Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Ez nem olyan egyszerű, mint ahogy elképzeled. Ahhoz, hogy dönteni lehessen, látni kéne a forrásfájlokat. A Háttérképet, az arcképeket és a testről készült képet is. Mindháromnak nagy felbontásúnak és nagyon jó minőségűnek kell lennie. Így ideális. Nem valami telefonnal összefényképezgetett vacakok. Ezen kívül Ha jelentős méret és pozícióbeli eltérések vannak, az nem kis munka. Egy jobbról fotózott testen hülyén mutat egy balról fotózott arc és hasonló buktatók.
Persze össze lehet montázsolni az össze nem illő dolgokat is, de egyrészt nagyon kilógna a lóláb és látszana, hogy montázs, másrészt a hozzáértőnek sem 5 perc meló ez, amit bárki is szívességből megtesz, hanem időt rabló szakmunka.
Tehát először kérjük a fényképeket bemutatni. Anélkül nem tudunk mit mondani.
-
Arpee78
senior tag
A fotós szakmát nem hiába találták ki. Tökéletesen, eredeti fényképre hasonlatosan nem biztos hogy megoldható amit akarsz, függ a nyersanyagtól. Nekem épp ma jött egy fejcserés munka, egy régi festményen lévő alakok fejét kellet kicserélnem, egyik másik egész jó lett, de ez inkább játék a megrendelőnek.
-
cass
aktív tag
Nagyon kérek mindenkit valaki segítsen!!
-
cass
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Olyan ember segítségét kérném aki szívesen segítene nekem és magasabb fokon ért a photoshop használatához! Szóval lenne egy kép amire két embert kellene képekből megszerkeszteni, hogy valódinak tűnjön! Pl. a lánynak csak a feje van meg és hozzá kellene tenni egy testet. Azt hiszem ez elég nehéz így azok segítségét kérem akik nagyon értenek hozzá! Aki szívesen segítene nekem az légyszíves küldjön nekem pü-t! A többit privátban részletezem!
Köszönöm! MSI52
-
Arpee78
senior tag
válasz
Robb202 #9254 üzenetére
File-Automate-Batch
Igény szerint beállítod. Például így:
Kiválasztod a felvett actiont(ha a palettán az volt kijelölve már az lesz)
Kiválasztod a forrásállományok könyvtárát
Kiválasztod a célkönyvtárat
Azt hogy "override action" fent és lent is bejelölöd.Az actionben kell legyen open, save és close is.
Megjegyzem nem egészen jó dolog automatával elvégeztetni az RGB-CMYK konvertálást a dolog természete miatt.
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Azt hogy lehet megcsinálni PS-ben hogy az actions-oknál hogyha felveszem azt hogy nyissa meg a képet konvertálja át CMYK-ba majd zárja be és ezekután AZT, hogy nyissa meg mindig a következő képet majd megint zárja be majd megint nyissa meg és így tovább? Valaki tudna segíteni?
Egyedül az új kép megnyitása dolog nem müxik, mindig ugyanazt a képet nyitja meg.
-
Arpee78
senior tag
Nem teljesen értem mi a szándékod és a 3D/videó dolgokhoz sem értek igazán, de talán ez...
1. Az alfa csatornás képsorozatból automatával készítesz egy másik sorozatot, amelyben a képek a megfelelő részen átlátszóak, vagyis alkalmazod a képre önmagát. (ahol fekete átlátszó, ahol fehér átlátszatlan)
2. Behívod a színes képsorozatot és az előbb készített sorozatot szekvenciaként.
3. A színes layer alá behúzod az alfa csatornás layert.
4. Megnyomod az alt billentyűt és a két réteg közé kattintasz, amikor megjelenik ott az a fura jel.Kapsz egy egybedolgozott animációt. A play gombra kattintva lejátssza, átlátszóan.
-
rii
nagyúr
köszönöm mindenkinek (:
tegnap be kellett mennem dolgozni végig, de ma megnézem őket -
Rayyy
senior tag
Az a képszekvencia, amiről beszélsz. Viszont ez a layer panelen egyetlen rétegen jelenik meg, egy kis filmkocka ikonnal (akárhány képkockából áll), és az animációs panelt megnyitva tudsz a frémek között váltogatni. Az a baj, hogy akármennyire egy réteget látsz, ha bármit szeretnél állítani a képen, azt csak az aktuális frémmel teszi meg, így ha alfát csinálok egy képnek, azt ugyanúgy egyesével kell megtennem. Ehhez viszont nincs kedvem egy többezer frémes animációnál, ezért gondoltam, hogy talán a Photoshop meg tudja oldani, hogy egy teljes szekvenciát alkalmaz alfaként egy másik teljes szekvenciára egy gombnyomással... ha nem, akkor ez eléggé hiányzik a programból. De mindegy, mert már írtam, hogy a problémát megoldottam máshogy, csak nem bírom elhinni, hogy PS-sel nem lehet megcsinálni.
-
Wyll
őstag
Én is próbálkoztam ilyesmivel ezen a környéken.
-
BonFire
veterán
Látom, megelőztek, de nálam magyarul is megvan ugyanez. És még kérdezni is tudsz. Itt vagy ott.
-
rii
nagyúr
hello
egy logo-t kll megcsinálnom, mintha egy bélyegzővel csapták volna oda .... tudtok valami tutorial lécci mutatni?
-
BonFire
veterán
Ma kaptam egy érdekes feladatot. Egy animált GIF-ről kéne levakarni a hátteret. Az egész 21 képkocka, de körbemaszkolgatni ecsettel kissé fárasztó. Egy hal van az akváriumban. Azt találtam ki, hogy az első képkockához rajzolok Pennel egy pathot, rá a maszkot, majd jöhet a következő képkocka, és a pathot csak minimálisan kell módosítani, hogy a következő maszkot is rádobhassam. Kábé így:
Mondjuk 500 képkockával nem csinálnám végig, csak arra lennék kíváncsi, tud-e valaki ennél hatékonyabb módszert? Mivel kis felbontású a kép, az összes csodakijelölő elvérzik. A hal meg mozog. Nem csak le fel, hanem a farkát is csóválja, meg az uszonyait is.
(a bestia!)
-
Wyll
őstag
Ha jól értem, az a feladat, hogy egyszerű képfájlokat alfa csatornákká változtassunk - más képfájlok alfa csatornájává.
Megnyitod az alfa-forrás képet, Ctrl+A, Ctrl+C, majd be is zárhatod.
Megnyitod a hozzá tartozó normál képet, amit ugye ha jól értettem alfásítani akarsz.
A képtartalom ebben a kezdő állapotban egy Background nevű layeren van. Viszont a background layerhez nem lehet átlátszósági információt rendelni. Duplakatt rajta, a feljövő ablakot leokézhatod, ezzel hagyományos layerré válik (Layer 0), amihez már lehet alfacsatornát rendelni. Ez onnan is látszik, hogy (miközben továbbra is ki van jelölve a layer) a Layers paletta alján megnyomhatóvá válik az Add layer maskgomb. Nosza, nyomd meg, ezzel kreálsz egy alfa csatornát is a layerhez.
Ezután már csak be kell tenni a memóriában levő infót erre a most létrehozott csatornára.
Ehhez válts a Channels palettára, ott jelöld ki a friss Layer 0 mask csatornát, és kattintsd be előtte a kis szem jeletis. Ekkor lehet az adott csatornán garázdálkodni. Nincs más hátra, Ctrl+V (beillesztés), majd esetleg egy Ctrl+D (az - automatán létrejött - kijelölés megszüntetése), és lehet is menteni a képet.
Mindez a folyamat automatizálható is amúgy.
Szerk: lehet hogy elrontottam. Ha ugyanis a célfájl tiff, az nem tudom hogy néz ki megnyitva, de valószínűleg nem egy Background layert fog tartalmazni, hanem normál layer(ek)et. Ekkor egyből lehet kezdeni az Add layer mask-kal. (Feltéve, ha csak egy layer van. Ha több, akkor előtte jelöld ki mindet, és Ctrl+E- vel egyesítsd őket.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NBA és kosárlabda topic
- Ingatlanos topic!
- Még annál is nagyobb akkuval érkezik a Redmi K80 Ultra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HP Omen X 900-070NN Z0L43EA
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest