Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Petykemano #5829 üzenetére

"Az eredeti kérdés az volt..."
    Lehetetlennek tűnik a feladvány, úgy általánosságban. :N

"Jó hát azért a 6/12 még látótávolságon belül van az azt megelőzően standard 4/8-tól."
    Nálam egy i5-8250U-t váltott, Cinebench R20 szemüvegen keresztül nézve kb. 1200 multi pontból lett 2200 azonosan 15W-ból, ez már inkább a porban sem látszik a hátunk mögött kategória.... :DDD
    A négymagos Tiger Lake, ha adunk neki 10W fogyasztás előnyt, na, akkor már látótávolságban van a ~2000 pontjával, ami szintén eltűnik a porban azonos fogyasztási keret esetén. (Nálam a 4650U 23W-ból 2600 pont....)

"mert akkor pillanatok alatt lemerül"
    Full terhelésen a 15W-os CPU-val mondjuk 20W az egész gép, egy átlag ultrabook 40-50Wh körüli akkuval így is bőven 2+ órát elmegy.

"Én most nem tudnék neked olyan programot vagy eszközt mondani, amit így már lehetővé tett"
    Nem feltétlenül ez a lényeg. Egy kétmagoson is meg lehet mindent csinálni, csak nagy kérdés, mennyi idő alatt. ;) Aki pedig dolgozik a gépén ez egyáltalán nem mindegy.

"nem lesz még átütő erejű"
    Én továbbra is jobb kompromisszumnak tartom a Ryzeneket. Legalábbis amíg nem megoldott, hogy direkt szoftveres optimalizáció nélkül is jól működjön a hybrid dizájn. Lásd pl. [link] . Aztán meglátjuk mi lesz. :)

#5830 hokuszpk : Pontosan! :C

#5831 Petykemano : "ennek a procinak nem szabadna 45W (TDP) felett üzemelnie"
    Én inkább ilyen 60-100W-os limiteket látok nála a konfigoknál [link] ... :DDD
    Azt a "nagyjából pariban"-t nem nézted meg szerintem elég alaposan. :N Lásd: [link]
    Ennyi tranzisztorból az AMD is bele tudna még rakni pár magot, és elég durva multis perf/watt lenne. Elég, ha megnézed mit művel ma egy 5800U 15W-on: [link] . Képzelj el ebből kettőt egymás mellett, még mindig csak 30W, és ebbe két IOD került így...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák