Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Daffni2 #63872 üzenetére
ő egy ismert valaki és érdemes meghallgatni, de... az a szar dumát róla tamási írta, aki ugye a 4 híres magyar járványtagadó majom egyike. egyáltalán nem a világ egyik legelismertebb járványügyi szakembere.
ha mondani szeretnél valamit, egyszerűbb lenne, ha mondanád. nincs járvány? nem is olyan vészes? nem közlik az emberekkel a jó híreket, hogy szedni kell a lenkei vitamint és nem lesz baj? he?
és érted, inkább hiszel egy feltöltött videónak, mint egy intenzíves ápolónak, aki kétségbeesetten figyelmezteti az embereket, hogy ő még ilyet nem látott? mit csinálsz, ha ott landolsz te is? posztolj majd, hogy bocsi, srácok, ezt benéztem?
-
zolisx4
őstag
válasz
daneel_hu #63880 üzenetére
Igen én az voltam,szerencsére szinteltolásos a házunk,külön tudtam vonulni minden gond nélkül,felső szint volt az enyém,senkit nem fertőztem meg itthon.
Az mondjuk lehet meg sem gyógyultak,vissza estek újból.
Ed3r_X_
Szerencsére csak boltba kell menni,mindent meg tudok csinálni itthonról. -
Z.É.T.
őstag
Kemenesi Gábor (Wikipédia) -
FB posztjaAggasztóan nő a pozitivitási ráta, néhány személyes gondolattal élnék ennek alkalmából.
Utoljára amikor a napi mintavételek száma 16 ezer körül mozgott, a pozitív tesztek aránya 15-17% volt. A mai napon ez, ugyanennyi vizsgálati mintavétel mellett átlépte a 40%-ot! Új rekord született tehát, amely hatalmas felkiáltójelet fest mindenki számára.
Sajnos ez alapján nem állítható, hogy csökkenne a járvány terjedése. Éppen ellenkezőleg, így mindenkit arra kérek, hogy:
- kerülje a szükségtelen közösségbe járást, a csoportosulást
- alkalmak és időtartam számát is csökkentsük a közösségbe járás (pl: bevásárlás) tekintetében
- Maszk, távolság, kézmosás
- követni és túl is teljesíteni minden járványügyi intézkedéstTegyünk egymásért, tegyünk a kórházakért, az egészségügyi dolgozóinkért, embertásainkért, a munkahelyekért, a gazdaságért és magunkért is. Ne hagyjuk terjedni a vírust, mert mindezt egyszerre veszélyezteti.
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
zolisx4 #63867 üzenetére
"Igaz én már benne voltam,de olvastam valamelyik kézi csapat vagy valakik elkapták még egyszer,nem voltam borzasztó beteg ezt írtam is,de én nem akarom elkapni még egyszer.
Vagy lehet csak túlreagálom de én nagyon parázok
Rajtam röhög már mindenki,boltba csak oda megyek kesztyű,maszk,maszk kidob kesztyű kidob,ahogy kijöttem,kocsihoz érve még a külső kilincset is fertőtlenítem ,a kormányt váltót kéziféket kulcsot ez a sorrend ."Nem fogod elkapni ilyen rövid időm belül mégegyszer, ha tényleg covidos voltál.
Kézilabdacsapat, kosárcsapat - persze - , elkapták 10-30 napon belül mégegyszer. Ki se gyógyultak valójában.Védekezz.
Az jó dolog, ha más haszna nincs akkor más is látja, hogy szabálykövető vagy.
Elvileg én is golyóálló lennék, de használom a maszkot mindenhol.
Egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy fél éven belül meg lehet fertőződni 2x. Nagyon-nagyon kevés eset van eddig... -
BalanceR
addikt
válasz
Daffni2 #63872 üzenetére
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sucharit_BhakdiWriting for Foreign Policy, Tyson Barker described Bhakdi as a prominent example from a "crop of debunked but credentialed so-called experts minting conspiracy theories and undermining fact-based information".[5] The German non-profit Correctiv fact-checked one of Bhakdi's Youtube videos, and found a number of problematic claims, including the claim that any COVID-19 vaccine would be "pointless", and that the virus posed no more threat than influenza.[6]
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
zolisx4 #63871 üzenetére
Tudom nehéz, de a túlzott stresszelés nem segít elő semmit. Én átestem rajta, nekem például nagyon enyhe volt. Az emberek nagy részén is hasonlóan megy át. Akik jobban veszélyeztetettek a környezetedben, idősek, betegek, azokra próbálj jobban odafigyelni szerintem
Don't panic.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
zolisx4 #63867 üzenetére
"rajtam röhög"
Röhögjön, ha mindenki így járna, járt volna el, most nem számolnánk az elhunytak tömegeit, nem lenne téma, miként menjen a karácsony/szilveszter, nem kellene érveket ütköztezni, hogy a mentális terhelés, iskolák bezárása/nem zárása, gazdasági károk és egyebek közül melyik ujjunkba harapjunk.
Köszi transzparens tájékoztatás, tökölő kormányok, szélhámos Gődény-félék, őket követő birkák!Én pedig neked tényleg köszönöm, hogy van még óvatos polgártárs!
-
BalanceR
addikt
Hát...
Alapvetően szerintem akár maradhatna is a kijárási...
De csak azért mert sokan úgy fogják majd fel, hogy akkor buli, van , mindent lehet.
Főleg a fiatalok, pár nap alatt akarják bepótolni az egy hónapnyi bulistoppot.
Anno amikor a tavaszi korlátozásoknak vége lett, másnap pár hívtak a haverok, hogy juhéjj, menjük inni, üljünk össze... Én skippeltem, a 10-15 főből hárman bele is nyalták a covidot a zsúfolt puban.
Illetve a melóhelyen is tartottunk ilyen "covid búcsúztazót" bepótolva a nyári-tavaszi céges rendezvényekek, csapatépítést, itt mondjuk nem lett belőle semmi, de tavasszal töredéke volt az átfertőződöttség, a mostaninak.
Szinte biztos vagyok benne, ha a kijárásit feloldják, úgy, hogy még nem esik legalább a felére az összes mutató, az olaj a tüzre, mert sokak lesznek úgy, hogy bepótoljuk ami elmaradt, kiengedjük kicsit a gőzt, levezetjük a feszültséget pár nap alatt... Házibuli, haveri összejövetel... Elég ha csak egy tünetmentes fertőző van minden csapatban, és meglendíti a számokat. -
Z.É.T.
őstag
válasz
Ed3r_X_ #63868 üzenetére
"olyanok fognak elmenni" volt a kiindulási pont, ez (minimum) 2 ember. Ez biztos. A kérdés, hogy mennyien, amire az a válasz, hogy annál többen, ahányat az időben elkezdett kezeléssel meg lehetne menteni, de nincs esélye időben ellátáshoz jutni. Ezt a számot megtippelni sem lehet, de szintén törvényszerű, hogy minél leterheltebb az eü, annál több ilyen lesz/van.
A második felvetésre:
A zoonózis jól ismert, de nem eléggé kutatott terület (volt eddig), így simán lehet igaz és a kutatók többsége is ezen a véleményen van a vírusgenom alapján. Ettől még előfordulhat, hogy valamelyik konteó igaz, de egyrészt ezekre semmilyen (publikus) bizonyíték nincs, másrészt könnyen lehet hogy soha nem is lesz, harmadrészt jelenleg sajnos teljesen irreleváns. Majd utólag még lehet kutakodni és ha emberi tényező is közrejátszott, el lehet számoltatni (esetleg). -
Ed3r_X_
nagyúr
-
zolisx4
őstag
Igen nagyon sok,.
Igaz én már benne voltam,de olvastam valamelyik kézi csapat vagy valakik elkapták még egyszer,nem voltam borzasztó beteg ezt írtam is,de én nem akarom elkapni még egyszer.
Vagy lehet csak túlreagálom de én nagyon parázokRajtam röhög már mindenki,boltba csak oda megyek kesztyű,maszk,maszk kidob kesztyű kidob,ahogy kijöttem,kocsihoz érve még a külső kilincset is fertőtlenítem ,a kormányt váltót kéziféket kulcsot ez a sorrend .
-
Z.É.T.
őstag
-
Z.É.T.
őstag
Ez a kedvencem, aki fogalmatlan, a másikat dolgoztatná maga helyett.
Nem fogok 20-30 linket keresni, mert lehet, el sem olvasod, vagy félresöpröd valamivel.
De szívesen leírom, ami hirtelen eszembe jut, hátha vannak még 8 hónappal a járvány hazai indulása óta is olyanok, akikhez ezek az infók nem jutottak el.
Röviden:
Igen, még most is számtalan kérdés van.
Ami tudható:
Ami meghatározza, ki lesz beteg és mennyire, azok közül, akik megfertőződnek:
- vírusdózis
- genetika
- aktuális immunállapot
- egyéb ismeretlen tényezőkTünetmentesség:
- az elsődleges immunválasz hatástalanítani tudja a - valószínűsíthetően kisebb dózusú - bejutott vírust, mielőtt az elterjed/reprodukálódik a szervezetben, de a garatban van némi kimutatható vírus/törmelékFertőzési képesség:
A fertőzöttek x%-a (x<
50%) és a fertőzött tünetesek y%-a (y<80%) fertőzőképes, a fertőzési hatékonyságuk különböző. Míg a fertőzöttek ~80%-a - jelenlegi studyk alapján - senkit nem fertőz meg, addig a ~10%-uk akár tömegeket is.Aki az egyik alkalommal tünetmentes lesz, a következő alkalommal simán lehet súlyos beteg is.
Tényleg csak nagyon röviden foglaltam össze.
Fura?
Nem, valójában sok fertőző betegség hasonlóan működik, csak nem mindegyik képes 5 nap inkubációs időtartamra, amiből 2-3 napig már fertőzhet a fertőzött és nem mindegyiknél fordul elő, hogy a szuperterjesztő akár tünetmentes is lehet.
A szezonális flu és egyéb vírusos betegségek közül a legtöbb szerencsésebb konstellációt jelent az emberek számára, mert a Sars-cov-2 nem elég magas mortalitású, hogy magától lecsenghessen, ~ egy nagyságrenddel halálosabb az influenzánál, de fertőzőképesebb annál, hosszabb lappangás mellett, magasabb fertőzőképességgel a tünetmentesek között és kevesebbeknek van specifikus immunitása vele szemben.
Ami még problémás, hogy viszonylag magas a kórházi ellátást igénylők száma a megbetegedettek között, ezért esélytelen teljesen szabadjára engedni, mert az eü leterhelése miatt a közvetett, ellátatlanság miatti járulékos halálozás nagyságrendekkel több halottat eredményezne (és részben már eredményez is), mint az a covid19 0.2-1.8%-os halálozási arányából következne.Bocsánat, hogy ezek megértéséhez nem kezdem levadászni a több tucat tanulmányt, ami mindenki számára elérhető és amiket én is elolvastam.
-
zolisx4
őstag
válasz
snecy20 #63849 üzenetére
Az borzasztóan sok,mennyi lesz aki fertőzött napi 20 ezer? Olyanok fognak elmenni akik simán túlélhetnék,de úgy látom hogy igazából,kezd össze omlani itt minden,.
zsolt_64
Én ezt a Karácsonyt inkább elengedném,de ugye akik ebből élnek,jó ez durva de ha kihalunk akkor sem fog vásárolni senki.Igen mi is a neten rendelünk mindent.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
zolisx4 #63848 üzenetére
"5 méteres tv venni" az még haggyán, kiválasztod interneten, megrendeled-kifizeted, kihozzák.
Én ezektől félek:
karácsony előtti 3 hetes plázázás + bronz.ezüst.aranyvasárnap
két ünnep között családi összeborulások
Szilveszteri bulikázás
mi lesz január közepén ? pont ezt kérdeztem tegnap este itt : armageddon -- pláne ha pártunk és kormányunk még rá is erősít... -
zolisx4
őstag
válasz
snecy20 #63843 üzenetére
Igen ez a baj hogy jön a vásárlási őrület,olvastam hogy majd lesz valami lazítás karácsony idejére vagy valami hasonló,de úgy is megveszi az ember nem fontos karácsonykor,5 méteres tv venni,mivel December sok ünnep én lezárnák mindent,nem volna sok kiesés úgy gondolom ,de a választók,csak az a baj hogy nem lesz majd ki szavazzon.
Mi lesz Január közepén???Csatravi
Nálunk nem volt szerencsére, az oviban és a suliban sem,e héten jövő héten már lehet nem tudni. -
Micsurin
nagyúr
válasz
snecy20 #63843 üzenetére
Azért valamit jelentősen kifelejtetek nem csak fizikálisan sérülhet egy ember maradandóan a jelenlegi helyzetben, és bizony a lelki csomag van olyan súlyos sokszor ha nem súlyosabb mint a fizikális egészségben elszenvedett veszteség/sérülés...
andor80 Engem még mindig meglep őszintén, hogy nem kerültél szankcionálásra. Ha ezek után valaki szigorú moderáció miatt sír végképp körbe fogom röhögni.
-
andor80
senior tag
Szép karácsony lesz.
Mai tapasztalat. 10 ből 7 fiatalon nem volt maszk az utcán
Gyökerek... -
snecy20
nagyúr
válasz
zolisx4 #63840 üzenetére
Igen, úgy tűnik mostmár annyi halott lesz amennyi lesz, meg kell várni a dolognak a magától való lecsengését. (+ oltások). A végelszámolásnál lesz sajnos pár tízezer halottunk és vagy ~10x annyi olyan ember, akinek maradandó károsodást okozott a vírus a szervezetében.
De mit várunk, az egész nyár el volt engedve, meg most Decemberben hiába is mondanád az egységsugarúnak, hogy engedje el ezt a mostani karácsonyt és csak azt vegye ami a legfontosabb, és nem kell 28 plázát végigjárni ajándékért....
-
Jablocskov
tag
válasz
sparks #63795 üzenetére
Nézőpont kérdése, hogy veszteség vagy nyereség. Morálisan veszteség, anyagilag nyereség. Az átlag nyugdíj 140 ezer forint. Ez 20 ezer főre, ami a jelenlegi körülmények között tavaszra simán meglesz, egy évre 33 milliárd forint. Ez nem kevés pénz. Ennyit fog megtakarítani az állam a nyugdíj kifizetéseken a következő évben. Valamint az egészségügyi ellátásukra sem kell pénzt fordítani, ami szintén jelentős összeg lesz.
Üdv a szép új világban. -
Kékes525
félisten
"ügyesz kisz kínai vírusz is egymás ellen fordítja az embereket."
Nem (csak) a vírus az oka. A kormány 10 éve mindent elkövet, hogy ilyenné nevelje az embereket. Gyűlöld a másikat, ha az másként gondolkodik. Ez az oszd meg és uralkodj. Mindenki foglalkozzon mással, csak az ő dolgaikkal ne. És ezt NEM Gyurcsány kezdte. Ez 2002-ben a testnevelési főiskolán tartott Orbán beszéddel kezdődött: "A haza nem lehet ellenzékben!" Akkor még Gyurcsány csak egy MSZP-és tag volt (sport miniszter?), nulla hatalommal.
-
zolisx4
őstag
Erre azért reagálnák mivel a feleségem óvónő,most voltak tesztelni,mindenki negatív lett szerencsére,falu 50 gyerek.
Na viszont ez az iskola meg ovi bezárás,nem teljesen igaz,a gyerekeket már nagyon sokan nem viszik mert betegek pénteken 50 gyerekből 14 volt a létszám,a suliban ugyan az a helyzet az hogy mi bajuk van ugye ezt nem tudni, nem hiszem hogy ez pont azért menne tönkre a gazdaság jobban,mert bezárnák az ovit sulit,ha bezárnák akkor az egyik szülő biztosan tudna menni,ha nem beteg ,viszont ha haza viszi akkor szinte biztosan senki nem megy majd.
Az Önkormányzat az bezárt csak ügyelet van mindenki beteg,2 hölgy 15 napja lélegeztető gépen,azt mondták hogy sajnálják ..........
Nem tudom mi lehet a megoldás.
A másik a szomszédom altató orvos,na ők is elkapták,most ők sem dolgoznak a kórházban.
Ilyen fertőzési számokkal ez már sokáig nem tartható,nem lesz senki aki dolgozzon. -
Jablocskov
tag
válasz
aprokaroka87 #63773 üzenetére
Számtalan olyan jogszabály született az elmúlt években, ami biztosan nem felel meg az uniós jog által támasztott követelményeknek. Nem véletlenül vergődik vezér a jogállamisági feltételek számonkérése miatt.
-
Asbee
veterán
válasz
Z.É.T. #63821 üzenetére
Jajj megint a tudományos írások. Kérlek mutasd már azt a tudományos írást vagy írásokat, ami ezt taglalja és magyarázatot ad a coviddal kapcsolatban, hogy egy zárt helységben ahol a terejedés szempontjából a legoptimálisabban van szétszórva a vírus, ( zárt hely, köhögés tüsszögés) van akiben kimutatható van akiben nem. És igen eltelt annyi idő. Vagy egy párnál, akik semmi távolságot nem tartanak, itt a forumban is volt aki covidosan csókolgatta a párját és mégis semmi. Akkor várom ezekre a magyarázatot, tudományos írásokkal. De olyanokkal ám, ahol a szerző is megfelel a tudományos, itt gyakran emlegetett kritétiumoknak és életútja ellenőrízhető. Mert én csak arra tudok gondolni, hol átesett már. Köszi.
-
Kaba
veterán
válasz
aprokaroka87 #63822 üzenetére
Igen így van,láttam olyan illusztrációkat is,hogy a mozgólépcsőn valaki prüsszögött és a cseppek akár 20-25 méteres körzetben is kiterjedtek.
-
Csatravi
senior tag
válasz
MuMa012 #63828 üzenetére
"angol gazdaság évszázados recessziót szenved (de az már a Brexit óta folyamatosan adott...)"
A háború után a rommá lőtt országok is fel tudtak állni a rombolás mértékéhez viszonyítva elég hamar. Akkor most miről beszélünk. Nem országokat kell majd újjáépíteni hanem "csak" a gazdaságot újraindítani. Persze ha az igényeket az emberek nem akarják lejjebb venni egy időre akkor csak nyavalygás és sírás lesz a vége.
Idén nem voltunk nyaralni, bulizni sőt a szabadságolás is kötelező időpontban volt, és az is itthon a lakásban. Ha a karácsonyról és szilveszterről is le kell mondani akkor arról is lemondunk ha ez az árra hogy a családunkkal, rokonainkkal ismerőseinkkel tudjunk majd akár hónapok múlva találkozni mert nem vitte el őket a járvány.
Én, mi, megtettük. Más is megtette? -
bajtokarpi
őstag
válasz
radi8tor #63820 üzenetére
Szia!
Ez így van ahogy írod. Számomra teljesen világossá vált, hogy az emberek mennyire sz@rnak a másikra. Döbbenetes, hogy embertársaink (tisztelet a kivételnek) leengedett kézzel, teli pofával köhög, prüszköl stb. Sajnos a közvetlen környezetemben is van több olyan egyén, akiben nagyon-nagyot kellett csalódnom. Nem tiszteli a másik embert, vállat vonogatnak, meg legyintgetnek. Aztán ha rászólok, hogy viselkedjen már, és tegye már meg, hogy a könyökhajlatába köhög, és mondjuk nem a másik arcába, még fel van háborodva. Nincs ez így jól, látszik is a következménye. Az intézkedések meg ...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Z.É.T. #63827 üzenetére
Köszi, kardiológia mindenképp lesz.
(nem tudom mikor)Nem tudom mennyire intenzív ez, heti 2-3 alkalom tenisz, némi otthoni tornával kiegészítve.
Május és szeptemberben vannak meccsek, az intenzív.
(47 éves vagyok, 185 cm, 84 kg, nincs alapbetegség még...)
A covid megrángatott.Tegnap csak tingli-tangli ütögetés volt, nem vettem komolyan.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
MuMa012 #63828 üzenetére
vitya beteg agyában a következő fontossági lista van:
1. megnyerni a 2022es választást 2/3al és megőrizni a hatalmat
2.-1000. : különféle pénzlopási technikák . manipulációk
1001.-től : azé' kéne már valamit tenni ezzel a rohatt vírussal is, még a végén bekavar az első ezer pontba. -
Szerintem a járványnak olyan szakaszában tartunk, ahol már csak felesleges energiákat és költséget/időt emésztene fel a kontaktkutatás/tesztelés. A vírus mindenhol ott van, ahol tesztelsz, ott találni fogsz pozitívot. Mindenkit meg nem zárhatsz állandóan be, mert volt a kontaktjában pozitív. A céget nem zárhatod be állandóan, mert mindig lesz pozitív dolgozód. Ez már elszállt. Véleményem szerint amíg le nem cseng magától a járvány, addig mi csak külső szemlélők vagyunk.
-
MuMa012
tag
válasz
Csatravi #63825 üzenetére
De nem a járványügyi szempont a fontos a kormányzatnak, hanem a népszerűségüket mennyire érinti minden egyes szigorítás. Ne keressünk járványügyi logikát, mert akkor az angolokhoz hasonlóan egész november lett volna egy lockdown és így legalább karácsonyra tudnak enyhíteni egy cseppet. Igen, mindeközben az angol gazdaság évszázados recessziót szenved (de az már a Brexit óta folyamatosan adott...).
-
Z.É.T.
őstag
válasz
daneel_hu #63824 üzenetére
Egy utánkövetést mindenképp javasolnék, ha intenzíven sportolsz.
Az egyik haverom 12. vagy 13. héttel a betegség után még mindig nem kapott engedélyt a sportolásra. (kosárlabda, nem élsport, 3x éves)
Visszatérő enyhe tünetei vannak, tipikus longcovid.
(a betegség egészen enyhe tünetekkel ment át rajta, makk egészséges, jól táplálkozó, minőségi vitaminokat szedő fiatalról van szó)
A tüdőheggesedéstől a szívizomgyulladásig, az idegrendszeri elváltozástól a mentális problémákig bármi visszamaradhat bárkinél. -
Alien!
senior tag
válasz
daneel_hu #63824 üzenetére
köszi, sejtem, hogy nem lesz könnyű menet, kb 10ik nap környékén lehetek én most, kb 1 hete ment el a szaglásom.
ami nehéz ebben az egészben, hogy mindketten betegegek vagyunk és így kell terelgetni a hiperaktív 3,5 éves gyerekünket.. családi segítség kilőve természetesen, szóval így kihordani ezt a sz*rt nem egyszerű. Még szerencse, hogy felváltva vagyunk trében, így mindig valamelyikünk tud pihenni.
-
Csatravi
senior tag
-
daneel_hu
addikt
válasz
Alien! #63818 üzenetére
"teljesen egyértelmű, hogy a gyerekek viszik haza. Nálunk az óvoda konkrétan szétfertőződött. Elöször csak 1-2 pozitív óvónőről volt hír, aztán a egyre több gyerek esett ki köhögéssel/hasmenéssel, végül a szülők kezdték el irogtani a FB-on, hogy mennyire szarul vannak. Majd nyílván belázasodott a mi gyerekünk is, majd nemsokra bezárták az ovodát (nyílván totálisan elkésve) 2 napra rá jött nálam is a fejfájás, szaglásvesztés majd a feleségemnek is. Jelenleg próbálunk túl lenni rajta, de rohadvány undorító virus ez. Tegnap már tök rendbe voltam, ma már megint szédülök..Nem vágom mikor lesz vége, de már nagyon unom.."
Szia,
Türelem, ez a legfontosabb ezzel fossal kapcsolatban.
Ne tegyél úgy mint mi = azt hittük már túlvagyunk rajta de nem. Aztán baromi szarul lettem a 8-10. nap között, OMSZ lett a vége. (szerencsére hazaküldtek, de legalább megnyugodtam)1 hónap lesz mire nagyságrendileg rendben leszel és nem érzel ezt-azt.
De az 1 hónap sem garancia, a 40. napban vagyok, tegnap este magas volt a pulzusom még mindig. (bár előtte teniszeztem ami jól esett!)Szóval türelem, sok-sok pihenés és brutál mennyiségű folyadék.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Asbee
veterán
válasz
aprokaroka87 #63816 üzenetére
Nem erről beszéltem. Egyre több ilyen eset van, hogy zárt térben, egy légtérben valaki pozitív valaki nem. Akár nő- férfi aki semmi távolságot nem tartott, egyik fél elkapja másik nem. Mások meg figyelnek nagyon, védekeznek, nincsenek ilyen helyeken, mégis elkapják. Nekem ez fura.
-
Alien!
senior tag
válasz
daneel_hu #63810 üzenetére
Üdv mindeninek!
teljesen egyértelmű, hogy a gyerekek viszik haza. Nálunk az óvoda konkrétan szétfertőződött. Elöször csak 1-2 pozitív óvónőről volt hír, aztán a egyre több gyerek esett ki köhögéssel/hasmenéssel, végül a szülők kezdték el irogtani a FB-on, hogy mennyire szarul vannak. Majd nyílván belázasodott a mi gyerekünk is, majd nemsokra bezárták az ovodát (nyílván totálisan elkésve) 2 napra rá jött nálam is a fejfájás, szaglásvesztés majd a feleségemnek is. Jelenleg próbálunk túl lenni rajta, de rohadvány undorító virus ez. Tegnap már tök rendbe voltam, ma már megint szédülök..Nem vágom mikor lesz vége, de már nagyon unom..
-
aprokaroka87
nagyúr
Ez nem furcsaság..
Csak a virus " zseniális " megoldása a brutálisan gyors terjedésre.Innentől kezdve kódolva van, hogy lassítani sem nagyon lehet, mert rengeteg ember egy légtérben él, vagy dolgozik a mássikkal pl.
A lassitás is csak egy illúzió szerintem...
Másfelől ha tényleg igaz hogy azért a Genetika is felelős a dolgokért, akkor semmit nem lehet tudni biztosan.
Lehet hogy ez a mostani halálozási szám, még csak amolyan kis bemutató a dolgokból.
-
BalanceR
addikt
válasz
Darmol #63760 üzenetére
Hoppá, igazad van, bocsánat, itt egy bizonyíték, hogy a maszkhordás halált okozhat!!!négy!
[Elhunyt Darth Vader]
Végig volt rajta maszk, biztos a saját bacijai ölték meg.
-
zsolt_64
senior tag
Jaja most már nekem is beugrott az emlék , én sem vagyok fiatal.
Vérhigító témára, nem is a Te meggyőzésedre, de hátha valakit eltántorít az észnélküli öngyógyszerezéstől:
-szóval megkérdeztem A.-t mint aki kissé jártas a témában: Az adagolás sok tényezőzől függ: műtét fajta , kor , súly , vérnyomás, más gyógyszerek stb. az orvosok is 1 qrwa bonyolult táblázatból olvassák ki az adagot és persze folyamatos a kontroll. A háziszuri is ennek megfelelően van kiadva. -
Csatravi
senior tag
válasz
Reggie0 #63800 üzenetére
Ehhez az kell, hogy a munkaszerződés ilyen kitételt is tartalmazzon.Nem beszélve arról, hogy abban a pillanatban ha a munkaadó nem biztosítja a munkavégzéshez szükséges megfelelő
munkavédelmi eszközöket akkor a munkavégzés megtagadható. Márpedig a legtöbb helyen ez bőven hagy kívánnivalót. -
Rive
veterán
válasz
daneel_hu #63810 üzenetére
Nem jó amit csinálnak, de sokkal többet nehéz lenne.
Hát, ha működne a kontaktkutatás/tesztelés/karantén, akkor az a jelen 'szorítottság' mellett ~ képes lehetne kipótolni ami az egy alatt effektív R-hez még hiányzik.
De ehhez alacsony esetszám kell. Az meg már nincs. -
Asbee
veterán
válasz
daneel_hu #63804 üzenetére
Annyi furcsaság van már a megfertőződésekkel kapcsolatban. Nekem kezd egyre gyanúsabb lenni, hogy sokan átestek úgy, hogy nem is tudnak róla, vagy 1-1 köhögés, tüsszögés , kis gyengeség fel sem tűnik. Mellette meg sok a tünetmentes aki fertőz, és nem tudod hol kapta el.
Melóban 2 ember rommá köhögte tüsszögte a zárt helyet, 3 napig. Ez volt 2 hete. Rá pár napra megvolt az első pozitív. Aztán a két okos aki betegen járt hétvégére elvesztette a szag, ízt, persze ők is pozitív. Ezért most mind a 13 embert tesztelték pénteken, ( magán, pcr) és 4 en maradtunk negatívak. Egyszerűen képtelenség, hogy ott valaki ne kapott volna a vírusból. -
daneel_hu
addikt
Ezzel egyetértek, már tavasszal is ezt kellett volna eröltetni.
Mi nagyon nehezen tudjuk megoldani két kisgyermek otthoni felügyeletét, - pénzünk lenne rá ha valaki tudna velük foglalkozni. Nekem cégem van, asszony HO megoldott, de akkor dolgozni nem tud. (5 éves mellett lehetetlen!)
Nem jó amit csinálnak, de sokkal többet nehéz lenne.
A gazdasági támogatások szánalmasak, iskolák, óvodák bezárása gáz - de lehet az egyetlen út lenne.Szerintem amúgy a gyerekek spriccelik szét a vírnyákot.
Mi nagyon vigyáztunk melóhelyen is, asszony heti 4 nap HO - melóhelyén kb napi 1-2 ember van bent az osztályáról pont emiatt.
Sehova nem mentünk.
Ahol van némi kontakt az a munkahelyi étterem - nekem. Ott sajnos meg lehet fertőződni ez egyértelmű. De szerintem a kölykök viszik haza. -
BalanceR
addikt
válasz
Darmol #63760 üzenetére
Megintcsak bizonyítottad, hogy csak mások véleményét tolod, semmilyen egzakt bizonyítékot nem tudsz felmutatni, csak kántálod a facebookhíreket, utánajárás nélkül, mert ha nem így lenne, pillanatok alatt linkeltél volna valami hiteles bizonyítékot, ehelyett minket támadsz, és nem releváns, semmi sem bizonyító linkekkel traktálsz, ez bejöhet a "normális" élet csoportban, ott egy ilyenért megsimizik a buksidat, hogy okos vagy...
Nem jön pozitív visszajelzés és beverde a durcát...
-
válasz
daneel_hu #63804 üzenetére
annyit minimum ki lehetett volna kollektíve okoskodni, hogy lehetővé tegyék, hogy aki meg tudja oldani, hogy a gyerekek otthon maradjanak, az megoldhassa. fogalmam sincs, hogy ez igazából hány ember, lehet, hogy túl kevés, de minden ilyen otthon maradás kivesz egy elemet a fertőzési láncokból.
ad abszurdum lehetne szelektíven támogatni is: ha otthon marad a gyerek és te is, akkor kaptok x ft havi támogatást.
ez persze pénzbe kerül, amit a szotyimester nem akar elkölteni.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Csatravi #63798 üzenetére
Tényleg nem akarom védeni ezeket a politikusokat, de mégis mi lenne a megoldás, hogy a fentiekhez hasonló eseteket elkerüljük?
Hard lockdown?
OK... iskolák, óvodák bezár... ez talán előrelépés lenne. Egyéb?Aki veszélyeztetett az tényleg maradjon otthon, főleg az idősebbek akik nem aktívak.
A hard lockdown sem tenne sokkal többet... max annyiban, hogy akkor mindenki otthon dekkolna csak a boltba lehetne lemászni.Mi aktívak vagyunk, lassan az egész családon végigment ez a szar, ÉS NEM TUDJUK hol fertőződtünk meg. Lövésünk sincs.
-
válasz
Csatravi #63798 üzenetére
nekem is van értelmes, tanult, művelt haverom, aki megúszta egy náthával és most forgatja a szemeit, hogy minek lezárni, gazdaságot tönkretenni és nem érti meg, hogy egyszerűen csak örülnie kéne, mert más meg ugyanebbe, ugyanígy belehal.
és egyébként ezért nincs még minimális szolidaritás sem az emberek között a témában. akinek meghal a rokona és hallja a nátházót, gyűlölni fogja, aki meg náthával megússza, a rettegőket fogja gyűlölni. ügyesz kisz kínai vírusz is egymás ellen fordítja az embereket.
-
Asbee
veterán
Arra jó, hogy feszültséget felháborodást keltsen., esetleg egy kis elrettentés. Más értelme kb nincs már nálunk. Mindenhol ott a vírus, terjed , itt olyan intézkedések használnának amiben sokan otthon éhen halnának. Ezt meg úgysem fogják meglépni, nem is szabad mondjuk. Jönnek az ünnepi lazítások.
Ilyen állami hozzáállással, segítséggel nem is várható el sok minden az emberektől.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live