Hirdetés
-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xaels
félisten
válasz
Riccsiz_h #66002 üzenetére
A lapod throttlingol. A VRM-re tegyél aktív hűtést, az valamennyire segít illetve ha nem akarsz órajelet emelni akkor vedd vissza a feszt. Így tovább fogja bírni, de csodára ne várj. Esetleg még vedd le a hátlapi panelt, hogy a VRM-nél is jobban tudjon a levegő járni, bár ez inkább halottnak a csók. Meg is fordíthatod a légáramlást, hogy egyből friss levegő menjen oda és ne a CPU meg a VGA meleg levegője.
-
Xaels
félisten
válasz
travix #65974 üzenetére
Talán nem ártott volna utána olvasni... Nem bírja a lapod, túlmelegszik a VRM és elkezd throttlingolni. Kitolhatod ha teszel rá aktív hűtést, de akkor sem fogja sokkal tovább húzni. Esetleg a feszt is elkezdheted visszavenni. Sok, 4,2GHz-hez nekem 1,3V is elég, persze normális lapban.
-
Xaels
félisten
válasz
ricshard444 #65948 üzenetére
Megéri ha van papíros gari rá. Én ugyanennyibe vettem 8320-al. Battlefield alatt jól muzsikál, de például Shadow Warrior alatt sem volt vele gond. Sok függ a VGA-tól. Ha VGA limites vagy akkor nem számít semmit az X79 vagy az FX közötti különbség.
-
Xaels
félisten
válasz
wwenigma #65876 üzenetére
1,275-el kezdtem, de ott hibázott a Prime is, meg fagyott a rendszer. Persze ez még mindig 4GHz-hez. Playclaw-al nézve játék alatt 4-5°C-ot jelent ez a -0,1V de nyáron ebben a szobában szauna lesz alapból is akkor szeretném majd alapórajelen a lehető legjobban kimélni. SinglePlayer játékokhoz meg zenéhez az is elég.
-
Xaels
félisten
FX8320-at megnézte már valaki mennyire tudja alulfeszelni? Alapórajelen illetve mondjuk 4GHz-en? Én most 4GHz-hez 1,3V-ot adtam és egy rövid Prime meg 1 kis Shadow Warrior illetve BF4 Locker64-en semmi gondom nem volt igaz nem órákat játszottam.
-
Xaels
félisten
válasz
csabika0001 #65831 üzenetére
A simának csak 4+2-es.
Az EVO R2.0-nak 6+2+2 -
Xaels
félisten
Nekem most egy NZXT S340-ben csücsülnek a hardverek. Mikor szereltem eleve azzal kezdtem, hogy az alaplap csatlakozó takaró lemezét nem raktam fel így egyből ki tud ott menni a meleg a VRM-nél.
-
Xaels
félisten
válasz
Bratilla95 #65741 üzenetére
Mivel a 2kártya nem sokban különbözik... de ne menjünk bele, nagyon sok tényezőtől függ, van ahol kevés a Vishera.
-
Xaels
félisten
válasz
giornalista #65737 üzenetére
Vegyél egy használt 8320-at, meg van szerencsével 30k alatt. Ilyen R9 280X szintig ki tudja szolgálni a VGA-t.
-
Xaels
félisten
Sziasztok. Lenne egy nagy kérdésem. Nincs valakinek használaton kívül valamilyen AM3+os procija? Az alaplapomon a CPU led folyamatosan világít és meg kéne nézni, hogy az vagy a lap a ludas.
-
Xaels
félisten
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #39622 üzenetére
Másra nincs jogsim, munkába meg nem akarok 1,5órát éjszakaizni, haza meg a dugókban punnyadni. Ez az Eliminator nem olyan durva gép.
-
Xaels
félisten
Na srácok elköszönök pár hónapig, lehet a nyáron visszatérek azért.
-
Xaels
félisten
válasz
kaszas19 #38909 üzenetére
Nem jó oldalt olvasol... "Mindkét programszálhoz dedikált egész számos műveletvégző egység tartozik, amelyeket az AMD magoknak nevez, így a Zambeziben 8 mag van." - 3. kép alatt
(#38895) Whysperer: azért a 6 fok még mindig elég messze van a 10-től. A gyári pasztákat amiket előre kennek sok hűtő aljára azt az esetek 99%-ban azzal kezdem, hogy lekaparom mert ki tudja mióta van oda kenve, mennyire van kiszáradva és a többi.
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #38893 üzenetére
Ez igazából a hűtő talpától is függ. Ha sima akkor szinte mindegy, de ha nem mint a Hyper212-é ahol a hőcsövek között vannak rések ott célszerűbb úgy, hogy a hűtővel nyomjuk oda ahova kell.
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38586 üzenetére
Elvileg... Gyakorlatilag a VRM-en kb. VGA RAMsüni méretű hűtés van natúrban, semmi hőcső vagy hasonló. A mostani Asus-on legalább 3-szor akkora csak a hűtés és még így is forró.
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38584 üzenetére
Az R2.0 egy szar. Tudom, azt cseréltem a mostanira, még játék alatt is betrottyosodott.
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38581 üzenetére
Abban a lapban amiben most van? (ASRock 970 Extreme3 R2.0)
A 8320 meg alapon is éppenhogy elmegy benne.
-
Xaels
félisten
válasz
Nxn908xxx #38553 üzenetére
Mint írtam nekem 280-as házam van. A bele ugyanaz mint a 282-esnek. A gyári első venti elég harmatos, a HDD-ket valamennyire hűti, de közel sem elég a légszállítása, hogy megfelelő mennyiségű friss levegőt juttasson be a többi hardvernek.
(#38555) do3om: ezt mondtam én is.
-
Xaels
félisten
válasz
->Raizen<- #38528 üzenetére
Rendesen melegszik. Tényleg nem ártana nézned aprón valami jobb hűtőt, az a proci megérdemli. Szépen alul van feszelve és megy
Holnap megnézem megy-e az enyém is többet ezzel a fesszel.
-
Xaels
félisten
válasz
->Raizen<- #38513 üzenetére
De az enyém egy Mugen3. Meg kéne kínálnom még egy rendes Scythe ventivel. Na meg eddig 4.2GHz-en használtam és stabil volt. Csak azért vettem vissza mert nem hoz annyi pluszt amúgy meg az alap órajelhez képest a 700Mhz már elég erős plusz pláne ha azt nézzük, hogy még a feszt is erősen vissza lehet venni.
(#38515) darky@: azt mindig elfelejtem átírni
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38478 üzenetére
Nem tudom miért van, de a lényeg a lapom nem droppol.
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38476 üzenetére
Ja azt ne nézd. CoreTemp mindig annyit ír CPU VID-re. Manuálisan állítottam BIOS-ból 1,225V-ra ha jól emlékszem.
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38468 üzenetére
Melyik értéket nézzem? Egyiket sem látom olyan mértékben esni. Amúgy stabil, csak gyorsan belőttem ezt az értékeket mert kíváncsi voltam mennyivel lesz hűvösebb az 1,3V és a 4,2GHz-hez képest.
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38457 üzenetére
Mire gondolsz?
-
Xaels
félisten
válasz
Nxn908xxx #38438 üzenetére
Annak a háznak nincs kifejezetten jó szellőzése. Nekem 280-as van, majdnem ugyanaz. A 60C elég sok, de játék alatt nem fog 50fölé menni. Tegnap 3,6GHz 1,225V-al nem nagyon ment BF4 alatt 29-31 fölé a mag értéke ami nálam 60-as kupakhőnél 40+ban szokott lenni. De majd HWMonitor-ral meglesem pontosan mennyi az annyi.
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38301 üzenetére
Rákérdezek a Playclaw fórumban hátha van rá más megoldás is,
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38298 üzenetére
Van rá kötve több monitor? A másik GPU-t használod? Mert ha letiltod akkor eltűnik.
-
Xaels
félisten
válasz
Nxn908xxx #38295 üzenetére
[link] itt a szerelés videó amit mondtam. A M3-nál felrakod a bordára az AMD-s keretet és azt a hátlapról 4 csavarral rá kell húzni a CPU-ra.
Hát lehet nyomtak alá pasztát, de lehet valami olcsó vackot vagy levegős lett. Illetve ami vicces lehet ha elfelejtették lehúzni a fóliát a hűtő talpáról
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38292 üzenetére
Egyszerűen húzd az ablak keretét össze, hogy csak az látszódjon amelyiket látni akarod.
(#38289) Nxn908xxx: megnéztem videón a Mugen 4 felszerelését. Rendesen megbonyolították a 3-ashoz képest, de az a 2db csavar két oldalon elég masszív. Nem hiszem, hogy szét tudnád barmolni.
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38282 üzenetére
Elindítod. Overlays. Kiválasztod az adott dolgot és ott jobb oldalt "set appearence" gomb.
(#38286) luimapeiz: nekem a Mugen 3-al sem nagyon megy 60°C fölé a 4.2-re húzott 8320. Tuti szarul lett felrakva a hűtő vagy a pasztázás nem stimmel.
(#38284) perfegor17: hőmérséklet és fesz értékek nélkül nehezen tudunk bármit is mondani.
-
Xaels
félisten
válasz
banderasz77 #38258 üzenetére
Állítsd be. Ki kell húzni a CPU ablakot mert alapból csak 4sor fér bele
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #37987 üzenetére
Én csak egy Corsair H60-at használtam egy Phenom II X4 955BE-n illetve utána egy i7-2600-ason. Ha belefért volna a keretembe akkor most is ilyesmit használnék, de nekem az NZXT Kraken X60 volt a kiszemeltem. Kicsit mostohán vannak ezek a megoldások kezelve pedig nem olyan rosszak.
Illetve nem mondtam még le róla, de majd hely és pénz kell egy NZXT Vulcan-t szeretnék átalakítani úgy, hogy a táp az elejébe kerüljön és normál ATX tálca legyen benne. A tetejére meg két ilyen h2O 920-ból két toronyt, egyik a CPU-t másik a VGA-t hűtené.
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #37983 üzenetére
C3 ULTRA-n inkább VGA limites volt és közel sem terhelte a procit maxon. Ha az alatt 50°C akkor nem hiszem, hogy olyan játéknál/alkalmazásnál ami mind a 8 "magot" terheli erőteljesen akkor megállna 50-nél.
Ezeknek a vizeknek a legnagyobb előnye, hogy jól elhelyezve gyakorlatilag teljesen friss levegőt kap a radi és a többi Hw nem melegíti.
-
Xaels
félisten
Na bekerült a MUGEN, de kell neki még 1 venti és egy normálisabb ház sem ártana, de az majd csak soká. Hangja szinte 0, és majd 10fokkal kevesebbet nyom mint a 212
-
Xaels
félisten
Hátha van valakinek itt tapasztalata. Athlon X4 750k vagy FX-4130? Egy költséghatékony, de hosszabb távra tervezett játékos konfig alapjául kéne és alaplap+6procira kb 30-40k van.
Mit gondoltok?
(#37716) vakond5: alaplappal együtt van 40k max. Sajnos apró nem játszik, nem magamnak lesz a gép és kikötés volt a bolt.
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #37541 üzenetére
Mugen 3 Rev B. Amúgy hozza a 2-es szintjét kevesebb súllyal mivel 1-el több hőcsöve van. Nem rossz csak nem felelt meg a túlzó elvárásoknak. 2 ventivel príma lesz.
(#37542) banderasz77: True Spirit vagy Ashura nálam is favorit, de 4K ráfizetéssel azokat nem tudom megvenni.
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #37538 üzenetére
Megmondom őszintén ez az alapérték, nem nagyon állítgattam a CoreTemp-ben. Viszont úgy néz ki hamarosan cserélem Mugen 3-ra a hűtőm. 4K-t kell ráfizessek a 212-re.
-
-
Xaels
félisten
válasz
Taifa Díaz #37531 üzenetére
Ezt írtam én is. A hazudás mértékének a következtetése miatt érdekelt a BIOS. Akkor ezek szerint közel 20C lehet az eltérés amiből arra jutok, hogy 70C körül mehet a procim Prime alatt. Lesz ma egy újra pasztázás
-
Xaels
félisten
válasz
DeadMeat #37528 üzenetére
Csak azért kérdeztem, hogy legyen viszonyítási alapom. Ki van nálam lőve minden energia takarékos opció és úgy hangolom. Nálam 43°C-on van BIOS-ban ezzel szemben CoreTemp 20°C-okkal indít(mint írtam ki van kapcsolva direkt minden ET) ami gyakorlatilag majdnem lehetetlen. Nekem soknak tűnik a BIOS-ban lévő érték így szerintem holnap újra pasztázok, elég nehezen ment fel a 2. venti és lehet elmozdult a hűtő.
-
Xaels
félisten
BIOS-ban kinek mennyiről indul a proci hőmérséklete?
-
Xaels
félisten
válasz
BuckurN #37519 üzenetére
Supports CPU cooler max. height up to 158mm. Eszerint csak 158mm magas fér be.
Macho HR-02 nem fér be - 162mm a hőcső tetejéig.
Ashura - 161mm
Mugen - 156,45 mm. Elvileg ez befér(#37520) bayarena: ahova komoly munka kell oda Tesla-t és a FirePro-t vesznek... szvsz Amúgy meg FM2-be sem kell feltétlenül, hogy legyen IGP a prociban tudtommal.
-
Xaels
félisten
válasz
dergander #37515 üzenetére
212EVO van rajta. Jól van felfogatva, izzanak a hőcsövek. Feltettem rá egy 2. ventit és lementem 1,3V-ra és stabilnak tűnik 4,2GHz-en. Majd jön rá egy Ashura tavasszal.
(#37516) BuckurN: alacsony vagy magas ramjaid vannak? Én még mindig az Ashura-t mondom, azzal nincs gond a RAM-okkal sem. Amúgy a Mugen és a Macho talán a legjobb, de ott a RAM-ok okozhatnak meglepit. A CM-et felejtsd el, csak 4 hőcsöve van, ugyanígy a TT-t is az is kevés a 3-al
-
Xaels
félisten
CoreTemp 1.06 jól méri a hőfokokat? Ha aszerint felmegy 65°C-ra Prime95 mellett és utána elkezdi a magok órajelét állítgatni akkor kevés a hűtő mi?
-
Xaels
félisten
Beüzemeltem az Asus lapot. 1.375V-al 4,2-ön stabilnak tűnt BF4-ben. Prime95 alatt dobálja a feszt meg az órajelet, de a teszt stabil. Pár beállítási tanácsot tudtok adni?
-
Xaels
félisten
válasz
Taifa Díaz #37457 üzenetére
Maradt az Asus mert közben a Giga majd 1 tizessel drágult
Annyiért meg már Sabertooth volna most csak így karácsony előtt ennyit nem tudok pluszba ráfizetni.
-
Xaels
félisten
válasz
->Raizen<- #37452 üzenetére
Igen nagyon jó, de ehhez azért nem árthat rendes hűtőt is beleszámolni mert sem a 290, sem a 8320 nem igazán jó ilyen téren.
Na itt van a LAPvásárlás ideje. Szerintetek a GIGABYTE GA-990FXA-UD3 vagy az ASUS M5A99FX PRO R2.0?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 14" Dell Latitude laptopok: 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest