Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Ren Hoek #25474 üzenetére

"és állandóan validáljuk piaci szempontból az igényeket"
    Na, ezaz amit egy GPU architektúránál NEM tudsz megtenni. :N Ugyanis a GPU fejlesztés elején már a fő dolgok, mint pl. leginkább az architektúra kvázi kőbe vésődnek, és a piaci szempontból követés itt gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindig csak újratervezik a GPU-t, ami azt jelenti, hogy sosem lenne belőle termék. Finomítani persze tudsz megjelenés előtt, mondjuk legyen benne 3072 shader (ami eredetileg a Hawaii-ba került), vagy elég lesz az magasabb órajellel és kihozatallal 2816-nak. De olyat már nem tudsz, hogy hoppá, nem úgy jön a DX12, ahogy kéne, akkor gyorsan csináljunk valami egyszerűbb DX11 optimized dizájnt. :N

Ami a Fiji shrinket illeti, akkor kérlek vess erre ismét egy pillantást: [link]
    Jó, ha 10%-al elmegy a Fiji a 390X-től. Így mi értelme ebbe locsolni a pénzt? :U Lenne egy atomdrága nagy GPU, ami nem úgy teljesítene, mint amennyibe kerülne. Na, azt nyírná ki a legkönnyebben a GTX1070 minden szempontból. Legjobb esetben lenne 30%-al gyorsabb az ősöreg 390X-nél 14nm-en. Ez iszonyat kevés lenne.
    Ami jó lehetne 1070 verőnek, az egy 384bites, 3000 shader körüli Polaris, 64 ROP-al. :K Ezt reális költségen lehetne gyártani is. Fölötte meg ismét befigyelnének a skálázódási gondok. Szóval nem biztos, hogy baj, hogy ezt kihagyták, ha fél éven belül jön a Vega.

(#25475) Zeratul: Nem is vettem meg őket, míg ilyen áraik voltak. :N 65K-ért már kis keserű szájízzel megfelelt a 7870, bár nem bántam meg, hogy cseréltem a butított Tahitire. :)

(#25476) schawo: Az AMD nem. Viszont nekem mint itt élőnek igencsak korlátozza a mozgásterem VGA cserélgetés terén. Ez van.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák