Új hozzászólás Aktív témák

  • Galahed

    senior tag

    válasz suste #16152 üzenetére

    Megpróbálom röviden:
    Van egy router (AC2100 Xiaomi) amihez kábelen csatlakozik egy NAS (illetve kettő de ez most lényegtelen)
    - Ez a NAS tárolja a filmeket, intézi a letöltést és még pár feladatot ellát.
    -Van mellette egy Z9s médialejátszó, ami UTP-n csatlakozik, ezzel nincs is gond, játszik szépen a NAS-ról
    - Van egy Z10 egy másik helyiségben ahol nincs UTP kábel és nem is lesz. 876Mbps WIFI kapcsolat van az AC2100 router és a mellette lévő NAS között ahonnan a Z10 filmet játszik le (UHD-t is) Ez a lejátszás már nem tökéletes, van , hogy megszakad a kapcsolat, leáll a mozi, mig a Z10 belső HDD -ról ezt nem csinálja.

    * Az lenne a feladat, hogy a filmeket vagy a Z10 re- kellene közvetlenül letölteni, vagy valami automatikus módszerrel a NAS ról (Rsync) szinkronizálni a letöltött filmeket tartalmazó mappát.

    Lehetőség: A Z10 -en van gyárilag ősrégi openwrt , épp ezekben a percekben teszem rá az új openwrt-t.
    Probléma, hogy ha a Z10-en használom a transmissiont akkor a Z10-et állandóan be kellene kapcsolni, ez a dolog nem tetszik annyira, hiszen a router vagy a NAS állandóan be van kapcsolva. Tehát 2 dolog lenne, vagy a Router intézi (openwrt-transmission) a letöltést azokban az időszakokban amikor a Z10-en filmet nézünk (addig vár a letöltés a routeren), vagy a NAS-ról szinkronizálom át a mappákat sokkal gyorsabban, mintha letöltés menne a háttérben.
    Ez utóbbi már szimpatikusabb, valószinüleg ez lesz. Ehhez kéne a Rsync csomag a Z10 openwrt-hez, de ott sajna a régi verzióhoz nem létezik, ezért teszem most fel az új openwrt-t a Z10-re éspróbálom összelőni a Synology NAS-al.

    A kézzel való másolás nem tetszik, eddig a rendszer úgy möködött, hogy bedobtam egy torent file-t egy közönséges mappába és kis idő múlva a Z10 Home theatre -ben megjelent a film boritóval, bemutatóval, leirással. (a többit a rendszer a háttérben önnálóan intézte). Ezt szeretném most is.

    Köszönöm az érdeklődést lassan de haladok :)

    update: az új openwrt a Z10-en rendben van de az Rsync sajnos nem megy a Synology nas felől. Ugyanaz a DSM verzió kellene a Z10-re is, :) :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák