Új hozzászólás Aktív témák
-
steewcv65
őstag
Igen van ez teny, de relevansabb lenne ezt egy 7900xtvel osszemerni.Mist egy 4090 nem tudom, hogy mennyit fogyaszt , de biztos , hogy tobbet.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
M.T.
senior tag
Tény és való alapból valami nem stimmel pl cs go hoz nem értem minek eszik annyit, de mindent le lehet szabályozni az adrenalinban persze ilyen szempontból Nvidia kényelmesebb. Lehet még én is 4080at vettem volna ha nem cseszett volna fel a hozzáállásával az Nvidia az utóbbi pár évben... így inkább beállítom a nekem kényelmes 120-144 fps körül a játékokat esetleg chill azt jó napot.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Számomra is gyanúsak ezek az eredmények. Még az sincs leírva, hogy milyen beállításokkal futottak a játékok. Értelmezhetetlen adathalmaz. Az objektív megítéléshez sajnos minden körülmény fontos. Itt egy 2 hetes, friss driveres Cyberpunk 4K Ultra teszt RT nélkül, ami teljesen mást mutat a két kártya között: [link]
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
RX 7900 GRE首发评测: 重回DIY黄金时代?
Remélem értitek...
A jutyúb legalább nem kér regisztrációt a magasabb felbontásért, bezzeg a "hazai" oldal.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Speedy007
őstag
Sokáig szemezgettem én ezzel a kártyával de sehol nem volt releváns teszt róla inkább volt a REF-ről meg az XTX Nitro+-ról
Apropó Sapphire. Nitro+ 7900XT mennyi a természetes hőmérséklete a hotspot esetén egy jól szellőző házban? Semmi gondom nincsen vele csak kíváncsiságból kérdezem -
arnoldito
senior tag
Igazad van, akkor csak 230 durván az ajánlott fogyasztói ár és hol a haszon, gondolom nem 30 euró akar keresni rajta a kisker. Úgy lesz 250 a reff, hogy itt írok és a custom kártyák vagy 15% drágábban mennek majd. Ne legyen illúziónk, a 6900/50XT áraban fogják adni ami 250-280 körül mozog.
-
bajusz15
senior tag
Több hónapot vártam a kártyákra, csak hogy kiderüljön, hogy a 7700xt helyett vehetek 6800-at, 7800xt helyett meg 6800xt-t, de legalább ezeknek az ára lemegy ha jön az új széria a boltokba, ugye?
.
.
Ja tényleg, ez Mo., ahogy bejön a 7700xt/7800xt, a 6-os széria fentebb megy 30k-val, $500as kártya meg 230k, erre jönnek rá a jobb hűtős megoldások, 260-ért jöhet a 7800xt[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Az árak holnap kiderülnek.
Azok korábban már kiderültek. A ref kártyák tervezett kiskerára EU-n belül 489 illetve 549 EUR lesz 19%-os ÁFÁ-val számolva. Nyilván a magyar kiskerár is nagyjából ide fog konvergálni átváltás után amikor már lesz elég készlet.
RX 7700 XT & RX 7800 XT: AMD schickt neue Radeons für 489 und 549 Euro ins Rennen - ComputerBase
Ha az AMD tudja tartani a tervezett árat, akkor a 4070 ára nagyon gyorsan esni fog...
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Bizony simán van olyan hogy igaz az 50% -al magasabb teljesítmény/fogyasztás arány.
RDNA3: What is the Real Performance per Watt?
Csak meg kell találni, lásd a fenti videóban.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Még egy hatékonysággal kapcsolatos videó.
A program hasonló fogyasztást jelentett, a falból meg kicsit más volt az igénye a két kártyának. The Weirdest Graphics Card Ever. (RX 7800 XT Review)
Ezért jó egy konnektor fogyasztásmérő.9 Card RX 7800 XT & 7700 XT Review Round-up: ASUS, Sapphire, XFX, PowerColor, ASRock, AMD
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
joysefke
veterán
Ebben a cikkben 600W-ot ajánlanak.
AMD Radeon RX 7800 XT & RX 7700 XT im Test: Lautstärke, Temperatur, Leistungsaufnahme und OC - ComputerBaseItt pedig 650W-ot.
Radeon RX 7800XT und RX 7700XT im Test - AMD, XFX und Sapphire gegen NVIDIA mit Vernunft oder energetischer Brechstange | Seite 11 | igor´sLAB (igorslab.de)Mindkettő az MBA verzióra vonatkozik. Neked szerencsére az átlagosnál jóval takarékosabb procid van.
Ha már megpróbálod az 550W-os táppal, akkor a helyedben én tuti aktiválnám a SILENT BIOS-t, ami leszed 30W-ot a fogyasztásból és ~240W-ra csökkenti a maxot.
AMD Radeon RX 7800 XT Custom-Designs im Test - ComputerBase -
joysefke
veterán
Illetve mivel erősebb a 7800 XT a kelleténél hajlandó vagyok folytani, később proci/platform illetve tápcsere után el lehet engedni.
Nekem Red Devil 6700XT-van. Ezzel a kártyával az a tapasztalatom, hogy több értelme van visszafogni mint elengedni. Gyárilag fölöslegesen ki van facsarva, az utolsó 15% fogyasztás már alig alakul át teljesítménnyé. Ha megnézed a linkelt tesztet a 7800XT-nél is hasonló lehet. Az OC és silent BIOS között van 30W, de 1%-nál több semelyik custom kártya silent és oc biosa között nincsen fps-ben. -
R3laX
addikt
Igen azt cseréltem. Vicces, mert az sem volt egy sz@rul összerakott kártya és alapon 27 fokos szobában azért TS alatt az is 84-86 fokos HS-t ért el ~1400RPM-mel . Ez már az új ventiket kapta + hűvösebb is alapon .
Ami az adatlapon van, Fractal Design Meshify C Dark TG. Ventik 850-900RPM-en, ha a proci nem dolgozik. Elöl 2db 14Cm + 1db 12Cm, hátul és felül 1-1 12Cm-es házventi.
Proci azért biztos aláfűt majd game alatt, megyek is hajtani .
[ Szerkesztve ]
-
laragirl83
őstag
Ezt a trixt már néztem, fan check, elvileg mind3 venti jó. Lehet akkor hwinfo bugol.
Mindenesetre azt nem vágom hogy ha adrenalinbol belövöm fan speedet, elv ott is engedi csuszkával százalékosan mennyin menjen, leokézom h alkalmazza, de rpm nem változik. Vagy az csak 3d terhelés alatt megy?
Utóbbi huszon X évben megszoktam nvidiaval, hogy pl afterburner, beállítom GPU fan speed fix értékre aztán az úgy megy folyamatosan, 2d 3d mindegy.
Szokni kell még amdt na[ Szerkesztve ]
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
Új hozzászólás Aktív témák
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest