Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz csucsbicep #19698 üzenetére
Nem 4850-ről volt szó, legalábbis nem ebben a tekintetben. A gainward ebbe bele is bukott, mármint a glh-ba.
Az élet kegyetlen .
-
Gaboman
nagyúr
30-32be lehet most venni 5770et újban, én 3hete vettem 32be.
És igen van ahol ennyire gyors a 4850hez képest, csak egy játékból maradtak meg tesztek FarCry2 Benchmark amit én csináltam mind a két kártyával, sajnos csak ennyi maradt:
Teszt
Szerintem ez eléggé nagy különbség, nem mondom hogy minden játékban ennyi lenne, de tény hogy egy 48701GB teljesítmény tudja produkálni, néha fölötte néha alatta egy kicsivel.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
LK
addikt
Lehet nem csinált,de akkor miért lehet kapni DDR3-asat??? De nézd már meg milyen teszteredmények vannak belinkelve! 4890 és 5830 ua . FPS-t nyom mint egy 5770??? Na azt hiszem nem nézek ide vissza......
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
LK
addikt
válasz Gaboman #19691 üzenetére
Most nézem a teszteredményeket,amit linkeltél. Nehogy már 4890-el és 5830-al egy sebességen legyen az 5770. Ezt nem hiszem el,bármilyen tesztet is mutatsz. Egyébként is 1-2 játékot kiemelve csak fals eredményt kapunk.
De ezért ne linkelj be semmit,ne fáradj vele Annyira nem érdekel.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
lsc
nagyúr
35-38 ezer egy 5770.(DDR3-al 17ezer Ez melyik, ilyet /mármint 5770 ddr3-at/ egyik gyártó sem csinált. Egyébként 28-30 körül van apróban 5770-akár vapor-x is, elég furcsán értelmezed az árakat. Nagyjából annyival gyorsabb mint a 4870, most kideríted hogy végül is az sem gyorsabb mint a 4850 ?
Az élet kegyetlen .
-
LK
addikt
válasz Gaboman #19691 üzenetére
A bibi az,hogy Gianninál 22ezer a 4850( amíg még van),használtan 15ezer. 35-38 ezer egy 5770.(DDR3-al 17ezer). Ne mond már,hogy ennyivel gyorsabb! Egyébként is röhej a 128 bit. Adják 25 ért,akkor azt mondom igazad van.
Szerintem maximum a 5770-ből továbbfejlesztett terméket érdemes majd megvenni ami 2011 Q1-ben jön. Remélem olcsó lesz.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
Szerintem érdemes lenne már befejezni ezt a 5750 és 5770 mizériát hogy nem éri meg és DX11 kevés meg hasonló elméletek.
A 4850et csak a DDR5 végett érik be, ezek hatalmas tévhitek.
Nekem nem kell bemutatni mit tud egy 4850, volt belőle Gainward 4850GSami a leggyorsabb gyári OC kártya volt, most van helyette 5770 a két kártyát össze sem szabad hasonlítani teljesítményre.
A legtöbb esetben az 5770 az új driverekkel veri a 4870 1GBot, ha csak kicsivel de akkor is.
Érdemes megnézni egy friss tesztet, és hogy DX11re nem alkalmasak az is hatalmas tévhit, szinte mindennel lehet vele játszani DX11ben is.
32be vette 2év garanciával, legjobb hűtéssel Rev3.as.
Úgy hogy nagyon elvannak tévedve azok akik ebben a hitben élnek még.
Csináltam FarCry2 Benchmarkot mert azt teszteltem a GSel, ugyanazokkal a beállításokkal megcsináltam az alapórajeles 5770el,a minimum FPSem több volt mint a 4850el az átlag.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
kop8
őstag
válasz RootRulez #19677 üzenetére
Egyszer kétszer volt idáig, de utoljára már alig birtam bekapcsolni a gépet.
Bekapcsoltam bejött a windows és pár másodberc mulva elemnt a kép, venti maximumon és újra kelett indítani, de most jó.
Nem tudom mi lehet.GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Kapti
tag
Érdekes, ha magyar vagy külföldi teszteket nézünk, mindegyikben a HD4850 magas 2D fogyasztással szerepel. És az indok, hogy vegyél HD57xx-et, mert 2D-ben kevesebbet fogyaszt és tud DirectX11-et. HD4850 levett órajelekkel 2D-ben ugyanannyit fogyaszt, mint a HD57xx kártyák, DX11-re pedig kevés a HD57xx sorozat. Mondjuk a gyártóknak és a kereskedőknek az az érdeke, hogy a nagyobb hasznot hozó HD57xx széria foggyon.
Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
LK
addikt
Bizony best buy. Nézd meg,hogy mennyit ér DDR3-as memóval szerelt 5750 és 5770. 16-17-ért adják! Tehát ezek csak a ddr5 miatt érik be egyáltalán a 4850-et, 35-37 ezerért. Ezeket a kártyákat ki sem kellett volna adni. 45-ért meg már 6850-et kapni. Röhej.
[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
Meg lett a 4850 és megy is
-
Kapti
tag
Érdekes:MSI HD4850-em alapból nem vette le az órajeleket csak minimálisan (GPU:500Mhz) 2D-ben. Magas is volt a fogyasztás. Ati Tray Tools: 2D-ben GPU:150MHz/mem:300Mhz beállítást alkalmaztam, 25W-tal csökkent a fogyasztás. Volt lehetőségem kipróbálni a gépemben egy Sapphire HD5750-et, 2D-ben 157/300-ra veszi le az órajeleket energiagazdálkodás miatt. A gépem fogyasztása 2D-ben megegyezett (76W) körüli lett mindkét esetben. Teljesítményt is összehasonlítottam, a két kártya ugyanaz.
Csak azt akartam leírni, hogy csak a fogyasztás miatt nem éri meg 10k-val többet kiadni HD5750-re, mert a különbözetet szinte soha nem hozza vissza, ráadásul vannak olyan HD4850 kártyák, amelyek órajeleivel nem kell mókolni. 20k környékén HD4850 Best BuyPhenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
LK
addikt
köszi a segítséget
-
Gaboman
nagyúr
Megkérhetnék 4870 tulajokat hogy FarCry2 Banchmarkot futtatnának 1680x1050 vagy 1600x1200ban, DX10 UltraHigh beállításokkal AA/off.
-
KukkSteve
senior tag
-
LK
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy 4870-et elviszi-e egy 460wattos gigabyte táp? Most 4850 megy 2Gb memo és 4db. vinyó mellett. ja, alapfeszen 3.1 Ghz-es Q66 mellett.( Havernak túlmelegedett a 450w chieftec táp.)
Köszi"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
kop8
őstag
Üdv mindenkinek!
Van egy kicsi vagy lehet nagy gondom:A gépemen egyszer csak elmegy a kép mintha újraindulna, a videókarin meg világít 3db piros led és maxon megy a ventiátora és sekép sehang és csak úgy lehet kikapcsolni ha lekapcsolom az elosztót.
Most vagy a kari haldoklik vagy a modem mert az meg úgy csinál mintha elment volna az áram.
Ingadozna a feszültség vagy mi lehet?
Nem akarok új videókarit venni
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
csucsbicep
nagyúr
válasz hardtechno92 #19674 üzenetére
Akkor ne tedd fel ccc-t. Tedd fel helyette az att-t. Bár nem tudom mit kavarhat be ccc.
-
hardtechno92
tag
válasz csucsbicep #19673 üzenetére
Full op reinstall (xp 32bit sp3) és amíg nem tettem fel a ccc-t csak a driver volt fent, addig tökéletesen ment, próbáltam 9.4 10.4 10.9 10.10 es driverrel, mindegyik ezt csinálta
Meghirdetett termékeim más oldalakon is meg lehetnek hirdetve !!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz hardtechno92 #19670 üzenetére
Furmarkra ne alapozz, azzal max hőfokot érdemes nézni, stabilitást nem.
Scoobyka: Én 4870-et nem vennék már, inkább az újabb kártyák közül válogass. De, ha mégis ilyent vennél, akkor asus féle glaciator hűtés kerüld el messziről.
[ Szerkesztve ]
-
rezike
csendes tag
Ha valaki tud olcsón Ati 4850-et vagy valamilyen teljesítményben hasonló karit az küldjön PM-et.Persze azt nem tudom,hogy jó-e az én alaplapomba egyáltalán Ati kártya
Alaplapom: AsRock K10N78D
-
Scoobyka
addikt
érdemes megvenni még most egy
AMD 4850e 2.50 Ghz es proci
2 giga ram 800mhz
gigabyte alaplap MA78G-DS3H mellé egy
Ati 4870es videokártyát?
Főleg 1366*768-ban játszanék maximális beállíátsokkal (crysis,meg minden ilyen erősebb gém). Ez a vidokátya mennyire időtálló? Illetve 22ezerért használatan érdemes megveni ezt az asus EAH4870 kártyát? -
hardtechno92
tag
válasz csucsbicep #19669 üzenetére
Mostmár cod 4 is kezdi, dx hibával kitesz, megpróbálom újratenni a winfost hátha megjavul
Viszont furmark alatt stabil
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz hardtechno92 #19668 üzenetére
Gyakran csinálja ezt a jelenséget a játék alatt?
-
hardtechno92
tag
válasz csucsbicep #19667 üzenetére
Hát rajta kívül a shift-et toltam még, meg az f1et, azok tökéletesen működnek
-
csucsbicep
nagyúr
válasz hardtechno92 #19664 üzenetére
Csak ennél a játéknál csinálja? Esetleg régebbi driverrel megpróbálhatnád, amivel még stabil volt. Rápillantatnál a hőfokokra is. Illetve egy próbát megér, hogy kicsit visszaveszed az órajeleket, akkor hátha jó lesz.
-
hardtechno92
tag
Hát így idle-ben 48 fok, játék alatt nem tudom, csak furmarkkal teszteltem, ott semmi baj nincs ott felmegy 80 fokig is, de néztem tesztet 4850ről, van gigabytenak passzív verziója ami 100fokig is felmegy, és stabil
-
Tyca
senior tag
-
hardtechno92
tag
ÜDV! Mostanában elég érdekesen viselkedik a 4850em. James Bond legújabb részénél kikapcsol a monitor. Vagy egy hibaüzit kapok h súlyos hiba után helyreállt a vga bla bla bla. Próbáltam firss biost, friss drivert, mind hiába, mi lehet a gond? Egyébkén van mikor úgy random belobja [ezt]
[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
Köszönöm mindenkinek !
-
Bini
tag
Sziasztok,
Úgy érzem eljött az ideje h lecseréljem a HD2600xt-m, valaki esetleg tud nekem hasznos információval szolgálni a VTX Radeon HD 4850-ről ( szabályozható e a ventilátora főleg az érdekelne mert ilyet szeretnék venni, 20k csak 2év garral).
Battletag: Bincsi#2140
-
KukkSteve
senior tag
válasz Stirlitz #19659 üzenetére
Hmmm...valóban egy táp elöregedik, a kondik kiszáradnak...Azt viszont hogy ez okoz e teljesítménycsökkenést nem tudom. Én váltanék, mert már lassan kidurranhat 1-2 kondi. Mondjuk a javítás nem egy nagy összeg, meg nem is kell tőle félni, általában minden ugyan olyan jó lesz. Nem 5 év gari van rá?(úgy emlékszem hogy annyit adnak a csifikre )
[ Szerkesztve ]
A számom az adatlapomon. ;)
-
kriszbon
őstag
válasz Lacpac #19656 üzenetére
De elég ám +12V-on a 300W egy pici kis 350-es Fsp Pnf táptól.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
KukkSteve
senior tag
válasz Stirlitz #19653 üzenetére
Hmm...érdekes. Valami csodatáp lehetett a birtokomban, kár hogy eladtam
Az én GPS400am, feszelt 4 magos phenommal, 1 dvdíróval, 2 vinyóval, sok ventivel, és 4870/88GTX karikkal melegedés nélkül ment. Semmiben nem nyilvánult meg hiba, nekem elég volt hozzá. Most BeQuiet600-am van, mert nemsokára lesz egy nagyobb VGA-m, mert 4870 felett már én sem mernék rákötni semmit, bár még szerintem a 4890et is elbírná huzamosabb ideig is...
De hogy még jobban feszélyezzem a kedélyeket, tesóm 350es FSP vel, 8800GTX-et hajtott majd 2 hónapig csak érdekesség kedvéért jutott eszembe...A számom az adatlapomon. ;)
-
KukkSteve
senior tag
válasz katt777 #19642 üzenetére
Értem.
Hát igen, lehet hogy direkt nem javítják őket, mert ugye mindenki azon van hogy menjenek az új VGA-k a végfelhasználókhoz...IzI:
Igen minden karihoz van tápcsati, ha boltban veszed, ha meg aprón, akkor is kérhetsz hozzá.
Nyugodt lehetsz, hogy elég a tápod, a procid nagyon keveset eszik, meg a 2 vinyó sem egy nagy kajás. Én anno 3870et(nem sokkal eszik kevesebbet mint a 4850), meg 2 vinyót 300as!! FSp-vel toltam . Még abban 8 centis venti volt. De 400as fspvel meg 8800GTX-et, és 4870et használtam, hónapokon keresztül, nem volt semmi reccs .[ Szerkesztve ]
-
Stirlitz
senior tag
Hát nekem egy 400as chieftec van, ahogy pár h.sz.-el korábban már szó esett róla, és ph-s teszt ide vagy oda, bizony kevés a 4850mellé egy 4magos procival és 3db HDD-vel. Be kell látni, tényleg kell egy komolyabb táp. Én most Corsair TX650 típusút veszek.
-
IzI
senior tag
Gondolom összes mai vga-hoz jár 6pin-es csati nem de ?
-
Tyca
senior tag
a boltos csóka valszeg azért keveselte, mert az Ati is 450 W-os tápot ajánl a 4850 alá, ő meg leolvasta a dobozáról:
450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended
a magam részéről egy Chieftec GPS-500A-s tápot vettem alá, mert ennek 2 db PCI-s tápcsatija van, ez a jövőben még jól jöhet
[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
válasz zsole84 #19649 üzenetére
Nem mondott semmit mert úgy indult hogy kérdeztem tőle jó-e ez a kábel nekem [link] mert nincs 1 szabad kábelem se és meg kell őket osztani hogy tudjam működtetni a vga-t .Erre ő azt írta ha nincs szabad molex valszeg elég áram se lesz.Én erre vissza írtam a tápom típusát és így is kiált ez mellett amit előtte írt.
-
aclandiae
senior tag
Hogy kell a 4850-es Sapphire Vapor-X hűtőjét levenni? Szeretném kifújni alóla a port.
Ecsettel le lehet finoman tisztítani? -
IzI
senior tag
Hi
Akinek van 4850 kártyája az betudná ide írni milyen tápja van és mi van még mellette ?
Mert tápos topic-ban azt írták hogy fsp 350 60apn elég ha mellette van athlon2 x2 245,2vinyó de boltos csóka azt írta hogy nem -
katt777
félisten
válasz Skeleton01 #19644 üzenetére
9.9, 10.4, 10.7, 10.10
Érvek a HD4870 topicban soxor, válogass, melyik kell. A többi simán felejtős.Forg3sz: Elsőre egy bazi hűtő a VGA-ra, mert a látszat szerint túlmelegszik (előtte meg is foghatod), aztán nagy eséllyel újrapasztázás lesz, lehet, most fújt ki a régi.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Pala
veterán
válasz Skeleton01 #19644 üzenetére
Tutira mindenkitől más választ fogsz kapni, de én személy szerint a 9.8-ast használom (display driver + legújabb ati tray tools) és ezt is javaslom. Attól (is) függ, mivel játszol.
-
Skeleton01
aktív tag
Sziasztok!
HD 4870-hez Win7 64 mellé mikori driver lenne a legjobb?
-
Forg3sz
csendes tag
A következő problémáról lenne szó:
Reggel a gép kb 20 perc munka után kikapcsolt, a monitor elsötétült. Bekapcsoláskor a monitor sötét maradt, a power saving mode jelent meg. A ház ledjei csak pirosan világítanak folyamatosan. A vga paneljén bekapcsoláskor az over temp protect led kivillan, kb 10 másodperc töltés után a gép kikapcsol, és pár másodperccel később elindul, de semmi változás.
Shappire 4850 vapor-x vga.
Vélemény, javaslat?
Köszönöm! -
katt777
félisten
válasz KukkSteve #19641 üzenetére
Nem csak arról van szó, hanem arról is, hogy pl. több játék támogatása csak 10.1C után került be a meghajtóba, így régebbivel nem is tudsz játszani, vagy bugokat tapasztalsz.
A visszamenőleges inkomp. probléma rendszeres, és egyre durvább egy-egy újabb AMD-széria megjelenésével (szegény 38xx tulajok mit cserélgették oda-vissza a meghajtókat!), de szerencsés esetben (pl. nem játszol régebbi játékokkal) nem igazán jön elő.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
KukkSteve
senior tag
válasz tomyka74 #19636 üzenetére
Úgy hallottam, hogy a 4xxx-es széria a 9.9-es driverrel érzi legjobban magát, mert az az után következőkben vannak olyan szolgáltatások amiknek a 4850 nem veszi hasznát, csak mondjuk egy 5xxx szériás kari. Ebből kifolyólag felléphetnek inkompatibilitási problémák is, szóval ha nincs vele gondod, akkor ne cseréld le szerintem sem. Ennek ellenére viszont néhány játéknál az újabb driver hozhat+fps-t, de ezt ki kell kísérletezni, ill. fórumokban utána tudsz nézni.
Most olvasom katt777 hsz-ét, bizonyára neki van igaza...Kapti: Nm
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Barell #19631 üzenetére
Igen. Mint már írtam, nálam 2-ből 3 ilyen kari volt hűtéshibás.
Stirlitz: Az a 9.9, amire te gondolsz. ATT-nak nincs gondja a driverekkel. Amúgy 10.4 jó még XP-re, W7-re meg 10.4, 10.7, v. 10.10, attól függően, van-e szükséged vmi újabb játékhoz a driver-frissítésre. 10.10 magas minőségben nagyon brutális, lejjebb inkább 10.4.
-
MaddeNNNN
őstag
Üdv
Ismerősöm nyáron vett komplett új gépet egy HIS HD4850-el és nemrég elkezdett neki szarakodni, amikor elindítja a gépet venti 100%-on pörög de nem ad képet, máskor pedig teljesen normálisan működik, a kártya még garanciás, mi lehet a baja?
Válaszokat előre is köszönöm.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
tomyka74
senior tag
üdv!
szerintetek 4850-hez lecseréljem 10.7-et 10.10-re? (win 7, 32) -
Kapti
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy egy halott (memória hiba) HIS ICEQ turbo HD3850 512Mb kártyáról a hűtést (ami nagyon jó) egy referencia HD4850-esre át lehet-e tenni? A két panelen a hűtőfelfogatási pontok megegyeznek?
Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
Stirlitz
senior tag
válasz katt777 #19630 üzenetére
Én 9.10es driver-t gondoltam használni a 4850hez. Mintha anno azt írták volna a 5xxx sorozat megjelenésekor, hogy a 9.10 drivernél újabbat nem érdemes használni a 4xxx-es karikhoz. Vélemény? Még valami, az elkészitett ATT profilok használhatóságát befolyásolja, hogy milyen verziószámú driver-el készültek?
-
-
katt777
félisten
válasz PCrevRM #19624 üzenetére
Barell: Szigorúan a legfrissebb ASUS drivert! Bios-t ne upgrade-elj, mert a kari vsz. úgyis menni fog garba a hűtése miatt. Az nincs kizárva, hogy 780MHz-nél nem megy többet a kari, rosszat fogtál ki. Fesz-emlés vagy megy a Smartdoctorral, vagy hardver lockos a kártya.
Stirlitz: Hát akkor tegyél fel egy 9.12hf drivert, aztán próbálj játszani AvP3-mal, Dirt2-vel, meg még egy jó pár játékkal. Mint mondtam, ha nem olyan szoftvert használsz, aminél előjönnének a hibák, azt hiheted, hogy rendben van a meghajtó. De ez nem a valóság.
KukkSteve: Még jó, hogy az Intel procik alapfeszen is jól tuningolhatóak.
-
KukkSteve
senior tag
válasz katt777 #19622 üzenetére
Hmm...Igen, nekem is hasonló kép alakult ki mind2 vállalatról, és karijaikról.
Engem nem nagyon izgat a degradálódás, mert csak garis alkatrészekkel "játszadozom" , azokkal is csak egy-egy tuning erejéig. Ha már mindennapos használatban kellene feszelnem pl a procimat, akkor inkább vennék egy újat. VGA-t még nem is feszeltem, szóval nem vagyok egy nagy gyilkos .RINGMAN:
Nincs mit.
Ez a kütyü meg elég jó cuccnak ígérkezik, még nem is láttam hasonlót.
( mondjuk ez lehet h azért van mert nincs házam )[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz KukkSteve #19620 üzenetére
Köszi a választ
Ha megveszem, egy 80cm-es venti megy rá, ha ez nem elég, egy ilyen megy rá +2db 80-as venti, leszabályozva
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nepszter1
addikt
válasz PCrevRM #19619 üzenetére
ha kiveszek 2gigát a gépből nem csinálja ezt tőbbé? mi a wtf van? bármelyiket veszem ki csak 2giga legyen a gépbe semmi baja ha 4giga van benne akárhogy ezt csinálta. Addig stabilizáltam a rendszert hogy a játékoknál nem fagy ki csak ez a kis ati driver beugrik.Mintha lefagyna a gép és akkor újra megy minden . Senki nemtudja mi baja van a gépemnek lassan 2,5 éve ezzel szenvedek
-
Stirlitz
senior tag
válasz katt777 #19622 üzenetére
Pontosan, biztos van benne hiba, csak egyszerűen nem szaladok bele. De miért nem? Száradjon le a kezem, amivel a billenytüzettet püffölöm épp, de nem ma kezdtem pc-vel foglalkozni. Ati vga sem ma lett először a gépemben, mégis eddig egyszer szaladtam bele vga driver hibába. Szerencsés vagyok, na.
Hát 3 napon belül biztos nem végzek a beállítással, házat veszek épp. De foglalkozok vele, és el fogom küldeni a végeredményt, másnak talán könnyebb lesz akkor. Ugye, nekem is jól jönne most egy kész. Meg egy új tápot, kezdek mégiscsak hajlani rá, hogy itt az ideje a cserének. Csak most nem tápot akartam venni, hanem a konyhámba egy mikrot.[ Szerkesztve ]
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Ma megint lett egy 4870-esem, Asus Glaciator verzió. Lenne vele kapcsolatban 2 kérdésem. Hanyas Driver ajánlott hozzá? Csak Display drivert rakom fel mert ATT-t használok. A második pedig az lenne hogy nem létezik 4870-esekhez valami tuning BIOS? Ami akár csak több feszt enged vagy esetleg már át van írva az órajel? Nem hiszem el hogy 780Mhz-nél nem képes többre ez a fránya GPU... Vagy esetleg szoftveresen lehet neki feszt adni? Válaszokatt előre is köszönöm!
-
Buda76
senior tag
Szép napot!
Phenom 925, 2gb DDR3, Gigabyte 4850OC 1gb egyelőre win XP.
A kérdés: milyen drivert ajánlotok? Jelenlegi: 8.632.0.0 - Catalyst 09.7 (7-2-2009)
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Stirlitz #19616 üzenetére
Megbízhatóan képesek folyton hibázni, ezt aláírom. Úgy véled, semmi gond velük, amikor a 10.10-ből is van már 3 féle, ráadásul úgy, hogy már az első hivatalosan kiadott is hotfix volt? Hidd el, attól, hogy te nem látod, akad még bennük bug bőven.
Nem baj, ha soká küldöd (főleg, hogy 3 nap múlva lejár a feltöltésem), csak legyen szépen beállítva minden, az órajelektől a 3D módokon át a grafikonokig. Mondjuk könnyű dolgod van, mert csak az órajelekkel kell foglalkoznod, ha használod a többi beállításomat.PCrevRM: Biztosan használsz AMD telepítőt, és CCC-t.
KukkSteve: AMD kártyák pontosabban be vannak lőve, mint az nV-k. Az nV-k tuningolhatósága egy dolog, de azért alacsonyabbak az órajeleik, mert gyári teszteken nem mennek át a magasabbak. Lehet, hogy nálad sosem fog előjönni hiba 25% tuninggal, csak a kari esetleg degradálódik (rendszeres nV-s kártyáknál), v. tönkremegy minden előjel nélkül. Persze nem pár hónapon belül. Aztán lehet gyorsan eladni, ph-n meg sír az új nV tulaj, hogy milyen fasza kártyát vett, miért hibázik, vagy döglött be. Amúgy AMD-nél is előfordulhat hasonló hiba, ha valaki a látszólagos stabilitási határig húzza a VGA-t, ezért szoktam javasolni, hogy annál mindig 10/50MHz-cel alacsonyabb órajeleket használjunk.
-
KukkSteve
senior tag
válasz katt777 #19609 üzenetére
Igen valami olyasmira gondoltam a brutáltuningosság alatt
Ritkán ki lehet olyat fogni ami még az egyel nagyobb órajelű tesójától is jobban megy, én már hallottam róla, de nagyon ritka.
Valszeg ezért sikeres az AMD, mert több kari csak gpu-ban különbözik (nagyvonalakban) és ami 4870-nek nem jó, az megy egy 4850be...RINGMAN:
A MODról nem sokat tudok, vagyis inkább semmit, de a kari jó vétel annyiért
(Bár sztem egy 12cmes venti majd nem fog ártani )[ Szerkesztve ]
-
nepszter1
addikt
válasz csucsbicep #19617 üzenetére
Ez elég érdekes Nincsen húzva a kártya semennyire.
-
Stirlitz
senior tag
-
Ringman
nagyúr
Hello!
Van valakinek tapasztalata a hd 4850-> firepro v8700 softmod driver átalakítással? [link] ebben a fórumban van, akinek sikerült.
Ezzel a kártyával szemezgetek: gigabyte 4850 silent cell, ha nem működne a fenti átalakítás, lehet hogy hd 5770, vagy gtx 460-786GB irányába indulnék el, de azok drágábbak
Jó vételnek minősül 20+áfáért? Jókat olvastam róla: teszt1 és teszt2
Felhasználás: Cad (Nemetschek Allplan, Autocad - a Firepro v8700 támogatott kártya) +olykor játék (ált. régebbiek) 1680x1050-ben
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Stirlitz
senior tag
válasz katt777 #19611 üzenetére
Hello!
Nem, nem felejtettem, újrahúztam a win7-et, 1éves rendszer volt már, több driver update-el, előfordulhat, hogy bezavart az is. Szóval most ott tartok, hogy szüz win7, még nincs vga driver telepítve sem, és olvasom az oldalad figyelmesen.
Kérdés, legfrissebb ATT-használjam, vagy amivel Te is készitetted a leírásod?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bjørgersson #19597 üzenetére
Akkor az sajnos a VGA sara lesz, ha szoftveresen sem megy, akkor nem tudod használni túlhajtásra a programot. Írtam, hogy nem ref. kártyákkal baja lehet (ezeknél még GDDR5-re lehet érzékeny). Mi az a "New Edition"?
Stirlitz: Önmagában az, hogy 400W, még nem jelenti azt, hogy elég a táp.
KukkSteve: Brutáltuningos AMD csúcskártya nincs, csak a kisebbek hajthatók meg jól, már ha "brutáltuning" alatt vmi. nV-szintet értünk.
...
Tettem fel a honlapomra HD4870 és egyéb ATT beállításokat (3D-k, játék-profilok, ini), ha valakit érdekel. Más ATI kártyákra is használhatóak, leírás mellékelve.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Stirlitz #19605 üzenetére
Akkor viszont nem az lesz...nekem nyomhattad az esc-et,nem történt semmi,mert a gép áramtalanította magát,úgy mintha kihúztad volna a dugóból.Amúgy ha régi AA-s Chiefed van(pl:GPS-400AA-101 ) gondolkozz el a cserén,mert elég sok baj volt velük(tapasztalat&tápos topic).
-
Stirlitz
senior tag
válasz Milka 78 #19604 üzenetére
Azért mertem megvenni, mert a ph-n olvastam a "Mirre elég 400Watt?" tesztben, hogy tuningolt 4magos proci mellett is elvitte a hd4850et a táp. Azért, majd ha lesz időm, pár napon belül kiprobálom, hogy csak egy HDD-t hagyva a gépben, változik-e. Fagyni nem fagy meg, esc-t nyomva, rögtön visszajön belé az élet. A vga a 4670hez képest egy kazán, de annyira mégsem, mint gondoltam. Szóval tetszik eddig a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Stirlitz #19600 üzenetére
Nekem a régi konfigommal volt olyan,hogy ha egy "keményebb" játékot indítottam,egyszer csak meglát a gép mint a szög.Se fagyás,se semmi csak egyszerűen leállt és nem is akart visszakapcsolni egy ideig.Szinte olyan volt a konfigom mint a tiéd(Giga 770,720be@3.6gGhz,2x1gb memória,4870-es kari(ezért csak szinte),3 vinyó,3 optikai meghajtó és egy 450-es Chieftec(kb.2-3 évesen),pár neon,pár venti).Nálam a táp fáradt el.Lehet nálad is...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- Futás, futópályák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Farming Simulator 25
- Nintendo Switch
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest