Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BReal
addikt
válasz windlord #20584 üzenetére
Egy kérdés: Miért kell drivert frissíteni, ha nem játszol olyan játékkal, amihez "game-ready" frissítés érkezett vagy ha nem hoz általános gyorsulást, mint mint a Crimson elején? Ha nem volt az aktuális driverrel probléma, miért kell frissíteni?
(#20585) pilu85: A 480-580 4GB memória órajele alacsonyabb, mint a 8GB-osnak, így húzás nélkül pár fps-sel lassabb. Memóriaigényesebb játékokban pedig nem tudod maximumra állítani a grafikát, netalán minimum fps-ekben is alacsonyabb értékeket kaphatsz, mint egy 8GB-os modellel.
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
válasz windlord #20584 üzenetére
Mit ír ki amikor kidob? És milyen API-val nyomod, Mantle vagy DX11?
(#20585) pilu85
Ha van keret akkor inkább a 8GB-osat vedd, mert sok játék már igényli a 4GB fölötti fedélzeti memóriát. Meg ugye majd később könnyebben el tudod adni a 8-asat, mint a 4-eset.
Lehet még húzni az 580-asakat is 1,5 GHz környékére körülbelül. Persze nem mindegyik megy ennyit.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz windlord #16416 üzenetére
És mondjuk egy rx480 pár évig elég lenne?Mondjuk ez a szar fórumokban mikor az ember véleményeket olvas,ugye van aki amd van aki nvidia mániás és mikor már majdnem meg győzi magát az ember na most akkor ez,akkor hirtelen olvas egy ellen véleményt.
Egyébként elég egy Cooler Master V450S 450W táp?[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz windlord #16414 üzenetére
Én az amd rx480 msg gaminget néztem 8gb set bár azért ez sem olcsó,de még elfogadható az ára,viszont tudom az 1070 feljebb vn de piszok drága és kérdés meg éri e a több pénzt,én igazából ha játszok max full hd ban játszok és nem szoktam játékban ultrára állítani dolgokat vagy mindent maxra.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
távcsőves
senior tag
válasz windlord #15475 üzenetére
Elég összetett energia gazdálkodása van. Csak azért mondtam tegye pluszba, ne zavarjon be semmikép. Az alulfeszelés miatt egyébként pont mégjobban bele kell férnie a tdp keretbe. De amig keresi a minimum feszültséget jobb a békesség. Majd utána alaphelyzzetbe állítja.
-
távcsőves
senior tag
válasz windlord #14981 üzenetére
Ha nincs szükséged a CHIL, RELIVE stb dolgokra, és az Afterburner az isten, megérheti az AMD Minimal Setup telepítés. Most ezt fogom kipróbálni épp én is.
Frissült a DDU is, ismeri már a 17.1.1 drivert.
Én így szoktam a drivert frissíteni: AMD cleanuputility aztán restart és DDU indít, safe mod újraindítás és DDU futtat, majd reeboot után kézzel a C gyökérből az AMD mappa töröl és aztán CCLeaner elíndít, registry puculás. Amikor kész, új driver telepít. 100% módszer. És csak 2-3 perc az életedből pluszba.
[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
válasz windlord #14858 üzenetére
Nem fog Civ6 jönni, ez biztos, nekem két kódom is volt és mindkettőre jött a német nyelvű mail az új kódokkal, választható játékokkal Mondom, leírtam pár hsz-el korábban, keresd vissza ha gondolod, nekem telóról macerás
Hobbbyt: de az ref kártya, 6pines csatival, az MSI 1266-os base clockot ad meg, ahhoz képest már az 1265 is drop Meg, ahogy írtam is, a feszültség is csúnyán ledroppolt esetemben. Mindegy is, lényeg, hogy ha a base clockot nem képes tartani, azt szokás droppolásnak hívni, ebben egyetértünk
Stress testre is ránézek majd akkor, pontosan elyikre gondolsz? Az említett felbontásokon, manuálisan beállítva, vagy a ”Stress test” opciót használva?
Winlord:
Szoszo94, nem Szoszi, köszi
Tudom, nekem is ez jött, kétszer is...most már kezd zavarni, hogy ennyire nem hiszel nekem[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
távcsőves
senior tag
válasz windlord #14728 üzenetére
Akkor az 5-ös feszültségét is vedd le, bár én a helyedben a feszültség csökkentés miatt felszabadult tdp keretet egy kevés plussz mhz-re használnám stage 6 és 7 esetén. Így nem kell a többi stage értékel foglalkozni, és összességében halkabb kártyát kapnál ami még picit gyorsabb is a gyári állapothoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz windlord #14726 üzenetére
Nem. A stage 7 elég, illetve a stage 6 amin még levehetsz, főleg ha a stage 7 alacsonyabb lenne, mint a stage 6. Ez ugye értelmetlen, mivel stage 6 esetén alacsonyabb órajel is van.
Mind a 7 állapotban kitesztelni a fesz/órajel kombót maximalistáknak való. De greenpeace tagoknak kötelező!
[ Szerkesztve ]
-
-
Szoszo94
őstag
válasz windlord #14071 üzenetére
Nincs, ezt küldték is egyből, 1-3 munkanap míg a raktárukba érkezik és onnan 1-3 munkanap elvileg, míg kiér hozzám. Optimális esetben ez két napot jelentene, de kizárt sajnos
Én viszont kártyásan fizettem online, így egyből vonta a pénztLexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
lacus83
senior tag
válasz windlord #12721 üzenetére
Fps számokban nem tudom mennyivel jobb,de biztos hogy jobb.
DX12 support,kevesebbet fogyaszt,több ram ,magasabb órajelek és stabilabb teljesítmény.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
gabo01
őstag
válasz windlord #7657 üzenetére
Ott a pont!
Tudom, hogy sokak szerint nem érdemes ilyen kártyát venni de a madVR-hez meg szerintem kell! Mivel nem bruttóban fogom venni így már sokkal barátibb az ár is!
Szóval vissza az alapkérdéshez! Az MSI vagy az XFX GTR a halkabb ha nincs húzva a kártya de terhelve biztosan lesz?!
[ Szerkesztve ]
-
Vitka675
tag
válasz windlord #6866 üzenetére
Nem off ez annyira, sőt, kitűnő kérdés. Maradok a piros csapatnál, de az egyetlen dolog, ami szimpatikus a 1060ban, az a 6 giga VRM. A 4 valamikor kevés lesz, de a 8 még mindig nagyon sok. Ok, hogy más az architektúrája az egész kártyának, de ha pl egy év, vagy belátható időn belül lenne utóda az 470 480-nak (Vega?), szerintem nagyon nem lenne hülyeség 4 és 8 helyett 6, illetve 10 giga vrm. Azt hiszem túl vagyunk már azon, amikor farokösszeméregetőst lehetett játszani a VRM méretével, inkább legyen reális méret és adjon jó teljesítményt.
-
Vitka675
tag
válasz windlord #6844 üzenetére
Nehéz megmondani. Az MSI Gaming X 480nál is jól sikerült, az XFX-ről is jókat írtak a tulajok és a Nitro+ is frankó. Viszont elég vékony még a kínálat. HIS-ről 1-2 link volt, Powercolor az nálunk gyakorlatilag nem létezik, meg kíváncsi leszek a későn érkező megoldásokra, pl most jött ugye az MSI Armor, hátha Sapphire-ből is érkezik valami vapor chamber megoldás, meg a kis gyártók még nem léptek.
Viszont hozzád hasonlóan a topikot jó ideje olvasgatva talán MSI-XFX a 480 nyerő, de meg lehet kövezni, ha nem így van
-
BReal
addikt
válasz windlord #6817 üzenetére
" A 470 10+%-kal gyengébb a 480 8GB-nál". Azért nem írtam a 470-hez memória méretet, mert emlékeim szerint ott nem játszottak az órajelekkel a 4 és 8 GB-os változatok esetén, míg a 480-nál egy 1000-essel lejjebb vitték a memóriáét (7000<8000).
Fontos, hogy ebben a tesztben referencia 480 8GB szerepel, tehát itt is pár fps-t hozzá lehet adni azokhoz az értékekhez.
(#6818) Puma K.: Így van, a Shadow of Mordor is elvileg olyan (bár jópár hete egy másik fórumon megemlítettem azt is, de ott valaki megcáfolt azzal, hogy ő úgy emlékszik, beállítható - nekem is úgy rémlik, hogy nem állítható be), de ez még mindig 2 év alatt 2 játék. GTA 4 is ilyen volt emlékeim szerint, talán a GTA5 is akkor, viszont ott ha jól tudom, csak valami extrém külső beállításokkal lehet 4 GB VRAM használat fölé jutni FHD-n (aki esetleg próbálta már, megerősítheti vagy cáfolhatja ezt).
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz windlord #6810 üzenetére
Sapphire 480 4GB-ot lehet venni 80000-ért (75 volt még tegnap), MSI 470 8 GB-ot 81000-ért (hardveraprón 80000-ért). A 470 10+%-kal gyengébb a 480 8GB-nál, és a 480 4GB 3-4 fps-sel marad el a 480 8GB-tól (mondjuk 5% körüli lemaradás), viszont a 480-nál a memória 7000-es órajelét 8000-re húzva ugyanannyit hoz, mint a 480, ebből kiindulva én a 480 4GB-ot választanám.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz windlord #6094 üzenetére
Szerintem értelmetlen a kérdés. Márkátől és verziótól is függ hogy melyik RX 470 ill. RX 480 mire képes. Tehát rögtön nem 4-féle kártyáról beszélünk. És mindezeket ugyanabba a rendszerbe beépítve kéne letesztelni, hogy érdemileg össze lehessen őket hasonlítani.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
AtHoS
nagyúr
válasz windlord #5991 üzenetére
Hát ugye napi szinten is többszöri árváltozásokról szóltak a tapasztalatok. Ahogy az elérhető készlet változott, úgy röpködtek az árak is.
Egyébként ha figyelgeted a topikot aki lát egy értelmesebb "akciós" árat, azt be szokták ide tenni, tehát majdnem "röptében" értesülhetsz. A neked szimpatikus értéket elérve pedig rá is csaphatsz. Annyit azért feltételezhetünk, hogy az idő múlásával növekszik majd az elérhető készlet és elkezdenek bizonyos szintre normalizálódni az árak is, szóval várható, hogy pár ezressel jobb árak lesznek egy hónap múlva, mint most, de 1-1 akciós ár már most is "lecsapom" kategóriába eshet, szóval szemed a pályán legyen
Aprón is szétnézhetsz, mert ott is ki lehet fogni jó árban kártyákat
read-only mode on the forum
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz windlord #5984 üzenetére
4GB-ból MSi, Sapphire, XFX - amelyik szimpatikus számodra, de ugye itt a döntő tényező a garancia hossza és a fizetendő ár lesz. Működés szempontjából ezek a jobb hűtéssel rendelkező konstrukciók, persze a többi variáció is megfelelhet ha megfelelő az árazása
8GB-osok közül én Sapphire-t vennék(és vettem is ) az alapból magasabb órajelű memória modulok miatt (Sapphire 8000MHz vs összestöbbi ~6600-6700MHz). Mondjuk itt azért bele lehet szaladni érdekes árakba és ahogy nézem most nem igazán érdemes ilyen kártyát venni, 85k alatt nem nagyon látni kínálatban és 4-5 ezressel többért már ki lehet fogni 8GB-os 480-at is
Találtam egy memória sebességre irányuló tesztcsokrot, hátha érdekel valakit a téma
Polaris Benchmarks: Memory speed alone can make a significant difference (RX 470 @ 1650 & 2100)Laja333
Ennyit jelent egy "ujjmozdulati" tuning
Bakker reddit linket nem raktam be
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest