-
IT café
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome0001
Topikgazda
-
RobbyJr
őstag
Nekem az ismerősöm aki épít alu rigeket, esetleg megadhatom nektek a számát, hogy tudna-e segíteni nektek.
(Feketével dolgozik ő is)
[ Szerkesztve ]
-
camaro79
aktív tag
Sziasztok!
Aluprofilt honnan lehet itthon rendelni?
volt már szó róla, de nem találom… 🤓köszi
-
GalaHU
addikt
Végre rólunk is készült egy komoly doku...
-
-
tome0001
Topikgazda
Elkészültem a DIY-Home made buttonboxommal. A teljes költsége 4200 Ft volt (ennyi volt a vezeték néküli Genius numpad 1000 ára).
1 oldalnyi etikett címke kellett még hozzá.
Kicsit fapados, de funkcióját ellátja, és vezeték nélküli
Az atesz vázra való tartót cstibikeee fórumtárs készítette, az én skicceim és elmondásom alapján (nem volt egyszerű dolga) amit innen is köszönöm neki.
Ezúton ajánlom őt ismételten, mert nagyon korrekt srác, és minden egyedi elképzelést megpróbál véghezvinni[ Szerkesztve ]
-
asb88
tag
Az alábbi problémám van (gariztatni fogom, de kíváncsi vagyok az itteni véleményekre is, hogy mi lehet a gond):
Ascher Racing GT Buttonplate-en a két encoder gomb nem működik megfelelően. Akár jobbra, akár balra tekerem egy klikk után úgy érzékeli, mintha egyszerre mindkét irányba tekerném, a következő klikknél pedig mintha semmit sem. Lecsekkoltam 3 gépen, win 10 és 11 alatt is, mindenhol előjött. Jól gondolom, hogy az elektronikával lehet valami baj? Másik kábellel nem volt lehetőségem kipróbálni.
-
JulesTS
addikt
Hétvégi kamion verseny második futamán 10. lettem, ami az eddigi legjobb eredményem. Lehetett volna jobb, de egy Urb4n Simracing-es versenyzővel a csapattársamat is elengedtem.
Belső felvétel:
https://youtu.be/SvcoYf_IL9o
Ez meg a közvetítés mindkét versenyről:
https://www.youtube.com/live/Lm7chhvcH4o -
shteer
titán
válasz
dom1n0 #74464 üzenetére
Oázisnál meg akciós a GT1 Evo - kb ugyanaz elsőre
-
Emunem
senior tag
Hali, a kereső nem volt a barátom, de valaki próbálta már a kormányt + pereputtyot vezeték nélküli usb hosszabbítóval? Lag, lecsatlakozás, vagy hasonlókat tapasztalt?
Nekem kb 4m-es távot kell letudjak, egyenlőre úton van egy usb hub is (10gigás) de az is 2m-es kábellel lesz hosszabbítva. (TP-Linkes itt ajánlott darab)
De izgatna a vezeték nélküli megoldás is, egyszerűbb lenne az elpakolás.Előre is köszönet!
[ Szerkesztve ]
-
-
bence1885
tag
válasz
dom1n0 #74464 üzenetére
Nekem DIY zártszelvényes rigem van. Rajta 4db fékezhető kerék. Nem mozog egyáltalán, nyílván ha valaki beszáll belehuppan lehet egy nagyon nagyon picit bemozdul, de ez vezetés közben nyílván nincs. Nagyon praktikus lehet tologatni egyik szobából a másikba. Mindenkinek ajánlom a kerekeket rá, nem tudni mikor kell odébb rakni még ha valaki fix helyre tervezi akkor sem.
Ha lehet akkor 6db-ot rakj alá ne 4et.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Urak, van aki szerelt (fékezhető)kerekeket az aluprofilos rigre?
Stabil, nem mozog semennyit sem?
Ebben a rig-ben gondolkozok + a kerekek ugye az nagyon jó lenne, így félre tudnám tolni a TV elől, nem lenne nonstop a nappali közepén.
-
biker
nagyúr
nem tudom melyik verzió ebből a tápból, de a legnagyobb is épp elég hozzá.
2db 50W vagy egy? -
RobexX10
aktív tag
Az első bass shaker-t tesztelgetem ACC-ben. Olyan gondom van vele, hogy használat közben megszűnik létetzni akár egy 1 körön belül is aztán egy idő után újra vannak effektek kis ideig és újra megszűnik.
Tapasztalt valaki hasonlót? -
-
Steve1207
veterán
válasz
fatal` #74447 üzenetére
Támogatni kell fejlesztői oldalról, de lehetőségek tárháza van ebben. Nem is csak hogy a mostani szinten mit nyerhetünk, hanem pl, hogy normálisabb textúrákat is használjanak.
WRC ilyen szempontból is egy kalap ... sajnos, kíváncsi vagyok a következő frissítésekkel ráfekszenek-e végre a teljesítmény és funkció oldalra, mert bő fél éve nagyon dlc centrikusak. Az nem igazán segíti a helyzetet, hogy bedobták szokás szerint az előfizetési modellekbe, ilyenkor már nem sokat foglalkoznak az alapokkal.
-
dom1n0
senior tag
válasz
GalaHU #74440 üzenetére
Én is így éreztem tegnap
Egyébként az ACC nem rossz így VR kinézet szempontból, talán az egyik legszebb komplexebb képet adja, annyi biztos hogy úgy nem szabad kipróbálni hogy 65" Oled után próbálja az ember mert jóval életlenebb és a feketék is azért mások..., de a nyílt tér, FOV, kárpótolja az embert, engem megvett kilóra.
És a Steam általi Streamelés is korrektül ment 5Ghz wifin. -
jilian
addikt
válasz
Marci112233 #74430 üzenetére
Igaz csont szűz winre ment fel minden... de újra telepítettem. És nem működött még úgy sem.
JulesTSIgen figyeltem erre.
Nekem is az volt az első, hogy talán a PCB fosta el magát. De akkor az Usb-vel sem kéne működnie nem? Meg a pedálok, kézifék....
El nem hiszem, hogy a DD1 adta meg magát hisz a váltó működik a kill switch...[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz
JulesTS #74434 üzenetére
Tegnap mentem par kort az ACC-ban a Quest3-al, erdekes amit eszrevettem: most nagyon nyomja Nvidia a DLSS-t, VR+ autoversenyzes kombonal nem biztos a legjobb meg, legalabbis nalam eleg eletlen, mosott volt a kep
, kikapcsolva es 110-120%-ra huzva a vr-es kepsuruseget eleg szep lett.
Lenne egy kerdesem is: Valamiert a kezeimet magatol berakta kontrollernek, ez vezetes kozbe pedig elegge rontotta az elmenyt, es magaban a jatekban nem talaltam ennek a letiltasat. Merre lehet?
-
JulesTS
addikt
válasz
dom1n0 #74428 üzenetére
VR-ról jutott eszembe, hogy keresgéltem, min lehetne demózni a családtagoknak.
AMS2: szép, de laikusnak vezethetetlen.
Raceroom: nem valami szép és még ez sem a legvezethetőbb.
IRacing: szintén kiesik
EA WRC-t még mindig nem sikerült beizzítanom.
AC: ezzel sem a legkönnyeb körbetalálni.
Aztán eszembe jutott, hogy az AMS2 a Project Cars 2-hez készült Madness Engine-t használja, akkor a PC2 se lehet csúnya. És valóban szép is, plusz vezethető is. Még a kisebbik nagy fiam is jól elboldogult vele, pedig nem nagyon érdeklik az autók, gokartozni se nagyon szeret.
Szóval, ha a szimulátort szeretnétek gyakorlatlan ismerősnek bemutatni, akkor a Project Cars 2 tökéletes alany, főleg ha VR-ban lenne a demo. -
JulesTS
addikt
válasz
Beantech #74426 üzenetére
Ja és pl. iRacing AMG GT4-gyel ahol az ABS-nél és a TC-nél az 1 a legerősebb, 11 a leggyengébb és 12 a kikapcsolt állapot, ott 8, 8-cal szoktam indulni, kb 2 kör kell, hogy a gumik, fékek bemelegedjenek, akkor már le tudom venni 10..11-re mindkettőt, illetve, ha jól ismerem a pályát és koncentrálni is tudok rendesen, akkor a TC-t ki is kapcsolom. Aztán ha eső van akkor felveszem legalább 4-esig mindkettőt.
-
JulesTS
addikt
válasz
Beantech #74426 üzenetére
A szimulátor segítségek teljesen kikapcsolva legyenek. F1-nél minden off. Az ACC-ben az autókba beépített ABS és TC a kategóriák velejárója, való életben is használják. Raceroomban is van olyan kategória amiben van ABS, meg némelyikben TC is, ott van olyan beállítás, hogy "factory ABS/TC" ami a valós segítségeket adja, itt az alap beállítás annyira erősen szabályoz, hogy köridőben másodpercekben mérhető, általában minimumra veszem, vagy kikapcsolom.
-
Marci112233
addikt
válasz
jilian #74429 üzenetére
Illesztő program töröl majd úja fel, talán segít. Illetve ha a Fanalab fent van akkor azt is.
Nekem a bázis előbb lett meg ami egy CSL DD 8nm és azt kipróbáltam. Majd mikor megjött a perec hozzá lepett meg hogy a feltett driver és a program amit feltesz megbolondult, de újra rakással megjavult.
-
jilian
addikt
Hello,
össze dugtam a gyári rj12 kábeleket a dd1-gyel, és nem látja/ érzékeli a v3 pedálomat se a fana kéziféket.
USb-n minden ok volt.
Minden a legfrissebb, friss win, driverek.A gyerek a forza4-el akart szórakozni ahol persze pont az említett usb-s v3 mizéria van. Google első találat, hogy menjek át rj12-re..és így tapasztaltam, hogy a dd1 nem is látja egyiket sem.
Eredeti fana 120-as kábel.
Se PC, se PC comp-ba nem látja, a váltó az jó.[ Szerkesztve ]
-
-
Beantech
aktív tag
válasz
JulesTS #74425 üzenetére
Köszi, VR tervben van ezért is kérdeztem szóval majd észben tartom.
Más kérdés ami felvetődött bennem valamelyik nap. Konkrétan az F1 24-nél gondolkodtam rajta de az ACC/iRacing esetén is érdekelne, hogy a különböző stability control, kipörgés gátló stb segítségek mértékénél van valamilyen ajánlás beállítás amivel a legrealisztikusabb beállítást lehet elérni egy valós autóhoz képest? Sajnos gokartozáson kivül még nem volt szerencsém versenyautóval menni ezért nincs nagy viszonyitási alapon. Vagy igazából a valóságban semmilyen segítség sincs minden offon van.
-
JulesTS
addikt
válasz
Beantech #74422 üzenetére
amióta csak két gyártó van a piacon végig AMD kártyáim voltak. Nagyon jó ár/érték arányuk van.
De ...
El kell fogadni, hogy a piacon gyakorlatilag egyeduralkodó az Nvidia. Minden amit írtál. Több monitor, VR akkor Nvidia. Arra optimalizálnak. Több szimulátorban is durva fps drop-ok vannak a belépő, de még a középmezőnyös Radeonokon, persze a csúcs Radeon-ok kevésbé jelentkezik. Memory leak is előfordul.
Szóval, ha nem akarsz szenvedni akkor RTX. Tudom, drágább, de nekem megérte a cserét... -
Lanash
senior tag
válasz
noblem1983 #74419 üzenetére
1x érdekelt az RT amikor megvettem a kártyámat és kipróbáltam, egy olyan játékkal ami ezt támogatta.
-
RobbyJr
őstag
válasz
Beantech #74422 üzenetére
Ha VR-ra kell, akkor ott az Nvidia sokkal jobb. Ha egy monitoros setupot használsz, akkor AMD jobb ár/értékű. Viszont ha szeretsz mindent max beállításon játszani, meg nagy felbontáson, akkor Nvidia, 3 monitoros setupnál is jobb az Nvidia.
Nálam egy monitor van használva, és tökéletes az AMD kártya. Sokan itt szidják, hogy nem jó, meg laggol a játék stb. Nálam semmi gond nincs.
Kövi kártyám is AMD lesz, és szeretem hogy ők maradtak a régi hagyományos tápcsatinál. -
Emunem
senior tag
Hali, fana csl kuplung pedál most nincs raktáron, de nem is engedi rendelni. Ez amolyan fana dolog, vagy nem lesz már többet. Esetleg vegyem meg most a szettet 2 pedállal, aztán mad valamikor ha megint lesz. (kérdés, hogy mikor lesz) Esetleg használtan vadásszak?
Most 0€ postával kb 4-5 euróval közelebb vagyok a célhoz...
-
ETOM
addikt
Next Level Racing Wheel Stand 2.0 egyik "talpát" alig tudtam betekerni selejtes volt gyárilag. Kértem gyártótól csere darabot. Minden oké küldték is, de vámon elakadt.
Egy pdf-t kaptam next level-től amivel igazolni tudom, hogy vámmentes mert garanciás cucc.. meg van egy fuvarlevélszámom.
Valaki töltött már ki ilyet? Elsőre elég kínai nekem.[kép] [kép]
-
RobexX10
aktív tag
válasz
markvszoli10 #74413 üzenetére
Köszönöm. Én is megpróbálok majd egyet.
-
Lanash
senior tag
Köszönöm mindenkinek
. Ez egyértelmű Nvidia fölény.
-
biker
nagyúr
Ha valaki épp rig építésben gondolkozik, akciós a Sim-Lab GT1 EVO az oazis-nál
[link] Jófajta aluprofilos váz -
RobexX10
aktív tag
válasz
Lanash #74408 üzenetére
A hivatalosan közölt áraktól biztos, hogy jóval magasabb áron fognak kezdeni.
Teszteket érdemes mevárni, hogy a teljesítményük mennyivel lesz jobb a jelenlegi generációhoz képest. Így el lehet dönteni érdemes e várni rájuk.
Amúgy a két játék amit írtál mind a három kartyával tökéletesen futna 100fps felett full grafikával.
Nekem jelenleg 4070S van ACC-vel játszok 3440-1440 felbontáson. -
válasz
Lanash #74404 üzenetére
Engem most az ennek a kérdésnek igazán megfelelő topicban várakozasra intettek pár hétre az új amd kártyák megjelenéséig.
Tervben volt venni, 4070tis vagy 7900xtx , de nvidia irányba próbálták terelni , igaz én VR-ra használom.Szerk: ha találsz garival 4080at azt, vagy egy új 4070tis ha sürgős és nem bírsz várni.
[ Szerkesztve ]
-
Lanash
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy 2070 Super kártyám van, ami néha kevésnek bizonyul, illetve kompromisszumos beállítások terén, hogy jól fusson. 32” 2K monitorom van. Nézegettem a kártyákat és ami most kapható 4070 Super, 4070 Ti Super vagy 7900 Xt közül választanék. 3 monitor mostanában biztos nem lesz, ha cserélek is max UW-ra. Melyik lenne a legjobb választás? Iracing, ACC!
-
niekone1
újonc
Üdv! Használ valaki Nitro Concepts LED vezélrő cuccot? Vettem egyet amit nem lát úristennek se a PC ( alapok átnézve, USB portok,tápellátás,kábelek). Ez már a második vezérlő mert amit elsőnek rendeltem a gyártó garanciában cserélte viszont amit küldtek se akarja felismerni a simhub de még a PC se látja. Létezhet hogy kétszer ugyanabba a sz!rba léptem volna?
Válaszokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest