Új hozzászólás Aktív témák

  • FrezeR

    senior tag

    Sziasztok.

    Ez is kamu lenne? A The New York Times is ír róla.

    Forrás: https://www.nytimes.com/2021/02/08/health/immune-thrombocytopenia-covid-vaccine-blood.html?fbclid=IwAR0Q_U0XdfwxZ5xYa8ent8MguMejNnu20S1X-A5pV__wKpMBofRFoi4HRqk

    Legalább 36 embernél alakult ki ritka, de halálos vérbetegség, miután megkapták a vakcinákat. Egy beteg már bele is halt. Erről ír a New York Times, de az RT News is. Dr. Gregory Michael - egy 56 éves szülész-nőgyógyász, aki több mint egy évtizede vezette saját praxisát a Miami Beach-i Mount Sinai Orvosi Központban - januárban agyvérzés következtében halt meg. Két héttel korábban kapott egy adag Pfizer-BioNTech koronavírus vakcinát, és azonnal immun trombocitopénia alakult ki, ami egy ritka és néha halálos kimenetelű vérbetegség.Michael egyike annak a legalább 36 embernek, akiknél a Pfizer vagy a Moderna koronavírus oltása után alakult ki ez a rendellenesség - derül ki a New York Times hétfőn közzétett jelentéséből. Az eseteket január vége előtt önállóan jelentették be a kormány oltásokkal kapcsolatos nemkívánatos események bejelentési rendszerének (VAERS).

    Az immun thrombocytopenia ritka állapot, amely az Egyesült Államokban körülbelül 50 000 embert érint. Az állapotot az okozza, hogy a szervezet saját immunrendszere megtámadja a vérlemezkéket, amelyek a vér alvadásáért felelősek. Ha a vér nem képes alvadni, a betegeknél gyakran kialakulnak belső vagy külső zúzódások, amelyek kiütésnek tűnhetnek. Több esetben, mint Michael esetében is, ez az állapot hatalmas vérzéseket vagy stroke-ot okoz.Az egyik beteg, akivel a Times felvette a kapcsolatot, két héttel a hüvelyi vérzésben szenvedett, miután megkapta a Moderna oltóanyagot, és túléléshez vérlemezke transzfúziót és szteroid kezelést igényelt. Egy másik nő kórházba került, véraláfutásokkal és vérző hólyagokkal a szájában alig egy nappal azután, hogy megkapta ugyanezt az oltást.Állapota olyan mértékben romlott, hogy az orvosok attól tartottak, hogy egy enyhe ütődés is halálos vérzést vált ki, féltek elmozdítani a kórházi ágyból.Az esetek nem köthetők egyértelműen az oltásokhoz - próbálják nyugtatni a közvéleményt - de Dr. James Bussel, hematológus és a betegség szakértője azt mondta a Timesnak, hogy „lehetséges”." A vakcina után történő előfordulása jól ismert és sok más oltás esetében is találkozhattak vele. De, hogy miért történik, nem tudjuk." - mondta.

    A hagyományos vakcinákkal ellentétben, amelyek az általuk védett kórokozó inaktív formáját használják, mind a Pfizer, mind a Moderna eddigi tapasztalattal nem rendelkező új génterápiát, mRNS vakcinákat használ. Technológiailag új, ezért tömegesen nem tesztelt vakcinák úgy működnek , hogy a szervezet sejtjeibe bejuttatnak egy RNS-szálat, utasításokkal, amelyek megmondják az illető DNS-nek, hogyan kezdjék el az antitestek előállítását.A Cambridge-i Egyetem kutatói kijelentik, hogy a mellékhatások között szerepelhetnek „autoimmun reakciók”, de a Harvard tudósai szerint az mRNS-vakcinák „erősebb immunitástípust hoznak létre”, mint hagyományos társaik. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA), valamint a Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ (CDC) tisztviselői azt mondták, hogy vizsgálják a VAERS jelentéseket, miközben a Pfizer és a Moderna is azt mondta a Timesnak, hogy figyelik az oltóanyagok biztonságosságát.A Times által megkeresett orvosok továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy az oltás biztonságos, és hogy a koronavírus okozta súlyos betegségek kialakulásának kockázata még mindig magasabb, mint az oltás mellékhatásainak kockázata.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák