Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• horkovy24

senior tag

Sziasztok! István vagyok. Új itt köztetek. :) Segítséget szeretnék kérni egy elég kellemetlen ügyben. A helyzet az hogy sikerült vennem 2 hónappal ezelőtt egy bontatlan vadi új Playstation 2 SCPH-90004-es tipusú gépet. :) Tudom nagy mázlim volt hisz újat már sehol nem lehet kapni de aki keres az talál és a jófogáson kifogtam egyet. Egy idősebb hölgytől vettem aki az unokáinak vette még amikor kapható volt a gép viszont az unokái közben kaptak egy xbox360-at és ez nem kellett nekik így ezt a kis Playstation 2-őt eltették a szekrénybe teljesen bontatlanul. Most 2 hónapja a hölgy meghirdette én meg le is csaptam rá igen borsos áron. :D De hogy a lényegre térjek. Letoltam vele olyan 30-40 óra játékot eredeti játékokkal viszont időközben rájöttem hogy sok játékot amit kedvelek rajta szinte már alig-alig lehet ha nem lehetetlen beszerezni eredetiben úgy hogy jó állapotban is legyen és az áruk se legyen olyan borsos. :) Így 2 hete elvittem és ki chippeltettem. Nos azóta azt a jelenséget figyeltem meg hogy játék közben nem mindig de néha-néha lefagy a játék úgy hogy a gépben spontán megáll a lemez. Először azt hittem hogy a chippel lehet valami probléma (modbo 5). De időközben rájöttem hogy a lemezfedél érzékelővel lett valami probléma a chippelés óta méghozzá a bekapcsológomb felőli oldalon ha szemből nézzük a gépet. Onnan tudom mert játék közben éppen csak megfogom a lemezfedelet és egyből megáll benne a lemez mert úgy érzékeli a gép mintha felnyitottam volna. De szimplán a lemez pörgés és az olvasófej mozgásának a rezgése is előidézi ezt így csak úgy tudok vele biztosan játszani hogy ráteszek egy kis nehezéket hogy az érzékelő stabil legyen. Biztos hogy a chippelésnél amikor szétszedték lett ezzel az érzékelővel valami mert előtte semmi ilyesféle probléma nem volt a géppel. Na már most azt szeretném megtudni hogy mi lehet erre a megoldás? Persze nem ilyen megoldásokra gondolok hogy maradjak a nehezéknél. :) Már csak azért sem mert a gép szinte vadi új és hogy néz már ez így ki? :D Szervizben megcsinálják? :R

Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat! ;)

Új hozzászólás Aktív témák