Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrystall
senior tag
Volna egy ilyan speckó prákánygyalum eladó. Angilai gyártmány, antik, de feljavítható egy szép és jól működő gyalura. Gyártási hely meg egyéb adat rajta van:
Itt van egy másik, amit magamnak rendbehoztam, ilyen szépen meg lehet csinálni:
Az elsőnek, ami eladó, ugyanilyen sárgaréz alkatrészei vannak, csiszolópasztával csak meg kell tisztítani. Szúrágás nincs rajta, ütődések vannak, ami korábbi használatból fakad, de ez nem vészes, teljesen jó amúgy az állapota, az alkatrészek működnek, repedés nincs. Gyalukés jó. Egyetlen komolyabb gond, hogy a puszpángbetét már meglazult benne, így kéne egy új betét helyette, valamint a hézagot is, amibe belemegy, újra kellene marni, de nem kell sok nyagot levenni, csak át kéne tolni egyszer egy megfelelő fejen, hogy szorosabban tartsa majd az új betétet, mert deformált már a hézag is kissé. Egyébként tudok adni a gyalu mellé egy darab nyers puszpángot, abból majd ki lehet vágni a gyaluba illő formát. 2 éve szárad itt egy rönk, abból tudom kivágni. Lehet amúgy enélkül is vele gyalulni, mert tart a betét még valamennyire, de felújítva lenne az igazi.
Ár: 6500
[ Szerkesztve ]
-
-
Chrystall
senior tag
Nitrolakkal is szokták, igen. Martin gitárokat azzal lakkoznak, úgy tudom.
Egyébként lakkot lehet színezni egy Tanstint márkájú színezővel, de most spec. nem tudom, hogy nitrolakkra kimondottan jó-e. De van sok színezőanyag, lehet nyers pigmentet is kapni. www.highlandhardware.com-on néztem ezeket, de angliából is lehet ilyeneket szerezni. A Liberon nevű cég is gyárt sok ilyen lakkszínezőt, a honlapjukon is megnézheted, én vettem már tőlük festéket.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz #05304832 #19786 üzenetére
Köszi. Kár hogy árat nem ír.
De jók a viszonteladók is. Itt van pl. ez:
De szeretem ezeket a jó magyar oldalakat, hogy végigböngészi az ember, de se egy kép a termékről, se egy normális leírás, ár meg aztán pláne nem. Nem tudom ez milyen marketing technika, de elég érdekes. Kíváncsi vagyok egy évtizeden belüle eljutnak-e erre a szintre:
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Ilyen pillanatszorítót lehet itthon kapni?:
Ennek a befogói nagyon hosszúak, 20 cm. De az is jó lenne ha van hosszabb.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Multkor szóesett erről a falcgyaluról:
Vettem egyet belőle, hiba volt. Egy kalap sz** az egész. Olyan görbület van a talpában, hogy még géppel is művészet volt így megcsinálni. Egy újabb tapasztalat, hogy új gyári készítésű gyalut felesleges venni. Gondoltam hogy ez lesz, de mindig jóhiszemű vagyok.
-
Chrystall
senior tag
Szerintem ha sellakkból van és többszínű, pigment lehet belekeverve, azt is említi a könyv, hogy lehet olyat csinálni, és akkor színezed. De nem tudom, minden esetre a másodjára linkelt oldalon azt írja, hogy sellakkból és gyantából vannak a pálcikák, nem viaszból.
Itt van konkrétan csak az a lista, itt írja is, hogy ez kifejezetten alkalmas régi antik cuccok javításához.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Ha már szóesett itt a gyalukról, valamelyikőtöket nem érdekelné egy ilyen párkánygyalu?
Angol, fémtalpú, antik, de teljesen használható állapotban van, nem leroncsolódott, nincs letörve belőle sehol, nem repedt, lehet dolgozni vele, bele van nyomva a készítőnek a neve is. Ez a szokásostól eltérően ilyen széles fajta, 37mm széles, úgyhogy sokrétűen használható.
3500-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Itt pl. az oldal közepe felé vannak ilyenek, konkrétan már gyantából, szóval ez biztos az a fajta, amiről a könyvben szó van:
Mondjuk ahogy nézem, lehet ez nem forrasztópáka amivel olvasztják ezeket, hanem az a hevítőpisztoly. Lehet félrenéztem a fordítást.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
A könyvben nem lágyviasznak írja, hanem sellakk vagy nitrolakk pálcikának. Ezt olvasztja meg.
Én is láttam valahol viaszból ilyet, lehet az is a könyvben volt, de mostmár meg nem mondom hol.
Azt nem tudom, hogy a belinkelt helyen ez most viasz-e vagy sem. De a könyven Burn-in Sticknek nevezi a sellakkból vagy nitrolakkból készülteket, és a honlapon is ezen a néven fut, de ez lehet mégis viasz.
-
Chrystall
senior tag
-
Chrystall
senior tag
Van egy könyvem ilyen leütődések javításáról, tényleg így kell csinálni. Mondjuk abban boltban kapható shellakk vagy lakkpálcikát használ, és olyan színűt választ, ami a környező ép felületen a legvilágosabb szín. Azt olvasztja meg egy forrasztópákával, majd mikor feltöltötte a gördröt, akkor lecsiszolja 320-as papírral, és utána ráfesti a javításra ecsettel az erezetet. Aztán meg helyreállítja a lakkozást.
Itt van egy halom ilyen pálcika különböző színekben:
Bár gondolom ezt élőben jobb válogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz #22145024 #19366 üzenetére
Vágül is nem rossz az a bikaorrgyalu se, de ha megveszed, nézd meg, hogy derékszögű-e az oldala, és ha nem, akkor valahova vidd el precíziós géppel megcsináltatni, megéri.
Egyébként vannak olyan boltok amik egy Cromwell nevű katalógusból árulnak. Neten is fenn van. Abból lehet Senator márkájú simító és blokkgyalut kapni, kb 14.000 forintból kijön a kettő, kezdésnek hasznosak, és kis munkával be lehet őket rendesen állítani.
-
Chrystall
senior tag
válasz #22145024 #19356 üzenetére
Itt van amúgy az egyenes meg ferde szájú falcgyalu, erről beszéltem:
Egyébként most, hogy látható a képen mire kellene a gyalu, hát azt kell mondjam nem lesz egyszerű a gürbületekben gyalulni, de megoldható. Egy ilyen homorú talpú gyalu kéne hozzá, aminek a kése kiér az oldaláig. Az elég ritka cucc, de gyártottak olyat. Ez is hasonló:
Viszont ennek az ára nem magyar tárcára szabott.
Úgyhogy ilyet nem könnyű szerezni, de nem baj, mert meg lehet máshogy is csinálni, csak szöszmötölős. Lehet jobb lenne csiszológép.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz thyeby #19358 üzenetére
Á, ez nem téma. Elég valószínű, hogy kell rajta egy kicsit munkálkodni, tekintve, hogy milyen minőségűeket gyártanak a hazai piacra, de ezt a fajta gyalut könnyű beállítani. Én is fogok ilyet venni, pont ma leltem ezt a linket, de nem megyek el személyesen megnézni, mert tuti be lehet állítani, akármilyen is, csak ne legyen repedt.
-
Chrystall
senior tag
válasz #22145024 #19348 üzenetére
Abból amit mondassz, én úgy veszem ki ezt sima gyaluval is meg tudod csinálni. Márha élgyalulásnál arról van szó, ha jól értem, hogy magát az élet gyalulhatod, nem az él két oldalát.
Ez a falcgyalu akkor jó, hogyha a lap szélébe él mentén egy mélyedést akarsz gyalulni. Viszont akkor ennek az olcsóbb fémgyalunak az lehet a baja, hogy nem teljesen derékszögben áll az oldala a talpra, és mivel tömör fém, korrigálni elég macerás, ezért jobb ilyenekből jó minőségűt venni, de azok nagyon drágák, ezek a fém falcok mindig nagyon drágák. Bár ez relatív, hogy kinek mennyi a drága. Olyan 10-20000 Ft. között vannak.
Minden esetre, ha ilyan falcgyaluhoz ragaszkodsz, azaz lényeges, hogy a penge a gyalu széléig lógjon ki, én ezt ajánlom mint olcsóbb megoldást:
Ez falcgyalu-vésőgyalu kombó, így a sarkokhoz is hozzáférsz. Ez nekem szimpatikusabb megoldás, mint az általad linkelt falcgyalu, mert az tulajdon képp ilyan bikaorr-falcgyalu, angliában így hívják, de sose értettem, mi a pláne benne, mikor a sarok legcsücskét sose éri el a kés, bár jobban beér felé, mint sima gyalunál, az biztos. Én így jobban kedvelem ezt a vésőgyalut, aminek telejesen kiér az elejére a kés, bár így lehet az anyag is hajlamosabb a felszakadásra. De egy kis sarok esetében ez nem hiszem, hogy akkora gond. Így én ezt a fát ajánlom.
De mondom, arra a célra amit mondtál, egy sima gyalu is jó.
Egyébként van olyan sima falcgyalu, aminek nincs az elején még egy ilyen "vésőrész", ha olyan is megfelelne, mert sarkokat esetleg nem piszkálnál vele, azzal egy fokkal jobban járhatsz, mert olyanból lehet kapni antik piacon olyat, aminek még ferde a nyílása, és nem derékszögben van, és az jobb, mert kevésbé szakad ki úgy a szál, mikor ellenszálas a fa. Így az még ennél a fémnél is jobb, mert a fémnek is csak derégszögben szokott állni a nyílása, ferdét nagyon ritkán találni, és az gyűjtőárban van, baromi drága.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz #22145024 #19328 üzenetére
Lehet alternatívája annak a kis gyalunak, de meg kéne mondanod, mire használnád, mert attól függ.. Ez amit belinkeltél, a falcgyalu egy olyan fajtája, amivel sarkokat könyebben el lehet érni. Szóval két feladatra is jó lehet. Egyébként ha pont ez a gyalu kell, árra nem rossz, mert ezek a fém falcgyaluk nagyon drágák szoktak lenni. Ez még olyan alapár szint.
-
Chrystall
senior tag
válasz thyeby #19294 üzenetére
Ahhoz van 4 gyári fej különböző méretekben, de lehet, hogy te is tudsz rárakni. Láttam olyan hangert Amerikából, hogy csak a henger van, a bele ki van fúrva, és akkor te döntöd el, mire teszed rá. Meg ilyesmi. De gondolom nem lehet rossz a Triton gyári hangere sem. Engem az zavar viszont, hogy lehetne vastagabb a nagy henger. De lehet ez is jó, amit adnak hozzá.
-
Chrystall
senior tag
válasz thyeby #19280 üzenetére
Ezek a belinkeltek sem rosszak, de én innen vettem, mert ez nagy hanger, és cserélhető rajta a papír egyszerűen, nem kell hozzá gurigába venni, csak bele kell fűzni az ívből vágottat:
Lehet készletben is kapni ezt:
Itt lehet ugyanezeket darabra venni, különböző méretben:
Meg ezeknek olyan a szára, hogy ha befogod a fúróba, és megy a gép, akkor nem fordul elő, hogy szorul tovább az anya a forgással, és eldeformálja a hengert. Bár lehet a fent linkeltek sem olyanok.
Ha olyan kell, amire ilyen guriga megy, megnézheted ezt is:
[link]Ezen a fajtán jó a szár, nem fog szorulni használat közben.
-
Chrystall
senior tag
válasz thyeby #19274 üzenetére
Most csak arra a csiszolóhangerre gondoltam, amiről fentebb a képet linkeltem, és oszlopos fúróba fogatható. Nem tudom, hogy mennyi a tűréshatára, de egy biztos, amire nekem kellett, azt elég jó tempóban csinálta. Én 3x3-as hengert vettem, nem tudom a gyárilag belefűzött papír milyen, nekem 120-150-esnek tűnik. Szedte azért szorgalmasan az anyagot, de én csak egy 15 centi hosszú ívhez próbáltam, 1mm-ert leszedett hamar. De óvatos voltam vele. Lehet jobban is oda lehet nyomi a fát, és akkor mégjobban eszi.
-
Chrystall
senior tag
válasz thyeby #19253 üzenetére
Az Unimax kerül 78 ezerbe lábbal.
Egyébként van erre az angolra is garancia, csak ha elromlik, vissza kel küldeni oda. Az nem olcsó mulatság. Ezen még gondolkodok.
A dugvilla nem gond. Egy UK-EU dugvillaátalakító 500Ft a boltban, de nekem is van itthon 5db, szóval az nem lesz gond. Azzal együtt bedugom a konektorba. Nekem a készülékeim jó része angol
-
-
Chrystall
senior tag
válasz thyeby #19251 üzenetére
Ez a gép, csak másik eladótól:
http://www.ebay.co.uk/itm/280967221346?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
Nekem 20Ł-ot írt postára ide, de ha elhozzák neked, akkor megveheted a másik eladótól is. Én itthon ilyen gépet 78000-ért találtam, igaz annak lábai is voltak.
Ha mégis ezt az eladót választod, vásárlás előtt küldj egy privit, és szólok neki, hogy bár én kérdeztem a postát, de te is vennél egyet, így akkor képben lesz a postaköltséggel. Vagy írd meg, hogy az ismerősöd már érdeklődött, mondta, hogy mennyi a posta, és neked is kéne.
-
Chrystall
senior tag
Azt nem tudjátok véletlen ilyen oszcilláló csiszolók itthon milyen árban vannak:
Mármint olyan ami jó is?
-
Chrystall
senior tag
Neked is ilyen habszivacs van ezek szerint rajta?
Én 1750 RPM-en használtam, mert az van a papírjára írva ajánlottnak. Akácfát kéne vele kizárólag csiszolnom. Ezek szerint akkor lehetséges, hogy nem lesz vele gond, hogy kiég a szivacs? Sokat nem kéne vele csiszolni egy munkadarabot, kb. 1-2m-t kéne levenni vele teljes hosszban, néhány rövid szakaszon max. 5mm-t, de csak nagyon kis részeken.
Csiszolópapírt mivel tisztítod? Sima kefével? Láttam valami hasábban kapható fehér anyagot is a neten, amit hozzá kell érinteni a forgó fejhez, mint valami csiszolópasztát, és állítolag az kitisztítja, csak nem találtam meg a magyar nevét. Azt ismered, mi lehet?
-
Chrystall
senior tag
válasz thomgrande #19222 üzenetére
Köszi!
Lehet még most rendelek is egy ívet, hogyha gond lesz, akkor kéznél legyen. De akkor ezt elég ráragasztani, és elvileg akkor megfogja a papírt, nem igényli, hogy összenyomják a hengert?
-
Chrystall
senior tag
Emberek!
Ehhez kéne tipp:
Vettem egy ilyen hengeres csiszolófejet oszlopos fúróba A
Ezek úgy vannak megcsinálva, hogy a képen is látható fehéres anyag a közepükőn valami kemény cucc, nekem valami kerámiának vagy olyan műkő szerű anyagnak tűnik, lehet valami kemény gipszféle. Az van beborítva egy réteg habszivaccsal. A gond az, hogy a leírás szerint finoman kell dolgozni a csiszolófejjel, mert ha felforrósodik nagyon a habszivacs, megég, és nem fogja utána jól tartani a papírt. Hát nem tudom ez igaz-e, valaki nekem azt mondta ott Amerikában, hogy nem ennyire vészes a dolog, de ha tönkremegy a habszivacs, szerintetek mit kéne tenni a helyére? Itt a papírt nem az tartja helyben, hogy össze van préselve a henger, hanem egy nyílásba kell a végeit bedugni, és abban van megfogatva egy fémcsővel. Szóval nem tudom, hogy a gumi jó megoldás lenne-e? Vagy max. felragasztok egy új réteg habszivacsot? Tehát az a lényeg, hogy az nem jó megodtás, mint ami azoknál a hengereknél van, amik csiszolópapírból készített végtelenített hengerrel dolgoznak. Itt nem lehet összenyomatni a csiszolófejet, ezért nem tudom, hogy a gumi jó lenne-e.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Komolyabb vizekre evezve: arra nincs valakinek ötlete, hogy nikecellt hogyan lehetne gitártesthez ragasztani-erősíteni úgy, hogy ha később majd leszedem, ne menjen tönkre a lakkozás? Ez elektromosgitár, szerintem polyuretán a lakkbevonat rajta.
-
Chrystall
senior tag
válasz Winner_hun #18803 üzenetére
Én anti J-LY párti vagyok. Nekem a kettő betű egy
-
Chrystall
senior tag
válasz thyeby #18799 üzenetére
Köszi!
Hát adtál ötletet rendesen. Azt hiszem az 1-es módszert választom, az elég egyszerűnek tűnik. Most jöttem rá, hogy tényleg egyszer ezt magyarázta valaki, hogy lehet valahogy vágni ilyen dróttal ezt a nikecellt (jó tudni akkor, hogy ez a neve), csak már nem emlékeztem rá. Na majd akkor most kipróbálom.
-
Chrystall
senior tag
Ebben tudnátok segíteni:
Abba az egyöntetű, tehát nem a golyókbók összesajtolt hungarocellbe (talán polisztirol a neve) kéne egy ilyen alakú mélyedést csinálni:
Csak a terület szabálytalan, de a bemélyedés fala az függőleges lenne, merőleges a hungarocell idomra. Hogy lehet ilyet csinálni? Faszobrászvéső viszi ezt az anyagot, vagy mivel lehetne?
-
Chrystall
senior tag
válasz thomgrande #18696 üzenetére
Na, ez engem is érdekelne, kár hogy a hosszát nem írják ezeknek.
-
-
Chrystall
senior tag
Sziasztok!
Nem tud valamelyikőtök ilyen típusuú asztali szalagcsiszolót eladót?:
Vennék használtan. Persze működőképes lenne jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest