- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Irodabezárás: törésponthoz érkezett a Twitter
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Ubuntu Linux
- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mikrotik routerek
- Mobilinternet
- VoIP telefonálás
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 7000 fő kirúgásával rázzák gatyába a Disney-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt kb évente megrendezhetnék
- de nem úgy, hogy a konszernek átpakolják a szennyezést Bangladesbe vagy Kenyába...
A világgazdaságért meg nem értem, miért sírni. Amire szükség van, azt a vírus utáni időkben is fogják gyártani, a sok felesleges luxuskacatról viszont lehet elgondolkodnak, érdemes-e azok miatt a tüdejüket gyilkolni.
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
snecy20 #1009 üzenetére
Hát nem tudom... Persze nem akarom bagatellizálni a dolgokat, és beteg emberből egy is sok, de őszintén megmondom, ahhoz képest, hogy a milliárdos lakosú Kínából indult, hetek óta erről zeng a világsajtó, pánik uralkodik miatta a fél bolygón, és még tudom is én micsoda, nekem nem tűnik olyan nagynak ez a százezres szám. Persze azt is tudjuk, hogy ez nem az összes beteget takarja, de akkor is... Már kontinenseken söpört végig, és mindössze "egy huszad Budapestnyi" embert betegített meg hivatalosan.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel és moderációval kapcsolatban privátban ne keress!
-
-
-
válasz
snecy20 #1138 üzenetére
Amiken múlik:
- mióta tart a járvány (a korona nem instant öl)
- kik között terjed (valszleg fiatalabb népek hozták át pl olasz sítúráról)/mennyire fit a páciens
- milyen az EÜ ellátás#1139: ezt így kb mindet
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
válasz
snecy20 #1278 üzenetére
A focimeccset persze megtartották: https://www.origo.hu/sport/futball/20200308-koronavirus-ujraindult-az-olasz-bajnoksag-a-sportminiszter-az-azonnal-leallitast-surgeti.html
-
Rendo84
senior tag
válasz
snecy20 #1366 üzenetére
Sajnos mára a laborokban annyi féle vírust állítottak már elő mesterségesen, hogy ezt el sem tudjuk képzelni. Én nem hiszek benne, hogy ilyen véletlen elszabadulhat, de mindegy.
Ha a szakértők nem tévednek nagyot és kb az emberiség fele megfertőződik és abból "csak" 0,5% fog meghalni, basszus az is kb 20 millió ember. Persze sok tényezőtől függ még ez az egész és sok minden befolyásolhatja. -
válasz
snecy20 #1382 üzenetére
"Erős volt a gyanú, hogy ez a vírus egy Wuhan-i laborból ''szabadult'' ki... Ha igaz, abból igencsak világbotrány lenne."
Nem valószínű. A 2002-ben "kitört" első SARS járvány esetében már világossá vált, új humán vírus van kialakulóban. A mostani járványt nevezhették volna SARS2-nek is.
A nagyobb baj, hogy az új vírustörzsek sorsa nem egyértelmű.
Nyomtalanul eltűnhetnek vagy az idei világméretű epidémia csak előjáték egy sokkal nagyobb pandémiához.ruszkik, haza!
-
DarkByte
addikt
válasz
snecy20 #1364 üzenetére
Említi a videó is, hogy ez a legegyszerűbb modell, ami nem veszi figyelembe például azt, hogy az egyes csoportok közötti vándorlásnak mekkora a mértéke, illetve azt sem, hogy a terjedés mértéke lassulásnak indul, amint már nem csak gyűlnek a fertőzöttek, hanem emberek meggyógyulnak vagy meghalnak.
A csúcs kb. addig tart amíg E*p értéke 1.0-ra csökken, utána várható egy közel ugyanannyi ideig tartó lecsengés, ameddig elértük 1.0-át. Jelenleg 1.15-ön vagyunk, szóval még jó eséllyel előttünk van egy nagyobb exponenciális növekedési rész. A kérdés hogy hány embert fertőz meg addig, sikerül-e idő előtt lefojtani.
-
válasz
snecy20 #2076 üzenetére
Bár gyanúsan sok tulajdonsága illeszti jól összerakható konteóba, nem ez lenne az első vírus, ami állatról emberre adaptálódik, pl az eredeti SARS-CoV egy macskafélétől jöhetett.
A konteók igazolásához kellene legalább egy konkrét bizonyíték emberi akcióra - ami persze borzasztó nehéz, uis ha egy hárombetűs ekkora balhét csinál, az 9pecsétes titokként kezeli, ahova még wikileaks-ék se jutnak el. Ez pedig azért kevésbbé valószínű, mert ezt a legfelsőbb szinten jóvá kell hagyni, a legfelsőbb szinteket meg keresztbe-kasul lehallgatják.
-
Floyd80
addikt
válasz
snecy20 #2076 üzenetére
Igen, aki megpucolta és megsütötte a denevért.
Ebben nem tudok állást foglalni, néztem tegnap a netflixes Pandemic sorozat első részét, eléggé elkeserítő, hogy mi várhat ránk.
De amit tegnap linkeltem olasz hírt, még nem néztem utána, ez az angol fordítása kb. Ez akkor azt jelenti, hogy a vírus már itt volt korábban.
NO case of the coronavirus epidemic that is spreading in Italy has to do directly with China. The three sick people, two tourists and an Italian who returned from Wuhan, who became infected in that country, were in fact isolated and did not transmit the disease to anyone. There is further confirmation of the fact that Covid-19 had been circulating for some time in Italy when the problem in Codogno exploded and that the positives were already second or third generation sick in the epidemiological study published by the Higher Institute of Health taking account of the data up to 9 March, that is of 8,342 positive people at Covid-19.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
pitepeti71
veterán
válasz
snecy20 #2533 üzenetére
Igen, ebben van valami.
spet
"Megékezték a terjedést (curbed), de korán sincs vége a dolognak."
Mikor mondhatjuk, hogy vége van?
Ha nincs új regisztrált megbetegedés, de még vannak fertőzöttek? (ergo még lehetnek is)
Vagy ha az egész világon, legalább a lappangási id 2x intervallumában, nem regisztrálnak újabb esetet?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
snecy20 #2936 üzenetére
Mondjuk speciál csak a fertőzöttekre gondoltam, de gondolkodhatunk az áldozatok számában is.
inf3rno, 100 000 halott? Na ne már, az durva lenne. 100 000 fertőzött esetleg.
Lauda, én a magam részéről nem gondolom, hogy sumákolnak az adatokkal, de ami késik nem múlik. Nálunk később kezdődött, az Olaszoktól azért a védekezés is jobban koordinált, de ami késik nem múlik, itt is lesz még rosszabb a helyzet biztosan. Mondjuk abban azért bízom, hogy olyan ütemű nem lesz a terjedés mint az Olaszoknál.
Szakmai kérdésekkel és moderációval kapcsolatban privátban ne keress!
-
MrChris
nagyúr
válasz
snecy20 #4260 üzenetére
Raktárban dobozolva kellene lennie az ápolóknak, orvosoknak akiket most előrántanának? Most a legtöbben minden területen csökkentik a kontakt lehetőségek számát, csökkentik a felesleges fertőzés kockázatát. Még ha kétszer ennyi lenne az eü-i dolgozó akkor is ajánlott lenne az ilyen lépés.
-
myckey
veterán
válasz
snecy20 #4686 üzenetére
Milyen 7-8000 fős elhalálozás ?
Miről beszélsz?Kapjunk már a fejünkhöz...
Mi a francért dobálózunk légbőlkapott halálozási adatokkal?
Ez lenne itt a realitás?[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Lauda
félisten
válasz
snecy20 #4686 üzenetére
A jelenlegi helyzet még a beavatkozás előtti terjedés következménye.
Azt gondolom talán most lenne a legjobb itt is egy olyan korlátozás, hogy csak élelmiszerüzlet+patika+kórházak+benzinkút vannak nyitva, minden más zárva.
Nálunk például az óvodákba holnaptól be sem mehetnek a szülők, az ajtóban adják át a gyerkőcöt és kapják vissza majd.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz
snecy20 #4707 üzenetére
Úgy értelmezed ahogy akarod.
Neked szólt.
Meg minden egyéb "kolléga" magára veheti, aki dobálózik a halottak számával, mint valami számháborúban.
Egészségetekre![ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
samujózsi
tag
válasz
snecy20 #4958 üzenetére
Hát a fene tudja: az előbb láttam egy bevásárlókocsit a pénztár előtt, dugig megpakolva többek közt kólával és chips-szel, meg egy csomó tartósnak képzelt élelmiszerrel. (Mintha a csomagolt szalámik elállnának sokáig)
Perszeclehet, hogy bulira készült az illető.Mondjuk, hogy a tojást és a két hétig ehető vajat miért vásárolták fel...
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
kw3v865
senior tag
válasz
snecy20 #4972 üzenetére
Alapvetően nem tartom problémának, ha mértékkel halmoznak fel éllmiszert, ha ritkábban mennek boltba, már az is egy komoly előny. Szerintem az lesz majd, hogy változatosabb étkezésre vágynak, aztán mégis csak kimozdulnak bevásárolni, aztán dobálják kifelé a sok megromlott kaját...
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live