-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
válasz #56474624 #43425 üzenetére
Ezzel kárt nem fog okozni, viszont ha fent van a két FX patch, akkor a magparkolásnak meg kellene szűnnie. Msconfig-ban csekkold, hogy a rendszer hány maggal indul. Akkor indul max. maggal, ha a pipát elveszed. Vagy BIOS-ban nézd meg, hogy hány aktív mag van. Terhelés alatt felkapcsol a többi mag, vagy csak idle/normál használatnál vannak parkolva a magok?
PSN ID: marquuard
-
ViZion
félisten
válasz #56474624 #43940 üzenetére
Sztem ennek inkább ram beálítás az oka. Amikor HDD-re dolgoztál, gondolom nem cachelt annyit ramba, vagy ilyesmi SSD-nél letiltott lapozófájl miatt jobban a ramot macerálja és így előjön a hiba. Csak tipp. A számtalanszor leírt módon CPU-Z -ben ellenőrizd a SPD és a tényleges időzítéseket. Memtestet (ne a windózost) végső esetben 1-2 órát futtatni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz #56474624 #52848 üzenetére
Nálam ezt mem időzítés miatt csinálta. Asszony farmozott és kékhalál, de crysis, IBT lement
Bossp: sokan próbálták, ha nem is FX-en. Sajnos nem túl jó cucc, magas a fogyasztása, párásodik, etc...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
norbert1998
nagyúr
válasz #56474624 #52944 üzenetére
tuningot értelemszerűen nem bírja, de alap órajelek mellett 65 fok fölé nem ment neki a cpu, miután "bemx2-ztük" neki a procit. és a hangja is elég elviselhető volt, nekem a hőcsöves 8320 hűtő legalább kétszer hangosabb(nak tűnt/volt). szóval szerintem ha a ház megfelelő (neki cm k380 van), akkor a gyári hűtő , ha nem is hosszú távra, de megfelelő lehet. persze, ha nem zavar, hogy azért átlagnál hangosabb.
-
-
Habugi
addikt
válasz #56474624 #53059 üzenetére
Elég régóta olvasom már a topicot, ha annyi hajszálam lenne ahányszor elhangzott már, hogy a 8magosoknál el KELL felejteni a gyári hűtőt, akkor most nem úgy kopaszodnék mint a filmekben az őrült tudósok!
Arról nem beszélve, olyanról sem hallottam még, hogy bárki belefutott volna olyan hűtőbe ami gyalázatosabb ennél a gyári AMD hűtőnél, márpedig szemlátomást nagynorbiman most unlockolta ezt az achievementet..
Én elhiszem, hogy van akinél valamelyest megállja a helyét a gyári (pár napig/hétig amíg nem vesz egy rendeset) és szíve szerint nem húzná le ennyire, de azt is látni kell, speciel ha a Raven3-ban használtam/kipróbáltam volna, valószínüleg simán kijelenthettem volna, hogy hékás ez nem is olyan rossz, ugyanakkor pedig 10/8 embernél tökéletesen használhatatlan mert egészen más/eltérő konstrukció a ház hűtése/szellőzése.
Szimpatizálok az AMDvel, legyen szó CPU vagy VGA-ról, de ezeket a procik mellé kapott hűtőket számításba sem szabad venni. Ez van.., rákell költeni azt a tizest, ezzel még mindig csak cirka 80k-nál van az ember, de mehet a tunning 4.5ig legalább. Főleg ha munkáról van szó, egy i7 config csak prociszinten ennyi vagy több, így meg 4.5-ön megvan egy húzott i7 teljesítményének a 80-90%-a és marad bő 50K a zsebben.
nagynorbimannek az egésznapos szívás után, amolyan üdv a topicban jelleggel: [link]
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
F.Jani
csendes tag
válasz #56474624 #53367 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
ASRock 970 Extreme 3 R2.0 alaplapomat akarom lecserélni, mert többen azt írták, FX8320 alá gyenge!
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy melyik lenne jobb:
https://www.pcx.hu/termek/asus-m5a99x-evo-r2-0-alaplap-116054
https://www.pcx.hu/termek/msi-990fxa-gd65-atx-alaplap-077233
https://www.pcx.hu/termek/asus-m5a99fx-pro-r2-0-alaplap-111592
-
Ashenvale86
tag
válasz #56474624 #53827 üzenetére
Helló!
Rákerestem neten, de az angol szövegekből nem igazán értettem meg ennek az llc a lényegét. El tudnád magyarázni, légyszíves?
Am megtaláltam Vcore loadline Calibration néven szerepel nálam.
Ezt nem értem. Másodjára küldök neked privátot, és ide teszi ki. vagy mamba vagyok
[ Szerkesztve ]
-
-
ViZion
félisten
válasz #56474624 #54013 üzenetére
de az már inkább ram, HT link, CPU NB miatti fagyás. 99%, hogy nem a proci OC miatt van. Olvass vissza pár évet engem szétszopatott idegileg, h minden teszt lement, asszony meg BSoD-re farmozta az egészet... RAM időzítés baja volt
-
ViZion
félisten
válasz #56474624 #54015 üzenetére
hááát, akkor az volt az 1 %
HANDO88: Bocsánat
ott a linkedben a megoldás:
"Each module kit has been tested to run at DDR3-1600 at a low latency timing of 9-9-9-27 at 1.65V" tehát alacsony késleltetéssel tesztelt darabok, 1,65 V @ 1600 MHz és 9-9-9-27 időzítés. Viszont 1,5 V-on "JEDEC standard latency DDR3-1600 timing of 11-11-11 at 1.5V." Neked a fesz a kettő között van, gondolom annyi nem elég a feszesebb időzítésre. IRL sokat nem jelent mondjuk. Ha nincs memória sebességre érzékeny alkalmazásod, akkor én hagynám az 1,5 V beállítást, esetleg adni neki magasabb frekit, hátha...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
lee56
őstag
válasz #56474624 #68191 üzenetére
öÖöÖö neked a BIOS-ba nem írja kis piros figyelmeztető jelzések közepette (angolul persze, tehát a nyelvet nem árt tudni hozzá minimális szinten) hogyha NB frekvenci nagyobb mint a HT akkor a rendszer automatikusan korrigálja, magyarul HT sosem lehet kisebb mint NB frekvencia, érdekes is lenne, mivel HT szolgáltatja az összeköttetés a chipseket köztt..
No Comment
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest