- AliExpress tapasztalatok
- Milyen routert?
- Batch programozás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP telefonálás
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
válasz Synthwave #27899 üzenetére
Aha. Jóvan, felőlem. Csak azért volt különösen fura, mert valójából a huszárok nőcsábász háborúpárti féldzsentrik voltak, amivel nem tudnék azonosulni, de hát az "imidzs" a lényeg...
Persze nem neked "mutattam be" a műfajt, Máténak volt egy kis kavar. Különben mi a gond a SW-szal, mint fantasy-vel? Űrfantasy, vagy science fantasy, de attól még fantasy. Mint a WH40K. A könyvet egyébként nem olvastam, nem is minősítem - amikor egy filmet adaptálnak könyvvé, azzal kapcsolatban eleve van némi előítéletem -, csupán példaként hoztam.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Crystalheart #27898 üzenetére
Nem kell bemutatni a műfaj(oka)t, 10 évig asztali RPG-ztem profikkal, előtte meg másik 10 évig KJK, KJSZ meg HK könyvek tucatjain kalandoztam át magam, olvastam Tolkien-tól kezdve Raymond E. Feist-en és Frank Herbert-en keresztül, egy H. P. Lovecraft-i kitérővel R. A. Salvatore-ig és David Gemmel-ig sokmindent.
Sztár Vórsz fantasy. Stopped reading there.
"Ezt már akartam kérdeni: miért pont huszár?"
Mert peckesen üli meg a hintalovat, harcsabajszát pödörgetve, elégikusan archaizálva letűnt korok romjain. Holnapba halasztott jelenek béklyóit nyögi, mégis dicsőn vonul, s zsebórájával diadalittasan kupán vág minden arra ténfergő, alantas fehírnípöt.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Crystalheart
őstag
válasz Máté94 #27887 üzenetére
Minden műfajnak lazák a határai, nincs konszenzus, de azért nagyjából be lehet kategorizálni a legtöbb művet. A nagy helyzet minden bizonnyal az, hogy te a "klasszikus fantasy-t" tartod fantasynek, ettől függetlenül nagyon sokféle van. Lásd például, hogy a Csillagok háborúja is fantasynek mondható (a filmből készült regény is), a Conan könyvek is, a Harry Potter meg aztán végképp.
[oWn]f4te: Persze... Habár teljesen A gyűrűk urán kívül főleg csak novellákat. A külföldi regények fordítása általában tényleg pocsék - persze nem csak ezeknek, a műfordítói szakma anblokk halódik pár évtizede, a probléma forrása valahol tán rokon a filmes szinkron-válsággal -, a hazaiak közt pedig kevés a nívós. Sokba beleolvastam.
(Ezt már akartam kérdeni: miért pont huszár? )
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
-
Archanon
őstag
válasz Synthwave #27892 üzenetére
Szerintem elítéli őket, mert a többségük nem "szépirodalom", pusztán holmi ponyvák, vagy épp nincsenek olyan szinten lefordítva, hogy érdemesek legyenek arra, hogy ő foglalkozzon velük.
#Máté94:Visszatérve a fúvós hangszer példájára: a "klasszikus fantasyt" attól még nem különítjük el teljesen a többi fantasy-től, operáljon bármilyen szinten is az elemekkel, mindenképp egy nagy"rasszba" tartozik mind, ahogy a fúvós hangszerek közé az amúgy egészen különböző szaxofon és furulya is. A Nesquik és a Chocapic. A cognac és az armagnac. sötöbö.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Crystalheart #27883 üzenetére
S lőn északrul bevonulának az deli huszár vitézök.
Olvastál valaha fantasy-t?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz unclefucka #27886 üzenetére
A "Tolkien-féle fantasy" a klasszikus high fantasy.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz unclefucka #27885 üzenetére
Csak szólok, hogy Watashiya Kaworu nő.
-
Ijk
nagyúr
Ez a Mushishi elég kegyetlen egy darab. Nem sok rész végződött boldogan, inkább fájdalmasak, szívszorítóak.
Lehet hogy nem ezt kellene most néznem szakítás után./人◕ ‿‿ ◕人\
-
F34R
nagyúr
Ha mar oldschool Silent Mobius mennyire ajanlott ?
-
Máté94
addikt
válasz unclefucka #27885 üzenetére
Lányok reakcióira, általában az ilyen ecchi-s marhulásokra ilyen ---___---" fejeket szoktak vágni, tehát ha sokkol is, amúgy végigtudják nézni, csak egy kicsit keserűbb szájízzel.
(#27883) Crystalheart: Nálam az a fantasy, az legyen teljesen, minden tekintetben fantasy, nem pedig ide-oda ugrálunk a modern nagyvárosból a fantasy világba. Nem?
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz Crystalheart #27883 üzenetére
Szerintem alapvető hiba összekeverni a Tolkien-féle Fantasy -t minden más Fantasy -val, mert bár mindkettőt így nevezik, de azért jól elkülöníthetőek.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz Odritisz #27852 üzenetére
HÚÚÚ Odritisz, nem is vettem figyelembe, hogy lány vagy!
Na nem, mintha ajánlottam volna olyat, ami rosszat tenne neked, ezekat bármelyik lánynak simán ajánlanám.
Azonban ezt a tényt figyelembe véve azt kell, hogy mondjam, ne mazsolázgass nyugodtan f4te listájából, mert könnyen akadhatsz arcpirítóan perverz animére!
Mielőtt megnézel valamit nézd meg a Kategóriákat és a Tag -eket az AniDB -n az adott műhöz.Mindazonáltal, ha mégis nyitottságot mutatnál a "fiúsabb" témák iránt ne habozz kérni (akár priviben is).
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
Üdvözlégy Odritisz!
Nos, ahogy azt f4te már sugallta, a topic -ban Mi képviseljük a legerőteljesebben a romantika-ecchi-hentai-loli-stb vonalat. Úgyhogy, ha perverzebb örömökre vágysz, csak szólj (de vigyázz mit kívánsz!)
Ettől függetlenül nem vetjük meg a kiváló egyéb műfajú műveket sem!
Mazsolázz egész nyugodtan f4te listáiból.
Én azért inkább kiemelnék neked egy két jót, mintsem rád ömlesszek egy tonnát:
Kezdjük is mindjárt a Sword Art Online 2. évadjával, ami most fut. (magyar feliratozás az AA-n találsz)
Fordulatok, misztikum, dráma? Egyértelmű, hogy Gosick!
WWII, nagy klasszikus? Én a The Cockpit -et mondom.
Romantikus, kalandos, fordulatos? Soredemo Sekai wa Utsukushii a jó választás.
Több romantika és fordulat? Hát akkor a Golden Time kell neked.
Könnyed kikapcsolódás és móka? A Silver Spoon a te animéd.
És egy kis szívfacsaró MOE-özön a végére: Usagi Drop.Ha gond van a beszerzésükkel szólj, kitalálunk valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
válasz Synthwave #27880 üzenetére
Máté94 kereken kijelentette, hogy a Madoka szerinte nem fantasy, tehát kortárs fantasy sem. Ez hibás állítás. Ha vaaki azt mondja, hogy az mégiscsak fantasy, még ha nincs is benne mindenféle tolkieni cucc, az még nem hibás állítás. Szerintem senki nem sugallta, hogy mind ugyanaz a kategória, de azért fantasy. (Arra már nem mernék megesküdni, hogy az enyhén futurisztikus háttér miatt sci-fi is, de mindez csak definíció kérdése.)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archanon #27879 üzenetére
Mittudomén, hogy az mit jelent. Én tudok fogalmazni.
A lényeg, hogy jelentős különbség van, a kettő nem ugyanaz - bár vannak átfedések.
-
Archanon
őstag
válasz Synthwave #27878 üzenetére
"nem a mű egyáltalán nem fantasy (tehát mégiscsak fantasy), hanem inkább olyan elemekkel operál" - Ez vajon különbséget hivatott szemléltetni? Mindenesetre elég rosszul van tálalva, ellentmondásos az egész, vagy csak szimplán értelmetlen. Fantasy, de mégsem az, csak olyan elemeket használ, tehát lényegében fantasy. Watafakkk. A stílusirányzat az már csak a következő lépcsőfok, nem arról volt szó eleve.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Archanon
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archanon #27873 üzenetére
A szaxofon is fúvós hangszer meg a furulya is, huehue.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Máté94 #27871 üzenetére
Ebben a sorrendben.
yw
(^___________^) /
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz Synthwave #27860 üzenetére
Mindkettő amit írtál, az fantasy stílusirányzat. A Milka aero =/= Milka noisette. De a Milka az attól még Milka marad.
#Máté94: Én továbbra is kitartok a sci-fantasy mellett, de bármelyik alágazatba is van "hivatalosan" sorolva, attól még összességében fantasy a Madoka.
-
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Pttypang #27865 üzenetére
A plafont.
.
.
Meg sok lista van ott.
.
Biztos találhatunk még bőven alternatív megoldást. '90-es években igen-igen sok verycsudálatosság van.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Máté94 #27862 üzenetére
Vérig sértettségből szodómiába torkollást követő elföldelésről.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egész jó kezdés.
Te is megkapod a csucsusztikus nagyjábóli toplistáimat (top 20+2 és top 5 / műfaj);
Azóta annyi változás történt, hogy a top 20-ba talán beszorul a Fate / Zero, bár még nem tudom, hogy minek a helyére. 10. és 20. hely közé valahova.
Még pár nézendő. Akad köztük olyan, ami az előző két linken már szerepelt. Hozzávehetjük még a No Game No Life-ot meg a Kotoura-san-t.
Az a baj ezzel, hogy annyit lehetne még írni, hogy én is sírva fakadnék, nem csak te. :>
Mindenesetre lehet mazsolázgatni.
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz Synthwave #27861 üzenetére
Lapátot? Miről maradtunk le?
Original anime 'SHIROBAKO' P.A. Works rendezésében bejelentve
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
ÚJ HÚS FUCKA-CHAN. HOZZAD A LAPÁTOT.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Máté94
addikt
válasz Archanon #27858 üzenetére
"Contemporary Fantasy:
Magic and supernatural beings exist secretly in what is generally regarded as the real world. Such elements may have originated from another world. Stories where a modern-day character travels to an alternate fantasy world are not considered contemporary fantasy."
Innentől kezdve, nem veszünk össze.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz Máté94 #27857 üzenetére
"nem a mű egyáltalán nem fantasy, hanem inkább olyan elemekkel operál"
Wat wat wat, nem igazán értem szerintem ezt a részt.
Ha fantasy elemekkel operál, akkor mégis mi a jó élet, ha nem fantasy? Ha valamiben nincsenek sárkányok, törpék, tündék, orkok, trollok, koboldok, hercegnő a vártoronyban, varázslók, mágia, nem Tolkien világát copyzza, stb, az már nem fantasy? Van ezekből bármi is a sorozatban? Van.. mágia, boszorkányok elég nagy százalékban. Fantasy? Fantasy. Van benne bármi, ami tudományon alapuló fikció? Van jócskán (spoilert nem írok). Sci-fi? Sci-fi. Mindkettő? Sci-fi-fantasy - akár egy Star Wars. Egyáltalán a mahou shoujo, mint műfaj az már bőven fantasy. Ez meg csöppet szürreális, beteges... vagy bejön, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
Oh, üdvözlégy elveszett vándor, ki erre tévedt, kérlek, légy a vendégünk.
Madoka-hoz szólnék hozzá. Az én meglátásomban nem a mű egyáltalán nem fantasy, hanem inkább olyan elemekkel operál, és itt amolyan térként szolgál a dráma visszaadásához. De ezt szerintem tapasztaltad is, amint a cukormázból hirtelen vérfürdő lett.
Ha esetleg bármi olyat tapasztalnál, ami egy pár felhasználónktól, a női nemre nézve kicsit sértő, ne add fel!
(#27855) Mister_X: Oh, azt már mikor megnéztem. Hmm... nem volt vége. Úgy éreztem, hogy teljesen elvágták a felénél a történetet, és ott hagytak egy hatalmas hiányérzettel.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Clannad nálam nagyon ütött, volt egyszer egy AMV (? - ami összefoglalta a Clannad + AS-t öt percben) és nem bírtam végignézni. És vagy fél év elteltével. Ha megpróbálom az After Story főbb eseményeit felidézni, abba is képes lennék sírva fakadni. Majd meg akarom nézni egyszer újra, úgy télen, hogy egy év távlatából, stabilabb nyelvtudással mennyit változik majd a hatása.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Odritisz
újonc
Sziasztok!
Még elég kezdő vagyok animék terén. Volt már kellemes,illetve kellemetlen csalódásom egyaránt. Én sosem szerettem a rajzfilmeket annyira, mint a filmeket. Nekem a drámai elemek, a váratlan csavarok tetszenek. Ha időt szánok arra, hogy megnézzek egy anime sorozatot, vagy akár filmet , utána szeretem azt érezni, hogy igen ezért megérte pár órát a gép előtt ülni,és végigizgulni, végigdrukkolni az eseményeket. Legelőször nem is akartam belekezdeni az anime nézésbe. (Mégis megtettem. ) Ami azt illeti,igen erős kezdés volt. Clannad,Clannad After Story. Nagyon tetszett. Voltak benne misztikus elemek de még nem zavaró mennyiség. Ezután következett a Sword Art Online, mely nem éppen a realitások talajára épült, mégis a fő szál igencsak valóságos volt, engem mindenesetre megfogott. Következő sorozatom az ef:A Tale of Memories illetve a Melodies volt. Majd ezután következett a Mahou Shoujo Madoka★Magica. Nos ez nem igazán nyerte el a tetszésemet. A fantasy nem az én világom,ha választani lehet, inkább a realitások talaján mozgok.
Ami valóban elnyerte a tetszésemet,és nyugodt szívvel mondom rá,hogy mestermű az nem más,mint az első anime film,amit eddig láttam,mégpedig a Hotaru no Haka, vagyis a Szentjánosbogarak sírja (Ghibli Stúdió). A zene, a rajz a történet méltán megérdemelte a 10 pontot,legalábbis nálam mindenképpen. Csak ajánlani tudom. A mai napon pedig befejeztem a Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora című sorozatot. Kellőképp drámai,mégis emészthető.
Ez az én véleményem lány létemre , az eddig megnézett sorozatok alapján, persze nem itt van a vége.Nos mára ennyit. Örömmel fogadom a véleményeket, ajánlásokat.
A fogalmazásmódom még nem az igazi,ezt nézzétek el kérlek .
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz unclefucka #27843 üzenetére
Vuze master race.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Sword Art Online 2-höz.
Tudtam én hogy láttam már 1. évadban Death Gun-t.
Rohadjak meg utánanéztem, és alapdolgot megtudtam karakterről, meg hogy ki ő,
Live-Die-Respawn
-
unclefucka
senior tag
orichalcos: Sirály, akkor tényleg már csak hónapok kérdése... THX BTW
F34R: Bug-ot nem tapasztaltam, a reklámokat letiltom rögtön az elején, működik, megszoktam. Egyebet nem tudok elmondani, kéremkapcsoljaki.
Soha nem is próbáltam mást, így nincs összehasonlítási alapom.
orichalcos #27847: +1
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Évek óta használok utorrentet, soha semmi bajom nem volt vele, pedig aztán szedek én is mindenhonnan. 3.4.2-t is első nap óta használom, úgy hogy reklámok eltüntetésével kezdtem.
Továbbra sincs semmi gondom vele. Legjobb kliens.
Live-Die-Respawn
-
alevan
őstag
Win alatt sok torrent kliens próbáltam, de csak egy volt kategórában a utorrentel erőforrások terén (minden más zabál). Annak pedig a kezelőfelületét nem tudtam megszokni...
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
F34R
nagyúr
válasz unclefucka #27843 üzenetére
mert utorrent amugy is egy reklammal teli bugware. ne regota transmission-t hasznalok es semmi problemam vele.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
unclefucka
senior tag
Azt árulja el nekem valaki, hogy a bakabt-n miért nem engedik a 3.3.1 -nél magasabb verziószámú uTorrent használatát. Van valami különleges a 3.3.1 utáni verziókban? Visszalépek én régebbi torrent kliensre, ha van valami értelmes magyarázat rá.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz Crystalheart #27814 üzenetére
He? Francokat... Jobbat találtál... a trágyalé gondolom valahogy felemelőbb érzéseket biztosít.Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Hintalow
senior tag
válasz Synthwave #27818 üzenetére
Azért a felsorolt címekkel 1 v.2 újjat tudtál mondani
apropó, már akartam kérdezni: a Scramble Wars-t láttad már? Mert annak aki szereti a korszakot, kötelező egy olyan cucc, ahol a Bubblegum Crisis, Gall Force, A.D. Police, Riding Bean stb. szereplői super-deformed alakban wacky races-t tolnak.
Én késszen voltam rajta, mikor néztem.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Máté94
addikt
Nekem most az volt. Így már volt akkora hatással a jelenetre, mintha tudatlanul nézné az ember.
(#27831) Mister_X: Spoiler-tél egy jelenetet - legyen az bármilyen fontosságú -, innentől kezdve márpedig nincs mentséged, főleg arra nem, hogy "Hát ez nem is volt spoiler...", mert igenis, az volt.
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
válasz Synthwave #27818 üzenetére
Szivemből szólsz, nálam is az volt, hogy a legtöbb cuccról csak álmodozni tudtam a 2000-es évek első feléig (a king of my castle-et én is szénné néztem annó ) egyszerűen annyira másabb, menőbb volt ahogy ábrázolták a mechákat, szörnyeket bármit, az akkori nyugati cuccoknál, hogy ihaj. (ezzel persze nem fikázni akarom a nyugati cuccokat, mert akkor nem lenne 80-100 darabos nyűjteményem a 80' 90' évek rajzfilmjeiből )
Csak hát nem igen lehetett hozzájuk férkőzni
Emlékszem mekkora sokk volt, amikor valamikor 99 körül egy havertól kapott vinyón a filmek között ráleltem a Ninja Scroll movie-ra, ahogy azt kell ogm-ben, olyan felbontással, minőségben, amit ma telefonon nem viselne az ember, én meg a fejemen pörögtem, váóváóváó! ezmiezmiez! hangokat hallatva
Sokkal nyersebb, naturálisabb, MÁSABB volt mint bármi amit addig láttam. (főleg amikor az akkor 8-9 éves öcsém pont akkor nyitott be a szobámba, amikor a hadúr éppen hátulról tolja az ágyasát mint egy vadállat)
Aztán jöttek a kötelező körök, Love Hina, GTO (a 90 évek nagy neveiről nem voltam olyan tájékozott mint te, nem volt újságom róluk ) amik azért is hagytak olyan mély nyomot, mert egyszerűen nem volt más, csak amihez hozzájutott az ember, emlékszem akkoriban néztem úgy is animét, hogy semmilyen felirat nem volt hozzá, hanem nyersbe, japánul, aztán találgattam mi lehet a sztori (már megmondani sem tudnám mi lehetett, csak évekkel késöbb jött el az, hogy listát vezettem róluk, meg úgy általában addigra lett netünk, és lehetett találni olyan adatbázisokat, ahol lehetett megtalálni anime címeket, leírásokat)
Az első animére ami igazán megfogott, "Nadia the secret of Blue Water" is várnom kellett vagy 15 évet, hogy rendesen meg tudjam nézni minden részét.
Amúgy a fenti volt az a "szerelem" ami beindította az egészet, de késöbb jött ugye a felismerés, hogy mennyi egyéb animén is csüngtem kiskoromban is: Robotech, ami úgye egy mészárolt Macross kvázi (hasonlóan ahogy a Power Rangers is egy áttrancsírozott Super Sentai ) de volt még Saber Rider, Captain Future, Voltron van Voltronos pólóm is sőt még Mila, a Szupersztár is. Anyám micsoda idők, most emlékflessem is lett, ha nem ülnék alapból tuti le kéne ülnöm.Egyszer csinálok majd egy rajzfilm topikot is, annyi felesleges cím, infó, főcímdal van a fejemben, tuti a fél országnak tudnék újjakat mondani
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Mister_X
nagyúr
Ennyi, ügy lezárva Ha azt mondtam volna, hogy egy zöld tüskékből álló unikornisszárny, na az spoiler lett volna.
Már ha igaz is lenne.
Egyébként olyan szinten nem spoiler, hogy az 5. epizódhoz képest sem tudhattad, hogy egyáltalán látni fogod. Ha azt mondam el volna, hogy miért használja és hogy néz ki, na az lett volna a spoiler.
[ Szerkesztve ]
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Máté94
addikt
Máskor bezzeg megy a "sírás", ha bárki, bármit elszól...
-
Mister_X
nagyúr
Micsoda kagune-je van Hinami anyjának (Tokyo Ghoul)
-
F34R
nagyúr
válasz Synthwave #27811 üzenetére
Persze olyanok vannak benne, talan meg annyit hogy inkabb ausztralia es japan kozeli orszagokban elo kis outakuk kepesek erre, de van elvetve 1-2 freak magyar is kepes tartani ezt az iramot noha nem 17 evesen, de 22 evesen biztos. Azt nezzuk en is hamarabb talalok ra az anime-re + ket harom evig nem neztem volna agyrohaszto bolywoody tragyat akkor lehet en is ezer folott volnak mar regen.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Hintalow #27817 üzenetére
Bizonyos szempontból jobbak voltak azok az idők. Amihez hozzájutottál VHS-en (neadj Isten LD-n!), azt sokkal jobban megbecsülted. De nem csak erről van szó; sokkal jobban el is mélyedtél benne, többször láttad, hagytad beérni - még az is lényegtelen volt, ha szinte egy szót sem értettél belőle. Talán még álmodoztál is.
Az új (vagy éppen régi, de először hallott) dolgokról minden apró infomorzsát hosszasan elemeztél (pl. anno az 576 KByte MANGA rovata by Martin), már-már idealizáltál. Azt érezted, hogy ez az egész nagyon réteg és különleges (az is volt) - és ennek fényében valamennyire te is azzá váltál. Így ismertem meg pl. az A.D. Police OVA-kat, a Crying Freeman-t, a Fist of the North Star-t, a Gunbuster-t, a Bubblegum Crisis-t, a Patlabor-t, a Heroic Legend of Arslan-t, a Ninja Scroll-t, az Urotsukidoji-t és még egy párat. Persze a megnézésükre nagyon esély nem volt, de mégis a részemmé váltak és szinte minden megadnék, hogy visszatérhessek azokba az időkbe.
Későbbiekben a Wamdue Project: King of My Castle-je is remek példa a mentalitásra; jó kis zene, a klip meg eszement - tudtad, hogy Ghost in the Shell, látni AKAROD, de sansz nem sok, viszont délutánonként a TV-ben mindig a VIVA megy, hátha leadják megint a klipet és lehet rá gúvadni ezerrel.
Ez a gúvadás már ugye 4 évvel később van, '98-ban (az idő, amikor javában pörgött itthon a Dragon Ball és a Sailor Moon), amikor is egy remek barátom révén (akinek rokonai éltek Németországban) kezeim közé kaparintottam egy német Animania magazint (most is itt pihen az asztalon) és bár uszkve egy kukkot sem értettem az árja torokhörgésből, csak úgy faltam a képeket és az egész hangulatot, ami körbelengte az oldalakat. Örökre belém ivódott és a mai napig fel tudom idézni szinte az összes címet, amiről csak szó esett benne.
Aa! Megami-sama!, EL HAZARD, Devil Hunter Yohko, GUN SMITH CATS, Akira, Sailor Moon OVA-k és special-ok, Moldiver, Armitage III, M.D. Geist, The Hakkenden, NGE, Green Legend Ran, Lodoss-tou Senki, Riding Bean, Plastic Little, stb. stb.
Ezeket több, mint 10 évig akartam látni és bár volt, hogy sok-sok évszakon keresztül nem vettem kezembe az újságot, nem felejtettem el őket, sem a hozzájuk tartozó képeket és régi érzéseket. Ahogy a 3 oldalas cikkben taglalt JAST USA játékokat sem, mint a Season of the Sakura, Three Sisters vagy éppen a Runaway City. Elképesztő érzés volt bő 15 évvel később élőben is látni ezeket - hiszen soha nem mentek ki a fejemből, mindig jelen voltak.Ma már ilyen nincs és az új generáció is gyökeresen másképpen éli meg a témát - és gyökeresen másképpen is viszonyul hozzá. És nem a jó irányban.
Az aranykornak vége.
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Szerintem én is most járok 300-400 között (befejezett, címekben számolva, tehát S1+S2+ova+special =1)
És szerintem is ilyen sokezres nagyságrendet még fiatalon is nehéz összehozni, ha semmi mást nem is csinál az ember. Jó eséllyel minden évadot, ovát, special-t külön számolnak az ilyenek.
Bár annyi becsülendő van benne, hogy ilyen számokhoz az kell, hogy a múltba-régmúltba is visszanyúljon az ember, nem elég az "idei év max a tavalyi játszik, minden más régi és csúnya" hozzáállásAzért kíváncsi vagyok, hogy fiatalon, amikor még dúskáltam a szabadidőben, mit hoztam volna össze, ha animét nézek, és nem számítógépes játékokra ba**ok el horribilis időmennyiséget
(persze ez csak gondolatban lehet opció, mert pont akkor amikor leginkább volt rá időm, még nem volt net ej de más idők voltak animetéren )[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az a 3000 17 évesen fizikai képtelenség. Igazság szerint a fele is, hacsak nem összeszedte az összes 1-2 epizódos OVA-t és túlnyomó részben csak azokat nézte.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mister_X #27808 üzenetére
Lista nélkül én is megmondom cím alapján, hogy láttam vagy nem, pedig van egy 11x-es szorzó.
Egyebek mellett elkezdtem a Gundam-univerzumot. Hát, az eddigiek alapján ez nem lesz egy Macross.
-
Mister_X
nagyúr
Én csak az első, a második, a tizedik és a legutóbb nézett anime címét tudom fejből. Sorrendben: Mirai Nikki, Gosick, Sakamichi no Apollon, Dragon Ball (folyamatban) - többet nem is kell tudnom De vagyok annyira OP hogy egy cím után megmondjam, hogy láttam-e. Felidézni nehezebb.
-
Archanon
őstag
válasz Mister_X #27806 üzenetére
Én szimplán szeretem tudni, hogy mit láttam eddig... Nehogy valaminek elfelejtsem a címét, aztán újranézzem az első pár részét akaratlanul is.
-
Archanon
őstag
válasz bozont #27803 üzenetére
Ha belegondolok, hogy lassan 4 éve nézek egyáltalán animét... Ilyen - azóta jócskán lassult - tempóban el fog tartani egy darabig, míg nekem is összejön ennyi. No nembaj, nem mintha a számok számítanának is valamit.
-
Archanon
őstag
válasz Synthwave #27801 üzenetére
Én beírtam mindent az excel listámba a mai napon... Évadokat ugyebár nem számolok külön, maximum alternatív vonalakat (pl. Sailor Moon Crystal). Na már most... boldogan (?) jelenthetem be, hogy a 170. elkezdett sorozatom:
Boku wa Tomodachi ga Sukunai, ami egész jóféle. Anime filmekből továbbá van még 24 (többrészeseket egynek számolok, Berserk).
No de 560...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- AliExpress tapasztalatok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- Gitáros topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!