Hirdetés
-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
a hűtés az tényleg király
alpenföhn-öm van, ha váltanék akkor talán arra, vagy valamelyik nagy noctua-ra
Az AMD max hőmérsékletnek 57 fokot jelöl meg a saját oldalán.
A hőmérsékletet nem konkrétan hőmérővel mérik, hanem a felvett áram alapján számolja ki. Ezért is tud hülyeségeket kiírni amikor nincs terhelés alatt.Többi procinak amúgy 61fok van megjelölve, szóval ha 60fokig melegszik fel szerintem annyira nemgáz... -
BlindMind
tag
Helló,
Nah akkor tisztázzuk milyen hűtőd is van pontosan? Illetve milyen házzal , és mi az a brutál szellőzés? (BTW akkora felületről 320W-nyi hőt szinte képtelenség hagyományos módon elvezetni...sztem..) Aida nekem sokszor nem mondott jó hőmérsékleteket főleg OC-olt rendszeren..55-60 az tűnik nekem reálosnak főleg ha minden "brutál"
-
miresz
veterán
-
-
-
Bocs Aliensrác, de annyi nem elég. 5,1-5,2 GHz, hetente új konfig (Intel is), és a megunt "régi, leharcolt" hardverek szétosztása a topiklakók között a _beugró_ a jelöltek közé. További lelkesítő hozzászólásokkal, és a processzor tulajdonságainak véget nem érő dicsőítésével pár hónap után már ott lehetsz a jobbján
Háát, ahogy elnézem itt nem csak Sassnak van ez a betegsége, h konfigot kell cserélni állandóan.
Most jobban vagyok, egyszerűen nincs pénzem a gépet fejleszteni - cserébe lehet, h sikerül napelemet fabrikálni a házra.
Próbáljátok ki: elherdáljátok a pénzt (autó szerviz, nyaralás sokat tud segíteni) és bamm, egycsapásra szuper jó lesz a gép, nem kell semmit cserélni.
Nálam megállt a víz project, mert így is jó
se nagyobb SSD nem lett, se gyorsabb vinyó. Ti is meg tudjátok csinálni
-
BPY-167
tag
Azért fájt hogy ennyire noob-nak nézel.
De nem a venti. Már csak azért is mert már kipróbáltam mindet. Nem a ventik a ludasak. Az alablapból jön valami idegesítő elektronikus zaj.Már külföldi oldalakon is kerestem megoldást ott is írtak a hibáról de ők se tudtak sok mindent a hibáról. valakinek a tápcsere segített valakinek a c1e kikapcsolása.Utóbbit én is próbáltam nem jött be. -
-
gyuszaa
őstag
Na igen, azóta le is tudtam tesztelni :
3Dmark 7870XT Tahiti:
GPU 64 fok, VRM 61 fok
Fan speed 38% - 1430 rpm
1100/1700 Mhz
1,106 v - Terhelés alatt : 1,047v - 10A /12.06vGPU 64 fok, VRM 75 fok
Fan speed 52% - 2050 rpm
1140/1700 Mhz
1.150 v - Terhelés alatt : 1.080v - 13A és 14.5A között /12vGPU 77 fok, VRM 102 fok
Fan speed 65% - 2560 rpm ( hangos kategória )
1200/1700 Mhz
1,230 v - Terhelés alatt : 1,139v - 19A és 20.9A között /11.97vHexa 1,113-nál beadta a kulcsot (1,106-on meg hibázott 1100-en), és csak 1 volton tudtam használni a kártyát 975 Mhz-en.
7850-et tudtam 1.225-ön is ( ami az adható legnagyobb feszültség neki)FSP 18A 408W két ágon.
Processzor vagy 1.368-ön volt 4,4Ghz-en vagy 1.380 4,5Ghz-en, mindkét esetben.
-
Pug
veterán
Amúgy, ha a 7950-es száját is meg akarod majd rendesen cibálni, akkor lehet érdemes a kinézett tápnál egy kicsit combosabbat választani, én a VX550-est cseréltem. Még elvolt a tuninggal, de full load esetén azért kapta a terhelést. Ha szeretnél még egy kis tartalékot hagyni a tápban, akkor egy jó egyágas 650-est nézz.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
vakond5
őstag
Az 5 sec-es offnak szerintem BIOS/CMOS szempontból van jelentősége. Nekem is ha megfagy mert kevés a procinak a fesz, akárhányszor resetelhetek, csak akkor hajlandó elindulni, ha kikapcsolom a gépet. Ram esetén pedig igen, áramtalanítani is kell a gépet. Egyik sem hiba, direkt van így ezekenél a lapoknál. Az sem véletlen például hogy proci szorzóját vagy ram órajelét módosítod, úgy indul újra, hogy előbb lekapcsol.
Mindettől függetlenül persze lehet a táp, mert csak akkor kapcsolhat le egy gép, ha a tápban "megszólal" a védelem.
-
gyuszaa
őstag
Márpedig szerintem tuti a tápegység, nálam is levágta mikor ráeresztettem a 7870xt-t is ( ami fogyaszt annyit mint a 7950) a 8320 mellé, alulfeszelve bírja. 7850-el tuningolva 1.225-ön se volt baja.
Percig sem gondolkoztam, egyből utána rendeltem az xfx 550-et ami egy ágon 44amperig terhelhető (seasonic belső), míg a hexa 18A és 2 ágas. Ugyan erről a tápról van szó.
Hardverkerben 16.500 ami jó áron van, csak mai napra vártam volna, hogy megjöjjön.
FSP-ből maximum a raider használható ilyen célra, -
-
-
vakond5
őstag
@Zk:
Azért is mondtam, hogy kíváncsi vagyok a dolgokra!
Különben még mindig úgy tartom hogy a kettőnk 8150-je a legprofibb. Jó az a 4.5, 1.35V-on.
Ez tényleg kimaradt
Vishera egyébként magasabb feszt igényel, úgyhogy nem olyan borzasztó az. Soknak sok az 1.456 4.6-hoz, de nem veszettül. 4.4-4.5-öt próbáltál?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Apple AirPods Max (2024), Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest