Új hozzászólás Aktív témák

  • bigdady

    nagyúr

    válasz Ringman #72065 üzenetére

    Portfolio.hu-ról: (5-ös pont nem semmi)

    1. egészségügyi dolgozók
    Egészségügyi dolgozónak minősül minden egészségügyi tevékenységet végző természetes személy, "aki egészségügyi tevékenység végzésére jogosító szakképesítéssel rendelkezik, vagy aki nem rendelkezik szakképesítéssel, de közreműködik a szakképesítéssel rendelkező egészségügyi dolgozók által ellátandó feladatokban."
    orvosasszisztens, szakasszisztensápoló személyzetnépegészségügyi szakemberorvostanhallgatóegészségügyi szakképesítéssel rendelkező adminisztratív feladatokat ellátó személyzetvédőnőegyéb egészségügyi felsőoktatásban hallgatói jogviszonnyal rendelkező személyA gyógyszerészek, gyógyszertári asszisztensek szintén egészségügyi dolgozók, a gyógyszertár működtetésében részt vevő személyekkel együtt a védőoltásuk a fenti csoportok után történhet meg.
    EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ TOVÁBBÁ A FENTI CSOPORTOKBA NEM TARTOZÓ, DE EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYBEN DOLGOZÓ SZEMÉLY, ADMINISZTRATÍV FELADATOKAT ELLÁTÓ NEM EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPESÍTÉSSEL RENDELKEZŐ ÁLLOMÁNY ÉS TAKARÍTÓ SZEMÉLYZET.

    2. szociális ellátásban dolgozók és szociális ellátásban részesülő személyek
    A tájékoztató szerint az egészségügyi dolgozók után legfontosabb a szociális ellátásban részesülők és az ott dolgozók védőoltása. "Esetükben a szociális intézményekben kell megszervezni a védőoltást, tehát nem javasolt a lakosság többi részéhez hasonló regisztrációs rendszert alkalmazni, és nem szabad az oltás feltételeként a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon történő regisztrációt előírni, mert ezzel csak csökkenthetjük a védőoltást igénylők körét és számát."

    3. a COVID-19 fertőzés szempontjából kockázati csoportba tartozó 60 évesnél idősebbek
    Az időseknek viszont már regisztrálni kell az oltásra, ezt a www.vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon tehetik meg, előzetesen. A regisztráció során a nevet, lakcímet, életkort, TAJ-számot és a kapcsolattartáshoz szükséges telefonszámot, e-mail-címet kell megadni. Ezen adatok révén tudják majd tájékoztatni az érdeklődőket, mikor és hol tudnak élni az oltás lehetőségével. A regisztráció révén meg lehet becsülni, hányan szeretnének élni a védőoltással. Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni, hanem az oltási terv szerint. Emellett a nyugdíjasok papír alapon is beküldhetik a védőoltásra való jelentkezésüket.

    4. a rendvédelmi szervek azon dolgozói, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a lakossággal
    A következő csoport a rendvédelmi szervek dolgozói. Ide tartoznak a közigazgatási szervek azon kormánytisztviselői, akik munkájuk során közvetlenül kapcsolatba kerülnek a lakossággal.Mindkét célcsoport esetén a munkahelyhez kapcsolódó oltásszervezéssel érhető el a legmagasabb átoltottság.
    Számukra eem javasolt az oltás feltételeként a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon történő regisztrációt előírni, mert ezzel csak csökkenthetjük a védőoltást igénylők körét és számát - írják.

    5. 18-59 évesek, akiknél fennállnak a fokozott kockázatot jelentő alap/társbetegségek
    Nekik is regisztrálniuk kell az oltásra, és aki ezt megteszi, az előnyt élvezhet azokkal szemben, akik elmulasztották, ugyanis a tájékoztató ezt írja: "elsőként a www.vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon regisztráltak védőoltása javasolt, de nem ismert, hogy a regisztráció hogyan köthető össze a krónikus alapbetegségre vonatkozó adatokkal."

    6. Kritikus infrastruktúrában dolgozók
    Nem részletezik, hogy ez pontosan mit jelent.

    7. Valamennyi 18-59 éves, akik a fenti kockázati csoportokba nem tartoznak

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák