- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madara-san
aktív tag
válasz horkovy24 #4599 üzenetére
Hatalmas különbség van (számomra) az 576i és a 480p között, főleg a GT4-ben érződik. Igen, itt figyel a GT4 is PAL-ban a polcon, ahogy a Burnout 3, Tekken Tag (bár abban nincs 480p), Tekken 4-5 stb... mondjuk igazából főleg a CD-s PS2 játékokat gyűjtöm, a szép kék lemez miatt és ha már úgyis HDD-ről futtatom, még csak ki se kell írni ugye a letöltött NTSC ISO-t.
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
horkovy24
senior tag
válasz Madara-san #4598 üzenetére
Messziről jött ember azt mond amit akar! Ezt arra fel mondom hogy beszerzed eredetiben a játèkokat aztán letöltöd hogy ntsc-ben tudd 480p-ben futtatni. Persze csak hülyülök mert nem tudtam kihagyni.
[ Szerkesztve ]
Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat! ;)
-
Madara-san
aktív tag
válasz Speedhs #4597 üzenetére
Ez előfordul. Legalább most már jó így.
@Perge666 nálam a 480p és a GT4-ben lévő 1080i csak akkor működik, ha YPbPr-en használom. Bár, van egy sejtésem, hogy te csak PAL játékokat futtatsz, azok pedig nem tudják a 480p-t. Ezért ezt én úgy oldom meg, hogy eredetiben megszerzem a játékot olyan formában, ahogy tudom, majd leszedem az NTSC verziót és felmásolom a PS2 HDD-re. Ez azért így háromnegyedében csak legláis, nem?
-
Speedhs
őstag
válasz Madara-san #4595 üzenetére
Neem, hanem a fehérhez tartozó piros kábel helyett a narancsot kötöttem be .
-
válasz Madara-san #4595 üzenetére
Nekem sincs átállítva szerintem komponenssel,mégsincs probléma.
-
horkovy24
senior tag
Annyit azért el szeretnék mondani hogy akinek valami gondja van a gépével nyugodt szívvel merem ajánlani a konzol stúdiót mint szerviz mivel amikor elvittem a gépet fél óra alatt megcsinálták a gépet és ott ülve meg is lehetett várni amíg elkészül de nem is ez miatt. Hanem azért mert eszméletlenül korrektek mivel egy forintot sem kértek el tőlem ezért az akcióért. Lehet hogy nem kellett benne cserélni semmit de akkor is munka volt vele mégsem kértek el pénzt érte. Azért ezt szerintem nem sok helyen csinálják így. Azóta perfektül üzemel a gépezet! Köszönöm nekik!
-
-
-
horkovy24
senior tag
válasz KaitouP #4586 üzenetére
A Silent Hill HD collection nekem is meg volt PS3-ra annak idején mikor az a gépem még meg volt. De nem is igazán ezekre gondolok hisz ezeket úgy ahogy be lehet még szerezni jó áron. Na de a Project Zero szériát és a Hunting Ground-ot?! Ezek csak pár példák ám sok többi közül ami kellene. De tudod mit ne is firtassuk ezt a témát mert szerintem én hiába magyarázom te úgysem fogod megérteni az én álláspontomat. Így aztán csak egy végeláthatatlan ide-oda írogatás lesz a dolgokból aminek amúgy sincs semmi értelme sem. Szóval inkább tegyünk úgy ahogy Perge666 sorstársam is javasolta pár hozzászólással arrébb hogy lépjünk tovább és lapozzunk.
-
szarvasbogár
aktív tag
válasz KaitouP #4579 üzenetére
Igen addigra egy szép komplett dobozos végülis érhet sokat egy sima 100 cm full hd sony-n komponens kábellel nagyon jó a kép a 480p szépen érvényesül pl onimusha3 de ahol csak 576i van ott sincs gond mert a komponens nagyon szép élénk mély színeket produkál fényévekkel jobb mint a sima rca. Az rgb is egész kellemes. A kábel nálam központi kérdés mert tényleg ég és föld az eltérés.
De van amihez még nem tudtam szerezni rgb-t így sima rca-val fut de hihetetlen módon a snes-es super mario még úgy is kellően szép[ Szerkesztve ]
-
KaitouP
nagyúr
válasz horkovy24 #4581 üzenetére
Én is nagyon szeretem a horrort (sajnos kevés jó program van belőle), nagy Silent Hill fan -nek tartom magam, de például pont az SH 2-3 maradt ki nekem PS2 -őn. De eszembe sem jutott lewarezolni. Mit áld Isten: évekkel utána 6000 Ft -ért megvehettem PS3 -ra a HD Collection -t, amiben a 2 és 3 rész felújított, HD változata van. 6K -ért! Plusz, az első részt is megkaptam a Store -ról ingyen. Ami késik nem múlik... És megérte várni, és nen warezolni.
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
horkovy24
senior tag
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4578 üzenetére
Így van hamarabb hazavágja a fejet az biztos hisz nem préselt a lemez mint az eredeti hanem írott és azt mindig nehezebb olvasnia az olvasófejnek. Viszont akkor sem mindegy hogy milyen minőségű lemezre írsz és milyen sebességgel. A cimborám slim gépébe úgy hogy csak másolt játékokkal játszott a gépén 4 év után kellett fejet cserélni átlagos használat mellett persze ő is csak is verbatimra írt leglassabb sebességgel. Viszont láttam olyat is hogy új volt a gép és 2 hónap után lehetett fejcserére vinni az Arita dvd lemez és társai féle minőség miatt. De szerintem azért kellett neki is 4 év után fejet cserélni mert hiába írt minőségi lemezre sajnos pár játéka elég karcos volt mivel arra nem figyelt oda és úgy tette a gépbe amúgy szerintem tovább is ment volna. Ezek a slim gépek annyira már nem kényesek ilyen szempontból mint a régebbi fat gépek mivel azoknál sokszor mindegy volt mire is írtad a játékot akkor sem ment vagy ha igen hamar elszállt a fej.
-
-
horkovy24
senior tag
válasz szarvasbogár #4577 üzenetére
Nálam nem úgy kell elképzelni ezt a dolgot hogy ki lett ütve a gép és tonnaszámra írom ki a játékokat. Egyetlen egyet írtam ki eddig és az a Project Zero első része mivel nagyon ritka meg drága is. Ritkább játékból nem is írok többet amíg ezt be nem fejezem ami meg nem ritka jöhet eredetiben.
-
horkovy24
senior tag
válasz KaitouP #4575 üzenetére
Az FFX engem személy szerint teljesen hidegen hagy. Én inkább horror párti vagyok! Azok amik engem igazán érdekelnek meg nagyon drágák egy PS2 játék árához mérten hangsúlyozom az én meglátásom szerint!!! Az hogy mi a ti meglátásotok meg hogy ti hogy cselekedtetek volna egy ilyen bontatlan géppel az a ti dolgotok/véleményetek amit teljes mértékben tiszteletben tartok és meg is értek! Én így cselekedtem visszafordítani már ha akarnám sem tudnám de nem is akarom. Az meg hogy általánosan 1-2K -ért szórnak jó játékokat az egy dolog ha azok a játékok amiket én szeretnék nincs köztük. Mondjuk van 1-2 ami igen például a Prince of Persia trilógia és ezeket meg is veszem eredetiben viszont ne haragudjatok 8-9 ezer forintokat már nem fogok egy PS2 játékért sem kiadni. Kinek mi a meglátása ezzel kapcsolatban már megbeszéltük. Akkor vertical stand kilőve. A HC gamerséghez meg annyit szeretnék hozzáfűzni hogy életem során ez az egyetlen gépem ami ki van ütve.
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
Sziasztok,
Ma beüzemeltem a ps2-t a frissen vásárolt hd komponens kábellel. Minden szép, csak zöldes a kép, nem szépek a színek.. egy játékkal próbáltam, egy másolt nfs most wanted-el.
Ötletek?
-
KaitouP
nagyúr
Persze, nem is azt mondtam hogy most, de amikor már azt lehet mondani majd hogy az első PS már mondjuk 40 éves gép, talán nagyobb értékkel bír majd. Addigra már a PS3 is retro lesz...
Milyen tv -n játszol a PS2 -ddel? Mert én egyszerűen nem vagyok képes se a PS1 se a 2 -vel játszani egy 119 cm -es FHD LED TV -n, annyira hányás a kép. Vannak ilyen HD converterek amik felskálázzák a képet, de akkor meg nő az input lag... Van valami jobb kábel amivel szebb, színesebb, élesebb képet kapnék?
[ Szerkesztve ]
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
Nem is bánnám ha sokat érnének,mert PS1-ből van itthon 4db is,de 1 is elég lenne.
De a mai áruk mellett nem érné meg hirdetni sem.
Írott lemezzel ugyanígy vagyok,meg szerintem az nagy hülyeség hogy jó minőségű lemezre kell írni,a fejet akkor is hamarabb hazavágja..... -
szarvasbogár
aktív tag
válasz KaitouP #4567 üzenetére
Sajnos maguk a gépek sosem vagy csak nagyon nagyon sokára fognak sokat érni. Lásd snes, md stb ahol maga a gép kuka kivéve a patent állapotú dobozosat de ott is csak maga a doboz ami sokat ér ellenben a játékokkal ahol határ a csillagos ég
Kénytelen voltam kiütettni a ps2-őt, hogy tudjam az ntsc rpg ritkaságokat futtatni (term. eredeti) gondoltam, hogy szerzek egy usa gépet de elég melósnak bizonyult így maradt a chip. Rgb kábel, élsimítás és máris pazar az élményEgyébként hányok a másolt lemezektől egyszer régen magam is elcsábultam de meg is lett a böjtje.. Dreamcastet hazavágták az írott lemezek gondolom a cd-gd lemezpörgetési sebesség miatt ez megjelenés környékén volt így 110 ropi ugrott de ami a legrosszabb bennük, hogy teljesen hazavágják a szavatosságot mivel minden elérhető így a bőség zavarában hamar unalomba fullad és nincsenek megbecsülve a játékok. Nem éri meg
[ Szerkesztve ]
-
KaitouP
nagyúr
válasz horkovy24 #4569 üzenetére
Miért, az FFX elég korrekt 3K -ért... A többi valóban drága, kivéve talán azt az 1 bontatlan játékot. De ezek az árak nem általánosak, bőven vannak akik 1-2K -ért szórnak jó PS2 programokat... Kvázi ingyér. Ha meg veszel írható lemezt arra kiírod a játékot a lemez + áram ára amíg letöltesz és írsz kb ugyan ott vagy.
Szóval ez azért, tudod, nem indok.
Vertical stand -nek akkor van értelme ha nincs helye a PS2 -nek, amúgy szerintem felesleges.
Perge: Ja, no warez. Alapelvem, HC játékosként.
[ Szerkesztve ]
-
horkovy24
senior tag
Ha esetleg lenne valakinek eladó PS1-es memóriakártyája az legyen már szíves szólni nekem mert nagyon szívesen megvásárolnám. Kellene a PS2-höz hogy el tudjak menteni PS1-es játékokat is ha éppen olyanokkal játszok.
-
horkovy24
senior tag
Jut eszembe kinek mi a véleménye erről a vertical stand állványról slim gépnél? Mennyire macerás a dolog mármint az állvány? Mert a fat gépeknél még egyszerű volt a helyzet mivel a tálca kijött lemez berak aztán kényelmesen vissza. Viszont itt a slimeknél csak bele kell pattintani a lemezt amihez egy kis erőt azért alkalmazni kell szóval gondolom a gépet tartani kell a másik oldalról hogy el ne dőljön. A lényeg hogy van értelme egyáltalán beszerezni? Ahogy néztem elég nagy levegőjáratot zár el az állvány.
-
-
horkovy24
senior tag
válasz KaitouP #4567 üzenetére
Teljes mértékben megértem az álláspontodat. Ugyanúgy ahogy Perge666 kollégának is. Neki is leírtam az én álláspontomat ha egy kicsit visszaolvasol ezzel kapcsolatosan. Hidd el teljes mértékben utána néztem a softmod lehetőségének is de sajnos ennél a gépnél már nem volt lehetséges ez a megoldás. Ez a gép scph 90004-es típus azon belül is 0D és ennél már nem működik a softmod kártya csak bizonyos funkciói de az hogy backupot olvasson az már nem. Tesztelve is volt. Valószínűleg Goldwin kolléga is olvasgathatja ezt a fórumot mert rám is írt hogy neki lenne egy eladó Project Zero 3 játéka számomra.
http://hardverapro.hu/apro/playstation_2_jatekok_23
Na pont az ilyesféle árak miatt döntöttem úgy hogy belerakatom a chipet a gépbe mert a PS4-es játék árak mellett az ilyeneket már nem tudom bevállalni meg hogy őszinte legyek nem is akarom mert lehúzásnak érzem. Amit tudok beszerzek eredetiben persze amit meg nem mert horribilis ára van azt meg kiírom verbatim lemezre.
-
horkovy24
senior tag
válasz Faterkam #4566 üzenetére
Tényleg szép állapotban van a géped látom megbecsülted rendesen hisz néztem róla a képeket amiket feltettél. Ha nem viszi el szerintem tartsd meg nagyon pofás. Ezen meg nem is csodálkozom hogy volt olyan aki megkérdezte mit adsz mellé 2500 forintért hisz sok ilyen ember van. Adj neki ebbe az árba mellé még egy 82 centis full HD led tv-t is. Akkor örülni fog!
-
KaitouP
nagyúr
válasz horkovy24 #4564 üzenetére
Üdv.
Én ugyan nem akarok beleszólni a dolgodba, mert miattam azt csinálsz a gépeddel amit akarsz, de ha már ilyen szerencsés voltál hogy szereztél egy full érintetlen slim PS2 -őt, akkor annak a megbecsülésébe az is beletartozott volna, hogy nem "okosítod", piszkáltatod meg a gépet. Értem én, hogy nem egyformák mindenkinél az anyagiak, nem biztos hogy megteheted hogy játékot vegyél rá, de egy ilyen kincs PS esetében ez szerintem marha nagy hiba volt, én kétszer meggondoltam volna, ha meg már erre adtad a fejed, akkor inkább softmod -os kártyával próbáltam volna, sokkal kevésbé kockázatos, nem kell a gép hardverébe belenyúlni. Azt olvastam mintha mondtad volna hogy az a te gépeddel nem működik... Biztos jól utánanéztél?A másik meg: ahogy ezek a gépek, játékok öregszenek, úgy nő az értékük majd. Egy neves PS1 játékért, mondjuk egy bontatlan, első kiadású Final Fantasy 7-ért akár több tízezer Forintot is elkérnek, és az idő múlásával (jó mondjuk legyen ez egy 15-20-30 év) ezek a gépek is nagy pénzeket fognak érni, főleg az ilyen szerencsepéldányok mint a tiéd, de használtként is, de úgy hogy meg van chippelve... jelentősen csökkent az értéke.
Szóval, bocs, nem beszólás akart lenni, én amúgy no warez párti vagyok, csak el akartam mondani, hogy nem feltétlen volt okos dolog. Ellenben jó szórakozást a PS2 -őddel.
[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
Jóvanna, de Usb kábelként elhozni Ps kontrollert? Inkább kérdeztem
(#4564) horkovy24: Még nem vitték el, félretetették. Pont ezen agyalok én is, ha nem erőlteti a srác, lehet megtartom. Tök jó állapotban van a műanyag, a hűtőbordák, ventilátor, minden. Egy másik oldalon még azt is megkérdezték 2.500Ft.-ért mit adok mellé!!!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Aramir
őstag
válasz Faterkam #4558 üzenetére
Én ugyanígy jártam a Tescoban a Gillette Fusion Power készlettel (nyél+4 vagy 5 penge, nem emlékszem már), még most is baromi drágák, valami ócska 1000Ft körüli eldobható borotvának az ára volt rányomva, és be volt dobva a leértékelt cuccok közé. Elhoztam mind a három készletet Mondjuk én nem kérdezgettem senkit
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
horkovy24
senior tag
válasz Faterkam #4563 üzenetére
Ráadásul gondolom perfektül működik is ha már origi volt. Egyébként látom eladtad a hibás PS2 slim gépedet. Én megtartottam volna ha másnak nem is dísznek. Szerintem nagyon pofásak ezek a kis slim fajták. Egyedül a saját gépemnél az nem tetszik hogy gyakorlatilag a teljes bal fele a gépnek ilyen fényes zongoralak fekete és ezek sajnos könnyen karcolódnak. Ezek az SCPH 90004-es gépek mind ilyenek sajnos. De a fóliát természetesen pont ez miatt nem is távolítottam el róla amióta kibontottam a dobozból és nem is fogom. Egyébként jelentem a gépemnek ezt a kis érzékelőjét megjavították szóval minden problémám tökéletesen megoldódott. Még csak cserélni sem kellett semmit sem csak valamit a helyére kellett igazítani meg meghúzni valami csavart legalábbis ezt mondta a csóka a konzol stúdióban. Mondta is a srác hogy ilyen kis PS2 slimet már rég nem látott legalábbis ami ennyire tiszta és makulátlan mind kívülről mind belülről. Mondta is hogy becsüljem meg mert ilyet kifogni már nagyon ritkán lehet. Beszélgettem is vele hogy mit gondol arról hogy meg chippeltettem mert meséltem neki hogy itt a fórumon kaptam miatta rendesen. Azt mondta rá hogy nagy gond nem lehet vele ha normális márkás lemezre normálisan vannak írva a játékok ezt tapasztalatból mondja hisz szervizes. A legtöbb esetben az vágja haza a gépeket hogy szar olcsó lemezre vannak írva a játékok és még nem is a megfelelő sebességgel. Ő már csak tudja hisz nem 1-2 ilyen gép járt már a kezei között.
-
Faterkam
addikt
válasz horkovy24 #4562 üzenetére
Ez kb. 5-6 éve volt nem több. Azt sem tudták mi az. Vidéki áruház volt. Egy kupac tetején lezárva műanyag riasztós dobozba. Hogy honnan kerül oda nem tudom. Féltem megvenni, mert tartottam tőle, hogy biztos nem jó. De aztán az ára csak meggyőzött
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
horkovy24
senior tag
válasz Faterkam #4558 üzenetére
Annyit még hozzáfűznék hogy az ilyen bakik által elszenvedett ,,károkat" bőven kompenzálják a teszkóban a romlott húsok normál áron való értékesítésével. Nekünk már egy jó párszor sikerült ott romlott virslit is vásárolnunk és a poén az hogy nem is a gazdaságos fajtából! Vagy beszedik ezeket a károkat az ott dolgozó ,,rabszolgáktól" és elnézést kérek ezért a kifejezésért de van egy pár ismerősöm aki dolgozott ott több kevesebb ideig és amiket meséltek hát az nem túl szívderítő.
-
-
Faterkam
addikt
válasz horkovy24 #4556 üzenetére
Én annak idején a Teszkóba vettem ugyanilyen origi Ps One Dualshock kontrollert, 800Ft.-ért! igaz Usb kábel volt a címkén. 3x kérdeztem rá, hogy vihető e így
-
Skatorius
tag
Igen arra gondoltam
Azért köszönöm mindenkinek,lehet meglesem az ebayt,hátha ott találok valami érdekeset
,,A világ madzag nélkül csak káosz"
-
horkovy24
senior tag
Hehe Na jó de ez a joy PSOne-hoz való ez persze hogy olyan drága. Ez már így bontatlanul valóban nagyon ritka kincs. De ettől függetlenül egy nagy lehúzásnak tartom ezt a hirdetèst mert az. Ezt nincs mit tovább ragozni. Gondoltam amúgy hogy nem lesznek meg sokáig ezek a bontatlan ps2-es joyok hisz èn mèg akkor vettem amikor a gèpet is annak meg már vagy másfèl,kèt hónapja. Plusz vettem mèg egy használtat is ha ketten akarnánk játszani egyelőre az újat mèg ne kelljen felbontani. Èn előrelátó vagyok.
-
Aramir
őstag
válasz horkovy24 #4554 üzenetére
Igazad van, még tényleg kapni [link]
Viccet félretéve, ezek már valami elfekvő példányok lehetnek, már nem látom a jófogáson sem amit írtál, boltokban sem nagyon kaphatók, meg hamisítják is, kívülről nem is látszik, hogy hamis lenne, kiköpött mása a gyárinak, még a doboza is.
-
horkovy24
senior tag
Èn találtam új bontatlan PS2-es joy-t mèg a jófogáson. Egyet vettem is ezek közül az újak közül. Igaz 5000 forint volt de legalább origi ha már ami a gèphez van az is új mèg. Így legalább biztosítva vagyok joy terèn egy jó ideig tekintve hogy nem vagyok az az idegbeteg fajta aki földhöz vágja ha valami nem sikerül esetleg. Lehet amúgy hogy talán mèg mindig van új a jófogáson mert amikor èn vettem volt mèg 3-4 darab.
[ Szerkesztve ]
-
Aramir
őstag
Szerintem is arra gondolt, GameShark, Action Replay, stb. volt párfajta Nincs semmi köze a PS2-es szoftmódhoz.
Gyári joypadot max használtat kapni már, de jó hozzá a PS2-es joypad is, bár azt sem nagyon kapni már újonnan. Újat szerintem már csak utángyártottban kapni ilyen-olyan minőségben.
-
-
Skatorius
tag
Sziasztok!
Nem rég szereztem be itt az aprón egy ,,csalókártyás" ps1-et A gond az,hogy csak 1 db joyt kaptam hozzá (az viszont eredeti) és nem találok sehol eredeti sony ps-es joyt itthon. Valaki tudna ajánlani valamit?
,,A világ madzag nélkül csak káosz"
-
horkovy24
senior tag
Hát akkor rászokunk arra is! Mármint az e-bayre! Amit tudok beszerzek itthonról ami meg végképp nem megy az meg majd jön arról. Ami meg ténylegesen iszonyat drága az meg megy eredeti verbatim lemezre.
[ Szerkesztve ]
-
Madara-san
aktív tag
Régebben én is ódzkodtam az ebay-től, és kizárólag a személyes átvétel híve voltam. Aztán pár vásárlás után rájöttem, hogy nem olyan rossz dolog az. Egyedül ami max problémát okoz, hogy a postás / futár akkor hozza pont a csomagot, ha nem vagyok otthon.
-
Aramir
őstag
válasz horkovy24 #4546 üzenetére
Körülményes? Egy kattintás a buy it now gombra, majd még kettő-három klikk a bejelentkezés paypalra és a pay gomb megnyomása Aztán már csak a postást kell várnod. Sajnos a ritka címeket onnan a legegyszerűbb beszerezni, vagy marad az itthoni vadászat, és lehet csak 1-2 év elteltével találkozol majd azzal, amit keresel.
-
horkovy24
senior tag
Na jó ne inzultáljanak engem a kollégák legyenek szívesek! Én azért nem szeretem az ilyen körülményes dolgokat mint az e-bay megmondom őszintén onnan még soha nem is vásároltam semmit. Én azt szeretem a legjobban ha egy játékért én magam el tudok menni személyesen megnézni a lemez és a tok állapotát aztán fizetni és kezet rázni. Tehát nem vagyok a körülményes dolgoknak a híve.
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4541 üzenetére
Így van igazad is van! Azért is írtam hogy amit lehet értelmes emberi áron beszerezni azt én is be fogom eredetiben szerezni. Függetlenül attól hogy chippes lett a gépem. Viszont azok a címek amik horror áron mennek azok simán mennek egy verbatim dvd-r lemezre négyszeres sebességgel aztán jó idő! Azért bízom abban hogy a nagy részét sikerül eredetiben beszerezni lehetőleg nem túl körülményesen.
-
Madara-san
aktív tag
válasz perge666 #4541 üzenetére
Na igen, ha eredetiben van az embernek NES, illetve SNES, akkor nem tud bőség zavarába esni Mivel csak azokat a címeket szerzem be, amik nagyon érdekelnek, esetleg több személlyel retrózunk rajta egyet.
@Speedhs: PS3 tudtommal HDMI-vel adja a legszebb képet.
-
Speedhs
őstag
Szia!
Sikerült megvenni az említett ps3-at, eddig minden király, csak annyi lenne a kérdésem, hogy bármilyen hd komponens kábel jó hozzá a szép kép érdekében? Most százlábúval van megoldva, de így nagyon csúf a kép.
-
válasz horkovy24 #4536 üzenetére
Amióta újból elkezdtem gyüjteni a kedvenceket,azóta csak PS2-es játékból van 18db,és mind 1000ft alatt volt,szerintem ez nem mázli!
Oké,van 1-2 húzósabb cím,de az elenyésző,meg az más plattformon is van.(mármint ilyen gyöngyszemek)Madara-san : Tavaly Nintendo Wii-n kalózkodtam kicsit,csomó játékot letöltöttem,köztük millió Nes,Snes játékot,de a bőség zavarában hamar ráuntam,és elcseréltem egy PS Vitára.
[ Szerkesztve ]
-
horkovy24
senior tag
válasz Madara-san #4538 üzenetére
Hát persze hogy elismerte hisz tudta jól hogy egy új gépről van szó mivel ezt elmondtam neki mielőtt vittem volna hozzá chippelni. Meg aztán mondta is ő nekem mielőtt vittem hozzá a gépet hogy gyorsba leteszteli hogy nincs-e a gépnek semmi baja pont azért hogy utólag őt ne gyanúsítsák semmivel sem amiért ő nem hibás. Mondtam is neki hogy ezt nyugodtan tesztelheti mivel szinte egy szűz gép még. Azért mondta is ma nekem a telefonba hogy elismeri hogy ő hibázhatott mert amikor tesztelte semmi ilyesféle baja nem volt a gépnek meg nálam sem volt előtte mikor egy eredeti játékkal játszottunk vele. De nem szarozok én ilyen pár ezer forintos tételekkel inkább gyorsba megcsináltatom mert már játszani szeretnék vele. Azokba a megoldásokba meg nem megyek bele amiket ő ajánlott ez a gép túl gyönyörű ahhoz. Megy a hozzáértő kezekhez.
-
horkovy24
senior tag
Ohhhh! Köszönöm szépen! Amit lehet természetesen így is eredetiben fogom megszerezni attól függetlenül hogy ki chippeltettem. Persze csak akkor ha értelmes emberi áron hozzájuk tudok jutni. Mert ott van például abban a hirdetésben amit beraktam a Project Zero 3 11990 forintért. Na ennyi pénzeket azért nem fogok leszurkolni már egy PS2-es játékért csak azért hogy eredeti legyen.
-
Madara-san
aktív tag
válasz perge666 #4533 üzenetére
"lassacskán gyüjtögettem volna összefelé a kedvenc játékokat" - én ezt a módszert most NES, illetve SNES platformokon alkalmazom. Mivel ott amúgy sem lehet chipelni, a "másolt" játékokhoz ott az SD kártyás átalakítót szokták alkalmazni. Ami persze egyébként tök jó lehet, főleg hogy homebrew dolgokat lehet úgy futtatni, de inkább én is megszerzem eredetiben, 1-2 havonta max 1 játék, ha belefér.
Egyébként én is kértem volna az illetőtől, hogy térítse valamely módon a kárt, ha már elismerte, hogy hibázott.
-
Aramir
őstag
válasz horkovy24 #4534 üzenetére
A lemezeket fel lehet polírozni közel új állapotúra pár száz Ft-ért, pont a Konzol Stúdió az egyik legolcsóbb, amit találtam így hirtelen: [link]
Máshol 8-900Ft. Némi karc ne tartson vissza egy amúgy jó állapotú tokkal, füzettel és borítóval rendelkező játék megvételétől Persze ha bazimély karcok vannak rajta vagy ütődések, akkor azon már ez sem segít, de ez azért ritka. A múltkor vettem a Vaterán valami 30-40 ilyen PS2-es lemezt olcsón, ha jól emlékszem kettőt kellett kidobnom belőlük, a többit megtudtam menteni, kb ez az arány a menthető és a menthetetlen lemezek között.http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4535 üzenetére
Hát erre csak annyit tudok mondani hogy ezekkel mázlid volt! De nincs ám mindenkinek ilyen mázlija.
Nézd csak meg abban a linkben amit most beteszek ide hogy mennyibe is kerül egy Project Zero játék még használtan is PS2-re és ez csak a harmadik része hol van még a többi?! Igaz már archivál hirdetés de ez évi és nem olyan régi.http://hardverapro.hu/apro/elado_ps2_jatekok_52
[ Szerkesztve ]
-
válasz horkovy24 #4534 üzenetére
A Crash Wrath of Cortexet és a Devil May Cry1-et nemrég szereztem be 400-700ft-ért.
Mondhatni karcmentes lemezek,eredeti tokban,kiskönyvvel,a crash tok nélküli.
Mindig nézegetem a hirdetéseket,és 1000ft alatt olyan játékokat vettem már hogy szerintem pislognál.
Azon felül hogy eredetiek,még dicsekedhetek is velük a polcon.
Vagy 2 hónapja nem vettem PS2-re játékot,mert a házfelújítás elveszi az időmet és az energiámat,de jön a tél,meg egyszer csak kész lesz a ház is és...... -
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4533 üzenetére
Nem kértem mert nem szeretnék senkivel sem harcolgatni. Azt a korszakomat már kinőttem. Azt persze felajánlotta hogy ingyen és bérmentve kiiktatja azt az érzékelőt két drót összeforrasztásával de én ebből már nem kérek mivel gányolásnak így is épp elég gányolás már a gépben a modbo 5-ös chip. Ma beszéltem a konzolstúdióval és elmondtam a hibajelenséget meg azt is hogy vadi új a gép és mondták hogy akkor más egyéb probléma biztos nem is lehet a géppel. Vigyem be nekik és gyönyörű szépen megjavítják nekem 2-3 ezer forintért 15-20 perc alatt. Így a legtisztább a dolog. Elfogadom a véleményedet és meg is értem. Csak az a helyzet hogy sok játék van PS2-re amit egyszerűen már sehonnan nem lehet beszerezni sorolok is egy párat. Project Zero 1,2,3 , Crash Twinsanity, Crash The Wrath of Cortex és a Devil May Cry trilógia is elég ritka már. Ez persze csak egy pár darab és ha ezekből elvétve talál is az ember akkor az vagy méregdrága viszont lemezállapotra elfogadható vagy olcsó de olyan karcos hogy inkább írott verbatim lemezt rakok a gépbe de legalább karcmentesen.
-
-
horkovy24
senior tag
Egyébként srácok sikerült beszélnem a sráccal aki chippelte nekem a gépet és elismerte hogy ő hibázhatott valamit mivel a telefonba ő maga is megmondta hogy ez a gépezet vadi új ezt abból is látta hogy amikor megbontotta egy porszem sem volt a gépezetben és ő bontotta meg először. Lényeg a lényeg hogy elnézést kért mivel valószínűleg ő nem húzhatott meg egy csavart normálisan vagy cseszte el valahogy azt az érzékelőt. Elkezdett nekem ajánlgatni olyan dolgokat hogy vigyem vissza neki és akkor kiiktatja nekem azt az érzékelőt ha szeretném de akkor olyan dolog van hogy felnyitva is úgy érzékeli a gép hogy le van csukva a lemez fedél. Vagy ha ezt nem akarom akkor otthon ragasszak a pöcökre egy kis ragasztószalagot és minden simán fog működni. De természetesen én erre azt mondtam neki hogy nem kérek az ilyen dolgokból hisz egy új gépről beszélünk és nem szeretném szétgányolni úgyhogy inkább viszem a konzolstúdióba és megcsinálják normálisan eredeti állapotúra pár ezer forintért. Nekem még mindig megér ennyit hogy pöpec legyen. Meg aztán ez a legnagyobb kincsem most nekem.
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4530 üzenetére
Akkor lehet tényleg én is vak vagyok! hehe Nekem nem olyan rég volt PS3-am és még azon játszottam a Silent HD Collection-t most ps2-re is megvannak de én valamiért nem veszem észre a dolgokat. Hát ez van! Én maximum mint írtam csak TV képarányaihoz való igazítást veszem csak észre legalábbis ennél a játéknál.
-
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4528 üzenetére
Az nem lehet hogy amikor PS3-nál meg a PS4-nél azt mondják hogy nem látnak sok különbséget akkor a Remastered játékokra gondolnak?! Mert megmondom frankón hogy ezeknél a játékoknál én sem látok sok különbséget. Annyit meg pláne nem amennyi pénzeket elkérnek sok ilyen Remastered játékért PS4-en. De azért aki nem lát különbséget egy rendesen PS4-re fejlesztett játék és egy PS3-as között az valóban vak. Igaz a PS3-on is vannak bőven olyan játékok amiknek a mai napig nem kell szégyenkezniük.
-
válasz horkovy24 #4527 üzenetére
Nekem is van 1-2 idősebb ismerősöm aki játszik,de nem sok.
PS2-n ott van mondjuk a Metal gear solid,próbáltam PS3-on is,de én azért láttam a külömbséget.
Mint ahogy PS3-4 között is észre veszem,pedig sokan mondják hogy alig van eltérés,szerintem azoknak baj van a szemével. -
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4526 üzenetére
Szerintem is! Van 1-2 ismerősöm akik negyvenen túl vannak és kiskorom óta ismernek és ők is konzoloznak még pedig ott vannak a gyerekek na meg persze a feleség. Szerintem ez egyáltalán nem korfüggő és még csak nem is gyerekes dolog. Ugyanúgy ahogy a nőknek megvannak a dolgaik ugyanúgy a férfiaknak is. Egyébként eszembe jutott hogy írtad te a PS3-on tolod a Shadow of Colossust. Nekem PS3-ra meg volt a Silent Hill HD Collection ami tartalmazta a második meg a harmadik részt és most erre a kis PS2-es gépre is megvan. Nekem komponens kábellel van a TV-re kötve a PS2 és megmondom őszintén nem látok különbséget a két verzió között azon túl hogy persze a PS3-on a mostani TV-k képarányához van igazítva a két játék. Tegyük hozzá hogy PS3-on ha már HD Collection nem értem miért spóroltak ennyire és miért csak a második meg a harmadik rész került a lemezre hisz az első része is fantasztikus volt és nekem a negyedik a The Room is nagyon tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4524 üzenetére
Hát nem kenyérre kéne. Viszont azért azt ne hidd hogy én valami gazdag ember lennék hisz ezeket a dolgokat én kemény két de néha még három munkahely fenntartásával szedtem össze! Az alap fixként biztonsági őrként dolgozok. Nekem nem anyuci meg apuci veszi meg a dolgaimat. Csúnya is lenne így hogy már 26 elmúltam. Lényeg a lényeg hogy elég kemény munkába került nekem és nem kevés spórolásba hogy ezt a drága kis PS2-est meg tudjam venni. Más hobbim úgy sincs ezen meg az edzésen kívül. Elnézést az offért.
[ Szerkesztve ]
-
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4522 üzenetére
Van valami abban amit mondasz! Lehet hogy inkább így is lépem meg a dolgokat én is. Inkább nem adom el a másik két gépet mert igazad lehet és lehet később nekem is hiányoznának. Végülis nem kérnek enni. Aztán így ezzel a konzol trióval nyugszik le az én konzolos pályafutásom napjai is.
-
válasz horkovy24 #4521 üzenetére
Én ilyenen nem is gondolkodok hogy valamelyík géptől megszabadúljak,mert ha épp ahhoz támad kedvem akkor mit csinálok??
Volt már sok játékkonzolom,mindig eladogattam,de idővel megint beszereztem mert hiányzott,szóval tanulok a hibáimból és nem adom el őket.
PS1-ből van 4 db is,abból lehet elég lenne 1 is,de azoknak meg már annyira nincs ára meg nem keresik,hogy szerintem felesleges eladni. -
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4520 üzenetére
Úgy is azon gondolkozok már egy ideje sőt lehetne úgy is mondani hogy eldöntöttem már hogy nálam ez lesz az utolsó konzolgeneráció persze amiből még kiveszem a részem. Mielőtt megvettem ezt a kis PS2-es gépet már gondolkodtam rajta hogy megszabadulok a másik kettő géptől. De most már hogy meg is van a kis gyöngyszemem nagyon kezdem rászánni magam már csak azért is mert a másik kettőt már be sem kapcsolom egy ideje hiába ilyen meg olyan HD gépek ezek. Ilyenekben töprengek most sorstársam! Annak nincs értelme hogy itt rohadjanak a polcon meg hiába is reménykedek már hogy ezek vissza fogják hozni azt a korszakot. Legalábbis számomra.
-
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4518 üzenetére
Tudod néha úgy érzem hogy nekem ott abba is kellett volna hagynom a konzolozást a Playstation 2 korszak végén. A kis PSone-t imádtam mivel rengeteg játék közül lehetett rá válogatni azon a kis gépen nekem a Silent Hill első része a best! De lehetne sorolni még csak ki sem férne ide úgyhogy inkább hagyom is. Na a Playstation 2 nekem erre rátett még egy lapáttal persze a legjobb értelemben már csak azért is mert a PS1-es kedvenc játékaimat is tudtam rajta tolni. Viszont a Playstation 3 korszak óta hanyatlani érzem ezt az egész konzolos világot. Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy a PS3-ra meg a PS4-re nincsenek jó játékok. Viszont már közel sem annyi mint ezekre voltak és közel sincs meg bennük az az igazi konzol feeling mint ezeknél megvoltak. Emlékszek amikor az első PS1-es gépemet meg PS2-es gépemet megkaptam a szüleimtől. Hát le sem tudom írni hogy mit éreztem akkor! Persze pozitív értelemben. Na az újabb konzoloknál ez már nem igen volt meg és szerintem nem azért mert kiöregedtem volna belőle tehát kiégtem volna hisz a mostani PS4-em és a Wii U-m mellet sokkalta jobban örültem ennek a kis PS2-es gépnek. Mondhatjuk úgy is jobban mint a másik két gépnek együtt véve.
[ Szerkesztve ]
-
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4516 üzenetére
Rendben. Ja ès köszönöm meglesz! Sok-sok játèk van ami pótolni szeretnèk. Most a Silent Hill Origins-el nyitottam a sort. Ahhoz kèpest hogy a játèk tulajdonkèppen egy psp-s port nagyon ott van a szeren. Tudjátok nekem az új konzoloknál ez is nagyon hiányzik ezek az igazi agytekervènyeket is megmozgató túlèlő horror játèkok. De pótolnom kell a Silent hill Shattered Memories-t is a Crash The Wrath of Cortex-et ès a Twinsanity-t is. Úgyhogy elleszek ezekkel egy ideig. Ezek csak a töredèkei azoknak amit pótolni szeretnèk. A vègère hagyom a Shadow of Colossus-t.
-
-
horkovy24
senior tag
Ezzel nekem nem mondtál újdonságot! Ezzel tisztában vagyok ès mivel nem ereklyènek szántam a gèpet ès a softmod sajnos ennèl már nem jöhetett szóba ezèrt chippeltettem. Csak arra nem számítottam hogy ilyesfèl gond előfordulhat ami most fenn áll. De semmi gond ahogy vègzek a melóval megnèzem azt a csavart amit a tisztel kollega említett ès meglátjuk. Ha esetleg ez nem vállna be akkor elviszem a konzolstúdióba ès pikk-pakk rendberakatom azt a szenzort ès már süvíthet is a gèmelès.
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4513 üzenetére
Te teljesen fèlreèrtesz engem! Már ne is haragudj de olyan a helyzet mintha nem tudnád vagy nem akarnád megèrteni amit leírok. De ne haragudj ezt nem bántólag írom. De hogy megèrtsd igen valóban majdnem 50000 forintot fizettem èrte de nem ereklyènek akartam vagy szobadísznek akartam hanem retro konzolnak mert sokkal több jó játèk van rá mint a mai gèpekre mèghozzá örök klasszikusok. Ezt az összeget azèrt szurkoltam le èrte hogy tudjam èn használtam először mivel nekem megèrt ez ennyit. A te álláspontod szerint akkor gyakorlatilag kár volt kibontanom a dobozból is nemhogy ki chippeltetni. Ezt elfogadom viszont te meg azt fogadd el hogy nem az utókornak akartam tartogatni egy ereklyènek hanem magamnak szerettem volna játszani.
[ Szerkesztve ]
-
-
t256
őstag
válasz horkovy24 #4511 üzenetére
Üdv a világunkban!
Attól, hogy egy konzol már kifutott, a hozzá való játékok még drágák rá. Ha siker játék volt, akkor azért. Ha kifejezetten rosszul sikerült és ezért nem sok példányszámban kelt el, akkor pedig azért drága, mert ritka.Ez egy ritkaság PSX-re.
Itt találsz drága dolgokat NES-re, pedig az a konzol 1 évvel idősebb Nálam.PS2-re ugyanígy megvannak a drága és ritka játékok.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4509 üzenetére
Annyit mèg hozzá tennèk hogy hidd el maradtam volna èn a tisztessèges úton tehát nem igazán akartam èn ezt a chip dolgot. Pláne hogy közel 50000 forintèrt vettem meg ezt a bontatlan gèpet de időközben be kellett látnom hogy egyes játèkokat amiket szeretek rajta nagyon nehèz ha nem lehetetlen már beszerezni rá eredetiben pláne úgy hogy a lemez is normális állapotban legyen. De ha esetleg be is tudnám őket szerezni ès normális állapotban azoknak meg olyan horror áraik lennènek/vannak hogy ne haragudj de úgy èrzem egy playstation 2-re ennyit már nem èri meg beruházni.Tudom most feltehetnètek a kèrdèst hogy te hülye akkor mièrt adtál ennyit egy playstation 2-èrt?! Nos a válasz egyszerű. Azèrt mert az ilyen dolgokkal kapcsolatban nagyon kènyes vagyok ès szeretem egy adott dologról tudni pláne egy kènyes műszaki cikkről hogy azt èn használtam először ès nem a második meg a harmadik tulaja vagyok. Az elöttem lévő gazdái meg ki tudja hogy is használhatták. Bár hiába is chippeltettem ki így is a lehető legjobb minősègü verbatim dvd-r lemezekre írom csak ès kizárólag a játèkokat ugyanúgy a ps1-es kedvenceimet is csak verbatim cd-re írom ki. Ez a gèp nem fog princo meg ritek ès társai szutyok lemezeket látni. Ugyanis szerintem ez egy álatalános tèvhit hogy a másolt lemezek tönkreteszik a gèpet mert nem ez teszi tönkre hanem az hogy sokan mèg arra is sajnálják a pènzt mèg így is hogy nem eredeti játèkokkal játszik hogy legalább normális minősègü lemezekre írják a játèkot.
[ Szerkesztve ]
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4509 üzenetére
Valóban igazad van. Hidd el nekem hogy èn sem szívesen chippeltettem meg a gèpet hisz a szívem majd meg szakadt. De utána nèztem ezeknek a softmodos kártyáknak is ami te írtál viszont van vele egy kis bibi amit te nem vettèl ezzel kapcsolatban számításba. Mègpedig azt hogy az èn gèpemmel ez a softmodos kártya már szart sem èr. Mivel scph 90004-es típus ès abból is az a verzió ami már nem kompatibilis ezekkel a softmodos kártyákkal tehát nem èrek vele semmit se. Utána nèztem ès utána is jártam a dolgoknak mert a chippet èn is csak legvègső esetben akartam.
-
válasz horkovy24 #4500 üzenetére
Én egy ilyen kincset tutira nem szedettem volna szét azért hogy kicsipeltessem.
Elég lett volna 2-3 ezerért szerezned egy softmodos kártyát,hamár nem a tisztességes úton akarsz haladni és nem csak eredeti játékkal játszol.
A kártyával ezerszer jobban jártál volna,a gép is eredeti,bontatlan,hibátlan maradt volna,meg ez a softmod sokkal többet tud mint az a chip.
Régen volt mindenféle gépem,de mára csak eredeti dolgokat szerzek be,gyűjtök.
Az a kis gép egy vagyont ért eddig,de mostmár........Madara-san : Újanon nem hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
horkovy24
senior tag
Köszönöm szépen! Ezt ki fogom próbálni majd mindenképpen hátha! Amúgy nem hiszem hogy bármit is kivett vagy kicserélt volna az emberke a gépből. Elvégre mindent pöpecül megcsinált a chippelés terén tehát olvas mindent elsőre úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva. Meg aztán nagyon normális korrekt emberke aki nem ma kezdte a szakmát az tuti már csak azért sem mert ezt az oldalt nem ma indította el amin hirdeti mit is tud okosítani a gépeken. Viszont most valamit tuti hogy elhibázott mert a gép mielőtt elvittem neki teljesen perfekt volt. Ilyen problémának a nyoma sem volt hogy nehezéket kellett volna tennem a fedélre. Pedig chippelés előtt lenyomtam vele jó pár óra játékot.
-
horkovy24
senior tag
válasz Madara-san #4505 üzenetére
http://konzol.info/
Vele csináltattam a chippeltetést. Már írtam neki e-mailt a dologgal kapcsolatban de mivel most ünnep van így természetesen még nem reagált. Amúgy én nem akarok harcolni senkivel sem csak azt akarom hogy a kis gyönyörűségem normálisan működjön. De inkább ezzel kapcsolatban már rendes szervizbe viszem majd a gépet szerintem a konzol stúdióba. Ez az emberke nem szerviz tehát nem rendes konzolbolt hanem csak és kimondottan PS2,Xbox360,Wii meg ilyenek módosításával foglalkozik. Hozzáteszem mielőtt elvittem hozzá chippeltetni a gépemet felhívtam egy csomó rendes boltot köztük a konzol stúdiót is de a PS2 gépek chippelését már sehol nem vállalják. Különböző indokok miatt mint például már nincs nekik chip ezekhez a ps2 gépekhez. De például amikor a konzol stúdiót hívtam ezzel kapcsolatban ott konkrétan azt mondták hogy már nem foglalkoznak ilyesféle dolgokkal erre konkrétan emlékszek.Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat! ;)
-
Aramir
őstag
válasz horkovy24 #4504 üzenetére
Én ránéznék a kapcsoló sarkánál lévő csavarra, ami a burkolatot fogja, lehet csak nem húzták meg eléggé, és pár tized mm hiányzik hozzá, hogy rendesen lenyomódjon a kapcsoló, Egy új gépnek nem kéne ezt művelnie, a szervízben meg nem hiszem, hogy azt a párszáz Ft-os alkatrészt kicserélték volna egy kopottra.
-
Madara-san
aktív tag
válasz horkovy24 #4504 üzenetére
Azt nem tudod felelősségre vonni, aki chipelte?
@Perge666: Egyáltalán árulnak még network adaptert itthon? Amúgy amit én nagyon szeretnék még beszerezni, az a szép kék vertikális állvány. Természetesen csak eredeti Sony érdekel. Viszont olyat se láttam mostanában sehol
-
horkovy24
senior tag
Ja igen köszönöm szépen a segítségedet akkor marad a szerviz. Elég idegesítő egy dolog ez. 2 napja amióta rájöttem erre hogy mivel is van a gond úgy játszok hogy nehezék van a lemez fedélen de ez engem annyira idegesít hogy azt el sem tudom mondani. Eléggé maximalista vagyok minden téren és szeretem ha a cuccaim is pöpecek így nagyon idegesít hogy a gép teljesen makulátlan mindent elsőre olvas csendesen hisz új sőt még a fóliát sem szedtem le a zongoralakk fekete részéről a gépnek erre ilyen nehezékekkel kell szarakodni az érzékelő miatt. Egyébként nem értem miért ilyen gagyi módon oldották meg ezeknek a PS2 slim gépeknek ezen részét. Nekem annak idején volt PSone gépem is amit akkoriban újonnan vettem és 8 éves korában még semmi baja sem volt pedig chippes gép volt és annak is ilyen felfelé nyíló lemezfedele volt mint a PS2 slimnek. Szerintem a mai napig meglenne és menne is csak sajnos költöztünk és valahol elkeveredett sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
horkovy24
senior tag
First startup alatt erre gondolok. Az első bekapcsolásra.
https://www.youtube.com/watch?v=fxjLnAp97ws
-
horkovy24
senior tag
Így van teljesen biztos hogy bontatlan volt! Hisz én téptem fel a dobozon a gyári sony matricát is. A Dobozon belül is minden bontatlan volt mindent én bontottam fel. Semmilyen tartozékán sem volt egy ujjnyom sem meg magán a gépen sem. Nálam volt a gép első startup-ja is. Azok a playstation 1-es és playstation 2-es logók amit csak az első bekapcsolásnál ad be a gép. Meg persze az utánna lévő első beállításokat is én csináltam meg. Egyébként én nem arra gondoltam hogy el lennének kopva hisz ez így lehetetlen hanem hogy aki chippelte az hanyag volt és elcseszte összeszerelésnél. Hisz mielőtt elvittem hozzá ilyen gond nem volt vele.
[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
válasz horkovy24 #4500 üzenetére
Igen, szervizben megcsinálják.
Viszont ha ezek az érzékelők el vannak kopva, akkor két lehetőség áll fenn. Első az, hogy nem új a gép, a másik, hogy a szervizben ügyeskedtek valamit chippelés közben. 100%, hogy bontatlan volt?Én egy két vettem egy alig használt Nintendo Wii-t. Nem használta senki, csak állt a szekrényben. Erre ott figyelt rajta a Homebrew Channel, a fedele karcos, a sarka le van ütve és a tartótalp hiányzik. Olyan árban adták, hogy így sem volt érdemes ott hagyni.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Delta Force (2024)
- Dell notebook topic
- Háztartási gépek
- Ukrajnai háború
- Yettel topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Proxmox VE
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest