Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
ASUS RT-AC87U
Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014
Új hozzászólás Aktív témák
-
acura
tag
Sziasztok,
hozzám most került egy ilyen router. A régi fw kicsit eltántorított, ezért végig próbáltam minden alternatívát. Nekem a DD-WRT jelenlegi bétája működőnek tűnik egyenlőre. Kihajtja a gigás digit, egyedül az 5ghz az ami csak fele tempóval megy, azaz 200-250mbit környékén az 500 helyett.
-
BB9000
senior tag
válasz Hardstyler01 #4135 üzenetére
Melyik repülőre szállnál fel szívesebben? Arra, amiben nincs szakképzett pilóta, emiatt bármikor lezuhanhat, vagy arra, amelyiken nem végezték el az időszakos "kötelező" karbantartásokat, emiatt bármikor lezuhanhat?
Ha erre a kérdésre tudod a választ, akkor az általad feltett kérdésre is tudsz válaszolni.
Segítek: egyik se túl bíztató. . .[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Hardstyler01 #4135 üzenetére
Amennyiben a szolgáltató NAT-ol, úgy akár a 87U az önmagában is jó lehet. Ellenkező esetben pedig csak a másik router mögé érdemes bekötni, hogy ne legyen kint közvetlen a neten.
Amúgy nem ismerem ezt a szolgáltatói router-t, de gondolom célszerű lehet megpróbálni, hiszen mégis csak modernebb, AX-es. -
Hardstyler01
tag
Sziasztok
Mit gondoltok biztonság szempontjából melyikkel járok jobban a Digi "gyári" ZTE / Huawei WiFi 6 os ruterével vagy a jelenlegi Frimware hiányos AC87U-val?"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci
-
félisten
válasz szabzoltan1 #4132 üzenetére
Persze, kapcsold AP-módba és hadd szóljon!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
szabzoltan1
tag
Akkor ha beteszem az új roter mögé mint Access Point, akkor semmi rosszat nem csinálok, és használhatom nyugodtan?
Mert működik rendesen sőt a nappaliba betéve, 2x gyorsabb volt a wifi sebesség. -
MODERÁTOR
válasz szabzoltan1 #4129 üzenetére
A legnagyobb kockázatot az jelenti, hogy ismert, de nem javított sebezhetőségei vannak a firmware-nek. Ezek közül is azok a súlyosabbak, amik internet felől is kihasználhatóak. Viszont ha semmilyen szolgáltatását sem engeded ki közvetlenül a netre, akkor igazából kellően biztonságos a router használata.
Annyi, hogy mivel nem támogatja a modernebb szabványokat, így egyes eszközök hálózati kapcsolata potenciálisan lassabb lesz annál, mint amit egy újabb router-rel el lehetne érni.
-
szabzoltan1
tag
sziasztok.
egy kérdésem lenne,már ha él még ez a forum.
tudnám e biztonságossan használni ezt a routert AP módban?
van egy saomi router az előszobában,de a nappaliban és a hálóban kicsit gyenge a jel.
mivel a fenti routerből van egy a szekrényben,ezért arra gondoltam kihasználnám.
a válaszokat előre is köszönöm. -
_szantos_
csendes tag
válasz Hardstyler01 #4121 üzenetére
Sokmindent sajnos nem.
Esetleg itt:
https://www.snbforums.com/threads/fork-384-13-builds.72845/[ Szerkesztve ]
-
félisten
Minden kedves múzeumtulajdonos társamnak boldog karácsonyt kívánok!
MaCS
-
szabzoltan1
tag
válasz wong kok wah #4124 üzenetére
Nekem is van 1 hibátlan, dobozában.
Kb 1-1.5 éve pihen.
Amikor hirdettem senkinek nem kellett. -
TomBond
aktív tag
Mennyit érhet egy ilyen mostanában? Nekem még itt pihen a dobozában, és lehet megválnék tőle.
Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
_szantos_
csendes tag
Hátha vkinek még hasznos:
Nemrég került hozzám egy ilyen eszköz.
Firmware tekintetében ez a Merlin fork lett a befutó:
https://github.com/ArchPhoenixTeam/asuswrt-merlin.ng/releases/latest
(384.13_202106)A legutolsó gyári: 3.0.0.4.382.52545 2021-05-18
A legutolsó Merlin: 384.13_10 2020-06-28 -
atees
őstag
-
MODERÁTOR
válasz Hardstyler01 #4116 üzenetére
Vannak kifejezetten gaming szériás router-ek is, de az AX88U Pro-nak is vannak játékos funkciói. Ez az online aktív védelem viszont ott van mindegyikben, a Trend Micro biztosítja.
-
Hardstyler01
tag
A 87U nekem vasbeton panellakásban bizonyított
Online játszom és igazából a a legfontosabb indok ami miatt megtetszett hogy elvileg aktív védelmet nyúlt bizonyos online támadásokkal szemben ha lehet hinni a marketingnek.."A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci
-
MODERÁTOR
válasz Hardstyler01 #4114 üzenetére
Ha váltani szeretnél, akkor RT-AX58U alá nem érdemes. De ha valami ennél is komolyabbra gondolnál, akkor RT-AX88U Pro. Attól függ, hogy mik az igények, nekem ez előbbi is teljesen is bevált.
-
Hardstyler01
tag
válasz wong kok wah #4112 üzenetére
Jó kis AC87U Már a hivatalos oldalról is törlötték szegényt routert
[ Szerkesztve ]
"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci
-
Marhyas
csendes tag
válasz MaCS_70 #4106 üzenetére
Köszi!
Viszont van két típus, ami között gondolkodom
Az általad ajánlott AX86s, vagy az AX5400?
Az utóbbi mellett az szól, hogy már a munkából hazafelé megtudnám venni.
Érdemes várnom, az általad ajánlottra?
Ma még visszább olvastam a kommenteket és elfogadom, hogy ennek a routernek az ideje lejárt. -
Marhyas
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja azt vettem észre, hogy a routerem nem ad 2.4GHz-es jelet.
Hónapok óta nem voltam az admin menüben, tehát nincs olyan, hogy valamit elnyomkodtam.
Újraindítottam, pár percre kikapcsoltam, de semmi.
Csak 5GHz-es jelet ad.
Menüben semmi hibát nem találtam.
Próbáltam átkapcsolni csak 2,4GHZ-re, de a WPS kikapcsolása után nem jelenik meg a "gomb" az átváltáshoz.
Most olvastam fentebb, hogy komoly biztonsági rés van rajta és nem lesz javítás (hogy dögölnének bele).
Nagyon szerettem ezt a routert, éppen ezért ha cserélnem kell milyen típust ajánlotok helyette.
Lehetőleg ASUS legyen
Viszont a fenti problémára is jó lenne valami megoldás. -
atees
őstag
Sziasztok!
Létezik, hogy a router úgy térdel le, hogy nem ad wifi jelet? hiába indítom újra, világit rajta minden, de vezeték nélkül nem érem el. Ameddig nem muszáj nem resetelném. Csak vezetékkel férnék hozzá ugye?Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
félisten
Ezek relatív értékek. Nem mindegy, hogy egy okoskapcsoló-e a hoszt, amelyik éppen csak a jelenlétét tartja fenn, vagy egy fehér izzásig hevült torrenteszköz. Ezért is írtam, hogy a 35 hoszt nem kevés, ha használják is rendesen a hálózatot.
Ezügyben nem tudok okos lenni...
MaCS
-
Asztee
aktív tag
válasz MaCS_70 #4091 üzenetére
Még mindig nem döntöttem ,hogy mi legyen a 87-esem sorsa vagy az utódja. A múltkor azt írtad ,hogy a 35 nem kevés. Ezzel nem nagyod tudok vitatkozni ( nekem az ) ,de router keresgetés közben ma pl. egy [ilyet] találtam. Nem tudok róla semmit ,de a rövid leírásában az van ,hogy "200+ Devices". Vagy itt ez a kis aranyos [Unifi U6-LR] AP , nála azt írják ,hogy "over 300 distinct client connections". Szóval ehhez képest tűnik nekem kevésnek egy ASUS-tól a 35.
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
félisten
válasz szabzoltan1 #4096 üzenetére
A doboz jelentőségét nem látom, de a router jó AP-nak vagy vitrinbe. 10-12e Ft körül lehet.
MaCS
-
szabzoltan1
tag
Sziasztok.
Szerintetek mennyit lehet mostanság kérni egy ilyen routerért?
a doboza is megvan. -
-
Asztee
aktív tag
válasz MaCS_70 #4093 üzenetére
Ez sem tiszta számomra. Az hogy lehet illetve miért van ,hogy az RT-AX86U drágább mint pl az RT-AXE7800 vagy az RT-AX92U pedig az utóbbiak magasabb széraiszámmal és több antennával (+ az egyik tri-band +6E) rendelkeznek. Mitöl a 86os az ász ?
Köszi.
BUÉK !''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
félisten
Igen, az AP nem hoz létre címtartományt, csak a meglevőt szolgálja ki, akárcsak egy switch.
A címeket speciális, tőlünk nagyon távol eső kivételektől eltekintve mindig egy szerver kezeli, az pedig az általunk routernek nevezett eszközben lakik, úgyhogy nem tudod tehermentesíteni.
MaCS
-
Asztee
aktív tag
válasz MaCS_70 #4091 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Azt írtad, hogy azonos LANhoz tartoznak. Ez azt (is) jelenti, hogy pl. az egyik routerhez csatlakozott tv-m látja a másikhoz csatlakozott NASt ? (Egy tartományban vannak az eszközök ? Pl. 192.168.1.x )
Az eszközeim többsége nem generál nagy forgalmat csak a folyamatos kontakt lenne fontos. ( Smart switches, Smart plugs, néhány esp32 ) Ezek fix helyszínen vannak ,tehát nem probléma a vándorlás.
Akkor szerinted ezzel a módszerrel (AP) tudnám tehermentesíteni a fō routert vagy a sok eszközömet továbra is as koordinálná ?[ Szerkesztve ]
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
félisten
AP-módban az egyes eszközök külön-külön rádiós hálózatot hoznak létre, és bár ezek azonos LAN-hoz csatlakoznak, mégsem tudnak egymás csatlakozási állapotáról. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindkettőhöz külön meg kell tanítani belépni a klienseket (azonos SSID-t NEM használunk!), és az egyikről csak akkor fog lejelentkezni a kliens, ha már elfogyott a térereje. Ezért aztán a felhasználónak kell átjelentkezgetnie az egyikről a másikra.
A mesh ezt megoldja azzal, hogy a node-ok összebeszélnek és egységes elérésű, okosan viselkedő hálózatot hoznak létre.
A 35 kliens nem kevés, különösen, ha érdemi adatforgalmat bonyolítanak.
A 86S a 86U sima gigabites WAN-os, tehát fékezett habzású változata.
MaCS
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok!
Ha vennék mondjuk egy rt-ax86u-t (láttam az Amazonon ax86u pro-t is és ax86S-t is. Ezek mik ?) ,akkor a jelenlegi AC87esemet - ha jól értem - csak AP módban tudnám hasznosítani ?
Mi a külömség as AP mode és a vezetékes AiMesh között ?
AP módban be tudom állítani ,hogy melyik eszközöm melyik routerhez kapcsolódjon (+ fix ip-t mindegyiknek ) ?
Az Amazonon az egyik termék leírásban (ax86u) oda volt írva,hogy "35+ device". Ez olylan nagy szám lenne !? Én most azért gondolkodom bövítésen ,mert szegény öreg 87esemnek már lehet ,hogy egy kicsit sok a jelenlegi 60 körüli és néha pár másodpercre eldoja öket. Nekem a lefedetséggel és a sebességgel nincs problémám csak ez a "disconnect" nem fér bele.
Köszönöm.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
szabzoltan1
tag
egy ujrainditás megoldotta a problémát,de nem tudom mi lehetett a probléma.
egyébként az idegesit a legjobban,hogy a transmission http error 0:no response hibát dob a port test inditásakor.
egyébként a szolgáltato a digi.a nat alol kivetettem magam.
és egyébként nállam csak 1 régi zte készülék van ami nem router.
a hgw-s korszakomban sirtam párszor. -
MODERÁTOR
válasz szabzoltan1 #4086 üzenetére
Hogy nem engedi, az szerintem nem létezik, de, hogy nem működik, az elképzelhető. Amúgy alapvetően akkor nem jó, ha kettős NAT van, tehát ha egy másik router mögött van (szolgáltatói eszköz), vagy ha eleve NAT-olt IPv4-et ad az internetszolgáltató.
Ezt tudod ellenőrizni, ha a router WAN IP-címe nem egyezik meg azzal amit pl. ezen az oldalon kiír, akkor NAT-olt internetet kap a router, és úgy nem érhető el az internet felől. -
szabzoltan1
tag
válasz szabzoltan1 #4086 üzenetére
-
szabzoltan1
tag
SZiasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy lehetséges az hogy a router nem enged portot nyitni?
nyitottm portokat de most aszt mondja a port chec ker hogy zárva,pedig megnyitottam. -
Courage2
csendes tag
Sziasztok! Az RT-AC87U konfigurálásában kérnék segítséget. Telekom által biztosított internetre kötve üzemel nálam. (Szolgáltatói eszköz ZTE) A problémám az, hogy hiába állítom a ZTE eszközt PPPoE Passthrough módba, a WAN DDNS konfigurálásánál továbbra is a "A vezeték nélküli router személyes WAN IP-címet használ. Ez a router multi-NAT környezetben lehet és a DDNS szolgáltatás nem működik ebben a környezetben."
A WAN "Automatikus IP"-re van állítva.
Mit kellene még állítanom, hogy lássam a routerre csatlakoztatott merevlemezt?
Előre is köszönöm, ha valaki segít! -
félisten
válasz Hardstyler01 #4081 üzenetére
Igen, mindenképpen az AX58 legyen maga a router-- router meg ugye csak egy lehet.
MaCS
-
Hardstyler01
tag
válasz MaCS_70 #4080 üzenetére
Időtálló káblet akartam mert úgy be lett építve , már szomszéd is mondta hogy szerinte 100 megabit mindenre elég Meg nem volt túl nagy különbség árban akkor meg miért ne?
Viszont nem értem a válaszod akkor az AX58 legyen a fő router ugye!?
-
félisten
válasz Hardstyler01 #4079 üzenetére
Magy a router legyen az új, biztonsági szempontból nem kompromittálódott eszköz! Az AC87 meg érdemei elismerése mellett nyugdíjas munkakörben szórja csak a wifit AP-ként -- abban úgyis verhetetlen.
MaCS
UI: Egyébként miért az árnyékolt kábel? Volt rá valami specifikus okod? Van hozzá megfelelő eszközöd, le tudod földelni? Csak mert otthonra nyomós ok hiányában kifejezetten az árnyékolatlan/fóliázatlan kábel az ajánlott.
-
Hardstyler01
tag
válasz MaCS_70 #4078 üzenetére
Végül emelet a kábel mellet döntöttem:
Vention Cat.7 SSTP Patch Cable 15m Black
Kérdésem lenne, hogy most az AC87U van a pirossal jelölt helyen ez a központ! Ide jön be a digi... Minden innen megy tovább.. Érdemes lenne ezt átrakni a kékkel jelölt részre, és a piros helyére venni egy biztonságosabb modjuk AX58U-t?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Hardstyler01 #4076 üzenetére
Leszámítva azt, hogy AImesh nem lesz, az elgondolás, hogy a 87-es legyen AP, kimondottan jó.
Az UTP-kábel besorolása szinte az esetedben szinte mellékes. A Cat5 is gigabites ezen a távon, a Cat5e meg elég jó eséllyel a 10 Gbps-ot is tudni fogja. A Cat6-tal már biztosra mehetsz, de persze feljebb lépni a sávszélesség szempontjából nem lehet rossz. Kérdés, hogy kihasználod-e valaha, illetve hogy a szerelhetőség, behúzhatóság hogyan alakul.
MaCS
-
Hardstyler01
tag
válasz MaCS_70 #4075 üzenetére
Mit szólnál ha már ennyi biztonsági "kockázata" van az AC87U-nak és ha rávenném magam hogy átkábelezem a képen jelölt 06 os szobába (az lenne a kék kocka). A netet pedig a piros kocka helyére beszerelt az AX55 osztaná zölddel jelölt részre...
a piros vonal pedig egy cat7es kábel lenne...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Hardstyler01 #4074 üzenetére
Igen, minden érintett eszköznek AImesh-képesnek kell lennie a szolgáltatás biztosításához.
Az AX55 egy ligával azért az AC87 alatt játszik wifilefedettség tekintetében. A vezérelv ráadásul az, hogy jobb több eszközre szétosztani a kiszolgálást, mint egy erősre.
MaCS
-
félisten
Meg aztán a "jelerősítők" (jelismétlők) nem csak a pinget emelik, hanem a sebességet is felezik. Egymás után kettő esetén ez negyedelést jelent. Az a sarokpozíció sajnos tényleg elég szerencsétlen.
Gondolom, AX86-ot akartál írni, AX87 tudtommal nincs. Az AX86 nálam korrekt utódja az AC87-esnek.
MaCS
-
BB9000
senior tag
válasz Hardstyler01 #4069 üzenetére
"Mi jöhet még szóba?"
1./ A meglévő routered közelebb tudod hozni a lakás középpontjához. Pl. átteheted az előtérbe, a bejárati ajtó közelébe. Igen, át kell vinni egy kábelt egy falon, de az azért elég könnyedén megoldható.
2./ WiFi Jelerősítőt használhatsz, (pl: Xiaomi) amit a Szoba 08 nevű helyiségben helyezel el. Ezzel biztosan javulni fog a WiFi jelerősség a kékkel bekeretezett területen is, de annak a legtávolabbi részén már nem biztos, hogy használható erősségű jelet kapsz. (szerintem nem) Ha beteszel mégegy jelerősítőt a kékkel keretezett lakás előterébe, akkor az már le tudja fedni a kékkel keretezett terület egészét. A két jelerősítővel jelentősen romlik a net sebesség, mert nő a késleltetési idő (latency), de stabilan fog működni (játékra csak korlátozottan lesz alkalmas).
3./ A legjobb lefedettséget és legjobb sebességet akkor kapnád, ha a mostani AC87U-t cserélnéd egy AiMesh képes eszköre, pl. egy Asus AX55-re vagy AX87U-ra és a kék lakás előterébe tennél egy másik AiMesh képes eszközt és összekötnéd őket kábelesen. Ez persze elég költséges megoldás, ráadásul a kábelezés is nehezen kivitelezhető, ahogy írod. -
félisten
válasz Hardstyler01 #4069 üzenetére
Az AImesh jó ötlet (lehetőleg vezetékes backhaullal), de ahhoz megfelelő eszköz is kell -- a 87-es pedig nem az.
Meg aztán nem tudom, lett-e végül stabil, biztonságilag javított fw.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Hardstyler01
tag
Segítsetek légszíves az AC87U routerem a képen látható piros négyzet, és a zölddel bekeretezz részre szórja szépen a wifi jeleket! Az lenne a cél hogy a kékkel bekeretezett részre is szórja wifit! Az épületvasbeton!
Milyen megoldásokat látok azt átkábelezésen kívül!?
Jelenleg a piros kockával jelölt részre van kikábelezve az üvegszál, számítógép stb... nem tudnám átkebelezni máshova, és nem tudok át húzni nagyon utp-t sem a másik részre..
Lehet ezt valahogy AiMashel "átszórni" oda? vagy mi jöhet még szóba?
előre is köszönöm!
-
-
MODERÁTOR
Múltkor MaCS_70 azt írta, hogy lesz erre is gyári patch, de sajnos nem jött újabb firmware frissítés. Én már nem is várnék rá, mivel ugye ez a router EOL státuszban van. Ilyen formában pedig tényleg nem ajánlott a használata. De igazából ha most vásárolnád, akkor vannak ennél sokkal újabb és jobb routerek, szóval nem is igazán opció.
-
dane
senior tag
Sziasztok, pont most néztem egy ilyen routert de erősen elbizonytalanodtam. Ez a sebezhetőség még mindig megvan ugye? Merlin fw-ben is jelen van a probléma? Akkor most ne is vegyem meg?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
atom belassult a WiFi-m...
2.5GHz-en max 2-3Mbpst, 5GHz-es 30-40 között tol felfelé, lefelé jön a szolgálatatói maximum, 20Mbps.
Vezetékkel hibátlan, 500/20.Reset volt, nem lett jobb.
Ennyi volt? -
félisten
válasz wong kok wah #4057 üzenetére
Láttam már leírva javaslatot arra, hogy legyen kötelező az a megoldás, hogy ha egy eszköz már nem javított, súlyos biztonsági rést tartalmaz, akkor egy utolsó, ki nem kerülhető frissítéssel kövessen el öngyilkosságot.
MaCS
-
szabzoltan1
tag
Ok.
Én türelmes vagyok,de azért jo lenne ha haladnának. 🤪😋🤣🤣🤣🤣🤣
Azért köszönöm a választ.
Hátha nem kell holnap lecserélnem a routert. 😉 -
wong kok wah
senior tag
válasz szabzoltan1 #4055 üzenetére
Nem kapkodják el.
A D-Link-nél is a régebbi routereknél van egy sebezhetőség, de ők nem is javítják. Vegyél újat.. -
MODERÁTOR
válasz szabzoltan1 #4055 üzenetére
Hogyne; [link]
Mint láthatod - és akár a router webes felületén is ellenőrizheted -, még nem jelent meg rá semmilyen frissítés. -
szabzoltan1
tag
Üdv.
Lehet tudni, hogy megjelent e már a patch a problémára? -
félisten
Ez egy nagyon-nagyon összetett kérdés. Milyen mértékű javítások milyen eszközökre mennyi ideig legyenek elérhetőek...
Hol van a gyártói és felhasználói felelőssé határa?
Különös tekintettel arra, hogy hálózati eszközöknél törvényszerűen komoly járulékos hatások lépnek fel, így ez az egész valahol már messze túlmutat az egyszerű eszközökhöz kapcsolódó kereskedelmi felelősség keretein.
MaCS
-
félisten
válasz szabzoltan1 #4051 üzenetére
Szerintem az Asus-routeres topicban lesz hír -- én őszintén szólva már nem vagyok igazán aktív 87-es vonalon.
MaCS
-
félisten
válasz Hardstyler01 #4037 üzenetére
Úgy tűnik, lesz gyári patch a sebezhetőségre!
MaCS
-
Musaka
senior tag
Sziasztok.
Lecserélném a fenti okok miatt az eszközt. Az alábbi kettő közül melyik az ajánlottabb?
ASUS TUF Gaming AX5400
ASUS RT-AX58U AX3000
Az első elvileg gyorsabb 5Ghz en és mellesleg olcsóbb is most a MM-ben.
-
félisten
válasz MaCS_70 #4041 üzenetére
Annyit tudtam meg, hogy a PC-ken futó vírusirtó panaszkodott .js fájlok fertőzöttségére, egyik esetben konkrétan a Firefox pref.js-re.
Tehát nem a routeren észlelték a fertőzést, hanem csak már annak a következményeit a hálózati gépeken.
MaCS
-
wong kok wah
senior tag
OpenVPN-t szeretném beállítani, de nem generálja le a config file-t. (igaz AX88u a router, de ez most szerintem nem lényeg)... Irja, hogy néhány percet vesz igénybe, de soha nem készül el... Régebben használtam.
-
félisten
válasz TomBond #4040 üzenetére
Szerencsére én sem ismerem a pontos árulkodó jeleket, és mivel a cél az, hogy egy botnethez csatlakoztassa a felhasználó hálózatát, nagyon valószínű, hogy a hekkelés próbál titokban maradni.
Ha a szolgáltatói eszközöd routermódban van, akkor nincs gond, mivel magáig az AC87-ig nem ér el a támadás.
Ha viszont bridge/modem üzemmódban -- na, akkor azonnal húzd ki, és ebben a felállásban ne használd tovább.
Amint többet tudok, szólok -- csak éppen sajnos van mivel küzdenem nekem is éppen.
MaCS
-
TomBond
aktív tag
válasz MaCS_70 #4039 üzenetére
És az miben nyilvánul meg, hogy "meghekkelték"? Honnan veszem észre? stb
Pl- nekem DIGI-s router után van. Mire számíthatok?
Bocsánat a tudatlanságomért![ Szerkesztve ]
Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
félisten
válasz Hardstyler01 #4037 üzenetére
Elesni azt jelenti, hogy meghekkelték.
A legfrissebb Merlin emlékeim szerint régebbi, mint az utolsó gyári -- tehát már csak ezért sem segít.
Kukába dobni kár lenne, mert AC-s AP-nak például egészen kiváló, de a netre már nem szabad kiengedni.
MaCS
-
félisten
válasz Hardstyler01 #4033 üzenetére
Mármint frissítést?
Nagyon meglepne ha lenne frissítés egy ilyen régi típusra, bármennyire is népszerű és relatíve prémium volt.
Kizártnak tartom...
MaCS
-
MODERÁTOR
válasz Hardstyler01 #4031 üzenetére
Mint láthatod a listában, a 87U az már EOL, szóval a gyári firmware-ben sem lesz javítva ez a probléma. Ergo emiatt nem szükséges átváltani rá, az sem nyújt védelmet ellene, nem csak a Merlin a problémás.
-
Hardstyler01
tag
Mit szóltok [ehez] a sebezhetőséghez?
Aki merlint használ váltson inkább gyárira?
-
félisten
válasz Poplacsek #4025 üzenetére
Kendek +1
Az AC87-et wifiben (a nem buherált teljesítményűt sem), nyers erőben már nem nagyon fogják überelni.
A jó hír viszont az, hogy a Wifi6 (AX) erő helyett ésszel javít a helyzeten, így tehát a Kendek által ajánlott AX58 (pedig egy szinttel lejjebb pozicionált eszköz) is nagyon jó lefedettséget biztosít.
Az AC87-nek mostanában tán az AX92U és az AX86S felel meg.
MaCS
-
Poplacsek
senior tag
Nálam az AC87U előtt a Tarr Kft. Technicolor TC7230 "home gateway" eszköze van, abba megy be a koax és abból megy az UTP kábel az AC87U input portjába. Ez jelent valamit a biztonság szempontjából, vagy inkább csak rosszabb a helyzet a két sebezhető eszköz miatt??
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Poplacsek #4025 üzenetére
RT-AX58U-t használok, tudom javasolni is a 87U kiváltására. Persze ezeknél az újabb router-eknél már nem lehet feljebb szabályozni a Wi-Fi jelerősséget, viszont én úgy tapasztalom, hogy ahhoz képest elég jó a lefedettség.
Hogy az internet felől egy sebezhetőségen keresztül feltörik a router-t, az azt jelenti, hogy egy sebezhetőséget kihasználva simán bejutnak a router rendszerébe, és ott root jogosultságokkal bármit megtehetnek. Ez ellen nem lehet védekezni semmilyen jelszóval, hanem az ASUS-nak kellene kiadni egy frissítést, ami befoltozza a biztonsági rést.
Amit max tudsz tenni az az, hogy a 87U elé kötsz egy biztonságosabb router-t, hogy kívülről ne lehessen elérni. -
Poplacsek
senior tag
válasz MaCS_70 #4024 üzenetére
Hát ez nem jó hír.. Nagyon nem szeretném lecserélni az AC87U-t mert semmi bajom vele és jó a WiFi ereje. Egyébként milyen ajánlható kiváltó típusok vannak hasonló erős WiFi-vel?
- Hogy tudja megfertőzni egy malware a routert, fel kell törje hozzá a router jelszavát, vagy anélkül is megy?
- Hogy lehet ellenőrizni, hogy fertőzött-e a router vagy nem?
- Hogy lehet a firmware firssítések hiányában is biztonságossá tenni a routert? VPN (nemtom mi az)? vagy elég egy jó erős jelszó? Vagy ezek is csak részmegoldások? -
félisten
Egy kifejezetten rossz, durva sérülékenységről szóló hír az Asus-router-topicból.
Mivel EoL, az AsusWRT vonalon, internetre kiengedett routerként itt van vége a dalnak.
MaCS
-
SANYA28
tag
Sziasztok!
RT-AC87u routerem van. Összefoglalóban olvastam ezt:
-A 2,4 GHz-es rádió sugárzási teljesítménye növelhető a HGG firmware-ben, illetve némi trükközéssel a gyáriban is.
Ebben kérnék segítséget, hogyan lehetne kicsit növelni a jelerősséget?
Gyári firmware van rajta. -
félisten
Próbáld meg valahogy más környezetben is tesztelni a routert, mert a 100 Mbps-ra korlátozódás, ha nem is kizárt, de viszonylag valószínűtlen hiba a router részéről. Ez jellemzően a nyolc ér valamelyikének a kiesésére, bizonytalanságára utal.
MaCS
-
tag
Köszi a javaslatokat. Visszatettem az RT-N18U routert, a kábelezés azonos és HGG-val is stabilan mutatja a wan porton az 1 Gbps csatlakozást. Ebből számomra az következik, hogy a szolgáltató által adott modem rendben, a kábel rendben, tehát a gond az AC87U táján keresendő. A csatlakozó aljzatban nem látok problémát, marad a firmware csere.
-
MODERÁTOR
Nem valószínű, hogy az okozza, hogy a modem nem bridge módban van. Inkább gondolnék érintkezési hibára. Nézz rá mind a kettő portra, hogy nem látsz-e valami problémát. Plusz kábelcsere, de azt már írtad, hogy az meg volt.
A HGG firmware-t azt nem javasolnám, hanem helyette inkább a legfrissebb gyárit érdemes, mert azóta már javítottak számos dolgot. -
tag
Sziasztok! A napokban váltottam erre a routerre egy RT-N18U-ról, azonban folyamatosan küzdök egy olyan problémával, hogy a WAN port egy idő után visszavált 100 Mbps-re. Az előfizetés 250Mbps-t nyújt, ami a szolgáltató által adott modemen el is érhető, azonban a sebesség a két router között valahol eltűnik (a kábeleket már cseréltem). Okozhat ilyen problémát, ha szolgáltató modeme nem bridge módban van? A router csatlakozás állapotánál többször kapom ezt a hibaüzenetet: az isp dhcp funkciója nem működik megfelelően
Egyébként az utolsó HGG-t tettem rá, ami az előző routernél rendben működött.[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Utóbbi időben (ha jobban belegondolok talán az új firmware óta) vannak szakadások a netben.
A szolgáltató azt mondta, h náluk minden ok.
Akkor valószínűleg a Router.
Most csináltam a modemen, switchen és routeren egy 5 perces áramtalanítást - ha jól sejtem ez nem feltétlenül fog megoldás lenni.
Hol tudom nyomonkövetni, hogy mikor mennyi időre szakad meg a hálózati kapcsolat? akár pl a win10-ben?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
az utóbbi pár napban 2x is újraindult indokolatlanul a router.
Kb 2 hete áthelyeztem, de nem gondolnám melegedés problémának (50-64-83C); vajon a tápja kezdi megadni magát? -
Marhyas
csendes tag
-
Marhyas
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan gondom van, hogy az eszközeim nem látják az 5GHz-s csatornát.
Csináltam újraindítást, de semmi változás.
A menüben semmi hibát nem látok.
Próbáltam egy automatikus firmware (gyári van rajta) frissítést csinálni, de azt írja, hogy nem tud kapcsolódni a szerverhez, csináljam meg manuálisan.
Manuálisan meg ezt a típust nem találom a gyártó oldalán.
Jelenlegi verzióm: 3.0.0.4.382_51640-g679a7e3
Komolyan, ilyet még nem b*szaott Európa... -
Pocok256
veterán
Pont tegnap találkoztam ezzel. Mióta megvettem kb 6 éve nem volt resetelve de foylamat frissítve volt és utolsó frissítéssel már csak max 250mbit jött ki. Meguntam és reseteltem azóta az 500 as net csont nélkül kijön wifin szóval én magam részéről megvagyok elégedve vele még mindig.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
atees
őstag
válasz wong kok wah #3994 üzenetére
Csak sebességbe vannak vele gondok wifin… vagyis engem szivat lehet csak. 400nál nem jön ki több wifin.
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Asztee
aktív tag
válasz MaCS_70 #4000 üzenetére
Miféle Smart Connect ?
Ez a router tud második lenni egy rendszerben ?
Ha mondjuk vennék egy ax88u-t és azt kibővíthetném a mostani 87-esemmel ? ... és akkor osztozkodnának az eszközökön (~20, ~20) vagy a 88-as látna 40-et és esetleg ugyanígy besokalna ? (Bár gondolom az már egy kicsit erősebb.)''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest