- Windows 10
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gravity1234
tag
Nem tudok ilyen teszteket, szerintem probalj rakersni neten.
Azt sem tudom most mit hasznalsz es mi a lassu szamodra.
Amit tudok hogy jelenleg en mit hasznalok, egy Lenovo Ideapad Y50-et es ezzel egesz pofasan lehet vagni, a beepitett Vkartyat tamogatja a Prmeiere CUDA, ez sokat szamit, pl a warp stabi ha rakerul meg szamolas utan tudja valos idoben mutatni ha lejatszod, enelkul nem. Nalam maga a szamolas es stabilizalas egy kb. 5-6 masodperces snittnel fel perc kb.De gondolom nem kell mondanom, hogy ezeket a korrekciokat csak a vagas vegen erdemes nem kozben, amikor mar osszeallt mindened.
Szinkorrekciotol kompletten megall mar valos idoben, ott csak az segit ha lerendereltetem az egeszet, az pedig ugye nem keves ido.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
Olvass fentebb 3-4 hozzaszolassal, komplett konfigokat masoltam be, legalabb 3-at abbol tudsz szemezgetni.
Amugy meg Vkartya nem annyira fontos premiereben, minimalisan hasznalja a program csak. Kb. a munka 90%-at a procid fogja meghatarozni, abbol kell bika, megfelelo memoriaval tamogatja. Vkartya bizonyos efekteknel jon be, ha pl rahuzol egy warp stabit, de a normal renderelesnel, munkafolyamatoknal nem.
Udv,
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
válasz kleinguru #1888 üzenetére
Koszonom a hozzaszolast.
Alapvetoen igen munkara lenne, Premiere fokent, illetve a fotok miatt Light room es neha kis PS, de a fo mozgatorugo a film vagas, utomunka.
4K-ban nem gondolkozom (mert az a kamerak valtasat is igenyelne, ami ugyancsak szukseges lesz majd, de nem 4K-ra valtas vegett hanem amugy masok miatt, de per pillanat nem az a szuk keresztmetszet hanem ugy erzem a gep)Multicam jo kerdes, egyszer probaltam csak meg, hogy 3 kamera anyag ugy probaltam szerkeszteni es tetszetos volt, csak feltetelezem "a technikai" tudasom hianyos hozza, es alap szerkesztesi gondjaim voltak a multicames megoldasnal.
Na igen ezekben kell majd a hozzaerto tanacs, hogy pl az alaplap ha jol ertelmezem ehhez a confighoz felesleges, tehat mire kene/lehetne csreelni.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Aki jartas a temaban attol varnek kezzelfoghato tanacsokat (mert neten nezelodni en is tudok, ezek az infok is onnan jonnek nagyreszt)
Azt szeretnem latni mi mennyire felesleges esetleg tulzas, avagy minden realis e.Jelenleg Lenovo IdeaPad Y50-em van azzal is vagok, stb nem rossz, abszolut de nyilvan van ahol mar lassu.
Ehhez kepest neztem most asztali, kifejezetten film es fotora alkalmas configot es az alabbiaka talaltam, friss augusztusi infokkal:
Belepo szint, kb atmenet a hobbi es profi gep kozott, penztarcabarat valtozat:
CPU: AMD Ryzen 5 1600
Graphics Card: GTX 1050
Motherboard: MSI B350 PC Mate
RAM: 8 GB DDR4
Storage 1: Crucial MX300 275GB SSD
Storage 2: Seagate 2 TB hard drive
Power Supply: EVGA 500 B
CPU Cooler (optional): DeepCool Gammaxx 400Mar kifejezetten speckon munkara:
CPU: AMD R7 1700
Graphics Card: GTX 1050 Ti
Motherboard: MSI B350 PC Mate
RAM: 16 GB DDR4-3200
Storage 1: 525GB Crucial MX300 SSD
Storage 2: 2 TB hard drive
Power Supply: EVGA GQ 650W
CPU Cooler: Stock (or NH-U12S SE-AM4 to keep things a bit cooler and quieter)Es a meg nem orult penzbe kerulo, de kifejezetten erre ajanlott:
CPU: AMD Ryzen 7 1800X
Graphics Card: GTX 1060 6GB
Motherboard: MSI X370 SLI Plus
RAM: 32 GB dual channel DDR4-2666
Storage 1: Samsung 960 EVO 500 GB M.2 SSD
Storage 2: HGST 4 TB hard drive (or 6TB / 8TB)
Power Supply: EVGA G2 750W
CPU Cooler: Corsair Hydro H110iami e felett van az mar azt gondolom nem az en kategoriam lesz.
A fentiek korrektek? Feltetelezem a jelenlegihez kepest masszivan gyorsulna a munkafolyamat es exportalas, rendereles is.koszi,
-
Gravity1234
tag
Szia!
Persze mindent lehet, csak lesz "ara".
Lumetri color nevu plugint keresd meg az effectek kozott, azzal tudod modositani eleg sok szempont alapjan.
Emelheted az expot, de aranyosan fog emelkedni a "zaj" is, azaz egyre csunyabb, szemcsesebb lesz a felveteled.
Ha belotted ugy ahogy jonak erzed, utana eressz ra egy Neat noise reduction nevu addont, az eleg szep munkat vegez, mintavetelezes alapjan zajt szur.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
Ket kerdesem lenne amiben infokat varok!
1) Gep, konfig temakorben. Jelenleg egy Lenovo Y580-am van, ezzel is vagok (8 GB ram, I7 proci es Geforce 660m kartya, CUDA megy vele).
alapvetoen teljesen jo a tortenet, full HD anyagot editalok (nincs 4K a lathataron) amig valogatok, vagok, trimmelek, stb a CUDA teszi a dolgat megy zoccenes mentesen. A problema ott kezdodik amikor elkezdek utomunkazni, szinkorrekcio, szinezes, zajcsokkentes, warp stabi neha ahol kell. Itt mar elkezd belassulni es idovel (ha sokat vagok, tobb oran at) szinte meg is all a timeline, szinte barhova huzom, homokorazik, sokszor akar 10 masodpercet is varni kell mire raugrik az adott snittre, gyakorlatilag editalhatatlan lesz.
Ha lerenderelem az meg ugye akar 1-2 ora is lehet.
Van valami megoldas erre, vagy csak pusztan a brutalisabb gep? Ha ez akkor kb mi az ami megoldja ezt, hogy menjen pikk pakk.2) exportalasnal, beallitasok.
Altalaban H.264 es youtube 1080P presettel exportalom ki, ezzel pl ma 24 es fel perces filmem 4 ora 10 perc votl mire vegzett. Es persze utana kb 10 percig meg se moccan a gep. A fajl mere 2,7 giga lett.
Mivel lehet jo minosegben ennel kissebbet csinalni? Vagy ez ennyi?Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
Premiere pro cc 2015
GeForce GTX 660MMost azt vettem eszre, hogy ha kitorlom a Cuda txt filet a konyvtarbol akkor jo, de ha kikapcsolom es ujrainditom akkor megint nem jo, kiirja hogy az elozo megnyitasnal CUDA tamogatott volt, de most csak softwares.
Aztan ha ekkor bemasolom (vagy inkabb visszamasolom) a cuda_supported_cards.txt fajlt akkor megint jo.
Es ezt kell valtogatni.....de miert?Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
Udv!
CUDA-val kapcsolatban kene segitseg!
Eddig ment gond nelkul, beallitottam a premiere config fajlban, meg van adva a videokartya pontos neve, es elerheto is volt a project settings / general ful alatt.
Viszont az utolso munkam ota, 10-bol 9x ugy indul hogy Mercury software only es nem is tudom kivalasztani.
Tapasztalat valakinek?
KosziOlympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
válasz aldebaran #1540 üzenetére
Engem konkretan az erdekel, hogy keszre csinalt, effektezett, animalt ppt doksit be tudok e emelni a filmbe, kvazai B-rollkent mondjuk egy interju kozben.
Nem egy statikus oldalt amin csak szovegek vannak, hanem mondjuk egy animalt folyamatabrat.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
válasz Gravity1234 #1536 üzenetére
Sziasztok!
Meg nem probaltam, esetleg valakinek van tapasztalata, hogyan lehet es mi a legjobb modszer egy Powerpoint prezentaciot beleepiteni egy filmbe?
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Keresek, lehetoleg ingyenes programot (ez lenne preferaltabb) vagy kesz sablont forgatokonyv irashoz vagy ami segitseget tudna nyujtani ebben!
-
Gravity1234
tag
Ad tampontot, en az alabbi laptopot hasznalom, Premierrel es Lightroommal dolgozom.
Ezzel megy a CUDA is, ami ugye hardveresen gyorstija a videokari segitsegevel a renderelest Premiereben es nagyon sokat hasznal.
Igaz nem mai darab, 3 eve vettem, de a mai napig abszolut megalllja a helyet. Persze nem idealis a monitor merete miatt, de amikor vettem kulfoldon eltem es sokat utaztam, nalam ez volt a szempont.Hogy ma ennel mi a jobb, frissebb nem tudom, de biztosan segit kiindulasnak.
[link]Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Tudna segiteni nekem valaki, hogy ha regi VHS kazettakrol szeretnek szamitogepre atrakni felveteleket akkor mi kell hozza?
Koszonom,Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
Sziasztok, picit Off topic, de annyira megsem, mert kapcsolodik a vagashoz es egyelore sehol nem lelek valaszt:
Sziasztok!
Segitseget kernek, hol lehet Budapesten audio felszerelest berelni?
Zoom H1 + csiptetos mikrofon, puskamikrofok, hasonlok.
Koszonom,Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
De akkor ezt azt jelenti, hogy a felvett sok anyagot is (de legalabbis azokat amiket a videoba betettem akar csak egy snitt erejeig is) archivalnom kell annak erdekeben hogy kesobb a hivatkozasokhoz vissza tudjam masolni ha szukseges.
Ok, mar csak az a kerdes premiereben mi a teendo, hol csinalom ezt, mikre kell figyelni?
Eddig csak hasznaltam, vagtam, effekteztem a sajat szorakoztatasomra, de sosem archivltam, mostantol szeretnek.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Segitene nekem valaki, hogy mi a legjobb modja ha egy projectet befejeztem es szeretnem archivalni az egeszet esetleges kesobbi hozzanyulas vegett?
Hogyan vegzi ezt a premiere? A videoban felhasznalt osszes videot (mint source) is belearchivalja vagy csak hivatkozast csinal es nekem kell biztositani ha kesobb hozza akarok nyulni akkor a sok-sok felvetel elerheto legyen ugyanazon a helyen?
Koszonom,
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- LG LCD és LED TV-k
- Automata kávégépek
- Windows 10
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok