Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Yutani #58924 üzenetére

    Nem vitatkozva az elhangzottakkal annyit tennék hozzá, hogy

    "Ja persze, miért vennének AMD-t, amikor ... " és számottevően nem is olcsóbb.

    (Más kérdés, hogy az igazi fan számára ha meg olcsóbb lenne, azt mondaná, hogy "persze, mert annyival szarabb is")

    Nem tudom mi az igazság.
    Nem tudom, hogy igaz-e, hogy az AMD azért áraz-e úgy, ahogy, mert rájött, hogy ezek a "majd akkor veszek AMD-t, ha annyival olcsóbb lesz, hogy megérje, hogy kompenzálja a [...]-t" dumák valójában önáltatások, mert a [...] helyére végtelen mennyiségben lehet behelyettesíteni tételeket - fogyasztásról, driverről, tesszelációról, RT-ről, egyéb szoftveres feature-ökről - attól függően, hogy valaki érzelmileg mennyire elkötelezett.
    Meg az is lehet, hogy ha az AMD verseng árakban, akkor azzal sok esetben magával húzza az Nvidiát is. (lásd RDNA1 + SUPER) és végül sosem lesz akkora gap, hogy az Nvidia felé elkötelezett vásárlót meggyőzze.

    PS:
    Ilyenfajta elköteleződéstől természetesen az AMD rajongók sem mentesek. Szó sincs arról, hogy az AMD vásárlók / rajongók lennének a racionálisak és az Nvidia vásárlók / fanok pedig az elvakult őrültek. Én legalábbis nem így látom.

    Ennek ellenére én annyira elvakult vagyok, hogy nem is szoktam Nvidia kártyákat nézegetni. Valahogy nem. Nem gondolom, hogy szar, csak azt feltételezem, hogy piacvezetőként biztosan sosem lesz olyan kedvező ajánlata, ami az én árérzékenységemnek megfelelne.

    Ennek ellenére viszont sosem esett nehezemre nemet mondani AMD ajánlatra sem, amit nem tartok a magam számára kedvezőnek, nem okoz nehezemre felróni az AMD-nek ha az árazási gyakorlata fogyasztó-ellenes vagy hogy (ha) nem ők csinálják a legjobb terméket.

    [ Szerkesztve ]

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák