Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS RT-AC68U
- PR-Telecom
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adobe Photoshop
- Windows 7
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nazarov77
csendes tag
Megérkezőben van egy alis rendelésem, viszont ennek a TN száma kicsit részletesebb információkat ad mint úgy általában a csomagok szoktak.
Kézhez kapás előtti utolsó állapot a "Belföldi feldolgozásra továbbítva" itt viszont van további két új állapot: "Kézbesítő postához érkezett" ez értelemszerű, a körzetemben lévő postára érkezett, viszont a következő állapottal még nem találkoztam: Utánküldve / Reforwarded mai dátummal. Ez mit jelent?
Szerk: Track17-en rákeresve a TN számra ( LX529211733CN ) azt írja az oldal, hogy Kézbesítetlen. Micsoda?
[ Szerkesztve ]
-
Nazarov77
csendes tag
Na történt egy kis változás a csomagomat illetően. LX423870880CN
Jó kis hangulat hullámvasút az egész.Szóval lassan 70 nap után végre előkerült és át is vettem. Örülök, hogy csak meg lett végül.
Csomag kicsit gyanús volt nekem mert szokatlanul nehéz volt ami nem jellemző a tartalmára, meg mintha a matrica a szokásos kínai szívós szürke zacskón el lenne színeződve a tinta.
Kibontom és büdös erős poshadt víz szaga csapta meg az orromat, hát nem csurom víz volt ami benne volt? Ráadásul az 50+ napos raktári állása alatt volt is ideje bőven beposhadni. Erre már tényleg nem találok szavakatAz a nagy "szerencsém" hogy ruha volt a csomagban úgyhogy ment is a mosógépbe, remélem menthető még.
-
Nazarov77
csendes tag
Hát eljött az 58. nap is és még mindig semmi híre az epacket csomagnak, úgyhogy megy most már a refund kérés: LX423870880CN
És a másik kínai csomag sincs sehol aminek nem nagyon követhető a száma. Nevetséges ez az egész magyar posta intézmény -
Nazarov77
csendes tag
Vannak ezek a hosszú TN számos csomagok, szerinted ez is kamu lehet? Vagy lassan tényleg 3 hete áll nálunk.
http://www.17track.net/hu/track?nums=A00002170809012RMert eszerint aug. 25 óta át lett adva a magyar postának azt azóta semmi. Nem tudom mi történt a kínai csomagokkal az utóbbi 1-2 hónapban a postán, hogy egy se jön meg aliról.
Az angol bookdepositoryról meg gond nélkül ideérnek a könyvek szokásos idő alatt, azért gondolom, hogy lehet nem erőltetik meg magukat a kínai konténerek kibontásával. Vagy csak benéztem egy balszerencse hullámot. -
Nazarov77
csendes tag
Jelenleg 40 nap van a vásárláson, nem volt meghosszítva még. Hát ha gyorspostánál is előfordulhat ilyen szintű késés (amire amúgy időgaranciás szerződése van a postának tudtommal) akkor meghosszítom a protectiont.
Azért aggódok mert az elmúlt pár hónapban több gondom is volt a postával ami idáig nem nagyon volt még.
Két másik vásárlásom, mondjuk azok ebayen voltak nem alisok.
Nem volt hozzájuk TN. Egyik csomag június elején lett feladva, azóta se érkezett meg, már visszakaptam az árát, ez kínából volt rendelve.
A másik rendelés magic kártyák voltak egy amerikai eladótól június végén. 1 hónap után írtam neki hogy mi a helyzet, azt mondta visszaküldték neki a csomagot, meg hogy jó e a címem. Na ilyen se volt még...
Mondom jó, elküldte újra, pár hét múlva megjött a rendelések fele egy borítékban, a másik fele azóta se, azokra a kártyákra kértem visszafizetést.Szóval röviden úgy veszem észre most valami nagyon nem stimmel a postával, elmúlt években sose volt még elveszett csomag, itt meg rögtön többel is gond volt/van.
-
Nazarov77
csendes tag
Kína EMS gyorsposta jelenleg a 36. napnál jár és még mindig csak "célországba elküldve". Szerintetek van értelme még várni, vagy nyissak dispute-ot? Mert ez elég szokatlan hogy ennyire sokáig tartson ami idáig mindig 1-2 hét volt.
-
Nazarov77
csendes tag
Mostanában nem tapasztaltok késéseket a postán?
Július 30.-án adtak fel egy csomagot LX423870880CN TN számmal, az LX kezdődésű az ugye China EMS ami általában elég hamar meg szokott érkezni nekem, de már lassan egy hónap telik el és még mindig csak "úton van". -
Nazarov77
csendes tag
Nálam a héten szépen elkezdtek megérkezni a novemberi TN számos rendeléseim, 2 kivételével mindet kézhez kaptam már.
Viszont a szám nélküliek nem nagyon akarnak megjönni van 3 nem Alis rendelésem Japánból, egyikhez sincs szám. Ezeket normál körülmények között 1 hét alatt meg szoktam kapni most viszont már egy hónapja úton vannak. -
Nazarov77
csendes tag
Nekem kétszer is kiadták már értesítő nélkül a csomagot.
Egyik csomagomat vártam, mivel az állapota "belföldi feldolgozásra továbbítva" ezért a napokban meg kellett volna érkeznie. Aztán a TN szám átváltott "letétbe helyezve 5ös posta". Na mondom remek, nem vette a fáradtságot, hogy becsengessen a postás pedig itthon voltam. Fogtam a TN szám állapotát kinyomtattam és odaadtam a kispostán a nőnek hogy eszerint itt van és szeretném átvenni.
Míg kereste hallottam, hogy megkérdezi a kollégájától: "A letétbe helyezve az azt jelenti hogy nálunk van?"
Szép, ezt még én is tudom hogy azt jelenti
Meglett, odaadta, aláírtam. Slussz poén hogy délutánra lett a postaládámban egy értesítő aminek a TN száma az volt amit átvettem és rá volt írva hogy átvehető: Ma és kihúzva, hogy ma nem vehető át. Na igen, veszem észre -
Nazarov77
csendes tag
válasz Galahed #15218 üzenetére
Egyértelműen ők a hunyók, hírportálokon voltak cikkek hogy nem bírja a magyar posta a rohamot.
Például a Japán posta nagyon gyors, még a leglassabb 14-20 napos szállítást ígérő small air packet csomagot is 1 hét alatt megkapom feladástól számítva, most meg 3 hete nem érkezett meg 2 csomagom onnan.
[ Szerkesztve ]
-
Nazarov77
csendes tag
Na az első novemberi rendelésemet végre kézhez fogom kapni Hétfőn/Kedden, maradt 6 csomag
Látszik, hogy most jutottak el oda, hogy feldolgozzák a csomagot, bevitték a rendszerbe hogy megérkezett és azonnal küldték is tovább 1 óra alatt.
(Nov.26.-án hagyta el kínát a csomag)2016.12.17
13:31
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016.12.17
14:56
Küldemény információ:
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting[ Szerkesztve ]
-
Nazarov77
csendes tag
A beázás részét azt elhiszem, kaptam már ruhát olyan vizesen csomagból kivéve mintha frissen vettem volna ki a mosógépből. Ja nem ha mosógépből venném ki az szárazabb lenne a centrifugálás miatt, és nem csurogna belőle a víz...
-
Nazarov77
csendes tag
Gondok vannak a postánál, nem bírják a rohamot.
[link]
És ha ez a rengeteg feltorlódott küldemény nem lenne elég nemsokára elárasztja a kormány a postát az Erzsébet utalványokkal szóval semmi jó.Nekem még egy novemberi rendelésem se érkezett meg, sőt az október végén elküldött rendelésem már 45. napja van "in transit" állapotban, szerintem biztos megérkezett már az országba de nem jutott még el oda hogy foglalkozzanak vele és frissítsék az állapotot.
Pénteken azért megérdeklődtem ügyfélszolgálaton de a nő az nagyon azzal jött, hogy ők nem kapták meg, meg minden szuper náluk, meg lehet más céggel küldik, nyilván..
-
Nazarov77
csendes tag
válasz Flashget #14774 üzenetére
Annyira nem néztem utána mélyen a témának mert idáig 130+ ebayes és ali rendelésből minden megjött gond nélkül, összesen csak egyszer veszett el csomagom az is pont Angliából jött. Csak most az utóbbi hónapokban volt szokatlan késés és kavarodás a csomagokkal, pl az elveszettnek hitt aminek a TN száma azóta is azt mondja hogy a kínai vámon van már harmadjára, de ahhoz képest másfél hónap után múlt héten megkaptam, meg is lepődtem mert már az árát is visszaadta az eladó (ő ajánlotta fel, én csak annyit kértem nézzen utána ), meg most ez a szokatlanul nagyon sokáig utazó csomag.
[ Szerkesztve ]
-
Nazarov77
csendes tag
válasz PhilBrick #14763 üzenetére
Az a baj ez most ebay-es rendelés ott nincs így konkrétan kiírva vásárlói védelem napra pontosan mint alin, csak az estimated delivery. Általában meg szoktak érkezni ez idő alatt, szerintem jövőhét szerdáig várok az a körülbelüli határidő utolsó napjához képest 2 hét lesz.
-
Nazarov77
csendes tag
Ha az estimated delivery Nov 09, 2016 - Nov 30, 2016 az normális ha ennyit késik? Október 23.-án adta fel és 30.-án indult el Kínából, szóval még a roham előtt, vagy lehet ez valami nagyon olcsó postázás módi volt és hajóval küldték?
30-tól számolva ma van a 37. nap, azért is kérdezem az aggódás mellett, hogy mikor kezdjek el akciózni, "újat kérni mert elveszett" alapon.RH346672275CN
-
Nazarov77
csendes tag
Függ a feladás módjától is a vámolás, a 22 euros határ az a "merchandise" kategóriára érvényes, ha cégtől, webshopból veszel, ha magánszemély küldi és giftet jelöl be rajta akkor 40 vagy 45 euroig vámmentes, pontosan nem rémlik melyik a kettő közül. De mivel alin és ebayen az eladók általában magánszemélyként adják fel és gift + kamu kevés árat írnak a dobozra, simán átmennek a vámon, egyszer se volt gondom. Csak akkor kellett vámolnom mikor DHL hozta a cuccot, de az drága is volt úgyhogy tisztában voltam vele.
---------------------------------------------------------------
tboy93:
Szerintem várj még, előbb-utóbb elő kell kerülnie. Nekem tegnap jött meg egy elveszettnek hitt csomagom, nemrég posztoltam, hogy másfél hónapja fel lett adva és a TN szerint elakadt a kínai vámon majd visszaküldték, megint feladták megint elakadt és nem frissült a szám. Közben az eladó visszaküldte az árát, eléggé meglepett mikor a postás odaadta, a TN azóta is be van szívva, lett egy új bejegyzése hogy november 30.-án újra kínai vámhoz került ami kizárt mert másnap megkaptam, a magyar posta nyomkövetője egyáltalán nem frissítette annál még mindig "Küldemény postai átvétele a küldő országban" az állapot.Én emiatt kezdek aggódni, de látva az előző csomag rejtélyes előkerülését csak meg kell érkeznie ennek is hamarosan: RH346672275CN
[ Szerkesztve ]
-
Nazarov77
csendes tag
-
Nazarov77
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon sok rendelésen vagyok túl viszont most először tapasztalok olyan problémát és kapásból 2 rendelésnél, hogy elakad a kínai vámnál a rendelés és nem lép tovább az állapot. Export security/custom scan az utolsó állapotuk. Általában még aznap tovább szoktak jutni a csomagok ezen az állapoton és megy a repülőre.Aliexpresses rendelés:
RK279520093CN
Ez a csomag 10.-én lett postázva és ez az utolsó állapota:
Nov 12, 2016 - 09:04 am
【 Suzhou (China)互换局】Export customs scan (domestic transit)A másik egy ebayes rendelés, azzal biztos, hogy probléma van, Október 13.-án lett feladva és 1 hónap múlva se hagyta el Kínát, írtam az eladónak, hogy utána tudna e nézni, és azt mondta, hogy ő se tudja mi volt a probléma a csomagot visszaküldték de megint feladták. A csomag végigment újra a lépéseken de ugyanott elakadt megint.
RK322920030CN
utolsó állapot:
Nov 11, 2016 - 10:42 am
【 Suzhou (China)互换局】Export security scanEzzel biztos, hogy valami gond van track17 is figyelmeztetést tesz rá. Kérdésem az lenne, hogy az első példában írt alis rendelés miatt is kezdhetek aggódni, vagy normális az ha ennyi ideig ülnek rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Battlefield 3
- További aktív témák...
- Fémpalástos medence 7,3x3,6 méter 120 mély
- Redmi Note 13 Pro+ 5G , Midnight Black (12/512) eladó!
- HP ZBook 17 G4, 17,3" 4K UHD IPS Kijelző, i7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, 1TB HDD, P3000 6GB VG
- Dell Latitude 7390 2in1, 13,3" FULL HD Touch, I5-8250U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480S, 14" FHD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest