Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz ludsimon #3801 üzenetére
Van a würthnek egy úgy nevezett szerelési ragasztója.
Sziloplaszt kinyomóból kell kinyomni.
Minimálisan habosodik és kő keményre köt ki. Mindenre tapad és semmit sem ereszt.
Vigyázni kell vele és mivel kicsit habosodik szorítás alatt kell kihabosodnia. kb 1óra.
3000,- egy tubus.Szintén würth K+D ragasztó szntén sziloplaszt kinyomó. Leginkább fémet ragaszt fémmel de azt hiszem műanyagra és fára is jó. A múltkor saválló mosogatót ragasztottunk telibe egy munkalaphoz.
kb 2000 egy tubus és nem habosodik.Aztán a srácok beszélgettek kb. 50 hszel lejjebb egy habosodó ragasztóról az leginkább fára jó legalábbis mi arra használtuk de mivel az is habosodik és keményre köt sztem az is sokmindent megfog.
Ezek alapból be vannak keverve így nem tudod külön kezelni a komponenseket.
Ráadásul ezek méretes munkákhoz valók nem pedig ilyen pepecs ragasztásokhoz.Mit szeretnél ragasztani?
Üdv.
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz ludsimon #3803 üzenetére
Üdv!
A lényeget még mindig nem árultad el. Mire is szeretnéd használni? Ha pontosan, vagy pontosabban tudnánk könnyebben tudnánk segíteni.
Más:
Kollégák, mivel, és hány rétegbe lakkozzak tölgy szekrényt, ami fürdőbe kerül? Ár "nem" számít. Eddig 40 ezernél tarok anyagba, és 150 a plafon. Tehát olyan 10-15 ezret rá szánhatok a festékre. Egy 80x90x40 165x40x40 cm-es szekrénykéről van szó tömör tölgyfából.Csáó!
[ Szerkesztve ]
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz ludsimon #3805 üzenetére
Üdv!
Akkor szerintem neked az egyszerű tubusos Pálmatex is megtenné. Mondjuk azzal mindent nem lehet nem lehet ragasztani, de a dolgok 80%-át elég hatásosan. De a kollégák majd biztos segítenek még.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
thyeby
őstag
válasz ludsimon #3807 üzenetére
A sokféle kétkomponensűből íme egy univerzális, viszonylag olcsó, nem döglik be:
mezei EPORAPID (háztartási bolt)
Ez már nem az a régi rideg epokitt. Sokmindenre tudom használni, eddig sehol semmilyen ezzel történt ragasztásom nem adta meg magát. Egy példa: Ezzel ragasztottam össze hat darab 6-os bőrlyukasztót, amely lyukakat két sorban, egymástól úgy 1,5 cm-re készít egy menetben. Prés alatt használom, és az egész lyukasztósort gyakorlatilag úgy három evőkanálnyi eporapid tart egyben - immár harmadik éve kifogástalanul, és tudni kell, hogy már több ezerszer nyomtam meg a préssel.
(A gumi ragasztásához tökéletesebb a pálmafixnél nem nagyon van. Persze számít, h mihez akarod ragasztani a gumit, milyen terhelést kell a ragasztásnak bírnia. Briliáns ragasztó gumihoz, fémhez, fához, üveghez a szilikon is, csak jól kell kiválasztani a boltban a polcról. Nem is drága, úgy 800 Ft egy tubus, azonban egy baj van vele: Ha kibontottad, és nincs ötleted hermetikusan visszazárni, akkor bedöglik a tubus.)Azonban ha bemégy egy jobb autósboltba, ott nemritkán választékot tesznek eléd kétkomponensű ragasztókból, esetleg vízgépészeti szaküzletben is érdeklődhetsz, no meg itt az Internet.
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz ludsimon #5761 üzenetére
Üdvzletem!
Ide csatlakozni nem kell se tudás, se bátorság, csak érdeklődés. Elég ha kérdezel, de lassan lesz biztosan olyan is, amit már tudni fogsz, és majd kérdésre válaszolhatsz, véleményt írhatsz.
A tagság nem stadionnyi, azért van néhány pesti vagány is itt. (Jómagam nyíregyházi vagyok, így nem tudok a kérdésedre válaszolni, de szerintem egy földid se olyan jól informált, h fejből lökje az összes asztalosműhely címét és értékelését.)
Jó tanulást, és érezd magad jól köztünk!
Mindkét képed 404-es hibával bedugul.
-
thyeby
őstag
válasz ludsimon #5764 üzenetére
Figyu:
Bemégy slukkra néhány szimpatikusnak látszóhoz, és megkérdezed ott a culágertől, hogy hogy érzi magát ezen a munkahelyen. Ha jól érzi magát, oda biztosan mehetsz ebből az aspektusból. Akkor már csak a szakmai előmenetelt, sokrétűséget kell kiszagolnod.
-
thyeby
őstag
válasz ludsimon #5767 üzenetére
Tiszta logikával és okosan kezded magad felépíteni.
Szép szakmát választottál. Sok sikert és jó előmenetelt kívánok hozzá."de szerintem már van annyi tapasztalatom, hogy egy nap alatt megtudjam milyen a légkör"
Lassan a testtel, boy!
Volt énnekem olyan munkahelyem, ahol három hónap próbaidő alatt sem bújt ki a szög a zsákból - pedig nagyon régóta nem vagyok kezdő.
Hogy milyen egy munkahely, egy főnök, azt legtöbbször csak akkor tudjuk meg, amikor ott eltöltött évek után másik munkahelyünk, másik főnökünk lesz. És biztos legyél benne: Bárhol leszel alkalmazott, szívás mindenhol lesz. Kérdés, hogy a cumit élvezettel-e, vagy csupán kényszerből dugják a szádba - mert cumi is van keserű, meg mégkeserűbb.[ Szerkesztve ]
-
csemberlen
őstag
válasz ludsimon #5767 üzenetére
Azért picit próbálj gondolkodni a másik oldalon lévő fejével:
Idejön hozzám egy fiatal, az én műhelyemben, az én eszközeimnel , az én anyagommal fog dolgozni. Álljak mellette tanitsam, és még ő akar pénzt kérni tőlem
Lehet tönkrevágja a gépemet, vagy az anyagomat elszúrja, vagy netán megsérül, és meghurcolnak. Egy hónapban hány napot kell dolgoznod a műhelyben?Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Vikusz77
tag
válasz ludsimon #5777 üzenetére
Rémlik hogy vettem tőlük anyagot valamikor, de én mint lapszabászatot "ismerem".
Viszont azt tisztázd, nehogy a lapszabászgép elszedő-oldalán, vagy az élzárógép előtt töltsd el a napokat, mert abból sokat -egyéb dolgokról- nem lehet tanulni.
Helyszíni szerelés akkor már sokkal jobb lenne, ott segítőként, lehet sok dolgot tanulni.
Azt nem hinném hogy sok energiát szeretnének beléd invesztálni, kivéve ha kéne nekik munkaerő később. -
thyeby
őstag
Tudod, ebben a szakmában a bútorlapos munka nem számít valami előkelő dolognak. Ettől függetlenül annak is soksok trükkje, forsza van. Érdemes elsajátítani, mert szerintem nem létezik asztalos, akitől ne kérnének, rendelnének ilyen munkát. Van, aki ebből él, van (lásd Dósa), aki elvállalja amikor nincs épp jobb munkája, és van, aki már kinőtte, szebben fogalmazva túlnőtt rajta.
Úgy gondolom, hogy ha oda szegődsz is, sok dolgot lehet ott tanulni. Azt tudomásul kell venni, h a tanulót mindig oda állítják be, ahol a legszarabb munka van. Javaslom, egyet sose felejts el: A legszarabb munka is munka. Tömegek vannak, akik arra is csak sóvárognak. Ne is számíts rá, h azzal kezdik majd a foglalkoztatásodat, hogy az öreg lapszabászt odaállítják a gép túlvégére anyagot leszedni, hogy te megtanulhasd a gépállítást, és tolhasd a bútorlapot. De az elszedő oldalon is mindent lehet látni, megfigyelni, kérdezni, és meglátod, eljön az idő, amikor a főnök meg sem kérdezi majd, hogy meg tudod-e csinálni, amikor az öreg szabadságra, táppénzre ment, hanem kiadja a feladatot, hogy szabd le ezt, meg azt a megrendelést.
Egy ilyen üzemben termelés folyik. Úgy kell ott működnöd, hogy ne lassítsd, hanem gyorsítsd a termelést. Ha így lesz, mindent kipróbálhatsz majd, amit a forgácslappal csak művelni lehet, de ehhez türelem, és kitartás kell.
Tény, hogy hamar ki lehet tanulni, és utána már unalmas úgy, hogy másnak csinálod, s nem a saját műhelyed, a saját tervezésed, a saját kalkulációd. De megnyugtatlak: Nem kell innen menned nyugdíjba. Ha ezt kipipáltad, léphetsz tovább.Sok sikert, és ne szard össze magad, ha nehéz, tojd le, ha néha megalázó, és fogd fel úgy, h a szakmai tapasztalatodhoz ez is segítség. Másik dolog: Szar, szar így asztalosok között beszélve a dologról, de százszor jobb egy lapszabászatban robotolni, mint mondjuk egy koporsóüzemben remekelni, hiába ott a világon minden kitanulható pedig.
-
Sanyabá
senior tag
Nos, én nem ismerem a szóban forgó Kft-t,nem is ahhoz szeretnék hozzá szólni,hanem: olyan kisiparost kellene keresned aki 2-3 emberrel dolgozik,és nem széria munkát csinál.Ahol csinálnak épület és bútor asztalos munkákat is. Anno, én is így tanultam meg a szakmát.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
kalman7
csendes tag
válasz ludsimon #5784 üzenetére
Szia! Egy ismerősöm fia ide jár a "pék" szakközépbe. Van a sulinak egy tanműhelye, ott van a szakmai gyakorlat. Éjszaka dolgoznak és nem kapnak érte egy fillért se, pedig a műhelynek van boltja. Nem tudom milyen selejttel dolgoznak, szerintem minimálissal, mert a termékeik a legjobbak a városban. Csak azért írom, hogy szerintem is ezekben az években a tanulás fontosabb mint a fizetés vagy a bejárás. Az a srác vonattal jár be a szomszéd megyéből, akkor megy haza, amikor mi felkelünk - de komolyan imádja a szakmáját.
-
thyeby
őstag
válasz ludsimon #5786 üzenetére
"Ez tényleg ilyen valóságos, hogy ilyen kevés az asztalos Budapesten??
Ez, hogy lehet a mai világban?"Sok dologra kell még így rácsodálkoznod ebben a mai világban, míg felnőtté vélsz.
Keresd azt az aspektusát, hogy ha kevés az asztalos a közeledben, akkor ez nagyon, de nagyon jól fog jönni, amikor végeztél a sulival."netán megutáljam a szakmát ez miatt."
Aki igazán szereti ezt a szakmát, azzal nem lehet megutáltatni sehogyan.
"ha esetleg úgy alakul, hogy mégse tud fogadni az Újpesti."
Így kell! Diplomatikusan és bölcsen.
"Nem tudja valaki, hogy mennyit kell adnia minimum"
Fogalmam sincs, bár én úgy gondolom, h ez nincs is törvénnyel szabályozva. Egy dolog fix: Nevén tudok nevezni olyan inast (más szakmában ugyan), aki nem pénzt kap, hanem csillagászati összeget (félévenként negyedmilliót!) fizet azért, h mester keze alatt tanulhasson.
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #5786 üzenetére
"Ez tényleg ilyen valóságos, hogy ilyen kevés az asztalos Budapesten"
nem csak pesten, és nem csak asztalos....egyre kevesebben akarnak/hajlandóak fizikai munkát végezni, szakmát tanulni.
másrészt egyre nehezebb elindítani egy vállalkozást, legyen az akár asztalos, akármi. asztalos pl. azért se könnyű, mert műhely nélkül nem mész semmire, és már arra is olyan szabályozások vannak (voltak már pár éve is, amikor volt osztálytársam ilyesmiben gondolkodott) hogy egyre nehezebb megfelelni az előírásoknak. (legalábbis ő erre panaszkodott, konkrétumokra már nem emlékszem)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
thyeby
őstag
válasz ludsimon #5789 üzenetére
"Nem gondoltam volna, hogy a mai világban ennyire hiányszakma az asztalos,"
Ez azért túlzás, h hiányszakma. Fogalmazzunk inkább úgy, h a nagyipar elsorvasztotta ezt a szakmát. Nagyon kevés asztalos képes megélni bútorkészítésből - hacsak nem laminált bútort készít. De az is nehéz kenyér, mert éles piaci verseny van, és Ikea vmint tsai olyan nagyágyúk, akibe nehéz belerúgni. Olyan asztalosok névsorát tudnám fejből hosszan sorolni, akik már elsajátították régen a szakma fortélyait, és folyamatosan megrendelés gondjaik vannak, mert a megrendeléseik nagyon rapszodikusak.
-
Vikusz77
tag
válasz ludsimon #5793 üzenetére
Amennyire én ismerem a dolgokat, Bp-en és környékén, a következő a helyzet.
Alkalmazottként az asztalos-szakmában általában minimálbérre bejelentés (nagyon sok esetben még az se!) mellett kapsz kézhez 600-800 ft-os órabért. Ez eléldegélni elég, másra nem igen, és ha minimálbérre jelentenek be, a nyugdíjaddal éhen fogsz idős korodban halni. Ha mellette fusizol, és dolgozol napi 12 órát, akkor viszont jó eséllyel nem éred meg a nyugdíjat, így két legyet ütsz egy csapásra. Továbblépési lehetőséget nem igen látok azon kívül hogy önállósodsz. Ha viszont nincs benned ehhez képesség, akkor marad végig ez amit írtam.
Ha valamit túl pesszimistán mondtam el, majd az asztalosok kijavítanak.Én a helyedben, ha nem érzed magadban azt, hogy önálló vállalkozás alapítására alkalmas vagy, viszont úgy érzed hogy tudsz tanulni, akkor vagy nyelvet tanulnék és mennék külföldre alkalmazottnak ezzel a szakmával (miután itthon pár évet dolgoztam), vagy "elfelejteném" és tanulnék tovább valami teljesen mást.
[ Szerkesztve ]
-
Vikusz77
tag
válasz ludsimon #5798 üzenetére
Én még nem találkoztam olyan műhellyel ahol érdekelt volna bárkit is hogy van-e érettségije az asztalosnak.
A minimálbér (jobb esetben!) igaz, de biztos vannak azért kivételek.
Konkrétan tudok több asztalos végzettségű emberről aki gépkocsivezetőnek ment inkább...
Az érettségit szerintem mindenképp szerezd meg, aztán még eldöntheted merre tovább. Akár asztalos vonalon, akár fuvarosként, vagy esetleg tanulsz tovább. -
Vikusz77
tag
válasz ludsimon #5796 üzenetére
Most arra, hogy miért mondta, ő tud válaszolni...
Én is azt mondom hogy érettségizz le, de nem a miatt mert ezt asztalosként hasznosítanád... De lehet, hogy pár év múlva kedved lesz tovább tanulni, vagy olyan állást szeretnél betölteni amihez kérik az érettségit, és egyébként se rossz ha a szakmán kívül jut az ember egy kis plusz általános tudáshoz. -
Vikusz77
tag
válasz ludsimon #5801 üzenetére
A műhelyen felül, szerintem induláshoz, kétmillió már reális lehet (részben használt, de nem hulladék gépekkel). De érdemes párban belekezdeni gondolom. Csomó munkafázis sokkal könnyebb párban. De nem lenne egyszerű...
Mivel nem érzem benned a kökemény elhatározást és "megszállottságot" a szakma iránt, én nem vágnék bele. De ez változhat persze.A minimálbér most bruttó 73.500 ft, szakmunkásoknak 89.500 ft.
De amit ebből kézhez kapsz az most: 60 ezer, illetve 70 ezer forint.
Ha jövőre bevezetik az egykulcsos adózást, ebből még vonjál le, kb 10 ezret... Bár állítólag majd kompenzálják a csökkenést...
Zsebbe persze az asztalos szakmában azért ennél többet kapsz, hazaviszel túlóra nélkül 100-120 ezret. Aztán vagy megkapod, vagy nem, főleg mikor kiraknak mert nincs munka, vagy becsődölt az egész kóceráj.Azt hogy valaki rendes, meg jó fej-e, majd akkor döntsd el mikor eljössz a cégtől.
Külföldhöz is kell egy nagyobb fokú talpraesettség ez tény. De megbarátkozni nem hinném hogy probléma lenne bárkivel is. Alkalmazottként dolgoznál egy cégnél. Van itt a fórumon valaki aki Németországban dolgozik, és úgy tűnt nagyjából elégedett.
Fuvarosként többet lehet szerintem keresni, de a minimálbéren bejelentés gyanítom hogy ott se ritka.
Vonatvezető állás azt hiszem nem fizet rosszul, de nem tudom mennyire nehéz ott elhelyezkedni.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #5793 üzenetére
amikor eljöttem az előző munkahelyemről (egy kis faipari cég, rusztikus bútorokat gyártottunk túlnyomórészt NSZK-ba (igen, NSZK-ba, olyan régen volt ) egy ideig elég jól ment a dolog, aztán kezdett süllyedni a hajó) mondjuk nem csak azért jöttem el, elegem is lett belőle addigra.
na, szóval azóta annyi közöm van az asztalossághoz, hogy ha összefutok volt munkatársammal, vagy osztálytársammal, akkor dumálgatunk kicsit
itthon nincs semmi asztalo-szerszám, se műhely (a garázs meg tele van biciklivel ) de igazából nem is gondolkodtam soha saját műhelyben....se az anyagi háttér (milliós kölcsönöket nem szívesen vettem volna fel), se az elszántság nem volt meg bennem ehhez.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz ludsimon #5806 üzenetére
Üdv!
Olvastam hozzászólásaid, és kérdéseid.
Nem tudom mit is mondjak? Ha a saját tapasztalatból indulok ki, akkor azt mondom, hogy megfelelő türelemmel, és kitartással el lehet érni jó póziciót, és jó fizetést. De ehhez sok minden kell, leg főképpen szülői támogatás. Mind anyagi, mind türelem terén, hogy addig segítsenek ameddig nem jön be a nagy lehetőség. Nekem erre majdnem 3 évet kellet várnom. De most úgy érzem megérte várni. Mivel egy nagyon jó ajánlatott kaptam, az elmúlt 3 hétben végzett munkám miatt. Ami nem volt egy megeröltető munka.
Érdeklődsz, hogy mennyiből lehet kihozni egy műhelyt? Attól függ, mit szeretnél csinálni, és milyen formában? Mert mint asztalos, el lehet indulni 4-500 ezer forintból is, de lehet 10 milliós tételbe is gondolkodni. Nekem szerencsém volt, mert sikerült a kettő között megoldani az indulást, és most kezd megterélülni a sok belefektetett energia, és pénz.
Abban igazat adok a többieknek, hogy olyan helyet keressél ahol sokmindent csinálnak, és hagynak is dolgozni, vagy legalább enegedik nézni, hogy mit hogy kell csinálni.
Arra, hogy te a tanulóként pénzt is szeretnél keresni nem tudok mit mondani, anno amikor én tanuló voltam akkor a nyári gyakorlatra, kaptam 5000 Ft. De lehet, többet ér egy jó szakinál tanulni, és nem keresni, mint valahol keresni, és alig-alig tanulni valamit.Csáó!
-
thyeby
őstag
válasz ludsimon #5796 üzenetére
"Egy vállalkozást beindítani hány millió gépekkel együtt?"
Nna, ez jó kérdés volt, fiam! Hol szeretnéd? A Rózsadombon, Csepelen, vagy Ohatpusztakócson? Mit gyártanál? Sámlit, sakktáblát, stílbútort, vagy cirkuszkerítést? Milyen gépeket akarsz? Feldert, metabót, vagy hyundai-t?
"Érettségivel valamennyivel többet keres az asztalos alkalmazott, vagy több lehetőség lesz, vagy miért mondta? "
A picsa tudja, mire gondolt. Meg kellett volna kérdezni tőle.
Nem keres többet. Alkalmazottként semmiképp. Önállóként talán hangyapucával jobb rálátást szerez a világ egyéb dolgaira is, így jobban tud tárgyalni, kalkulálni és vállalni.[ Szerkesztve ]
-
L.Szilárd
csendes tag
-
thyeby
őstag
válasz ludsimon #5856 üzenetére
Háát, Kisfiam, ha Neked ennyitől berág az agyad, és ennyit nehezen viselsz, akkor még kurvasok kellemetlenség vár rád úgy az egész életben, és léptékkel nagyobb kellemetlenségek.
Figyu, megmondom, mire gondoltam, amint figyelmesen végigolvastalak.
Szakmát választottál, de nem túl nagy elhivatottsággal. Komoly bért vársz, lehetőleg a szomszéd utcában, és korrekt legyen minden más is. Ahhoz, hogy vállalkozásban gondolkozz, nem fűlik a fogad. Külföldi munka nem zsenát. Nem is ismered még, akivel tárgyalsz, de azt már tudod, hogy "vaskos pénzeket" fog a te verejtékeden zsebre rakni.
Nos, nem élsz a nagy magyar valóságban. Örülnöd kellene, hogy akad, aki egyáltalán szóba áll veled, és tárgyal arról, hogy alkalmazzon. Munkanélküliség van Fiam, aki munka közelébe férkőzhet - és bármennyire szarért, pittyért, az ma Magyarországon már egyféle rangot jelent. Így van ez Budapesten is, ahol legkönnyebb munkához jutni. Viszont sehol máshol nem is látni egymás hegyén hátán annyi hajléktalant, mint épp a lehetőségek hazájában, az otthonodban. Ma a magyar asztalosok javarészt sínylődnek. Nagyon nagy tévedésben ringatod magad, hogy vaskos pénzeket keresnek ezek az asztalosok. Ha hozzám elszegődsz, és kifizetek neked évente körülbelül félmillió forint bért, kifizetem utánad a munkaadói járulékokat, és te erre azt gondolod, hogy vaskos pénzeket termeltél cserébe, hát úgy kirúglak vazze, hogy a lábad a földet nem éri. Gondolkozz csak el azon pucukám, hogy mennyi munkát kell ahhoz végezned, hogy termelj nekem évi 7-800 ezer forint tiszta pénzt? És ha ennyit termeltél csupán, azon nekem még egy kanyi vasam sincsen, csak a vesződés veled a gyönyörűszép szemedért! Hát menj el vállalkozónak, és termeltesd meg ezt a pénzt tanulókkal! A többi vaskosból pedig élj vígan, boldogan!
Néven tudok nevezni olyan asztalost, akinek nem sikerült kijutnia külföldi munkára, de bevállalta egy szerény ház hitelét. Amíg kint tudott dolgozni, ment is az élet, de mikor lejárt a szerződése, itt maradt a hitele, és öngyilkos lett. Szerette a szakmát, szépen, jól és gyorsan dolgozott. Magyarul megfelelt a német elvárásoknak. Ehhez több, mint jó szakmaismeret, gyakorlat és hozzáállás kell. Már halott, pedig nem úgy állt a munkához, mint te, nem idegesítette fel az, hogy személyesen kellett a bizalmas információt megbeszélni, s nem telefonon. Két árva gyerek siratja.Egy szónak is száz a vége: Mesében élsz, és fingod sincs arról, hogy milyen nehézségek várnak rád, ha vinni akarod valamire. Már apróságokon megtorpansz. A lényegre nincs szemed, ha mutatják, mondják neked a lényeget, akkor sem érted meg. Majd megérted biztosan, amikor már eső után köpönyeg lesz.
[ Szerkesztve ]
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz ludsimon #5856 üzenetére
Üdv!
Sajnos egyett kell értenem Theby-vel. Ha ennyitől ki akadsz akkor milesz ha már álláskereső leszel? Ha így állsz a dolgokhoz, akkor a harmadik állásinterjú után arra a sorsa jutsz mint a Theby által említet asztalos. Nekem 3 évi küzdelembe került az, hogy kezdjem annak lehetőségét látni, hogy önnálosódjak, mégha ez pillanatnyilag azt is jelenti, hogy határozott idejü alkalmazotti szerződést kötök. Pedig én nem panaszkodhatok, mert van gépparkom, de addig nem sokat érek vele, míg nem találom meg a fizető képes ügyfélkőrt. A mai világban már annak is örülni kell, hogy valaki hajlandó veled szóba állni, annak tudatában, hogy hivatalossan mész oda mint tanuló. Arról meg nem nagyon kell állmodozni, hogy elvégzed az iskolát, és egyből kapsz állást, neked megfelelő fizetéssel, hivatalossan bejlentve, netán még utiköltség térítéssel is. Mert az ilyen ritka mint a fehérholló, és ha van is akkor is csak úgy fogod megkapni, hamár bizonyítottál, és el tudod magad adni. Ami ilyen hozzá állással nem igen fog menni.
Ha jól emlékszem valaki már írta, lehet én is, de ha nem akkor most írom: örülj neki, ha egy jó szakihoz kerülsz aki foglalkozik veled, és nem csak a söprögetést bízza rád. Akkor vagy jó, amikor a szaki, azt mondja, amikor söprést bíz rád, hogy bocs de nincs más munka. A pénzzel kapcsolatban annyit, hogy örülj neki, hogy nem neked kell fizetni.Csáó!
-
Vikusz77
tag
válasz ludsimon #5869 üzenetére
Interfánál gyanúm szerint lapszabászként fogsz dolgozni (jobb esetben te is vágsz majd, nem csak elszedsz).
A másik cégnél laminált bútorokat készíthetsz-gondolom. Ez nyilván kevésbé egysíkú és tanulni is lehet valamit a bútorkészítésről.
De mivel pénzt is szeretnél, illetve az utazás sem mindegy, ezeket mérlegeld.
Egyébként helyet szerintem bármikor válthatsz.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz ludsimon #5899 üzenetére
"pff, én már átestem a ló túloldalára, nem idegeskedek, hanem már röhögök az egészen."
Még mindig jobb, mint idegeskedni. Azonban ha komolyan gondolod ezt a pályakezdés dolgot, akkor nem árt megtanulni épp a paci hátán, legközépen csücsülni.
Meglátod, ha kitartó vagy, mindent meg tudsz valósítani, mindent el tudsz érni! Üzenek Neked egy régi arany bölcsességet:
"Minél jobban döngetünk egy kaput, az annál nehezebben nyílik."
Tudom, fiatalon az ember hajlamosabb vehemensen döngölni a kaput, de akinek céljai vannak, hamar megtanulja, h jobb célirányosan alárendelni az érzelmeinket a cél érdekében, mint erőből tolni a szekeret akkor is, ha azt épp hátrafele taszajtjuk.
-
Márton111
aktív tag
válasz ludsimon #5899 üzenetére
Szia
Te most tulajdonképen állást keresel , vagyis egyenrangú nehézségű feladat , sőt nehezebb mert egy állásban ha nem tanulsz akkor se baj mert már tudod amit kell de itt nem mindegy a későbbi kereseted szempontjából hogy mennyit tanulsz meg a szakmából
Szóval nehézségi fok = egy nagyon jó állást keresel ez bizony félév egyév simán meglehet amíg talál az ember egy tényleg jót. Ezalatt az idő alatt NEM ÜLÖK OTTHON hanem beállok egy kevésbé jó helyre, és KÖZBEN TOVÁBB KERESEK! De 2 nap vagy egy hét keresés az smafu Ha tényleg erőszakosan akarod csinálni ne várj visszahívást hanem menj oda rögtön,amikor telefonálsz, mert te most érsz rá éppen. Max rögtön kiderül hogy csak kamuból hívtak oda.Hamarabb túlesel , mész a következő helyre.
És az hogy közel legyen... nem ez a lényeg hanem az hogy mennyit tanulsz meg ott a szakmából.Ezt a 3 évet guggolva is kibírod fiatal vagy és jóerőben. A későbbi életedre ez az idő elég fontos befolyással fog bírni,úgyhogy érdemes mindent beleadnod az indulásnál
Hali[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz ludsimon #5903 üzenetére
Elég szorult helyzetben vagy, azt meg kell adni.
Ha nem sikerál jobb, hát elkullogsz a Dósához, és lefuttatod ezt a procedúrát mostmár ráérősen - ahogy Vikusz77 is írta, szerintem is lehet menet közben is váltani. Mi több, talán nem is árt, mert lesz összahasonlítási alapod.Több fa van, mint asztalos!
-
peter...
csendes tag
válasz ludsimon #5909 üzenetére
Közeli munkahely? Bocs de ezen már nevetni tudok csak....nem bántani akarlak de leírom, hogy erre a nagy Németországban mit mondanak...Van egyfajta kelet-európai , vagy magyar rossz hozzáállás ami hátráltatja az egyén fejlődését és lehetőségeit ez a dolog a MOBILITÁS!!!!!! Volt egy lehetőségem nemrég ami nem jött össze sajnos, reggel 1,5órát kellett volna utaznom a melohelyre és este vissza ugyanennyit, nagyon sajnálom mert jó lett volna a hely jó fizetéssel de sajna nem úgy alakult ahogy szerettem volna...
A másik: a jelenlegi munkahelyemen az egyik kolléga 80km-ről jár be a másik mindennap majd 2órát ül az autoban h beérjen, este meg mennek a családhoz haza...Van ez a dolog amit írtam és van a lustaság...azért azt leírom, hogy nekem de itt sok mindenki másnak nem ér véget a napja délután 5kor ha van melód és csinálod rendesen , mert el akarsz érni vmit akkor benne van az éjfélig tőrténő melozás. Arról nem is beszélek , hogy volt olyan nyári időszak, hogy napi 4-5órát aludtam és csak a melot nyomtam....(ezzel nem vagyok egyedűl szerintem van itt más a fórumon aki így van ezzel) Eredményt csak munkával, kellő alázattal lehet és tudsz elérni, persze ne legyél nyuszi....na egyenlőre ennyi nem bántani akarlak csak gondolkodj el azokon a tanácsokon, hozzászólásokon amit itt olvasol...(ja és a tanulás témaköre: mindezek mellett elvégeztem egy főiskolát is, Megfér egymás mellett sok minden csak nem kell nyavalyogni..... Iskola mellett lehet dolgozni, edzeni és ahogy egy nemrég látott filmben hallottam még emellett lehet sunázni is a csajokat:-)) ahogy megtettem én is:-)))
bocs az offért de hátha hat ez a dolog! -
Winner_hun
titán
válasz ludsimon #5912 üzenetére
Budapesten vagy Budapest azon részén ami elég közel van hozzád? Honnan vagy benne biztos hogy minden lehetőséget felkerestél? Szerintem biztosan nem. Ha azon a néhány helyen amiket te felkerestél nem akarnak tanulókat foglalkoztatni akkor már csak megrohadni lehet itthon?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
mdk01
addikt
válasz ludsimon #5787 üzenetére
Nem tudja valaki, hogy mennyit kell adnia minimum, ha ott dolgozok/tanulok?
A minimálbér 20%-a minimum és maximum nincs.
Kötelező még a étkezési utalvány ami 4400Ft.
34 tanulónk van idén szeptembertől.
Ne kérdezd, hogy van e hely, mert nem Bp.-i cég vagyunk.Sok sikert.
Üdv.ui. Válaszolok majd a többi hsz.re is csak napi 5hsz olvasás fér bele az időbe és nem érek a végére.
-
krammerka
őstag
válasz ludsimon #5933 üzenetére
sajnos ez jelenleg nem az a szakma,ahol Te szabhatod meg,hogy mekkora legyen az órabéred..........sőt........
Jelzem,19 éve vagyok egy helyen.Béremelés 6 éve nem történt.
Bércsökkentés annál inkább,és itt egy jól menő vállalkozásról van szó.
Jelenleg az építőipar nagyon gyengén muzsikál,és sajnos az ide tartozó szakmákban dolgozó emberekkel is keményen éreztetik(anyagilag,és ami a legrosszabb emberileg is).
Vagyis,jelenleg a szakmunkás egy senkiházi,utolsó tróger,akivel azt lehet csinálni,amit csak akar,az a "Tisztességes Vállalkozó".Jelenlegi ismerőseim közül,egy srácot ismerek,aki asztalosként tanul.Ez 15-20 évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt,mindenki szakmát tanult.
Ha bekötik végre a netem(most mobilozok)rakok fel néhány videót is,ha érdekel vkit.(CNC stb)
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz ludsimon #5940 üzenetére
Valakivel beszélgettem pár hete és 47x ft-ot mondott, hogy annyi ennek a fizetésnek az órabére, én sose számoltam ki, különösebben nem érdekel.
Amúgy nem 168 munkaórával szokás számolni egy hónapra?
Lehet szakmunkásira mondta, ezt már nem tudom, meg azt sem hogy a szakmunkás és a technikusi között van-e árkülönbség.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz ludsimon #5942 üzenetére
Óra, karkötő, gyűrű, nyaklánc, lógó ruha ne legyen rajtad. Persze nem rádfeszülős búvárruhában kell dolgozni..
Első alkalom elvileg erről kéne hogy szóljon, mindent végigmagyaráznak, megmutatják hogy mi merre van, tűz esetén merre lehet menekülni, stb..► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Márton111
aktív tag
válasz ludsimon #5942 üzenetére
Bocs de nincs olyanod hogy munkavédelmi tankönyv??
Ezt 2 mondatban hogy írjam le amikor 6-7 féle különböző nagygépen fogsz dolgozni és 12-15 féle kézi géppel ami mind sokkal keményebb anyag megmunkálására készült mint a kezed...
És akkor még egy személyes munkavédelmi oktatás még mindig kell amikor meg is mutatják. mert könyvből csak ugatni lehet a szakmát, és a munkavédelmet.
Szóval megkéred a mesteredet aki oktat mielőtt odaenged a műhelybe jár neked gondos munkavédelmi oktatás, mert ha lecsonkolod magad ( régen legalábbis a főnököt vitték börtönbe )ma már lehet hogy dicséretet is kap érte.[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz ludsimon #5945 üzenetére
Addig is amíg lesz munkavédelmi tk-d itt van pár géphez a munkavédelmi , de nem teljes a lista [link]marógép
[link]körfűrész[link]szalagfűrész[link]az asztalosújság felmérése a munkahelyi balesetvédelmi állapotokról, balesetek okozóiról
ha találok még a gyalugépekről akkor beteszem majd,és akkor még ott vannak a kézigépek, meg a kézi szerszámok, villamosság, áramütés védelem , tűzvédelem, vegyszerek, lallok, porvédelem ,túlterhelés elleni védelem, egyéni védőeszközök, stb ez egy külön szakma és a saját hosszútávú ( és lehet nagyon hamar rövidtávú is egy perc alatt kész a baj) érdeked hogy tudjad jól
Egyet jegyezz meg rajtad kívül mást nem biztos hogy érdekelni fog baleseted lesz-e.És mégegy ez az anyag elméleti alapot ad neked ha figyelmesen elolvasod és HA megtanulod, de kell hozzá gyakorlati oktatás és gyakorlat amíg elsajátítod a kellő (szakszerű és balesetmegelőző)hozzáállást a munkához (nem azt hogy dolgozzál keveset nem érhet baleset )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest