Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AtHoS
nagyúr
Az rendben van, hogy több pontot kellene produkálnia azt nem értem hogyan fut le a teszt olyan feszültség mellett, ami a pontszámok alapján kevés a GPU-nak?
pl. van valami hibajavító algoritmus féleség a háttérben, ami közbelép, mikor kevés a feszkó és ezen közbelépések száma minél nagyobb annál kisebb a kapott pontszám?
Én egyszerű gondolkodással arra jutottam, hogy leáll a teszt, ha gond adódik. Mint ahogy nálam, mikor meg akartam nézni 1V mellett meddig tudok felmenni órajelben, de Heaven lekresselt futás közben 1230 Mhz-en.
oliba
Én jelenleg alulfeszelem, nem húzkodom a GPU-t és a memóriát a BIOS beégetett határértéke miatt "csak" 2100 MHz-re engedi húzni, amit röhögve visz. A magas freki-alacsony pont kialakítás elméleti része érdekelne, ha véletlenül kedvem szottyanna húzgálni, akkor mi lehet a buktató
read-only mode on the forum
-
forguet
senior tag
Ez volt a kérdés: Van arra lehetőség, hogy az alaplapi VGA csatlakozót használom, de közben működjön az rx 480 is?
Legjobb tudomásom szerint ilyet nem lehet, de javítsatok ki ha tévednék.Átalakítóval tudja direktben működtetni az RX480-ról.
Amúgy az a szerény véleményem ha vkinek van 70 ezre videokártyára, az tegyen már mellé egy olyan monitort amin legalább DVI csati van...
[ Szerkesztve ]
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
myckey
veterán
Annyi szent, hogy ez a teljesítmény, ehhez az órajelhez nem megfelelő.
Egyébként nem így van, mert nálam is lefutottak ezek a 3dmark tesztek, magasabb órajeleken mint az általam legjobban kihajtott 1425mhz, de egyszerűen már nem volt neki elég a feszültség.
Tartott minden beállított órajelet, nem vett vissza, hűtés természetesen bírta, power limit vígan elég volt neki , +50% ot ki se kérte.
Egyszerűen lefutott a teszt, rendben, de jóval kisebb pontszámmal
Aztán mikor adtam neki nagyobb feszt, akkor már rendesen kijött az, hogy emeltem az órajelen.
Persze nőtt vele a fogyasztás, hőtermelés stb érték.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
-
oliba
őstag
-
troland26
őstag
Mit kéne piszkálnom pl a Trixx ben , hogy a kártya a teljesítményéből ne veszítsen a venti max fordulatszáma ne lépje túl terhelve a 40% ot ( azután lesz már számomra hangos ) a gpu hőfoka se lépje túl a 80C -t . Jelenleg terhelve olyan 50-55% on forog a venti a max gpu hőfok 75C környéke .
-
AtHoS
nagyúr
A "kraft" amúgy hol szökik el?
Csak mostani Firestrike-os példánál élve: mi okozza az alacsonyabb GS értéket a magasabb órajel ellenére?
Valahogy az elméleti oldal nem tiszta nálam, mert úgy gondolnám,
- ha az adott órajelet a beállított feszültség mellett nem tudja teljesíteni, akkor leáll a teszt
- ha az órajel-feszültség páros hatására kifut a power limitből, akkor visszább vesz 1-2 lépcsőt
- ha nem fut ki a power limitből, de a hűtés nem tudja kordában tartani a hőmérsékletet, akkor szintén visszább vesz 1-2 lépcsőtread-only mode on the forum
-
forguet
senior tag
válasz Hurkafej #7785 üzenetére
Hi!
Nincs rá lehetőség.
Ajánlom figyelmedbe a Milyen monitort vegyek? topicot.Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok. Van arra lehetőség, hogy az alaplapi VGA csatlakozót használom, de közben működjön az rx 480 is?
Jelenleg itthon csak vga csatlakozóm van, az pedig az alaplapon van. Beállítottam az intel alap videokártyáját alapnak a biosban, így arról megy jelenleg a kép. Feltettem az AMD drivert is, de ha tulajdonságokat néznék, akkor azt kapom, hogy csatlakoztassak kijelzőt a kártyához.
Köszi a válaszokat! -
myckey
veterán
De most őszintén, kit érdekel az órajel, ha nincs benne kraft?
Jó hogy 1475mhz, de ehhez képest nudli az a pontszám.
Nem értem mi a jó abban, hogy kirakom a magasabb órajelet, közben meg nem megy úgy a kátya, ahogy kellene.
Kisebb órajelen rá lehet verni teljesítményben.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
-
myckey
veterán
Miért?
1288Mhz en, 1,060V a fesz.
Mellé persze a fogyasztás és a hőmérséklet is kisebb.1340Mhz et nekem is megy 1,090 V mellett.
Valamint figyeld meg a Firestrike GS pontokat!
Nagyon nem jó!
1475Mhz -mellé , csak 15.107 pont. Tess ON ban.
Nekem 1425Mhz ben lett 15.100 alatt valamennyivel. Tess On persze.Kedvet is kaptam egy kis alulhúzásra.
Próbáljunk meg kisebb fogyit-hőfokot-feszt kipréselni, lehetőleg nem sok 100 GS pontért cserébe. Ez a 13.500 körüli érték jó is lesz.[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
Szerintem a kedves XFX kibinnelte neki 1000db ból a legjobbat. JayzTwoCents XFX rx480 mini review
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
-
AtHoS
nagyúr
Nálam Sapphire RX470 8GB Silent módban 1206@1V, OC módban 1260@1.025V szépen viszi a Firestrike, Timespy, Heaven, Valley teszteket
1V alá hiába állítottam a feszt, mindig visszadobta 1V-ra, bár azóta kicsit tájékozódtam és kiderült, hogy WattTool-lal negatív offsetet beállítva 1V alá is be lehet menni
Én csak az utolsó 2 lépcső feszültségét módosítottam. OC módban pl. 1169@993; 1260@1025
Mondjuk nálam a Tiedtől eltérő az alap:
466 - 818
751 - 824
1019 - 875
1074 - 918
1126 - 962
1169 - 1006
1260 - 1106read-only mode on the forum
-
myckey
veterán
Maga az RS és a GTR között fizikailag is van különbség, tehát a GTR hosszabb 4 cm -el.
Szélesebb is pár milivel.Combosabb hűtő borda van a GTR en, nyák is hosszabb ugye.
-
BReal
addikt
válasz G.I.JOE #7770 üzenetére
Most nézem, hogy rosszul írtam. A 83000 és a 87000-es változatok között (RS és GTR) órajelben sincs különbség (1288 MHz). Backplate van mindkettőn, órajelek ugyanazok. Ahogy nézem az XFX oldalán, ennyiben több a GTR verzió:
1. Bright LED Logo Design
Light up your case and show your XFX pride.
Our bright XFX LED not only looks great and shows off your awesome rig, it also lets others know that this isn't some average off the shelf scrub computer, this is a hard core gaming computer powered by the best graphics card on the market. You play like a pro and your system looks just as professional.
Tehát LED világítás. Lényegtelen.
2. XFX Exclusive Ultra Low Noise XL Inductors
Quieter than the competition.
GPU inductors are notoriously noisy with that tiny buzzing noise caused by traditional low quality inductors but XFX's exclusive premium quality XL Inductors utilize multiple layers to seal the Inductors completely and securely nearly eliminating inductor noise.
Tehát Ultra halk induktorok. Hogy ez miben nyilvánul meg, nem tudom. Mindenesetre a GTR és a Black közötti 50 MHz különbség sehol nem ér 13000 Ft-ot.
-
füles_
őstag
válasz aNorganiK_ #7767 üzenetére
Játékfüggő.De szerintem egy jó erős OC-val megfelel nekik.
-
myckey
veterán
válasz G.I.JOE #7770 üzenetére
Aha.
GTR ből kettő verzió van, ugyan az a hűtés, csak a Black gyárilag túlhajtott.
Igazából, hogy most a sima GTR meg a Black között van-e még különbség, tehát hogy a Black az esetleg jobban bírja a plusz órajelet, azért vannak azok a darabok meghajtva.....na ezt nem tudni.
Papíron ez csak a különbség
Aki most vesz kártyát, lényegesen egyszerűbb helyzetben van.
Írtunk már ide eleget.Én csak fogtam, azt ide nekem a Blacket , én leszek az első, meg aztán annyit nyávogtam érte, hogy az első, még tűrhető helyről be kellett szereznem.
[ Szerkesztve ]
-
GRaul
őstag
válasz aNorganiK_ #7767 üzenetére
szerintem nem. mivel teljesitmenyben szinte 390, igy kb ugyan az az ajanlott
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
aNorganiK_
tag
Hali!
Egy FX6300-as kihajtja teljesen az rx470/480-at?
--- too weird to live too rare to die ---
-
füles_
őstag
XFX RX470 4GB 61 344 Ft-PCX
Olcsóbb mint a referencia hűtős Sapphire -
addikt
válasz robertosz91 #7764 üzenetére
Ezért írtam, "hogyha átmenetinek kell.... "Ha hosszabb ideig marad, akkor legyen csendes gyárilag, egyet értünk.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
addikt
válasz robertosz91 #7759 üzenetére
Ahogy itt olvasgatok, talán az msi az ajánlottabb a kettő közül, de ugye még +7k, a végén már ott járunk, hogy vehetnél mást is.
A nitro-n is biztosan lehet csendesíteni egy kis alul fesszel, megfelelő venti profil belövésével, stb.
Nézd, ha átmenetinek kell, akkor én nem áldoznám be a plusz 7k-t msi-re, de ezt már neked kell eldöntened, te fogod használni.
-
BReal
addikt
válasz robertosz91 #7759 üzenetére
Előbb raktam be két linket:
XFX RX 480 8GB RS 83000 Ft
XFX RX 480 8GB GTR 87000 Ft3-3 év garanciával.
-
robertosz91
tag
válasz #45185024 #7756 üzenetére
A 4k monitor már megvan. Már nem szívesen vennék mást mert nagyon jó. A Fury felejtős, nekem az a kártya 80-nál többet nem ér.
BReal:
Igen a médium beállítás talán jó lenne neki, és a freesync 40-től már működik, úgyhogy az jó lenne.tailor74:
Hát lehet igazad van, és 480 lesz belőle. Na akkor Msi vagy Sapphire? Nem tudom megér-e nekem +7 ropit, az már 95Az élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
addikt
válasz robertosz91 #7751 üzenetére
4K alá tényleg lepkefing mindkettő, de ettől függetlenül én a 480-at javaslom, mert arányaiban tekintve egyformán fogsz bukni mindkettőn az eladáskor (egyformán értéktelenednek, csak az egyiken pl.10k a bukó, a másikon 15k), ugyanakkor a 480 azért mégiscsak erősebb a 470-nél, biztosan többre mész vele.
A plusz 5k bukó pedig betudható a vélt vagy valós kevesebb kompromisszum kötésnek.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Hát ha valóban ideiglenes kártyának kell, akkor egyértelműen 470 4GB. Egy 480 8GB-os kártya 4k-ban esetleg medium beállításokkal ki tud magából hozni 40 körüli átlag fps-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem vegyél egy fury-t 110be 1440re,ott még a UHD jól skálázódik, vagy FullHD-ra egy 8 gigás 480-at. MSI gaming x vagy XFX-et.
Ha nem zavar hogy nem minden maxos akkor 4 Gigás is elég átmenetire, ha zavar akkor 8GB
Én is Full HDn ragadtam. Ha viszont hosszú távon ragadsz itt akkor Black Edition[ Szerkesztve ]
-
8zabi
őstag
egyébként nem tudom mit vársz, a target temp nálad is 75 fok, akkor miért menne lejjebb? hiába kevesebb a feszültség, a célhő 75 fok marad, csak a ventilátor fordulatszáma lesz kevesebb, hogy tartsa a beállított 75-öt
ha alacsonyabb hőmérséklet kell, akkor a célhőmérsékletet kell állítani
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Én a step 5-6-7 en kívül nem állítanék mást.
Ezeket meg egységesen.
Elviekben az 1260 legmagasabb órajel, simán megy 1,000 V körül sztm. Vagy ilyen 1, 025-50V
Nézd meg.
-
stigma
addikt
Ok, köszönöm szépen a gyors választ!
Akkor ne csak a hátsó kettőt (Állapot 6-7) hanem minden feszt csökkentsek egységesen gondolom.
Nekem az is jó ha ezen az előre belőtt 1260-on elszaladgál úgy hogy alulfeszelhetem 1V-ra mondjuk mert akkor remélhetőleg 70C környékén megáll, ami nekem már nyerő dolog.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
robertosz91
tag
Üdv srácok!
Egy gyors kérdés.
Ideiglenes kártyának nem tudom eldönteni, hogy mit vegyek. Az az igazság, hogy 4k-s monitor mellé kéne, de ugye a vega még a közelben sincs, és már a kölcsön 270x-et kéri vissza a gazdája, ezért muszály valamit vennem. Azon vacilálok, hogy 470 4gb vagy 480 8gb. Megér-e egy ideiglenes kártya 88 ezret (Sapphire nitro) vagy vegyem 67-ért a 470-et. Igazából 4k alá mindkettő lepkefing, de akkor is kell valami. Freesync a monitor ezért kéne AMD. Ha mondjuk a 480-at veszem, lehet akkor skippelem a vegat és majd cserélem az utódra. Már lassan döntés képtelen vagyok az ügyben. Nem akarok annyit bukni rajta, mert szerintem ezek a kártyák durván túl vannak árazva. (mindkét oldal)
Igen súlyos harmadik világbeli problémaAz élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Adott egy Sapphire RX470 4GB-os NITRO OC-s VGa, melyből eddig az alábbi dolgokat sikerült kihoznom:
Itt alapértelmezetten 1260-on 1.162mV-ot ad a VGA-nak a Wattman, és 1170-en default értéke 1062mV volt.Ezt a képen látható értékekre csökkentettem:
1260 @ 1.122 mV (-40mV)
1170 & 1032 MV (-30mV)Meddig lehet, lemenni mert látom sokan 1V-ra vagy 1.1V-ra fixálták a feszt, igaz ők RX480 tulajok.
Én szívem szerint mennék lejebb még mert átlagban 75C fok környék a VGA.
Szerencsésnek mondhatom magam mert ASIC Quality 84.9% , ami nekem egy szám, viszont ha az értelmezésekből jól vettem ki, akkor jó csippek vannak a VGA-n és alulfeszelhető vagy épp ellenkezője, jól húzható.
Kérdéseim:
- Menjek még lejebb a Volttokkal (1170 és 1260 mhz csak)?
- Ilyenkor minden állapot mV értékeit azonosan csökkentsem?Segítségeteket előre is köszönöm.
Most van kisebb időm GTA V és Fifa 17-el rárepülök ott is stabilak az általam megadott értékek.
[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
kovcsrob
tag
Csinált már valakinek olyat a driver frissítés, hogy:
van az a pillanat, amikor felbontást vált frissítés közben. Nah ott nem jön vissza a kép és keményre fagy a gép. Tényleg csak resetre reagál.
Próbáltam uninstall t is. Leszedte a régit és pár másodperc múlva eltűnt a kép és ugyanaz a fagyás.
Aztán restart és telepítés..... izé... sokadik újraindítás után elindult. Ugyanazon a ponton kifagy a telepítés. De legalább utána megy a windows. (végül is kép is van hang is van. csak az ati beállítások, wattman stb nincs) -
myckey
veterán
Jó hát a mem.
Nem kell azt annyira cibálni.Én nem adnék neki több feszt.
Nekem kijött ez a 16K gs .1425 ben. Tess Off ban, természetesen.
Max. amit AB vel rá tudtam tolni feszt, így lett ez az 1,27v. a vége.Ezt én nem is viszem fentebb, ez a GS teljesen jó, ilyen órajel és fesz mellett.
Memória meg hol 2200-hol 2250, mikor milyen kedve van.Majd ez mellé feltolom még a CPU-t, hogy 10K fölött legyen fizikai pont.
Aztán mehet be 3dmark topicba.
De beleuntam már ebbe, sok - sok nap telt el, hogy ezt meg azt állítgattam.[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
Lehet igazad van a feszes dologgal kapcsolatban. 1425/1,27 --> 15650GS
A mem viszont 2250/1,1 is instabil jó lesz az 2200on is tesztre.
Tudom, hogy bírná a hűtés de nem adnék nyugodt szívvel 1,3v fölött a gpunak... pedig menne...Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Apucy01
őstag
öcsém micsoda pony vadászok
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
myckey
veterán
Bánja a fene az asicot
Én is adtam neki kakajót, +0% on nem tekergett volna úgy, ahogy.
Ügyeskedjél, de én próbálnám a 16K scoret inkább kisebb órajeleken elérni, jóval kisebben.
Aztán inkább a mV -ot próbálgatni, hol mennyire tekeri ki magát a gpu.[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
Majd megpróbálom mit reagál az 1,27/1425re... sokkal rosszabbra számítottam amikor megláttam a 67,6os asicot...
ed: Elvileg az msi alapból 180Won van ha +0% adsz neki. Én rápakoltam a +50%ot. 1400on power limit kitolás nélkül 1330 és 1380 között kacsázott.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
-
Simi37
őstag
1400tól 1460ig 10enként emeltem, és mindig egyre több lett a gs. Nem tudom meddig adjak neki 1,3v talán még oké neki 1-2 teszt erejéig... a baj inkább, hogy totál power limites vagyok szvsz menne a gpu de bőven kifut az 1x8pinből.
-
myckey
veterán
Nem jó ez így
Nekem 1425 gpu freki mellett még mindig több GS score jött ki.
Te már 1460 -ra állítottad, de még mindig kevesebb pontot ad be, mert nem kap elég feszt.
Az oke, hogy az órajelet beállítod, de nincs mögötte teljesítmény.
Nekem is ment fentebb az órajel, de rendre kisebb pontokat kaptam, mint rendesen feszelt-kisebb órajelen.
Nálam 4,3Ghz es procival több lett a combined score is.
Fizikai pontom pedig 9500+pár pont lett.
Végén fogom, aztán felrakom a procit 4,6 ra, meg mellé meghúzom a kártyát, aztán csinálok megint egy pontvadászatot.
De nem most.
Pedig Habuginak is ígértem, hogy felrakok valami jó kis eredményt 3dmark topicba.[ Szerkesztve ]
-
freezer922
aktív tag
Tudnátok esetleg linkelni valami gpu OC-zás kezdőknek irományt? Angol/magyar nem gond, viszont én legutóbb még x évvel ezelőtt a 2 magos intel e2220-as procim húztam, vga-t még sosem
-
Simi37
őstag
Rájöttem vmire...a watt tool nem csak alulfeszelésre jó ám AB fesz limitét simén felülírom vele
Összejött vele a 16k GS is, viszont az 1470/1,27volt és vmiért a prociteszt nagyon szarul fut, 1460/1,25 még oké volt...hiába 16k+ a gs mert lehúzza a proci szóval eddig ez a csúcs.Adtam a procinak +0,1V ot semmi javulás adtam a gpunak +0,01v 300 pont cpu score javulás.... fene sem érti ezt :/ Ja igen min fogyasztás fs alatt 220W átlag 230W max 255W és gpumaxtemp 66fok
-
myckey
veterán
Ez érdekes ám
No majd én is feldobom már az új drájvert, úgy is itt nyekereg nekem, hogy telepíccsé má föl te .....verése.
De ha nem lesz a GTR hűtésével -20 fok, csúnyán nézek ám rád.(#7726) GRaul
Grat a rendszerhez!
(#7728) Televan
Tudja kollega mennyire érdekel már engem ez az egész? Annyit baromkodtam vele, hogy már rá se tudok nézni .
Úgy is csere lesz a kártya, ha olyan lesz a vega 10, hogy megérje 1440P alá betenni kb. 2-3 évre.
(#7730) BReal
Faintos!
Kezd jó ára lenni.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
XFX RX-480P8LFB6 RX 480 8GB RS 83000 Ft!
XFX RX-480P8DFA6 RX 480 8GB GTR 87000 Ft!
Természetesen mindkettő 3 év garanciával. Tehát a legolcsóbb 6GB 1060-asok árán vannak.[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz Hurkafej #7727 üzenetére
Elfog indulni 6 -os csatival is. Ha nincs oc szerintem nem lesz gond. De a stabilabb működésért használnám a 2db molex - 8pin átalakítót.
(#7723) myckey Az én MSI -m 1350/2100 -t nem tudja +85mV mellett sem, így hagytam picsbe az OC -t.Úgy látszik jó helyre került ez az anti tuning kártya.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Shappire RX480 Nitro+ kártyám. A kérdésem az, hogy elindul-e (figyeli-e, hogy nincs bedugva a 6+2 csatlakozó) , illetve elég-e neki a 6 tűs pci-e csatlakozó (a hátulján 8 tűs van), vagy használjak átalakítót ami 2 molexből csinál 8-asat? (csak két 12V szál van a 8-as kábelbe ezzel a verzióval)
Köszi! -
GRaul
őstag
-
sagit
veterán
Driver frissítés óta netezés közben az xfx rx 480 rs passzívan 55-57 fok helyett 37-40 fokos csak. Vajon miért? (nem mintha nem örülnék neki) Legutolsó crimson van fent, előtte 16.9.2 vagy mi volt fent, 16.10.1 van most. Pörgette vajon valami? Más nem tapasztalt ilyet?
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
menpee
aktív tag
válasz redingitell #7701 üzenetére
Az Asic quality csak azt határozza meg, hogy az elméleti tökéletes chiptől mennyivel tér el az adott chip rácsszerkezete, ezáltal mennyi szivárgási áram keletkezik a tranzisztorok működése közben. A kártyák működési szempontjából a gyártók természetesen alulméreteznek, tehát a hardver képességeit nem a 100%-os szintre lövik be alapnak.
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
myckey
veterán
Nekem is 1350/2150 jelenleg, alul feszelve.
Memória az elég hektikus.
Van hogy 2250 el van 1,1V on. Néha viszont kért 1,1V fölött is. Hogy teljesen stabilan végig menjen többször is a teszt.
2200 pedig 1,050V körül.Esetleg ha jó napja van, 1,025V.
Na ideje kidőlni,joccakát!.
-
Simi37
őstag
Most még csak azt próbálgatom, h egyáltalán meddig megy, utána jön a finomhangolás, de 24/7re legfeljebb 1350/2150 lesz. 10mhzenként dobott egy 100-150est a gs hoz 1400on nem volt meg a 12k allba. es még egy artifactot sem láttam. Egy kérdés te mennyit feszt adsz a memóriának a 2250hez, nekem 1Volton kereken 2200 stabil de 2250 nem. Pedig az és legalább egy százast gsben.
-
myckey
veterán
Én a helyedben alább venném azt az órajelet.
Nem elég a fesz, nincs rendesen kihajtva.
Nekem Tess Off -ban , majdhogynem pontra 16K lett a GS score. Valószínű pöccre meg lett volna, ha van tovább energiám futtatni a tesztet.
Lényeg, hogy 1425/2250 ben. lett meg az érték.
Szóval neked , egy rendesen kihúzott 1440/2200-re, többet kellene kapni mint 16K. De minimum annyit.
Én lentebb venném a GPU frekit, aztán fesszel ügyeskednék még, mert ettől több score van benne, ha annyira az a lényeg.
De ezt csak úgy megjegyeztem, úgy csinálod ahogy neked tetszik.
-
Simi37
őstag
Naná hwbotra megy föl 'vele' talán éppen 12k lenne, amúgy a drivert verziót kifogásolja akkor is ha feltöltöm
A szép az egészben h nem cpu teszt alatt végig 200W fölött evett de inkább 210W átlagba, és oké hogy 90es ventivel de nem ment 65 fok fölé a gpu...msi
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Utoljára.
Pont nem érdekel, melyik kártya, mi a neve, nem ez volt a lényeg.
Jön egy "akárki", elolvassa, az jön le neki, hogy ez az XY- kártya nem kell, mert hűde meg húde milyen számok ezek.
Marhára nem azért szóltam, mert xfx, felőlem lehetne akármelyik más hibás kártya is helyette.
Teljesen másképp értelmezed a dolgot, mint ami miatt én írtam.
De lényegtelen, valóban, én úgy se akarok már 480 at venni, bánja a franc.[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
Szép szép.
Ha alacsonyan számoltam akkor is minimum 170 k volt a kettő.
Megérte?
Mennyire skálázódik?
Csupán érdekel a téma azért kérdezem.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
AtHoS
nagyúr
Az msi-t is írta pont ugyanabban a hsz-ban.
"típusra ugyan az az msi 480 gaming x de nem 52% hanem 26%al tartja a 75! fokot (másik 52%al 77 fok volt)"Nem ugyanúgy látjuk a dolgokat, mert szerintem simán rendben van amit írt. Ezt tapasztalta, tényeket írt.
Az utóbbi hozzászólásokból azért kiderült, hogy egyik gyártónál sem fenékig tejfel az élet, mivel vannak itt is ott is problémás példányok. pl. huskydog17 épp msi 470-nel problémázik hőfokok miattDe ezen ne pörögjünk, mindenki gondol amit akar
-
huskydog17
addikt
válasz core i7 #7709 üzenetére
Hát még én mennyire remélem!
Most kíváncsiságból visszaraktam a gépház oldalát, szóval ismét zárt házban van, a szoba hőmérséklete 22,5 fok. Ráeresztettem pár játékot úgy, hogy a játék indítása előtt elindítottam az Afterburnert és az a háttérben monitorozott. Így most 60%-os ventivel tudta tartani a 72 fokot stabilan. A 60%-os venti 1986-os fordulatot jelent. Ez még határeset, bár lehet hallani, de még nem zavaró, legalábbis számomra nem, így legalább kihúzom a hétvégén és jövő héten megy vissza, mert nem ezért vettem.
Valamiért ha nem fut az Afterburner akkor túlpörög és túlhevül, valamiért az Afterburner mellett jobban működik, így legalább bírja terhelés alatt is. Ki érti ezt?!Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
myckey
veterán
Az megvan, hogy az XFX gány volt, ami nálad volt?
Mert ha csak így ,hogy 86 fok meg 77% hűtés....akkor elég félrevezető.
Teljesen felesleges egy szar példányt behozni példának.
[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
válasz huskydog17 #7708 üzenetére
Az a 66,1% ASCI nem valami sok...
Reméljük gariztatás után jobbat kapsz[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Köszi!
Jövő héten gariztatom. Erre most ráb*sztam.
Annyi furcsaság van még a dologban, hogy ha a megterhelő program előtt elindítom az MSI Afterburner-t, akkor egy kicsit jobb a helyzet, 60-70%-os ventivel tudja hűteni, de ehhez le kellett hűtenem a szobát és le kellett szedjem a gépház oldallapját.
Ja amúgy ASIC: 66,1%
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
AtHoS
nagyúr
Jó-jó, hogy egy számmal próbálják leírni milyen minőségű az adott chip, amit a waferről való származi helye erősen befolyásol, de miből, hogyan állapítódik meg, hogy az a chip honnan van?
- A gyári feszültségből? vagy Beleégetik a wafer melyik részéről vágták?
Nem azt kérdeztem mit próbálnak jelölni, megmutatni az asic számmal, hanem hogyan generálják
-
Simi37
őstag
-
nagyúr
válasz huskydog17 #7689 üzenetére
a) rosszul érintkező hűtő
b) rossz hőmérséklet-szenzorMindkettő garanciás kérdés.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
AtHoS
nagyúr
huskydog17-nál is problémás egy msi kártya, igaz 470, de érdekesen hasonlóan melegedős tünete van neki is, bár nála durvábbak a tünetek
Úgy néz ki nagy a szórás a kártyák között
Szerk.
Mi alapján kerül meghatározásra az asic értéke?
[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
válasz redingitell #7701 üzenetére
Egy érték ami 'elvileg' megmondja, h milyen minőségi a chip mennyire húzható vagy mennyire lehet alulfeszelni. Minél több az asic annál jobb 'elvileg'.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest