Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz proci985 #1344 üzenetére
előbb fog elfogyni a TDP limited, mint hogy hűtés problémád legyen ha levizezed!
AlphaCool blokk nagyon jó, a 6900XT-men és a 3090-esem is mérföldekkel jobb mint a híres EK!
nekem igaz nem referencia hűtés van hanem RED DEVIL és a nagytesó 7900XTX, de itt sem a hűtéssel van gond hanem hogy a 438W os TDP limit kevés, mert baromira menne ez a VGA így is 3000MHz felett ketyeg
bal szélen látod OSD-n az értékeket
-
nagyúr
válasz proci985 #1346 üzenetére
1339-ben írtam hogy még nincs DEVIL-re, várom mikor lesz kapható!
gyári léghűtés van még csak!
de megy ez 3100.felett is!
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz proci985 #1354 üzenetére
az XT 20% al gyengébb már 4K ban is, nálad meg ugye még ennél is nagyobb felbontás lesz, ott már 25-30% al gyengébb lesz!
én inkább el gondolkodnék egy ASRock RX7900XTX - Phantom Gaming-on erre épp van is Alphacool blokk is!
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz proci985 #1377 üzenetére
proci985 & DroiDMester
Nem beszél baromságokat!
Tessék megkerestem a posztot, ahol részletesen leírja, hogy mi a menete.Please lower the Iout gain in gradual steps, these cards are capable of pulling tremendous power (I pulled ~800W at stock voltage)
Also since this affects the power reporting, power and current reading in software are invalid, I suggest having some way of monitoring estimate power draw (eg. Kill-a-Watt at the wall, or current clamps at the PCI power cables)Amúgy hardveres beavatkozás, ezért a gari alapból ugrik, de itt a részletes leírás róla amúgy nem egy rocket science dolog.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz proci985 #1389 üzenetére
amit a csávó csinált az nem az amire te gondolsz hogy grafit ceruzával besatírozok pár ellenállás tetejét(ahogy 10-15.éve csináltunk annó)
ehez a művelethez kell egy hardver amivel a VGA-t i2c buszon keresztül össze kötöd a pc-vel és kell hozzá egy program is amivel manipulálod a VGA-n lévő power managment chip-et, ez azért merőben más mint a grafitozás!
ilyen dolog nem megengedett 3DMark teszt eredmények manipulálásánál!
a tápos témához meg annyi nekem is van ilyen tápom mint a csávónak csak nekem a kistesó RM850i van!
igen méri az egyes ágakhoz kimenő feszültséget és áramerősséget és a VRM részénél a táp teljes fogyasztását sőtt még a hatásfokát is!
Nem mai darab(ma már ki spórolják ezeket belőlük) 2015.nyarán vettem, tehát már 8.éves táp de még mindég hibátlanul működik!
a csávónak is ilyen van (csak az RM1000i verzió) a képén 854W os fogyasztás mér a táp ez a valós érték a táp ~93% hatásfokát hozzászámolva!
De ez továbbra is a KOMPLETT gép fogyasztása NEM csak a VGA fogyasztása!
Mint írtam nálam is 650W eszik(ugyan így számolva, nem konnektorból mérve) TimeSpy teszt alatt a gép és a Devil 7900XTX ebből csak 436W most énis mondanám hogy 650W ot evett a VGA! lol..... -
Norb79
őstag
-
xtremist
senior tag
válasz proci985 #1458 üzenetére
Ha bekapcsolom a fan stop-ot, akkor annyit lehet állítani hogy milyen fordulatszámon menjen a venti amíg ki nem kapcsol, és alapból 23% ra van állítva. De ha 23 % on van, ez kb 470 rpm, akkor soha nem megy le 35 fokig, hogy kikapcsoljon. Ha felveszem 40% ra, akkor idle-ben 2-3 perc alatt lemegy 35 fokig, és kikapcsol. Csak ez sehol nincs leírva és mire rájöttem... És nem engedi állítani a hiszterézist afterburnerben, meg semmilyen segédprogramban, magyarul a 35 fok ki meg 55 fok be az fix érték (egyelőre). Az asus tuf 6900xt engedte hogy a fan stop tartományt eltoljam 5 fokkal feljebb, és úgy soha nem kapcsolt be, mert 57-58 fokon megállt filmezés közben is. Ha felveszed az 55 fok alatti tartomány fordulatszámát adrenalinban, akkor szerintem neked is ki fog kapcsolni. Vagy nagyon meleg van a géped körül, és akkor nem fog.
[ Szerkesztve ]
-
turistakolbi
aktív tag
válasz proci985 #1480 üzenetére
DDU- ment, mert stutterolt tőle a játék.
de 40 percet szívtam, mert.... win11 bekapcsolta az éjszakai fényt.... és nem tudtam hogy miért undorítóak a színek
Fire strike GPU score 26 832, de azt sem tudom a kártyán, melyik biosra van állítva a pici kapcsoló, és a driverben az UV-profilt töltöttem be 1075 mv- ra állította. Majd ma kézi hangolás lesz. [kép] [kép] Azt a Giga 2080-at váltotta.https://www.twitch.tv/muerte188
-
mmdms
addikt
válasz proci985 #1509 üzenetére
Visszanyalt a fagyi vagy mi tortent? A visszatartott kartyakkal mestersegesen magasan tartott arak miatt most a nyakukon maradt a sok gpu? Hehe. Ugy kell nekik. Kell a fenenek regi architektura.
Aljasvip: koszi, nagyon hasznos informacio!ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
pandagabor
csendes tag
válasz proci985 #1581 üzenetére
Köszönöm szépen! A kis helyet mire érted? Elég szellősen van ám a cucc de látszik is talán, az a Lego gyakorlatilag semmit nem fog sehonnan, az emléktábla mögött pedig gyárilag a tápegység van, de így is befér az öklöm a kártya és az alaplap közé.
Ez a Thermaltake hát NAGY ám -
-
tusi_
addikt
válasz proci985 #1671 üzenetére
A hangos ventin kivul tokre megvoltam elegdve vele, siman le lehetett huzni MCT-vel a ventiket es nem volt MSI AB-s bootolas utani bug, hogy nem vagja a venti beallitsokat.
Az edge tempet egyszer lattam 60 folott, es nem is ertettem miert megy fel folyamatosan a hangja a ventiknek, hiszen a beallitasok alapjan 25%-on kene mennie a vantinek. (szerk: Mert a hotspot tempet veszi alapul.)
A tavalyi VGA balhem nem volt egyertelnu, ez szvsz az, remelen nem utaztatjak be a fel vilagot a kartyaval es helyette kuldenek egyet gyorsba.
A nemet kollega 2 hete bekuldte es meg csak annyi valaszt kapott, hogy berkezett es nemsoka tesztelik..
Nemet munkatempo/moral
Szerk: amugy ha ugy jatszom, ahogy szoktam, hogy 75/90 FPS framecap, akkor a kevesbe demanding gamekben 6x fok a hotspot.
Hogwarts legacy, vagy TLOU viszont kiakasztja, akar 100-ra isIdleben is 35-40 fok, mig az edge 35..
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
-
mvkly
senior tag
-
mvkly
senior tag
válasz proci985 #1717 üzenetére
A psycho RT-t is kipréseli magából átlag 50-60fps-sel FSR nélkül, de ott már sokat bekér a Pulse-tól. Ez mondjuk "érdekes", mert benchmark-ban anno ezt dobta: [kép] [kép], most gameplay-ben meg nem volt röccenés 50fps alá.
Szintén benchmark, RT és FSR nélkül átlag 123fps: [kép]Sajna a kettővel ezelőtti Sapphire 570 4GB-tal nem csináltam képmentést. Pedig a low graf + psycho RT elég pszichedelikus élményt nyújtott
De amúgy kösz az FSR tippet, tényleg eszembe se volt.
[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
válasz proci985 #1728 üzenetére
Rá lesz tolva, csak kiment a fejemből. Ha lesz 1-2 szabad órám, azzal is megnézem a hőfokokat.
A szétszedést elengedtem. Alsó polcos kártya, ezt tudtam, mikor megvettem.szerk.: vegyes limitnél a CPU-t fogná vissza? Egy sima 5600x-et? Fordítva még érteném, de ez nem egészen világos. Utána olvasva sem esik le a tantusz.
Hidd el, megértem. Kicsiben, de nekem is párásodik, ha mondjuk @Aljasvip TS mérésén a hotspot 80°C 1.300RPM mellett.
Ami minden hibáját felülírja, hogy az égvilágon semmi cw. Nagyrészt ezért sem akarom kockáztatni a garvesztést v. tönkretételt.[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
válasz proci985 #1735 üzenetére
Adom, ahol kell ott topon van. Talán a nagy, mély térben összezsúfolt, rengeteg apró részlettel felépített város miatt nem annyira átütő. Engem ez már RT nélkül is, önmagában odaszögez.
Egy erdős tech demonál más, ott az RT lenyűgöző, el nem tudnám képzelni nélküle. [link] -
-
-
fanti
addikt
válasz proci985 #2439 üzenetére
De örülök, hogy ezt mondod, de örülök!!!
Végre jól jártam ref karival.Amúgy meg ne irigykedjetek, mert volt egy hasalásom (driver időtúllépés) Dying Light 2 stay human (1.9) virágbolti verzsön alatt kb. 1 óra játékot követően (maxolt grafika+raytracing a napfényekre, 4K). Mondjuk persze lehet nem az alacsony fesztől volt, de az új beállításokkal már végigbírta a 3 órát is szépen :
Mindenkit szeretnék arra kérni, hogy ha azt szeretnénk, hogy gyűljön a tapasztalat, akkor informatív módon tegyük közzé eredményeinket.
A HWINFO szkrinshot legyen már az alap.
Este még tesztelek tovább...[ Szerkesztve ]
-
-
Pug
veterán
válasz proci985 #2460 üzenetére
Mejott a block, eddig baba, VRAM junkction-t erzem kicsit soknak. A hotspot vs GPU socket temp delta lement load alatt 10-12 fokra.
Majd lovok teszteket is, csak masfel napig szereltem, az ujjaimon nincs bor
Teljes viz atepites volt, es hat a haz nem viz barat, viszont az elmult 10 evben most eloszor van minden fixen rogzitve a vizes korbol (igaz eddig csak a tripla radi volt a haz kulso oldalan rogzitve, most mar a tartaly is).
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz proci985 #2565 üzenetére
Probaltatok mar a 0rpm nelkul a legkisebb fordulaton?
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
válasz proci985 #2567 üzenetére
Nalam sose mennek a kartyak 0rpm uzemben.Engem nagyon zavar a passziv elet.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Floyd80
addikt
válasz proci985 #2963 üzenetére
Köszi és Pug is , itt a tesztelőnek annyira nem jött be a hangja, de nem tűnik olyan vészesnek. Ha tényleg elmegy 1500 körül akkor ok. Itthon 307-ről indul árukeresőn, még megnézem a német webshopok ennyiért mit adnak.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest