- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTom1970
aktív tag
Adott egy linux szerver házon belül. Erre kapcsolódnak gépek, ezek is a házon belül vannak. A levelezés Outlook-kal vagy Squirrelmail-lel megy.
Kérdés, hogy meg lehet-e állapítani egy e-mail (fejléc) -ből, hogy az egyik házon belüli gép küldte.
Az Outlooknál benne van a gép címe az e-mail fejlécben. De ez így van a Squirrelmail-nél is, mert az a szerverről küld e-mail-t? Attól még küldő gép címe bekerül a fejlécbe?"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
-
BTom1970
aktív tag
válasz bambano #12948 üzenetére
Jó telepítem.
Nem elrontás, mert a 0 hosszú állományok úgy jöttek létre, hogy
egy linux file-rendszer olvasóval (ext2explore) átmásoltam egy
másik winchesterre az egészet windows-ból. (Mivel linux-hoz
nem nagyon értek). Az eredeti megmaradt, csak a másolatban
vannak a 0 hosszúak.
NTFS-ben lettek 0 hosszúak, az EXT2/3 -ból átmásolt állományok.
(nem mind, de elég sok)"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
-
BTom1970
aktív tag
válasz MacCaine #12936 üzenetére
Az sda1 mountolva van, mert latom rajta az adatokat,
de a sda2 nincs, mert az ezen levoket nem latom.Hogyan mountoljam
knoppix@Microknoppix:~$ fdisk -l
Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x00093d67Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 26 204800 83 Linux
Partition 1 does not end on cylinder boundary.
/dev/sda2 26 60801 488179201 8e Linux LVM"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
aktív tag
Milyen Raid1-es helyreállító program van?
Linux. 2db winchesterből cs 1db működik."Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
aktív tag
Van 2db RAID1-es winchesterem. Linux-os.
Az egyik nem ismerhető fel, a másik működik rendesen.
Ezért nem mentek a szerverben se már.Helyreállítani próbálom az adatokat. Jó lenne windows-ból helyreállítanom.
Néhány programmal próbálkoztam:-ext2explore
csak a RAID1-es - 1db winchestere volt bekötve - így is olvasott szinte mindent, le is
tudtam menteni az adatok jó részét. (sok állomány 0 hosszú lett, ez miért lehet)-linux live CD-k
nem látják a RAID1-es - 1db winchestert-más ext2/ext3 olvasók
nem látják a RAID1-es - 1db winchestert, hibás RAID-et látnakKérdésem:
- egyik megoldás se oldotta meg az adatmentést 100%-osan, milyen megoldás lenne az
adatmentésre ezek után?"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
aktív tag
válasz bambano #12775 üzenetére
Van 2db RAID1-es winchesterem. Linux-os.
Az egyik nem ismerhető fel, a másik működik rendesen.
Ezért nem mentek a szerverben se már.Helyreállítani próbálom az adatokat. Jó lenne windows-ból helyreállítanom.
Néhány programmal próbálkoztam:-ext2explore
csak a RAID1-es - 1db winchestere volt bekötve - így is olvasott szinte mindent, le is
tudtam menteni az adatok jó részét. (sok állomány 0 hosszú lett, ez miért lehet)-linux live CD-k
nem látják a RAID1-es - 1db winchestert-más ext2/ext3 olvasók
nem látják a RAID1-es - 1db winchestert, hibás RAID-et látnakKérdésem:
- egyik megoldás se oldotta meg az adatmentést 100%-osan, milyen megoldás lenne az
adatmentésre ezek után?"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
aktív tag
Hello!
Van egy 2db RAID1-es Linux rendszerű winchester nálam.
A rajta lévő adatokat kellene lementeni, mert az eredeti helyén vagy nem indult már el
az operációs rendszer, vagy ha mégis elindult 10 perc után lefagyott.Itthon csak windows7-es gépem van. Innen el tudom érni valahogy a Linux partíciót.
Egy mobil rack-be helyeztem a RAD1-es egyik tagját, de nem látszik.
eSATA - val kapcsolódik a gépemre.
Egyedül kellene, hogy látszódjon, vagy csak a 2db fog menni együtt?Knoppix live cd-vel is néztem, de nem ismerte fel a Linux-os winchestert.
Ha windows-ból nem tudom elérni, akkor Linux-ból is megfelelne.Milyen lehetőségek vannak az adatok lementésére?
Köszi!
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
aktív tag
Hello!
Lenne egy kérdésem:
Van egy Linux server. Mitől lehet olyan, hogy néha nem elérhető, kb 10 percre.
Ez naponta legalább 2-3 szor előfordul. Vagy talán többet is.
Se a levelezés (mail server), se a honlap (web server).
Aztán csak úgy magától ismét elérhető lesz.Hogy lehet kideríteni mi lehet ez?
Köszi a válaszokat!
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
-
BTom1970
aktív tag
Hello !
Ip cím változásom volt. Azóta kapok néha egy ilyen hibaüzenetet:
http://cgi.t-online.hu/bra02/mxtest.cgi?err=REVMAP&ip=195.70.53.95
PTR vagy MX rekordot kellene beállítanom, Fedora 11-es Linuxban.
Ezt hogyan lehet?DNS-nek nem a Bind, hanem Dnsmasq van beállítva.
Köszi: Tamás
-
BTom1970
aktív tag
Hello !
Kérdésem lenne egy banner-ről.
Készítettem egyet, ki is próbáltam egy banner tesztelő helyen. Csak egy sima jpg kép+link.
Fel van töltve most a photobucket-re.
Kérdésem az lenne, hogy jó ez itt, vagy inkább a cégünk szerverén tartsak ilyeneket. Van ftp-nk is meg www is.
Ha a cégünk szerverén tartom, akkor hogy lehet azt megcsinálni, hogy látszódjon kívülről is?Tehát van kívűlről elérhető honlap. De a szerveren (linux) milyen könyvtárba tegyem?
Hova szokás egyáltalán?
"//var/www/html/index.html" - ban van egy átirányítás egy másik "www.valami.hu/akarmi/"-re.
Tehát a honlap nem a mi szerverünkön van, át van irányítva máshova.Köszi:
Tamás"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
aktív tag
Hello !
Ez a parancs nem ronthatott el valamit?
A piros keretben van amit beítram, de véletlenül 2x került egymás után a beírás (copy+paste miatt). Piros függőleges vonal van a 2 parancs között.
Hibaüzenetekből látszik, hogy valmi nem futott le.
Hibaüzenetek sárgával.Kösz
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest