Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz hellboy #93278 üzenetére

    A Biontech 2020 nyarán megvette a Sanofi marburgi gyárát a német állam segítségével. Valamiért februárig tartott átalakítani a gyárat, aztán azóta meg a hatóságokra várnak, hogy engedélyezzék a termelést. Ez csak termelés, csomagolás nélkül.

    Van egy másik bérgyártó, a Baxter, szintén német területen, az is február-márciusra ígérte, hogy be tudja indítani a gyártást, mint a Pfizer bejáratott házi bérgyártója. Mostanában nincs róla hír, hogy dübörögnének a kamionok a sok oltóanyaggal kifelé a Baxtertől.

    A Curevac (szintén mRNS oltóanyag) még nem kapott engedéyt, nekik is van gyártókapacitásuk, ők például a Bayer-rel bútoroztak össze többlet gyártókapacitás kiépítésére. A Bayer a Biontechnek is gyárthatna, de valamiért hivatalosan sose volt róla szó, hogy kisegítenék őket.

    A németek amúgy szervezetlenek oltóanyag gyártás területén, jópár hete volt valami nagy csinnadrattával bejelentett összejövetel, ahol Merkel és pár politikus találkozott a lehetséges gyártókkal és az oltóanyag fejlesztőkkel, de aztán nem lett semmi, az oltóanyaggyártás nem lett begyorsítva.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák