-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
fairi
addikt
válasz talpas #32346 üzenetére
Sajnos economy letternél (alias U elejű)semmit nem jelent a nyomkövetés, kb az első sorting center után sokszor elakad a nyomkövetés, azoknál is akik megjönnek és azoknál is amelyek nem.
Semmit nem lehet tenni sajnos csak várni és ha lejár a védelmi idő akkor dispute-ot nyitni. nekem is 69 napja úton levő csomag, de eladó automatikus 30 napot rátett.
https://global.cainiao.com/detail.htm?mailNoList=S00000042755312Sőt még ajánlott levelek is el tudnak akadni még Kínán belül is.
https://global.cainiao.com/detail.htm?mailNoList=RP742049879CNés eladók szerint ez is teljesen normális. -
Nwis86
aktív tag
Sziasztok
Ma kaptam én is mailt hogy ezzel a meest izével jön a csomagom pikk pakk pontra... nagyon dühítő, nem lehet ezt valahogy megakadályozni, vagy valahová írni hogy hozzák ki rendesen.... Ha ezt előre tudom nem is rendelek! Az én településemen nincs is pikk-pakk pont, a legközelebbi vagy 15km-re van, és soha nem járok még a közelében se annak a környéknek, busszal normálisan meg se közelíthető csak kocsival mert 1 benzinkút, kocsim nincs... Szóval rohadt jó, most találhatom ki hogy hozom majd el... :( Ezzel szemben a postás szerencsére nálunk nagyon normális, vagy 8 éve rendelgetek, több 100 csomagot, és mindig mindent házhoz hozott... Nem akarom ezt a pikk pakk pontos szállítást! -
Nwis86
aktív tag
"Parcel from China <bok@mymeest.pl
A csomagja Kínából ROxxxxxxxEE sikeresen megérkezett Európába.
A csomagját a Meest pár napon belül fogja kézbesíteni Magyarországra.
A csomaglogisztikai szolgáltató a Pick Pack Pont. Kérjük várja az ezzel kapcsolatos következő üzenetet."
Most ezt találtam ezzel kapcsolatban, de ez se teljesen tiszta, jó lenne tudni mi alapján válogatnak, mi az ami ezzel a szarral jön, lehet nagyvárosokban jó, de vidéken ez katasztrófa... Nekem 4 településsel arrébb van csak pikk pakk pont... -
Topikgazda
válasz Dolphine #32355 üzenetére
A Magyar Posta küldte az e-mailt? Ugyanis nekik kellene kézbesíteni
Nekem így nézett ki egy ilyennek a szállítása, semmi pick, semmi pack, semmi e-mail, hozta a postás..
Ezeket látom a tiédről írva utoljára:
Felvétel a feladótól HAHN APT Y ETOE EEA (NON-EUROPEAN), Németország
Ezt nekik a címre kell kézbesíteni, az van kifizetve.
Megnézve azt az akármi oldalt akkor az eladó trükközik, semmi közöm a Sprinterhez ha a China Post registered az, amit választok. Azt a Magyar Postának kell kézbesíteni.
Amit megadtál az nem MST-vel kezdődő csomagkövetési számot SMS-ben,Ez nagyobb szívás mint a Magyar Posta szerencsétlenkedése, milyen garancia van arra hogy tényleg meg is kapod. Ez szemét húzás az eladótól. Visszavonom, nem a Magyar Posta kavarja a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Nwis86
aktív tag
Hát én nagyon remélem hogy átvehető lesz postán. Csak ebben az esetben akkor nem értem ezt az e-mailt, miért kaptam ilyet és miért írnak benne pikk pakk pontról.... 8éve rendelek vagy 1 tucat oldalról, soha nem kaptam még ilyet.... Ez a csomag aliról jön, 5.66$-os AliExpress Standard Shipping"-el, szóval 1700Ft-ot fizettem a postáért, és akkor most még lehet kitalálják hogy menjek érte 1 benzinkútra 15km-el arrébb, mégis milyen jogon, nem ezért fizettem, remélem mihamarább lesz erről valami infó és amit esetleg így küldnek az elkerülhető lesz, közbe néztem fészbukon a kínai rendelős csoportot és itt PH-n is a másik nagy kínai rendelős topikot, mind a 2 be szaporodnak az ilyen kommentek, de senki nem tud semmi pontosat...
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
A pick-pack ponttal az a dupla csavar hogy amikor direkt azzal rendelsz mondjuk magyar webáruházból akkor te választod ki, hogy melyikre kéred. Ilyen Alis meglepetés pick-pack pontnál gondolnak egyet, hogy neked mi lehet közel és oda viszik
Jester
-
Topikgazda
válasz Nwis86 #32358 üzenetére
Ha a Sprinter kezébe kerül ahhoz a Magyar Postának semmiköze, pont ez a probléma. Ha az AliExpress Standard Shipping-hez kapunk egy nemzetközi postai nyomkövetési számot és még sem a posta szállítja ki az átverés.
Ha eltűnik ki igazolja az elvesztését, hiszen amikor a Pick-pack pontra leadják -postai szakzsargon szerint helyettes átvevő- az kézbesítettnek tekintendő.
Míg a Magyar Posta esetén van "számonkérési lehetőség" itt semmi.
Te is fizettél 1700 Ft-ot azért hogy a címeden vedd át, ha utaznod kell érte az +idő, +költség, egy csomó veszteség.
Én nem futottam még ilyenbe bele, de tudom hogy miként fogja észrevenni nemtetszésemet az eladó.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Jester01 #32362 üzenetére
Esetleg ha valaki aki kapott így vagy majd kap ilyen csomagot és megosztja a nyomkövetési információkat az átvétel után, ki tudjuk találni hogy miként tudunk védekezni az esetleges elutasítás ellen ha valamiért még sem kapjuk meg.
Gondoltam én is arra, hogy esetleg jó lenne egy konkurencia Magyar Postának, no de nem ilyen áron.
A Posta mellett lakom de menjek egy 8 km-re lévő PP pontra?[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Hátha most több szerencsével járok és valaki segít.... A 32344 hozzászólásomban leírtak fejleménye, hogy válaszolt az eladó, hogy nagyon sajnálja, ha más szín nem felel meg, indítsak disputet és visszakapom a pénzem. A probléma az, hogy odáig jutok a dispute indításnál, hogy nem kaptam meg, felugrik egy ablak, hogy legyek türelemmel, szállítás alatt van a termék. (A szállítási időből még van hátra vagy 40 nap..., de a státusz már cancelled.) Így viszont nem tudok disputet indítani. Hová kell az Alinak írni, hogy engedjék indítani? Köszönöm!
-
Topikgazda
válasz herrká #32364 üzenetére
Az gond hogy szállítás be van jelölve, ha nem lenne, akkor simán mehetne a Cancel order.
Refund only és azt jelölöd hogy megkaptad és
Reason for refund request-nál
Product not as described
Color not as described
Ami persze nem fog az eladónak tetszeni, de minek jelölte szállítottnak, ha el sem küldte, bár te is későn reagáltál. -
azbest
félisten
annyiból lehet kavar, hogy igazi regisztrált küldeményeknél is van ország, ami kakukktojás. Például az angol royal mail ajánlott levele, ami gls-re vált, mert a tulajdonosa a royal mail. Mintha a francia posta sem magyar postának adná át.
Meg ugye van a kamu szám, ami nem is az a nemzeti posta, csak utánozza. Az észtek omniva nevű postája például nem is látja ezeket a pick packos ee kódokat, ahogy próbáltam. Érdekes, hogy a magyar posta a feladás első bejegyzését mutatja.
-
Topikgazda
válasz azbest #32369 üzenetére
Én több észt postás számút kaptam, mindig a Posta kézbesítette és követhető volt, itt is adtam meg egy ilyen nyomkövetést.
A Royal Mail azért nem egészen jó, mert küldemény súlytól függ, egy részét a Posta kézbesíti, azok általában 2 kg alattiak. Ami pick-pack pontos átvételt az nem tekintem postai szállításnak, hiszen nincs hozzáköze. Ha mest vagy mi számmal jön akkor az nem postai szállítás, hiába ad meg akármilyen postai nyomkövetési számot az eladó. -
csaba17
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani automata férfi övet?
Karácsonyi ajándékba lenne, én ezt néztem ki de nem tudom, mennyire jó. -
nagyúr
-
fairi
addikt
válasz kungzi #32373 üzenetére
https://global.cainiao.com/detail.htm?mailNoList=RP742049879CN
Költői kérdés, én már nem is számolom hányszor készítik elő. Végtelen ciklusba ragadt.
de legalább az eladótól meg tudtam ez teljesen normális. -
máyköl
veterán
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Rendeltem 1 hónappal ezelőtt egy terméket, pontosan ezt.
1 hete kaptam egy emailt, egy Meest nevezetű futárcégtől.
"A csomagja Kínából RO411378528EE sikeresen megérkezett Európába.
A csomagját a Meest pár napon belül fogja kézbesíteni Magyarországra.
A csomaglogisztikai szolgáltató a Pick Pack Pont. Kérjük várja az ezzel kapcsolatos következő üzenetet."Itt már furcsálltam a dolgot, nem futárcéggel szoktak jönni Aliról a termékek. Sebaj. Ez még nem lett volna akkora gond.
Ma jött viszont újabb e-mail és sms, hogy a csomagom átvehetem a kijelölt csomagponton. Itt már végképp nem értettem. Postaládámba kapom meg minden rendelt termékemet az Aliról.
"Átvételhez szükséges adatok:
Vonalkód: MST91018005468
Feladó: Meest Europe Sp.z.o.o
Címzett neve: Toth Benjamin
Utánvét összege: 0,00 Ft
Átvehető: 2019.11.04. 17:15:00-ig"Budapesten a XII.kerületben lakom, a Szendrő utcában. A slusszpoén: "Értesítjük, hogy csomagja megérkezett az Ön által választott Pick Pack Pontra: 511.sz Maxi Coop Abc (511.sz Maxi Coop Abc(611545)), cím:3752, Szendrő, Rákóczi u 5-7"
Feladták Szendrő városba, 230km -re a lakhelyemtől, elvileg egy általam választott Pick Pack Pontra. Mondanom sem kell, semmilyen átvevőhelyet sehol nem választottam, simán rendeltem Aliról egy terméket, ahogyan szoktam. Rendben meg is szoktak érkezni a postaládámba a rendelt cuccok.
Mi történhetett itt? Mitévő legyek?
Köszönöm a segítséget!
-
fairi
addikt
Én is ezt sejtem, de eladót nem érdekli, kb mindig ugyanazt írja. Most van a harmadik próbálkozás a posta részéről. Kb 8 naponta van ciklus indulás.
neked volt ilyened hogy oldottad meg?
egyszer kikerül vagy végre posta beismeri nem kézbesíthető. Vagy az idők végezetéig ez fog menni -
Mr.Csizmás
titán
BG topicból áthozva közszolg jelleggel:
böngészős extensionnel képre jobbklikk, és keres, megtalálja alin a legolcsóbbat.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
pn4hvq
senior tag
válasz Mr.Csizmás #32381 üzenetére
Kiegészítés: Chrome alá bővítmény (így jobb klikk a képen akárhol és lehet is kerestetni vele).
-
fairi
addikt
Azért bosszantó, hogy van most 6 kallódó csomag 40 naposak jelenleg (economyk), és gondoltam fizetek 2 dollárt és ajánlottan küldjék a 7. csomagomat.
Erre kb az a rossz érzésem simán economyként feladta és problémás csomag számát adta meg, és 2 dollárt haszonként szeretné lenyelni.
Mikor írtam neki, kb olyan üzenetet küldött mintha nem ajánlott levél lenne. Limited tracking majd 90 nap múlva aggódjak stb. Véletlenül se mondta majd postán utánajár, mert gondolom azért ajánlott után ott is lehet érdeklődni mint nálunk.
60. nap nyithatók dispute-ot. -
-Pityer-
csendes tag
Sziasztok!
Holland raktárból várok egy csomagot, a Track17 az alábbiakat írja. Ez már azt jelentené, hogy mindenképp megvámolják? Vagy csak vizsgálják és lehet, hogy továbbengedik vám nélkül? Mik a tapasztalatok?
2019-10-26 15:07 The item is being processed by customs
2019-10-26 15:07 The item is at customs
2019-10-26 15:07 The item has been processed in the country of destination
2019-10-26 06:21 The consignment has arrived in the country of destination -
Topikgazda
válasz -Pityer- #32384 üzenetére
Ezt szokta kiírni a 17track, mert elméletben minden csomag a vámosokon keresztül jön be.
Itt nézd meg inkább a nyomkövetést.
Ezt például LX753855399NL Hollandiában adták fel, ami EU-s és nem kell vámolni, még is látsz vámos bejegyzést.
Ez LX596492427NL egy Kínából jövő és annál is látod.
Ha vámolják akkor lesz egy adatbekérés a címzettől Magyar Posta bejegyzés.
Egyik sem lett vámeljárás alá vonva. Ha a Track17-en nézed látod hogy meddig egyezik.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
-Pityer-
csendes tag
Köszi szépen a választ!
Egyelőre a Global Package Tracking is ezt írja. Tehát akkor mindenképp a Magyar Posta bejegyzése/sms-e lesz a döntő.
Ez a szóban forgó csomag:
http://parcelsapp.com/en/tracking/LX698576431NL -
atala
addikt
Van egy termék, ahol már a harmadik követési szám bukkant fel.
Először az alin kaptam ezt a számot:
RP764162019CNAztán átírták erre:
PR048226935YP
PR048226935YPEzt a Magyar posta nem látja, de a Global, és a 17 track oldalon igen. Itt a nyomkövetésnél felbukkan egy másik szám is:
RV214515514CN
Most akkor mi lehet? Miért kapott menet közben másik számot:
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A PR kezdetűek nem érvényes nemzetközi nyomkövetési számok, a Yanwen logisztika trükkje. ha itt látsz megérkezési nformációtt az átverés.
Az RP és RV kezdetűek viszont igaziak. De ha normális nyomkövetést szeretnél akkor inkább itt nézd a számokat, amelyek az igaziak itt pontos információk kerülnek elő.[ Szerkesztve ]
-
-Pityer-
csendes tag
Csak egy praktikus kérdés, ha mégis vámeljárás alá vonják a csomagom, hogy ne akkor kelljen fejvesztve rohangálnom.
Azt olvasom mindenhol, hogy a vámkezelési megbízás kitöltésén és visszaküldésén túl csatoljak egy képernyőmentést a rendelést visszaigazoló mailről, amin látszódik a rendelés összege. A gond az, hogy az utóbbi időben én semmilyen e-mailt nem kapok a rendeléseimről az alitól.
Ezt ti hogyan oldjátok meg? Küldjek egy képernyőmentést a banki tranzakcióról a kártyás fizetés után?
Köszi szépen a választ előre is.
-
-Pityer-
csendes tag
Ahh, köszi szépen, figyelmetlen voltam.
Elektromos cigaretta a rendelésem, szóval, ha kiszedik a vámon, akkor biztosan kell vámot és áfát is fizetnem rá, mert dohánytermék.Úgy olvastam, azokra nem vonatkozik a 22-150 euró értékű küldemények vámmentessége. A kérdés csak az, hogy átengedik-e úgy, hogy holland raktárból jön, de ez még majd kiderül.
-
Topikgazda
válasz -Pityer- #32395 üzenetére
Hát nem holland raktárból indult, (Ha beírják egy keresőbe ez az első sor: Packet Arrived EWS Sorting Centre SHENZHEN, ami nem holland város ) ha a hollandok ráteszik a sárga matricát akkor nagy a valószínűsége vámeljárásnak, az e-cigi meg nem igazán "kedvelt" dolog a vámosok által, remélem nincs hozzárakva folyadék vagy mi, mert akkor nem csak áfa fizetés lesz a gondod.
[ Szerkesztve ]
-
-Pityer-
csendes tag
Nem, nincs folyadék, tudom, hogy azt csak itthon nemzeti dohányboltból lehet vásárolni. Kizárólag a készülék.
Igazából azért is rendeltem, mert olvastam a termék oldalán magyar visszajelzéseket is, ahol azt írták, hogy nagyon hamar, minden gond nélkül megérkezett a termék. De tudom, hogy ez nem jelenti azt, hogy az enyém is átjön vámmentesen.
-
trialboj
őstag
válasz trialboj #32335 üzenetére
Hát ez remek. Egy 7 elemből álló rendelésnél, rossz tracking kódot kaptam, nem tudtam mi a teendő, nyitottam egy dispute-ot az első terméknél, de rosszul kattintgattam, és most azt kéri hogy küldjem vissza, illetve 3 dolcsi a refound összeg ami téves mert a 2db lámpcska még 1 dolcsit sem éri el.
Azt írja van 4 napom visszaküldeni vagy az eladóé a lovetta, semmi lehetőséget nem találok, hogy jelezzem, valami nem ok, és hibáztam a kitöltésnél. Nem az összeg a lényeg, hanem mag a tény, hogy lenyúl az oldal.De egyébként is menjenek az anyjukba mert ők kutyulták össze az egészet, mégis én izzadok hogy bebizonyítsam, nincs nálam a cucc.
Másik topikban V/, azt mondta hogy az eladónak kell bizonyítania hogy megérkezett a termék, és ameddig ez nem tette meg, ő a felelős érte, linkeltem képeket is, amin egyértelműen mutatja a tracking oldal, hogy teljesen más városban lett átadva."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Topikgazda
válasz trialboj #32398 üzenetére
Teljesen rossz volt az alap indoklás, nem erről van szó: Dispute Reason: Shipping method was not as described
Amit nem kapsz meg, mert másnak a számát kaptad meg és azt máshol kézbesítették az neked kamu tracking információ. Nekem volt 4 ilyen esetem, másnak is hasonlóan azt javasoltam amit ilyen esetre írtam, mind visszakaptuk a pénzünket.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Először megadott egy jó nemzetközi számot, majd át változtatta erre a kamura. Nem értem miért tette, mert direkt fizettem többet, csak hogy regisztrált küldeményként jöjjön. Ha mégis simán küldi nagyon morcos leszek. Bár, nem hiszem, hogy megtenné, mert 15 dolláros cucc. Ekkora értéknél már majdnem mindenki regisztráltként küldi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Facebook és Messenger
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest