-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIORGIONE76
őstag
Jómagam még csak egyszer RMAztattam, de ezer éve, szerintem ha fel tudod adni ahogy kérik és az megérkezik - márpedig egyszer meg fog, gőzerővel dolgoznak a nagy futárcégek -
onnantól nem tökölnek vele heteket, mondjuk nem tudom az MSI milyen, de nekem is be van regelve náluk a deszkám, csak az már lassan két éves :/[ Szerkesztve ]
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
arnoldito
senior tag
Én cégre kérem a számlát most ár ha vásárlók és simán vissza kell, hogy vegyék. Én a Sapphire 5700XT nitrot küldtem vissza. Szóval nem tudom a szabályt, de nekem szó nélkül vissza küldték a pénzt és elnézést kértek, hogy a termék nem jött be, remélik, hogy máskor is ott vásárolok, ez nem automata üzenet volt. Ráadásul ez nem egy neves nagy bolt volt, hanem az eShop24!
Nokedli92: Neked azt tudom mondani, én egy telóra vártam 5 hetet és meguntam. Majd felhívtam a D.A.S mert tag vagyok, ők tanácsolták, hogy hivatalos tértivevényes levél írjak, hogy van 5 munkanapuk, hogy a köztünk létrejött szerződésben vállalt telefont vagy kicseréljék, javítsák, vagy adják vissza a pénzt! Amennyiben nem akkor a köztünk lévő szerződés ami a számla ugye az érvényét veszti, és jogi útra terelem. Rá 3 napra meglett a teló és sűrű elnézést kérnet. Szóval a 2 hónappal ne takarózzanak, mert nem fogják annyival neked a garit kitolni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igazából tökre elég volt az 5700XT, mert nem elég, hogy az egyik legjobb hűtésűt vettem, még szerencsém is volt vele, mert 2150MHz-et tudott 1.125mV-al (vagyis per pill tud, mert még épp gépben, majd hétfőn postázom)
Én ahogy nézegettem videókat teszteket, az RX5700XT = 1080 Ti. Játéktól függ, hogy mikor melyik nyer, de nagyjából rá lehet húzni hogy egál.
Maga a teljesítmény tényleg elég volt, épp ezért voltam úgy hogy 2070 Super mert az felette van kb 5-10%-al játékcímektől függően, a 2070 viszont többször alatta mint felette. Ha nagyon sarkalatos akarnék lenni akkor kis túlzással 2070=1080Ti=RX5700XT.
Ami miatt váltani akarok az az legfőképp, hogy baromira tetszik az Aorus féle hűtés
És mivel ilyen poziba menne igen csak mutatna.
Viszont se 2070, se 2070S nincs belőle már lassan fél éve, és kérdéses hogy lesz e még, mert mire tudnának annyit gyártani belőle, hogy minden telítve legyen, addigra itt-ott jönni fog a kövi sorozat, és ők sem hülyék, nem vágnák maguk alatt a fát, hogy rajtuk rohadjon az előző széria. 2080S-re abszolút nincs még szükségem, lévén főleg csak Apex megy 80%-ban kompetitív jelleggel, azt csak a szükség szülné mert abból még van készlet.Épp ezért nem tudom mi legyen. Mert amúgy már monitort is tervezek váltani, viszont nekem nagyon bejött a 21:9 így a kövi is tuti, hogy ilyen képarányú lenne. Viszont 4k felbontást normális FPS-el még a 2080Ti sem tudná, de akad szép számmal olyan 21:9 monitor ami 3440 x 1440 felbontású. Oda már az RX 5700XT szintén kevés lett volna, viszont egy 2080S már kiszolgálna 100-120 közötti FPS számmal.
Csak kérdés az, hogy mi a jó taktika, most leváltok egy 5600XT-re ami a friss biossal és némi tweakkel kb sima 5700 körüli teljesítmény tud, és esetleg megvárom az érkező kártyákat ősszel, és akkor az sem elképzelhetetlen, hogy mehet a 4K is, mert egy 3080 már lehet oda is elég lenne nem kéne az aktuális csúcs kártya, illetve kérdés az az AMD mit tud.
Bukni meg így sem úgy sem bukok, mivel régóta a számtech világában vagyok, és megadatik azon kevés lehetőségek egyike, hogy nettó áron vásároljak.Ugye a jövőbe nem látunk, nem tudni az árazást és a pontos teljesítményt sem NV oldalról ( ha nem lett volna most a vírus már lenne pár kézzelfogható infónk) és még ennyit sem a vörös oldal érkező kártyáiról, de ha most megvenném a 2080S-t és majd ősszel a kártyák érkezése előtt eladnám sem buknék rajta, vagy ha mégis nem számottevő összeget.
Aztán persze lehet az ellentettje is, de NV-t ismerve meg úgy az egész IT-t az a tendencia, hogy évről évre drágább minden. Lásd csak telefonok, a csúcs vagy ahhoz közeli készülékek fél milliót kóstálnak.
Olyan ez mint a Telekom, anno mikor még üzemeltettünk mikrohullámú internetet, 400Mbit-et adtak 400 ezerért. (hozzáteszem ez még a 2000-es évek eleje akkor még nem volt olyan luxus mint most, hogy egyre több helyen már az optika a házig megy, meg mint nekem is az 1/1-es net 4k/hó) Aztán mikor lejárt a hűség mondtuk, hogy a sávszél elég, de mennyivel adnák olcsóbban, és azt mondták engedni nem tudnak, az ár fix, viszont többet adnak érte. Hiába mondtuk, hogy de ez sincs kihasználva akkor sem érdekelte őket. És ezt 2 évente eljátszották A végén 4 kilóért már asszem 3 vagy 4 gigabit volt, igaz 1 ha ki volt használva belőle.
Na szóval most már érted, hogy mizu.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
ricsip
addikt
Abból kiindulva, hogy az agyalágyultak idehaza lassan bruttó 1 millió huf-ért is megveszik évente a legújabb tetves ajfónt, én ezeket a videókártyákat 2-3 millió ft-ért árulnám nvidia helyében. Hidd el, ennyiért is meg fogják venni. Csórókra nem lehet üzletet építeni, pl. van az orszagban sok tanár/nővér akinek 2évi fizetéséből nem jönne ki , de hát ők már boccs le vannak szva.
(Szarkazmus, mielőtt még bárki komolyan venné és megsértődne! Az 1milliós ájfón mondjuk sajnos ha nem is idén, de jövőre már reális).
-
-
hajbel
addikt
"Régen a cpu-k 65fokig mehettek különben kb. leolvadtak, pár éve a 85-90 fok is rendben van és 100tól van throttling..., szóval ha ez az üzemszerű állapot, ám legyen"
Attól, hogy újabban (Vega és Navi) az AMD láthatóvá tette a hotspot, majd újabb elnevezésén a junction hőfokot, mindig is 100 fok körüli hőmérsékletű volt a die közepe, ahogy az nvidianál is ugyanannyi lehet a jelenlegi generációban. Amit előzőleg gpu és memória hőfokként láttál (szerk. most is ezt látod ) az egy-egy szenzor hőmérséklete a die szélén, a junction pedig a chip felületén elhelyezett 30-60 akárhány szenzor közül a legmelegebb, általában a die közepén.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
Chaser
legenda
az a 180w fogyasztás azért pöpppet' több 5700 xt-nél, az 5600 xt mozog 150-160w körül
hogy érted h nem jó a ryzen multiihoz? 1-2xxx széria ipc-ben még nem volt a legjobb, 3xxx már kb intel szint, nyilván egy szénné rángatott intel több min/max fps-t produkál, csak tegyél alá 50-60e-s lapot a "jó áron" adott intel cpu mellé, meg egy 20-30e-s hűtőt...( : 3600-ból 20e ft-os lap is kihozza kb a maxot...pffffffffszerk:
Vitee
azt mondanám a tag néha ráhibázik, sőt kifejezetten jó dolgokat is tud mondani, de egyébként nem kompetens, vérpistikék' persze benyalnak mindent és jobban megy a bót', de nem sok szakmai dolgot produkál a tag, vagy az ott dolgozók, és néha megfejelik ordas nagy barpmságokkal is[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
R3laX
addikt
Juj, ezt jobb lett volna kisebb részletekben adagolni. Válaszolnék egy pár dologra benne, ellent is mondanék, illetve meg is erősíteném, de túl hosszú és túl OFF. Nem így kell ezt szerintem ....
(#9117) r3v0Lut10n:
Mi a baj a Zero-val? Pihenjen csak[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
látszik hogy látatlanban mondod az okosságot, nem beszéltem arról nekem mim van
de ez a szimpla tényen nem változtat, hogy belevágod a 3600-ot a 20e ft-os alaplapba, rácsapsz valami 6-8e-s hűtőt és kész a sztori, nem kell hozzá 50-60e-s lap, intelnél pedig _kötelező_ ha érdemi tuning kell, eleve nem is lehet csak z lapban tuningolni a k cpu-t
ahogy a drága hűtő is kötelező tartozék, hanyatt ne essek h ezekért cserébe gyorsabb valamennyivel gyorsabb...pffffff
ninja 5-öm van egyébként
1xxx ryzenekeből pedig kár kiindulni, nem volt rá felkészülve a "világ", nem véletlen hatásos sokszor az smt-off opció
abban egyetértünk ha valaki ki akarja maxolni a vga-t akkor intel megrángatva, kérdés megéri-e
nekem pl 60fps bőven jó, nem érdekel a multi
sajnos sokra megyek a 144hz-es monitorral, ha "az én méretem" 32", alatta meg egérmozi, azt többet kösz nem, ebből meg csak va-ból van 1-2 sík modell 144hz, azt is kösz nem... majd ha lesz végre oledből kisebb méret akkor fog érdekelni a 144hz, jelenleg az lcd olyan szinten limitálja a látványt h kifejezés nincs rá, nem az a legnagyob gondom h csak 60hz a monitor ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
R3laX
addikt
Szerintem ilyen hogy WOW, aminél már lassan komolyabb game-ek vannak mobilon, meg PUBG, ami csúnyább szegény, mint az 1999-ben megírt Quake3 fölösleges beszélni. Nem is értettem minek cserél valaki gépet, ha utána csak ilyen trágyaságokkal játszik .
Nálam Zen, Zen+, Zen2, egyik sem produkált mikrolagokat.
Én nyomom tovább víg kedéllyel a Battlefield5-öt 140FPS átlaggal 1080P Ultrán.
Néha egy kis Quake Champions-szal(fos netkód miatt), ahol már megint megvan a 220FPS átlag 1080P majdnem ultrán.
illetve most itt az új Doom, ami bár nem multi, de itt is ~200FPS körüli átlaggal folyik minden 240Hz-en .
Ja és mind eredeti mindig. Semmi csóró ingyenes vacak.[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
Hat nem tudom..De decemberig wowoztam, és nekem nem volt 80 alatt FPS a kis ryzen 1600 alatt, nagy raiden sem..se 4k se 2560*1080 felbontassal.Az meg hogy valami prociilimites 640*480 felbontason vagy 720p ben kit erdekel?mert irodakon kivul szerintem mar lofasz nem hasznalja. Amit leirtal netto marhasag..
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
arnoldito
senior tag
Ne haragudj, de hülyeségeket írsz! Kezdtem egy 1700X, aztán próbáltam egy 1600X, vettem 2600X majd 2700X(idáig 3200Mhz ramokkal támogatva, mert a Ryzennek az a legfontosabb), aztán volt 3600X és most 3800X van egy x370 lapban ami most boostól 4650re, BFV alatt tartósan 4400Mhz, most 4x8gb ram van mellette 3600Mhz lőve, de egyik procimnál sem volt mikro lagg, pedig CS:Go, Wow amíg jó volt!(Volt normális PVP vendor) Witcher 3, GTAV, BFV, Forza Horizon toltam. Én WQHD játszom, de nem fogy el a ryzen, nem használok freesyncet se Vsync stb. BFV-ben volt Arras pályán DX12-ben, de azt javították. Szóval amit mondasz itt, hogy intelnek, mennyire számít a ram freki baromság, volt 6700K 3200 rammal, 2133Mhz képest 2-3fps!? inkább hagyjuk... Azt elismerem, hogy intellel magasabb fps-t lehet elérni egy 2080ti mondjuk 2K felbontáson, de a 1080ti teljesen mindegy mit raksz alá. Mond azt, hogy Intel az Isten neked és pont. Mindenki azt vesz amit akar, csak hülyeséget ne írjál, hogy az X lapok drágák, van régebbi, mert az AMD nem dobálja el a lapot fél évente, a B450 chipkészlet meg olcsó és az is elég a 3900X procihoz!!! Folytassam?
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
Jó, elég nyers voltam :) , de most tényleg, ha veszel egy új masinát, akkor inkább az új címekre mész rá.
BF5 leterheli nekem szinte az összes magot 64-es multin 5700Xt mellett 80+%-ra. Szerintem játszható game lett és nekem mindig azonnal talál szervert.
Quake Champions-t nagyon elcseszték, ezt aláírom. Szinte mindig FPS párti voltam és a battle royale-t bevallom utálom. Mindig keresem a lehetőségeket. 2016-os Doom multit én még +1évig toltam, bár ott voltak klasszik módok.
-
-
gaben88
őstag
Tökre nem akartam cserélni, tényleg elégedett vagyok ezzel a kártyával, minden téren, legalább 2021 év elejéig a nagy Navi vagy Ampere megjelenése utáni 2. hullámban cseréltem volna leghamarabb, de lehet akkor sem, mert mondjuk veszek egy PS5-öt vagy XSX-et (mindig kell aktuális nagy konzol is a házhoz (az aktuális N konzol mellé )).
AppleTV-t nem vennék (bár nincs bajom az Apple termékekkel), de egy Chromecast ultrát vagy egy Nvidia Shield-et lehet, bár tényleg csak pár naponta, esténként szoktunk filmeket, sorozatokat nézni a feleségemmel, így ha nem muszáj nem ruháztam volna be ilyenre, hiszen a gép ki van kötve erősítőre (HDMI-t és optikát tud fogadni) és évek óta tök jól ment (KODI még most is jól megy ).
TV-m már öreg (LG 42LM670S), nem támogatja már a YT-t se... DEEE, erről jutott eszembe, hogy a PS4 viszont igen, így lehet megoldódik a dolog és hátha javítják előbb, utóbb ezt a dolgot.
Garira leadni egy ilyet az Alzánál mennyire lenne értelmes amúgy?[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest