- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Rendszergazda topic
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Proxmox VE
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fatalista22
tag
válasz total90 #2843 üzenetére
Ok, bocs, hogy ilyen amatőr vagyok. Családi videók összefűzése a cél. Kis javítás, de amúgy csak amatőr célra..
Még az sem biztos, hogy sokáig lesz Premierek, mert vállalati előfizetést használok otthon Az a helyzet, hogy unom már, hogy hangos a gép, videóvágásra ritkán használom, csak ha nagyon kell.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz total90 #2809 üzenetére
szeretem a resolve-ot, jobban, mint a premiere-t viszont nincs olyan ügyes ae integráció benne, nem kezel psd-t, és csak a studio verzióban van hardveres dekódolás (proxyval kikerülhető). fényelni meg nyilván jobban tud, mint a premiere
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz total90 #2807 üzenetére
én pécén premiere-ezek, szerencsére a legújabb is gond nélkül exportál, csak néha 1-2 snitt helyett feketét nem gyakran, de még nem tudtam rájönni, mitől függ, mert olyan is volt már, hogy második nekifutásra hibátlan lett. ami sokkal viccesebb, hogy az ügyfél se vette észre, hogy ötperces filmjének végleges verziójának a közepéből és végéből is hiányzik kétszer pár másodperc...
hanyas vagy, te disznó?
-
lionshamlet
senior tag
válasz total90 #2597 üzenetére
Azt nemtudom hogy azonos fps-e.
Viszont felmerult bennem egy kérdés, jelent e bármi problemat ha importálásakor csak adhoc bedobom a fajlt a szerkesztősavba, es nem eloszor a media libraryba importalom, majd onnan a szerkesztősavba tovabb.
Youtube-os videon mintha korabban lattam volna hogy az az ajanlott sorrend hogy library->szerkesztősav. -
trialboj
őstag
válasz total90 #2330 üzenetére
Köszönöm.
Még néhány kérdés, hogy helyre tegyem a dolgokat.
Ha átalakítanám a wint, hackintosra az segíthetne valamit a sebességen?
Van egy ismerősöm aki ért hozzá, jó pár éve úgy hallottam, az adobe cuccok elsősorban macen működnek rendesen. Lehet ehhez nem elég az op rendszert megpiszkálni, de rendkívül frusztráló, hogy szinte sosem használja teljesen az erőforrást, míg pl a sima insta 360 x appja is 100% pörget mindent magot, mikor kimentek valamit.
A final cut jobban optimalizált szoftver?
A final cut és after effects között nem működik(het) a dynamic link, rendszer?
Ha sehogy sem tudok rendes preview kicsikarni premiereben, proxykat kell készíteni?
Nagyon köszönöm bárki is segít.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
BonFire
veterán
-
LordAxwell
senior tag
-
Roachy
senior tag
válasz total90 #2198 üzenetére
Ezt sem lehet ilyen egyértelműen kijelenteni. Erősen függ a felhasználástól. Ha csak fullHD képeket vagdosol effekt nélkül, az eldöcög prociból is. De amint szóba jönnek az effektek komolyabb használata és a FHD+ felbontás akkor már kelleni fog egy jó vga is. 4K vágáshoz már igencsak ajánlott a legalább 3-4Gb grafikus memória, különben csak kínlódás lesz. És ha még effekteket is használsz, akkor meg pláne kell a vga, ha nem akarsz órákat malmozni a gép előtt amíg az dolgozik.
És akkor még nem is volt szó a ramról és a háttértárakról, a megfelelő egyensúlyra kell törekedni, ugyanúgy mint a játék gépeknél. -
mokus1
addikt
válasz total90 #2068 üzenetére
Nem, nem erre. Nem is találtam amit szerettem volna. Szerintem rosszul is keresem. Olyanra gondolok, hogy kicsit homályosabb recegősebb a kép. Olyan régies hatású retro.
Egyelőre megcsináltam VHS-sre nem de nem pont ilyet szeretnék.Egyébként, most cseréltem adobe csomagot, eddig tökéletesen ment a HD7850-esemmel nem is kellett több. Viszont most nem tudom már használni, rengeteg effektnél azt írja GPU gyorsítás nélkül nem lehet használni. Eddig is tudom, hogy a CUDA-t favorizálták, de most az amd már teljesen alkalmatlan rá?
-
commanDOS
senior tag
válasz total90 #2053 üzenetére
Indítottam új projektet. Arra rájöttem, hogy az elsőnek a timelinera húzott videónak van hangja. Utána mindegy melyiket húzom rá következőnek, az már néma. Ha egyszerre rádobok 10 videót, akkor mindegyiknek van hangja. Egyelőre így oldottam meg. Sajnos nem eredeti.
Elnézést ha tetézem a gondot, de még egy kérdés: Sikerült exportálnom (többféle formátummal/beállítással próbálkoztam), de a kép minősége, még magas bitrate mellett sem éri el a nyersanyag szintjét. Leginkább a színek fakók.Az első az eredeti, a második a renderelt (h.264, 1920x1080, 82175kb/s)
[ Szerkesztve ]
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
addikt
válasz total90 #2046 üzenetére
Igen igen, az összes driver esetén gyanúsan a VGA lehetett hibás tippre.
Mióta a GPU gyorsítást az Adobe opencl alapokra helyezte, egész kiválóan működik az AMD kártyákkal is a dolog és nincs kihasználatlansági tapasztalatom.
Mondjuk elég elavult a gépem már, de 8 szál azért itt is van
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
RexMaximus
senior tag
válasz total90 #1995 üzenetére
Az Adobe regota ilyen, igazodjanak hozza, o kevesbe igazodik. Lasd az egesz flash koruli fiaskot.
Meglenne a tomeg naluk arra, hogy jobban csinaljak, nem tudom mi lehet a valodi oka annak, hogy megse.
Bojár Gábor irt meg errol egy erdekes megfigyelest a GRAPHI-sztori c. konyveben. Az amerikai cegek kulturajuknal fogva megszoktak, hogy nem nagyon igazodnak masokhoz. Foleg ha iparagi sztenderd poziciot elerik. Ez volt a Graphisoft egyik elonye, hogy ok kozben jobban igazodtak a piaci igenyekhez. Azt irta Kelet europaikent ebben elonyunk van, hat van benne valami
-
-
Roachy
senior tag
válasz total90 #1995 üzenetére
Igen, főleg amióta előfizetéses lett, azóta vannak igazán gondok.
De nem csak a Premiere-rel, hanem úgy általába az Adobe hardverfronton eléggé alul teljesít. Pl a Lightroom lassúsága, az AE fagyogatásai és export problémája, stb...
Utóbbi időben vannak hírek róla, hogy most már próbálják kezelni a problémákat és keresik a megoldást. Az Intellel is szorosabbra fűzik a kapcsolatot. Majd meglátjuk...
De amúgy van alternatíva addig is. Az Avid és a Resolve is ízig-vérig profi program. Vagy felhasznló barátabbak is vannak azért. Pl az Edius, amit egyébként profik is használnak, még TV-k is. Vagy akár a Vegas.
Az Adobe meg kapja be és csinálja meg ezt az elcseszett "optimalizálást"! -
pappesz
tag
válasz total90 #1989 üzenetére
13 giga lenne a végtermék. A rendszermeghajtón 30 a másik két meghajtón 50 és 80 giga volt. A hely nem változott mégis volt mikor 10 percet vagy 1 órát csinált meg. De most szabadítottam fel néhány gigát mindegyik meghajtón és megcsinálta. Mennyi helynek kellene lennie elvileg?
A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
Roachy
senior tag
válasz total90 #1959 üzenetére
Egyik gépen nekem is beragadt ez a 1709-es frissítés. Végül az oldotta meg, hogy újra telepítettem a gépet, a media creation tool-al. És úgy hogy megmaradjanak a telepített programok és a fájlok. Azóta minden fasza.
-
-
Falovas
aktív tag
válasz total90 #1892 üzenetére
Intel Core2 Duo CPU E8400, 4GB ram, AMD Radeon HD 5450 , Win7 64-bit, PP 2017CC. Igazi őskövület, vagy nevezhetném " ajtó kitámasztónak " is.
" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
MrChris
nagyúr
válasz total90 #1878 üzenetére
A lejátszók nemtom miért jobban boldogulnak hibás fájlal, de sajnos még a nem hibással is. Gyakori, hogy a chroma sub samplinget a lejátszó tökéletesre csinálj, míg az editorok főképp a vöröset kockásan jelenítik meg. Jobb esetben csak a preview-nál, rosszabb esetben ezt bele is kódolja renderkor. Konvertálással lehet néha segíteni.
-
MrChris
nagyúr
válasz total90 #1876 üzenetére
Videófájl hibára tippelnék, amit vagy a kamera csinált, vagy kártya hiba, vagy a kártyáról való lementéskor keletkezett. Utóbbi nálam képekkel fordult elő, ki tudod próbálni, hogy újra összedugod (esetleg másik olvasóval) a géppel és újra lemented, majd editálod. Aztán lehet tovább sakkozni, hogy mindegyik aznapi fájlal, vagy csak egyik hibás. Egy jó projekt végére elkezded betenni őket és próbálod mikor hasal el... tehát sokféle variációval kiszűrhető.
Még át is tömörítheted egy konverterrel, hátha segít. Ha ugyan azt a formátumot adod meg, még tíz újratömörítés után se fogsz észrevenni minőségi változást. -
Geresics
addikt
-
kelna91
senior tag
válasz total90 #1873 üzenetére
Újraindítani próbáltad már?
Bocs, de nincs ötletem. Esetleg másik projektben vagy másik sequence-ben próbáld. Ha nagyon nem megy, akkor legvégső esetben átkódolhatod a nyersanyagot, lehetőleg valamilyen veszteségmentes formátumba. Mondjuk a HEVC-cel sem jársz nagyon rosszul, sőt a zajon még csökkent is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!