Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz #76500480 #8714 üzenetére

    Jól értetted, máskor is csak azt mondták és kerülték az erre vonatkozó kérdést, hogy ugyan miért mászkálhat ki a vele együtt lakó, ha amúgy az a mondás, hogy senkivel se találkozzon, aki gyanú miatt került hatósági karanténba.

    Annyi tévedés lehet, hogy valsz nem a pozitív tesztes karanténről van szó, hanem a teszt nélküli, de gyanús emberek karanténjáról. Ilyenkro szoktak úgy magyarázkodni, hogy akit leteszteltek és pozitív, az fertőző és ajjaj. Akit nem tesztelnek le és nem tudni, hogy pozitív-e, de közvetlen kapcsolatban lehetett igazolt pozitívval azt el kell különíteni. De aki pozitívval találkozóval találkozik az csak másodlagos kontakt, vele nem foglalkoznak.

    Na most itt is az látszik, hogy csak azt tekintik betegnek, akinek van róla pozitív tesztje. Akinek nincs, mert minden jel (akár tünetek) ellenére nem tesztelt, az annak környezetében lévőkre kettős mérce van. Ha úgy kényelmes, akkor tilos találkoznia mással, de ha amúgy kényelmes nyilatkozni, akkor nyugodtan lakhatnak vele és a többiek kijárhatnak a karanténból vásárolni. Van ám logika benne. Persze, ha végül mégis hajlandóak megvizsgálni a karanténban lévőt és pozitív lesz, akkor utólag majd rögtön mindenki veszélyes lesz és akkor az ő környezetükben is ajjaj mi legyen - szerintük a papírtól lesz valaki beteg ezek szerint. :U

    Ugyanez (volt? van?) az egészségügyi dolgozókkal is. Amíg simán betegek közt jártak, vizsgálódtak védőfelszerelés nélkül, addig nem akarták a dolgozókat tesztelni. Amikor egy betegről utólag kiderült, hogy mégis pozitív, mert végül még is csak letesztelték, akkor meg vagy letesztelték a dolgozókat vagy nem. Vagy karanténba kerültek vagy nem... vagy egy héttel később... Adott esetről kérdezve csak általánosságban válaszoltak és két különböző eset kapcsán ellentmondásba keveredtek, mert mást válaszoltak, de ez nem zavarta őket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák