de ez van... Végül is ameddig nem megy a 90-100 fokos tartományba a hő, addig nincs baj, utána már lehetne aggódni.
(#21468) marci9464 A ramod elég meleg, ha ezt alapon mérted( szal nem játék után ). Főleg, hogy neked nincs húzva a memória.
Sokadik szerk... Most látom Furmark után volt ennyi. Az nem sok, még épp elviselhető. Azért 100 körül már figyelni kell, azt ne érje el!
[ Szerkesztve ]
-
-
AthlonXP
őstag
válasz marci9464 #21463 üzenetére
OverClock: Vagyis a gyári órajelek fölé van húzva/tuningolva a cucc.
Ergo valamivel gyorsabb annál. Ugyan úgy, mint a CPU, ha növeled a gyári órajeleket, akkor OC lesz és gyorsabb is. Mondjuk ettől jobban is melegszik ( és a fogyasztás is nő valamivel ), de a plusz teljesítményért áldozatokat kell hozni... -
AthlonXP
őstag
válasz marci9464 #21460 üzenetére
Hát alapon az egy kicsit sok relatíve. Nekem is olyan van és nekem 65-66 alapon, de nekem OC van ( 790 / 950 ). Terhelve nekem is felmegy 78-80 max. Most csináltam 2 profilt a CCC-ben egyet a normál OC-ra egyet meg úgy, hogy teljesen le vettem az órajeleket a catalistban amennyire lehet ( 500 / 450 ). Így most 54-55 fok alapon, de terhelve ( most 2 napja így "butítva" játszom vele ), sem megy 66 fölé.
Amúgy én nem vagyok elájulva ettől a "hiperszupermegagiga" VaporX hűtéstől, amit büszkén hírdet a Sapphire. A gyárinál jobb ugyan, de nem sokat ér sztm. Nekem ez előtt egy Gigabyte HD4870 512 Mb-os OC 2 ventis, 3 hőcsöves hűtésű VGA-m volt. Na azon jó volt a hűtés, ez meg sem közelíti azt.
Hangja annak sem volt a +1 venti ( 8 + 6 centis volt ) ellenére. Legszívesebben erről is ledobnám ezt a vackot, de nem akarok költeni rá ( amúgy is garanciás még ), majd egy komplett VGA csere később.[ Szerkesztve ]
-
marci9464
csendes tag
hali van egy SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE
ezek szerint normális h 70° körüli a kártya és a memoria io meg 77°
de esetleg nincs vmi olyan problam amivel be lehet állítani h mondjuk a venti mindig az autómatikusnál 10%kal gyorsabban pörögjön? v vmi? -
őstag
válasz RootRulez #21455 üzenetére
Nem hiszem, hogy csapágyas lenne, mert annak már az elején hangjának kéne, hogy legyen. Igaz eddig még nem volt hangos kártyám. Majd később még egy furmarkot lefuttatok. Olyan progit most nem találtam, de utánanézek. Minden esetre most nincs nagyon kedvem ezzel szórakozni.
-
RootRulez
félisten
Persze, mondhatni optimálisak agyig leterhelt VGA esetén... A játékok nem igen fogják ennyire leterhelni ilyen tartósan.
Próbáld meg vmi programmal terheletlenül pörgetni a ventit maxon. Lehet csak valami retket forgatott elő, de lehet csapágyas a venti. Szóval inkább terheletzlenül akadjon meg a VGA-hűtés, mint épp játék/teszt közben
-
őstag
Újra én
Normális hőfokok ezek:
GPU: 72
MEM: 77.5
SHADER: 75
Venti: kb 2100rpm
Ezek furmark alatt lettek, maximális terhelés mellett. Még egy dolgot észrevettem, ami miatt le is állítottam. Mikor kb 5-10perce ment, és ennél a hőfoknál nem ment feljebb, de kattogni kezdett. Egyet, aztán még egyet, és még 2őt. Aztán gyorsan leállítottam. Nem szemetel, semmi baja (kopp-kopp-kopp). Ez mi volt[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Sandrew #21443 üzenetére
Egy pillanatig elgondolkoztam rajta, de nem sok értelmét látom, mivel úszna vele az OEM win is. Se cd se semmi, csak a termékkulcs egy matricán, a gép oldalán. Szóval a win telepítése is hosszas procedúra lenne. Másrészt meg eléggé elavult a konfig: LGA 775, ddr2-es ramok. Erre szerintem abszolút hülyeség lenne bármit is venni, ha csak el nem romlik. Ha majd az alaplap bedöglik, akkor valószínű, hogy lesz egy komolyabb gépújítás, de ez még a jövő zenéje. Minden esetre, ha már valami velősebb fejlesztés lesz - vga-n, vagy hdd-n kívül - , akkor inkább a teljes konfig frissítését preferálom. Több OEM gépet én nem veszek. Nevetséges az egész...
-
HuseC
csendes tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy ki mit tud arról, hogy azonos típusú, különböző márkájú 4850-ek együttműködnek-e crossfire-ben.
Konkrétan Gigabyte 4850-em van, és CF-be MSI szeretnék tenni.
Várom a hozzáértők válaszát!
Köszi. -
Dealer20
tag
Az lehetséges hogy az alaplappal kompatibilitási problémák vannak?
ilyen alaplap és ilyen vga
annyi hogy egy arctic cooling s1 rev. 2 hűtőre le lett cserélve ! -
Rick4
félisten
válasz Dealer20 #21432 üzenetére
Mondjuk ha az IDE kábelen a vinyó is meg a CD is mindkettő slave vagy mindkettő Master jumperelésen van, vagy nem jó jumperelésen van ahhoz képest hogy hova van felfűzve, amiatt simán lehet az is.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
AthlonXP
őstag
Na jó, nyilván ilyen is van, de szeretnék abból kiindulni, hogy nem minden boltos egy szemétláda.
Pont azért írtam a fórumot is, hogy ott többen vannak, nekik teljesen mindegy milyen hardvert vesz az illető, így ők objektíven állhatnak a dolgokhoz. Elmondják a véleményüket, hogy ki milyen cuccot ajánl az igények és ráfordítandó pénz alapján és akkor már könnyebb lesz dönteni. Így kisebb eséllyel fog rosszul járni az illető. Főleg, ha előtte böngészi a teszteket, leírásokat az adott hardverekről, hisz ezekből is van sokféle szerencsére. Szóval egy kis utánajárással a későbbiekben sok bosszúságot el lehet kerülni.
Én mindig így csináltam és sose bántam meg. Tudtam, hogy mit veszek, az mire képes és a későbbiekben is úgy használtam, tudtam mire veszem, mit akarok csinálni vele. Nem értek később meglepetések.
Persze nyilván egyszerűbb egy "kevésbé hozzáértő" júzernek bemenni vmelyik áruházba és ott egy komplett gépet elhozni, de a későbbiekben nem biztos, hogy ez nem bosszulja meg magát. Na persze itt is nagyon fontos, hogy az ember mire foglya használni a gépet. hiszen egy alapvetően iskolai, irodai célra használt gép esetén nyilván nincsenek akkor igények, mint egy főleg játékra használt gép esetén, ahol a tuning pl. több, mint valószínű, hogy előjön a későbbiek folyamán. Tuning esetén rögtön nem lesz mindegy, hogy milyen alaplap van a gépbe, milyen ramok, VGA, stb. míg egy irodai gép esetén ez majdhogynem mindegy, csak menjen, végezze a dolgát, ha lehet minél csendesebben, azt annyi.. Akinek erre kell a gépe, az úgy se foglya húzni ( mer fölösleges is lenne ), meg sokszor nem ért a géphez, azt se tudja mi micsoda benne, csak menjen aztán kész. Nekem is van pár ilyen ismerősöm, de nincs is ezzel semmi baj sztm. -
Ribi
nagyúr
válasz AthlonXP #21434 üzenetére
Nem akarok rossz indulatú lenni, de boltos elég sokszor azt nézi, hogy mit tud eladni jó áron.
Volt pár ismerősöm akikre vackot sóztak rá, mert nem értett hozzá. Fórumon ajánlanak valamit azt sokan látják és ha nem jó akkor azt rendszerint többen is beírják hogy nemjó, vagy elavult, vagy mi lenne a jobb. Nem csak 1 emberre kell hagyatkozni. Főleg arra akinek a pénzt adod. -
AthlonXP
őstag
Igen, sajnos ez is egy íratlan szabály, hogy ha valaki gépet akar venni, akkor úgy jár a legjobban, ha saját maga válogatja össze az alkatrészeket hozzá. Max. segítséget kér az eladótól ( nyilván számtek boltban ), ismerősöktől, fórumokon, ha nem ért hozzá. Elmondja, mire is akarja használni és összeütnek vmit az igényeinek megfelelően. Persze, aki benne van a dolgokban egy kicsit, annak nyilván nem kell segítség ( vagy kevesebb ), így elkerülhetőek az ilyen hibák, ami most nálad is van. Azt a Quad-od vétek nem húzni...
-
őstag
válasz ferrari1 #21431 üzenetére
Jó kártya, de fullHD-ra kevés. Én 1280x720-ba tolom, medium-low beállításokon és úgy bc2-be 60+ fps van, de néhol leesik 46-48-ra is (ugyan ez high beállítások mellett HBOA kilőve van 45-70fps, és néhol 35-40. Cod4-be 1680x1050-en (promodos garfikával), amit lehet feltoltam maxra, és így megvan a 250 fix fps.
Gta4-ben medium-high beállításokon 1680x1050-en 22-26fps a városban, máshol 25-35fps van. Ez a játék baromira zabálja a procit, és sajnos kiderült, hogy nálam procilimit van, így szerintem lehetne több is az fps. Procilimit nem lenne baj, ha a barom gyártó, ne egy anti-tuning lapba rakott volna G0-ás tuningbarát quad procit Esélyem sincs a tuningra.
Mondhatom sok eszük van. Plusz pénzkidobás a semmire SENKI NE VEGYEM OEM GÉPEKET![ Szerkesztve ]
-
Dealer20
tag
igen 2 slot van két egyforma 1 gigás modul volt benne de akkor is ezt csinálta most egy 2 és egy 1 gigás kingmax mudul van ugyanazzal az időzítéssel,Megnézzük a cd vel ,!A tesóm gépe de tegnap azt mondta lehúzta az írót egy régebbi samsung még ides ,és azóta nem volt még újraindulás,létezne hogy az iró miatt csinálta ezt?
-
ferrari1
őstag
Egy kérdésem lenne hozzátok. 4850 kártyám van és 1440*900 as 19"-os montitor használok. Szeretnék egy full HD monitort venni és a kérdés az:
elbírja-e a kártya vagy azt is vehetek másikat?
-
Rick4
félisten
válasz Dealer20 #21429 üzenetére
töltsd le, és írd ki egy cd-re, [link] ingyenes, legális, és tök egyszerűen használható. Szerintem a különféle memóriamodulok miatt lesz a gond.
elöször 2*1 gb volt benne de azzal eddig nem volt probléma most raktunk mellé egy 2 gigást és egy 1 gigást.. Mellé raktad, vagy a helyére? Mert csak két memóriaslot van..
[ Szerkesztve ]
-
Dealer20
tag
elöször 2*1 gb volt benne de azzal eddig nem volt probléma most raktunk mellé egy 2 gigást és egy 1 gigást de ugyanazt csinálja 10-15 perc és kéképernyő!Sajnos nincs UBCD-m esetleg valmi windows alatt futtatható memtest?De pl. furmark alatt nem indul ujra!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz AthlonXP #21424 üzenetére
Nem lehet. Kézikönyv is írja, hogy nem támogatja. Nincs olyan opció, hogy kézi beállítás, vagy, hogy automatikus legyen. Procit nem cserélek már bele. Ez volt az család asztali gépe, és mivel meghalt a régi kari, így vettünk bele egy jobbat. Nyár végén viszont veszek sajátot, és az nem akár milyen lesz. Csak azért foglalkozok ezzel, mert nyár végéig ki akarom vele húzni. Egyébként néztem procikat, és ha 30ért el tudnám adni a mostanit, akkor is csak 2,8ghz-es Q9500 lenne az előrelépés. Az 40ezer. Még 10ezret nem szeretnék rá költeni, mert még a vidkarira sem akartam ennyit költeni.
[ Szerkesztve ]
-
Dealer20
tag
Adott egy Asus 4850 512mb konfig további része:
Asrock G31M-GS R2.0
Core2Duo e 7300@ 3ghz
kingmax 2+1 Gb memória
Fsp 400-60 apn táp
Wd 1 Tb vinyóWindows 7 Home premium 64 bites op rendszer és 10 - 15 perc játék után kék képernyőt dobál ,legújabb driverek vannak fent csak a proci megy 3 ghz en de alapon is ujraindul az oprendszer újra lett rakva,semmi nem melegszik tul mindent újrapásztáztam mx 4 el,de nem tudom mi lehet a probléma
kép -
AthlonXP
őstag
Persze, a CPU-t húzhatod nyugodtan, az nem árt. Sztm egy 3GHz-et tolhatsz neki nyugodtan, azt simán vinnie kell ( persze figyelj a hőmérsékletekre és ne told föl egyből 3-ra, hanem fokozatosan, mert ugye az, hogy másnak megy annyin, az nem jelenti azt, hogy neked is, mert alaptól is függ ugye.. ).
Az meg, hogy lassabban tölt be, nem igazán függ a kártyától. Az inkább a ramok, a CPU vagy a vinyó, amin a játék van ( főleg, ha az töredezett, bár ez a Win 7-nél már megoldott/megszűnt az auto defrag miatt ) miatt van/lehet. -
őstag
válasz AthlonXP #21418 üzenetére
Köszönöm szépen. Most tesztelgettem is játékokkal progikkal, és elég komoly hangja van. Furmarknál képes volt 2100-as fordulatszámra feltolni a ventit, és így is csak 69%-on ment a hűtő. Meg vagyok vele elégedve. GTA4-nél 25-40fps, átlag 30fps. Árnyék magas, többi közepes beállításokon. Egy dolgot viszont szeretnék kérdezni. Bár ez nem igazán ide kapcsolódik, de a procituning az meggondolandó? Inkább a minimum fps-eket kéne feltornászni. Abban segít a processzortuning?
Ja, és még egy apróság. Észrevettem, hogy bad company 2-ben lassabban tölt be a játék. Ennek van köze a kártyához? (ezt még új driverrel is megnézem )
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Stirbi #21415 üzenetére
Akkor köszi, a 10.12-őt meg most le is szedem. Még egy kérdés:
Ha frissítem, akkor le kell törölni a jelenlegi drivert, vagy simán rátolhatom?
8600GS-nél simán rátoltam az újat.A kari, nekem is elég necces volt, de határozottam arrébb toltam a kábeleket, aztán úgy befért.
[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
Valaki meg tudná mondani milyen hosszú a referencia HD4850. Szeretnék venni egy HD5850-est, csak félek nem fog beférni a házba. A 4850-es is csak imádsággal fért be.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
őstag
Helló!
Mától én is 4850 tulaj lettem. Van azonban pár kérdésem. Először is. Az ati zaklat, hogy regisztráljam a kártyát. Ez miről szól? Azt írja a garancia miatt kell.
A másik, ami elég primitív kérdés: Melyik catalyst a legjobb rá? Melyikkel nincs probléma? Én kezdésnek a 9.7-et tettem fel, mert úgy hallottam ezzel jól megy.Üdv
-
MZperX75
addikt
válasz shteer #21410 üzenetére
jogos! igaz lehet.
Mégis egy kicsit ellentmondásosnak is érzem,mert ha alapfeszen emelek frekvenciát akkor elvileg nő a fogyasztás is ,legalább is processoroknál,ezt tapasztaltam.
mondjuk videókártyát sohasem húzok,egyszer HD2600XT-t állítgattam.
Prockó az más téma jelenleg 1.25V-on 3.23Ghz-en használom
a Phenom2 X4-945 (95W-os) 3.0Ghz@3.23Ghz prockómat,de 3.3mat már nem visz stabilan,az is lehet ,hogy a DDR2 800-ramok időzítésese nem megfelelő,és nincs is visszavéve 667-re,ott legalább is fagyogatott,az fsb állítgatásakor. (215X15) 860-on megy ha jól emléxem,nem értek hozzá. -
AthlonXP
őstag
válasz MZperX75 #21409 üzenetére
Nem dicsekedni akartam, csak azt hittem, hogy ez mindegyik HD4870 esetében így van, nem értettem, te miért írtál 600-at.
Amúgy ez előtt egy Gigabyte HD4870 OC karim volt, az is 500-ban ment idle.
Megvan az a PC Guru újságom, amiben elsők közt tesztelték anno a frissen megjelent HD4870-eket és ott is írták, hogy 500-ra megy le alapon és ez így van gyárilag. Mondjuk meg is jegyezték, hogy nem erőltették meg magukat az AMD-s fiúk a takarékosság terén... -
MZperX75
addikt
válasz AthlonXP #21406 üzenetére
nekem meg nem örülj neki! Így kevesebb az idle fogysztás,nekem 70W
Egyébként sokan megbuerálják a idle Mhz-eket, vannak bioszbeálítások,amikkel akár 250-300Mhz-re is le lehet butítati 2D-ben(én nem próbálkoztam),mert AM2+ lapom van bios frissítés után ment bele ez az AM3-as Phenom2 945(95W)-os prockó,így nem akartam még ezt is buzizni.[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz csokad #21407 üzenetére
akkor nem látok gondot ,a hőmérséglet szerintem teljesen rendben van 4850-em
70% ventillátor szabályozásakor max 65-68fokos volt.
Így ezt kipipálhatjuk.
talán vedd alacsonyabra a memóriák órajelét egy 10%-al ,egy tesztet megér.
Ha nem változna akkor megnézném a Phenom2 -es prockót,hogy hajtva van -e
2magról 4 magosítva van akkor tedd vissza 2 magra,és úgy is egy tesztet.
Néha ,de nem jellemző,húzott procikkal rosszabb fps-t produkál néhány játék,sőt be be szaggat.
Nekem pl Far cry2-nél 3.4Ghz-en (Phenom2 945) kevesebb fps-t produkált mint alapon,ami
3Ghz.
Végig kell menni az osszes lehetőségen.
Nekem volt táp hibám,ami megölte az egyik vinyómat+szaggattak a játékok,de tápcserével minden probléma mexünt,csak a winyomat kelett a kukába raknom.[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz csokad #21403 üzenetére
4870 ről vagy 4850-ről van szó?4850 alap 500Mhz idle 3D 625Mhz
HD4870 referencia idle 600Mhz a GPU 900Mhz a memória (ati catalist is méri és a hőfokot is kiírja)
3D-en 750Mhz a GPU a memória meg 900Mhz marad
993-az nagyon sok ,nem hiszem hogy jó lenne ,álítsd vissza gyári 900Mhz-re!
993az már sok tunning,na az pl csinálhat ilyet.
kibővítem boccs amint látom neked 4850-esed van
Gyári beálítás:GPU:625Mhz Órajel a memók:993Mhz ténylegesen ,mert GDDR3-as
ha viszon GDDR5 van benne ami lehet,mert volt egy két példány a 4850-esek közt,annak ténylegesen csak 9000Mhz az órajele.
NÉZD MEG AZ ATI CATALIST overdrive menüében a hőfokot és a frekiket!terhelve és terheletlenül(a játékot win ablakban futtatod,akkor egyszerre tudod ellenőrizni a cuccost)[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz csokad #21401 üzenetére
Igen, elvileg 650/993 a 3D. VaporX? Jó az a terhelt hőfok..
Proci fura..955 vagy 555 4magosítva? Utóbbinál érthető lenne, előbbinek illene normál értékeket mutatnia terhelve..F64Proval 55-60°C reális.
Driverből ja, valamelyik a kettő közül..igazából 9.9 volt a legnormálisabb.
Mivel úgyis régebbi játékokról van szó, nem igazán kell félni lassulástól. -
csokad
senior tag
válasz Speed® #21399 üzenetére
3D az az alap 650-993 ugye? Felrakja szerintem. Hőfok kari: 65 terhelésen, a procijét pedig 33-40 de sztem az hibás, nincs program amivel rendesen megtudtam volna mérni valaha. Se everest, se HWMonitor se hasonlók, az alaplap hőmérsékletet pedig nem is írja.
Akkor a 9.9es vagy 10.3-as drivert tegyem fel?
Új hozzászólás Aktív témák
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Asus Tuf 3080ti 12gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest