- Windows 10
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
Új hozzászólás Aktív témák
-
lionshamlet
senior tag
Koszi!
Aki Dji Phantom 4 Pro drónt használ - hogy lehet kikerulni D-logban a fix 500-as ISO értéket?
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, h264 vagy h265-ben erdemesebb a 4k videókat rögzíteni?
(Dji phantom 4 pro) -
lionshamlet
senior tag
Az RGB Görbék használatáról...
Youtube videókon láttam, többféleképp módosítják a feketét-fehéret vele.
Tehát mindig az adott videótól függ miképp kell állítani?
Nincs előírva, hogy márpedig ezt csak így szabad módosítani?
Mutatom mire gondolok, a Feketét módosítottam:Eredeti állapot:
[link]Verzió 1, ami nem annyira dark és nemsok videóban láttam így állítani a feketét:
[link]Verzió 2, amit mindenkinél láttam, de így mintha sötétebb lenne a kelleténél.
[link]Melyik verziót kellene használnom?
[ Szerkesztve ]
-
lionshamlet
senior tag
A színezésről mi a véleményetek?
Leginkabb csak a color-korrekcio es a renderelés miatt dobtam össze.
Nagyjabol kezd körvonalazódni hogyan kellene csinálni ezt a color gradelést.Ti először mindig az rgb görbét igazítjátok be, es utána jon a black/shadow vagy mi a menete nálatok?
-
lionshamlet
senior tag
Illetve az nd filterekről...
Az nd4 filter csak napfelkelte/lemente idoszakban ajanlott?Erősen felhős napszakban jobb e mint az nd8?
-
lionshamlet
senior tag
Akkor sejtem a hiba okát.
Nd filter van, ezek a videók nd8-as filterrel készültek.
A 25fps miatt 50-re tekertem a shuttert, de tul sotetnek talaltam a felvételt, ezért levettem 40-re, talán 30-ra is.
(Igy jobban kiveheto volt a kijelzőn az hogy merre megyek)Ezek szerint maradni kellett volna 50-es shutter beállításon es utolag korrigalni.
Jut eszembe, erosen felhős időben nd8 helyett ajanlott az nd4?
[ Szerkesztve ]
-
lionshamlet
senior tag
Némelyik videó kristalytiszta mozgás közben, némelyik pedig nem.
Persze ha bekapcsolom a truemotiont a tv-n akkor javul a helyzet, de ezek alapesetben ki vannak kapcsolva.
A felvétel D-logban készül 4k/25fps felbontásban.
A renderelést probaltam youtube 4k majd match presettel is, mindket esetben vbr/2pass-40mb, (majd a cbr is ki lett probalva) best render opciók bekapcsolva, de igy sem lett jobb a vegeredmeny.
[ Szerkesztve ]
-
lionshamlet
senior tag
válasz total90 #2597 üzenetére
Azt nemtudom hogy azonos fps-e.
Viszont felmerult bennem egy kérdés, jelent e bármi problemat ha importálásakor csak adhoc bedobom a fajlt a szerkesztősavba, es nem eloszor a media libraryba importalom, majd onnan a szerkesztősavba tovabb.
Youtube-os videon mintha korabban lattam volna hogy az az ajanlott sorrend hogy library->szerkesztősav. -
lionshamlet
senior tag
Mit rontok el exportalaskor, mert szörnyű kockas a kép.
[link]H.264 es megtartva a 4k felbontast.
A kesz anyag 4k is, de a végeredmény megse jo -
lionshamlet
senior tag
Hello, A színeket milyennek tálaljátok?
Csak az rgb görbe, illetve a szaturacio lett állítva.
[link] -
lionshamlet
senior tag
Lehet hogy túl tolom
Csak szeretném megérteni hogy működik a rendszer.
Mit miert csinalok, mire van hatással, mihez kell hozzányúlnom, es mihez nem a szerkesztes során.
Most még semmi ilyesmi erzekem nincs hozza.Termeszetesen csak saját magamnak gyartom, semmi professional vagy hasonló témakör.
De attol még szeretném ha közel állnának az elkészült kepek, videók a tökéleteshez, figyelembe véve a jelenlegi hozzaertesem, ami a nulla es 1 között található.Ezért alkalmatlankodom itt
-
lionshamlet
senior tag
Lassan, de haladok.
Legalább már azt elértem hogy a felvétel színképe közelít a használható minőséghez:
[nyers felvétel]Amivel hadilábon állok az az, hogy hogyan húzzam ki a sötét részeket a nullához, illetve a világos részeket 255-höz, hogy az úgy nézzen ki mint a tutorialos videókban.
Nálam teljesen másképp viselkedik lumetri scopesban, a Parade rgb-n a színkép.
A blacks-white, rgb curve játszás sem akar összejönni.Vmi támpont hogyan ugorjak neki, mit mihez hasonlítsak miközben összevissza rakosgatom a potokat a színskálán?
-
lionshamlet
senior tag
válasz tirszin #2507 üzenetére
Aha, erre voltam kíváncsi, köszi.
Tehát ezek az alapbeállítasaid, ha jól sejtem:
- D-log
- 5200-5500k
- -3/-2/-2
- Iso 100
- shutter? 100-400között, vagy a shuttert hagyod automatán?
Vagy ha Nd filtert használsz, esetleg azért marad automatán a shutter.
Én még nem vettem filtert, így marad a shutterrel való játszás hogy megjöjjenek a színek a histogramon.
Ez általában 100-500 között változik,.Illetve ha ez így van, hogyan rögzíted ezek után az expót, az AE-vel?
[ Szerkesztve ]
-
-
lionshamlet
senior tag
Hello, Mit kellene még javitanom a színeken, illetve a kamera beallítasain véleményetek szerint?
[link]
- dlog
- 5200k
- -2/-2/-2
- iso/shutter automatán, a histogramon csak igy kapom meg a megfelelő színképet.[ Szerkesztve ]
-
lionshamlet
senior tag
Hogy érdemes kezdeni a színezést, előbb rárakod a Lutot és utána állítod be a paramétereket vagy fordítva?
Neten láttam mindegyik verziót.Szóval mi lenne a lut nélküli optimális beállítás, és ugyanez luttal?
Egyébként kettő Lut van ami tetszik:
- Mavic_2_Pro_5500K_10_Bit_h265_-_CineTeal4
- W-ARAPAHO-33-LOGTi/te mit használtok, melyek a népszerű layerek?
Esetleg privátba tud vki küldeni néhányat? -
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, az alábbi beállítás szerintetek jó?
Itt Fx paraméterek beállítása nélkül, így néz ki a forrás fájl (D-logban lett felvéve) színskálája:
[link]Itt pedig modósításokkal:
(nemtudom hogy ez most jó vagy rossz beállítás)
Basic setup:
[link]
RGB setup:
[link]Ha vkinek van kedve, itt a néhány másodperces forrásfájl amit ha beállítana és elküldené a beállításokat az fain lenne
[link]