Új hozzászólás Aktív témák

  • Sped

    aktív tag

    Félelem és reszketés a fitnesztermekben?

    Lakatos Péter: Nincs konszenzus abban, hogy az új típusú koronavírus terjedésének szempontjából az edzőtermek mennyire szuperterjesztők, ezért Massachusets államban készítettek ennek vizsgálatára egy reprezentatív felmérést: eszerint 2020 júliustól novemberig a régióban 1 384 000 regisztrált edzőtermi belépő személy közül 45 esetben volt igazolható a szervezetben a koronavírus-fertőzés jelenléte, tehát az edzeni kívánók mindössze 0,0000325 százaléka jelenthetett rizikót.

    Az edzőhelyszínek bezárása a pszichés kedélyállapot romlásán túl komoly egészségügyi kockázattal is jár, ugyanis az átlagemberek otthoni-szabadtéri körülmények között – még ha ott jogszabály szerint az edzés nem is tiltott – ritkán képesek az optimális edzésmunkát elvégezni. Megfelelő terhelés hiányában a csontozat és az izomzat leépül, gyengül az immunrendszer, és számos más – koronavíruson kívüli – betegség terjedési rátája és kialakulási esélye nőhet meg, felügyelet nélkül a legtöbb embernek pedig veszélyes mozognia.

    Nagyon remélem hogy ezt amint lehet visszavonják, nagyon hiányzik az edzés. :( Pláne így, hogy bizonyítottan nem kockázatosabb, mint mondjuk egy random busz vagy villamos.

    [ Szerkesztve ]

    IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

Új hozzászólás Aktív témák