Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nokedli92
aktív tag
Én szinte biztos vagyok benne hogy nem a szakmai tudással van probléma az AMD-nél.
Amikor kijött az új 5000-es Radeon széria én úgy éreztem hogy a szoftverfejlesztők fél munkát végeztek. Új architektúra, ami újabb fejlesztésekkel jár, és gondokkal, de legalább törekednek a jobbra ez látszik is a teljesítménytesztekben. Az RX széria is ugyan ezekkel a problémákkal jöttek, de mostanra már mondhatni tökéletesek.(Legalábbis nálam nem jelentkeztek azok a hibák mint a többieknél) Én úgy gondolom a macOS-el kár összevetni a két operációs rendszert, mert a macOS szerintem egy eléggé zárt rendszer, amit nem játékokra terveztek. Nekem is voltak driver, és Windows hibáim az AMD-nél aláírom, amit tényleg javíthattak volna, pl az energiagazdálkodás (PCI-E), (144hz képfrissítés VRAM bug, Freesync bug) és még volt 1-2, de kár sorolni őket.
Az tény hogy ráférne a Windowsnak is egy tisztességes ellenfél ahol mind munkában, és játékra is hasonló kompatibilitással bír. Én azért döntöttem annó AMD mellett, pedig NVIDIA párti voltam a GTX 970-ig bezárólag, mert (bár ez lehet hogy az én hülyeségem) de szerintem szebbek a színei az AMD-nek, továbbá jobban preferálom a megoldásait.(FreeSync és társai). Viszont AMD-nél én csakis Sapphire kártyákat vásároltam, abból is a Nitro-t mert halk terhelés alatt, és teljesítményben is nagyon jól szuperálnak. Nálam az MSI kártya egy kivétel volt, mert olcsóbban jutottam hozzá (kollégám által). Nekem ez a véleményem erről az egészről. Van egy kollégám aki hasonló véleménnyel bír mint te, de ő inkább a Windows adatgyűjtési politikáját ellenzi, és a sok feleslegesen futó háttérbeli alkalmazást, de mégis Windows alatt játszik. Elmondtam neki mit állítson be a Windowsba, és a driverben azóta nincs kékhalál, fekete képernyő stb, de erről volt egy korábbi hozzászólásom ha érdekel megkeresem. Viszont a kollégámnak Unraidben fut a Windows virtuálisan, mellette hackintosh és egyéb oprendszerek.Szerk: Szerintem az a legjobb megoldás amit a (#8906) Create. írt, én is így használom a gépem.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Holnap hívom megint az Albacompot hátha, mindenesetre azokat a tanácsokat ötleteket amiket kaptam, azokat véghez viszem, és bízok benne hogy cserélik a kártyát legalább. Mindig az jut eszembe hogy inkább maradtam volna a Sapphire RX580 Nitro-nál az a kártya nagyon jó volt minden téren, csak már kevéske volt a WQHD monitorhoz. Nem is adtam el, hanem odaadtam a haveromnak géppel együtt hogy tudjunk multizni a Company of Heroes 2-vel.
De kivárom a végét most már. Megfordult a fejemben hogy eladom, de ha ilyen állapotban eladom valakinek, azzal jól nem jár.[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Írtam az MSI supportnak egy szép hosszú levelet, sok képpel, illusztrálva, illetve lefordítottam amit az Aqua írt nekem. Úgy érzem hosszú folyamat lesz ez a kártya javítás.
(#8873) R3laX Próbáltam az Albacompot hívni, egy asszisztens vette fel, aki adott egy mobilszámot amin nem volt elérhető a szervíz.
(#8877) tlac Tehát csökken a teljesítmény?
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Azt a választ kaptam hogy garivesztéssel jár, továbbá kizártnak tartják hogy egy új kártyánál a hőátadó réteg el lenne használódva.
De mi az hogy normális 110C??? Visszaviszem nyáron 125C-al és arra is azt mondják majd hogy normális? Lefogadom hogy ilyen "laboratóriumi" körülmények között tesztelik őket..(légkondi, levett oldallap, esetleg nyitott ház.) és akinek nincs otthon légkondi, vagy rajta van a háza oldalán az oldallap? Ez komolyan mondom egy vicc.. Bevizsgálási díj 3.000ft.. hihetetlen..Közben megtaláltam az AMD hivatalos álláspontját ezzel kapcsolatban:
AMD explained:
"Instead of setting a conservative, ‘worst case’ throttling temperature for the entire die, the Radeon RX 5700 series GPUs will continue to opportunistically and aggressively ramp clocks until any one of the many available sensors hits the ‘hotspot’ or ‘Junction’ temperature of 110 degrees Celsius. Operating at up to 110C Junction Temperature during typical gaming usage is expected and within spec. This enables the Radeon RX 5700 series GPUs to offer much higher performance and clocks out of the box, while maintaining acoustic and reliability targets."
(#8863) ricsip Aqua..
[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Hát srácok nem jártam sikerrel videokártya terén, nem javították/cserélték garanciában. Az alábbi választ kaptam:
„A termék a gyári specifikációk szerint működik. A gyártói leírás szerint a hot spoton mért hőmérséklet meghaladhatja a 110 fokot is. Ez a kártya legmelegebb pontján mért hőmérséklet GPU Temperature az átlag hőmérséklet. A kártya teljesítményét és időtartamat a gyártó szerint nem befolyásolja."
Majd meglátjuk nyáron. Mindenesetre a hideg időszakokban a szobában nem ment a radiátor
Gondolkozok rajta hogy szétkapom, újrapasztázom, de garivesztés miatt nem akarom ezt megkockáztatni. Sajnos nem tudom mi lenne a megfelelő megoldás. Mindenesetre azért örülök hogy megoszthattam az élményeim a kártyával kapcsolatban.Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #8670 üzenetére
De, biztosan jobb lett volna. Igazából annyira nem vagyok kétségbe esve mert, van itthon tartalékban egy Sapphire pulse RX570, azzal eljátszogatok. Fura is hogy játék közben semmi nem süvít.
Ez a kártya az Aqua-ban lett vásárolva.Javítsatok ki ha tévedek, de ha egy alkatrész mint pl ez a videokártya ilyen hosszú ideig van szervizben, ez az időtartam nem adódik hozzá a garanciaidőhöz?
(#8671) BeZol
Ezt a kártyát kollégámtól vettem 1 hónapja kb, és nála is volt már egy ideje. Mindenesetre már kezdtem kétségbe esni hogy csak velem történnek ilyen furcsaságok, de akkor ezek szerint mégsem. Nem lennék a haverod helyében, biztos hogy én is ideges lennék.[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Átmentem a szomszédba kipróbáltam ott is a kártyát:
A körülmények hasonlóak voltak, csak ott több volt a befelé fújó ventilátor.
Végül elvittem a kártyát garanciába, és azt mondták hogy olyan 1,5 2 hónap az átfutási ideje, szóval kétszer gondoljátok át ha valaki most akar garanciális ügyintézést.Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Srácok köszönöm mindenkinek a segítséget! Szerintem futok vele egy kört, aztán ha nem csinálják meg garanciálisan, akkor szétkapom és újrapasztázom. Aztán csinálok egy új tesztet, ha akkor sem lesz jó akkor majd a szembeszél lehűti a hatodik emeletről
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
válasz arnoldito #8647 üzenetére
Igen tudom megnéztem, és az üveglap és a kártya között ~1,5cm hézag van.
Én sosem szerettem ha egy gép hangos. Itt van mellettem, és fejhallgatón keresztül hallom hogy süvít mint a hajszárító. Tudom, ne hallgatózzak, vegyem fel a játék hangerőt, ezeket már megkaptam, de a fórumon látott eredmények alapján én úgy gondoltam utána járok ennek a dolognak mert eddig egyik kártyával sem volt ilyen problémám mint ezzel.
Régebben, még a bányaláz idején volt egy 1080ti Gaming X kártyám, na azt imádtam. Ezt a kártyát a kollégámtól vettem meg olcsóbban, de tudtommal csak azért adta el mert problémája volt a hackintosh beüzemelésével.
Szerintem ha tudok szerezni átmenetileg egy másik kártyát, akkor elviszem gariztatni a kártyát, ha nem akkor megvárom a járvány végét.
Jelenleg is undervolt beállításon használom.(#8650) tlac
Sajnos cicereg is a kártya, de majd megoldom a garanciáztatást.Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Rábeszéltél, megrendeltem a hozzávaló risert 30-án jön elvileg. Kiváncsiságképp odaraktam a függőleges slotba a kártyát és nagyon jól néz ki, ráadásul az m.2-es slotban az SSD-t sem fogja fűteni, mivel az közvetlen a PCI-E slot alatt van. Szóval köszönöm!
(#8641) GIORGIONE76
Én is így találom logikusnak a dolgot, mert amúgy nagyon szeretem az Afterburnert, sőt a Sapphire RX580-at azzal állítgattam, de sajnos ennél a kártyánál még a ventilátorokat sem tudom vele szabályozni.[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
A vertikális videokártya beszerelése igazából riser hiányában sajnos nem lehetséges, pedig sokat gondolkoztam rajta hogy meg kéne vásárolnom, de azért nem vettem eddig meg mert csak PCI-E 3.0-ás, tudom sok helyen olvastam hogy eddig semmilyen teljesítmény növekedést nem érünk el azzal hogy 4.0-ra váltunk az SSD kivételével, de úgy gondolom "rövid" időn belül nem venném már hasznát. Ezt a konfigurációt a közeljövőben (1-év) cserélni is fogom AMD-re. Mindenesetre a hűtőket átvariálom az általad megadottak szerint, és jelentkezek a tesztel.
(#8633) ADAM1337 Köszönöm szépen!
(#8634) Create.: Szerintem futok vele egy kört, és legariztatom.
(#8637) Gyuffa Milyen mérőprogramra gondolsz? Aida64-el próbáltam még, ott is ez a helyzet. Kérlek írj párat is kipróbálom velük.
(#8638) GIORGIONE76 Természetesen igen, "Auto-n hagytam.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #8631 üzenetére
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #8629 üzenetére
Elnézést, ez a legújabb driver, most felrakom az általad korábban említett verziót tiszta telepítéssel.
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Csak hogy a teszt program mindig ugyan az legyen, terhelésképpen futtattam egy Time spy tesztet 3DMarkban, és az alábbi eredményeket kaptam:A tuning control most "Automatic", és "default" értekre van állítva. A képfrissítés 120Hz-en.
Lefotóztam végül a gyári hűtővel is a gépet, most ebben az
állapotban futtattam a tesztet, 2db 14cm-es venti fújja be a levegőt, és 3 ki, de gondolom ez jól látszik:Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Adtam neki, de nem változott a helyzet. Mindegy, visszaállítottam Alapra a "Tuning control"-t, nem szeretnék belemerülni ebbe a "undervolt, tuning" részbe, én a plug&play fajta ember vagyok, kissé elkeserítő számomra hogy van egy 144Hz-es monitorom amit ha jól gondolom csak abban az esetben tudnám a továbbiakban használni halkabb körülmények között, ha vennék egy vízhűtőblokkot a videokártyára, ami szerintem most nem lesz. Kipróbáltam 120Hz-en, akkor is 200Mhz-en megy a VRAM, ami jó. Nem értem most miért cicereg alap beállításokon.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Hát srácok, nem fest valami jól a helyzet.. 15 perc Division után kifagy a gép, fekete képernyő, beakadt hang, de azért a gpu-z logolt nekem. Log: [link]
Előtte játszottam 1 órát másik játékkal, akkor nem volt semmi gond, még a hangja is tűrhető volt a kártyának. 1400rpm.Jelenleg ezt látom az AMD szoftverben:
Hozzáteszem a kártya elkezdte ezt a halk cicergő hangot kiadni.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Egyelőre beállítottam a feszültség értékeket, és átmenetileg visszavettem a képfrissítést 60Hz-re, jelenleg most az alábbi a helyzet:
Én azt vettem észre hogy nagyon sokat segített az hogy visszavettem a képfrissítést.
Most megyek le, és szétkapom a gépet, aztán rá rakok egy gyári CPU hűtőt, és leírom a tapasztalataim. Addig is köszönöm mindenkinek aki segít/segített nekem![ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
válasz Create. #8588 üzenetére
Sajnos nem. Előtte épített vízhűtés volt benne és egy RX 580 Nitro+, de ott 35%-os ventillátorsebességgel, 63 fok fölé nem ment maximális terhelés alatt.
Aztán idővel szétszedtem a vízhűtést, mert ilyen takony szerű csomó keletkezett a vízben ami a puffertartály tetején ott úszkált, és úgy gondoltam hogy 1 év után nem akarom megkockáztatni hogy egy ilyen valami eltömítse a rendszert. A hosszútávú tervem az lett volna vele hogy vízhűtéssel hűteném a VGA-t is.Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
-
Nokedli92
aktív tag
A "teszt" alatt a Division 2-vel játszottam, minden maxon volt, de amikor más játékkal játszok, pl: Company of Heroes 2, ott is ugyan ez a helyzet.
Az Adrenalin driverben minden ki van kapcsolva.Ez a hőfok van most, pedig csak fórumot olvasok.
A legújabb drivert használom, de a korábbiaknál is fennállt a hiba.Netezés közben az alábbi értékeket látom az Aidában:
Sajnos az alaplapon nincs másik PCI-E 16x foglalat.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Üdv!
Sajnos a másik topic eléggé inaktív, ezért itt is megpróbálom.
Pár hete vettem egy MSI 5700XT Gaming X videókártyát, teljesítmény szempontjából nagyon megvagyok vele elégedve, viszont olyan hangos a ventillátora játék közben, még fejhallgató mellett is hogy elviselhetetlen. Van esetleg erre valamilyen megoldás?Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatom már egy ideje ezt a csoportot, és úgy gondoltam leírom a véleményem, hátha tudok ezzel valakinek segíteni. Velem is megtörtént az ami több emberrel is itt a fórumon, fekete pislogó képernyő, néha kékhalál, néha semmi probléma nem volt, néha megint előjött.
Nekem egy MSI 5700 XT Gaming X kártyám van, emellett 32gb DDR4 memória, i5 9400f proci, és egy B360M Bazooka alaplap, továbbá egy Corsair RM650X tápegység. Ez a konfiguráció egy Acer Nitro XV272U WQHD 144hz-es monitorra van rákötve.
A problémáim egy részén javított az hogy felraktam a legfrissebb Adrenalin 2020 drivert, továbbá a Windowsban (Win 10 Pro) bekapcsoltam az energiagazdálkodást "teljesítménycentrikusra", és legvégső esetben a tápegységet kicseréltem egy Corsair RM850-re, és a videókártyát két külön PCI-E ágon kötöttem be, és legvégül az Adrenalin 2020 driverben a "Performance"-->"Tuning"-->Tuning control: "manual"--> "Fan tuning" opciót kikapcsoltam. Minden problémám megszűnt.
Én egy alkatrészt sem tuningoltam, minden gyári értékeken megy. Remélem ezekkel az infókkal tudtam valakinek segíteni[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Villanyszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Call of Duty: Black Ops 6
- Politika
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest