Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Parci #70505 üzenetére

    "most csak tippelek, fantáziálok: azt gondolnám, hogy új és elég brutális vírusként a sars-cov-2 is begyűjti az áldozatait. minél tovább tud szaporodni, létezni, annál inkább kiszedi a lakosságból a rá fogékonyakat, ez sima természetesen szelekció. ..."

    Ez így van, sajnos vitathatatlan.
    De a védőoltáson nem érdemes tekerni az imamalmot.
    A leginkább veszélyeztetett emberek gyorsan fognak oltóanyagot kapni. De ez a mennyiség csak trükközés miatt áll rendelkezésre. A gyártók már hetek óta teljes kapacitással tolják a vakcina gyártást.
    Felvállalták a kockázatot, azt a veszteséget ami az engedélyezés elmaradása okozott volna.

    Nem lesz elegendő oltóanyag belátható időn belül mindenki számára. Ezért teljesen felesleges és értelmetlen az oltás ellenesek elleni vádaskodás. Erre majd akkor térjünk vissza, ha már mindenki megkapta aki akarta.

    Én szívesebben kapnék második generációs oltóanyagot.
    A fekete-himlő elleni első vakcina sem volt teljesen sikertörténet a mellékhatások tekintetében.

    Jelen esetben azoknak akiknek 50% alatti túlélési esélye érdektelen a mellékhatások lehetősége/jelentősége.
    Azoknak akik beleférnek a 99,5%-os enyhe tünetes fertőzésbe, nem szükséges erőltetni a rendelkezésre sem álló védőoltást.

    A leglényegesebb kérdés szerintem az, hogy az emberen kívül van más terjesztője a vírusnak vagy sem.
    Ha van, akkor a vakcinával nem lehet útját állni. Néhány év alatt annyit fog majd mutálódni a vírus, hogy képes lesz ismét körbeszaladni az emberiségen, kikerülve a meglévő immunitásokat. Pont úgy mint ahogyan az influenza vírustörzsei esetében működik a dolog. Vagy egyfajos vírus, mint a fekete himlő volt, ez esetben van esély a teljes eltűnésére. (Legfeljebb egy újabb covid-sars mutáció keletkezésével kell számolni, idővel.)

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák