Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Pakmara #59002 üzenetére

    Engem nem lep meg.
    Egyrészt csak 20%-kal több stream processzort tartalmaz, az elméleti tflops növekedésének nagyobb részéért a co-issue/Vliw2 (duplázás) felel, ami a valóságban talán más jellegű de hasonló hatású limitációkba futhat bele, mint a NV AMpere. Vagyis akkor lehet jól kihasználni, ha tényleg sok a számítási igény, ez pedig a nagyobb felbontást jelenti.
    Másrészt a frekvencia sem nőtt nagy mértékben. A számolóegységek számának növekedése egy bizonyos mennyiség felett nem kedvez már az alacsony felbontásnak vagy másként megfogalmazva a nagy felbontáson fejti ki hatását.

    Ezzel együtt ezek az eredmények azért elég borúsak.
    Nem tűnik úgy, hogy +100W-ből érdemben tudtak volna konkurálni a 4090-nel, de az eredmények alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy tényleg - a jelentősen megdrágított - 4080 a versenytárs. Ami ugye azt jelenti, hogy jó nagy átvetés az , hogy közel 4090 $600-ral olcsóbban, hanem sikerült megint az NVidia alá árazni 5%-kal. És az átverés egyik eleme az, hogy most azt gondoljuk, hogy a 7900XTX az a csúcskártya. Miközben sejthető, hogy nem.

    Legalábbis ebből a tesztből most úgy tűnik.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák