Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz szekra #5081 üzenetére

    Figy, én január 24.-én betáraztam mindenből, a vuhani karantén másnapján. Kicsit korai volt? Én is azt hittem, de nézz csak rám, nem nekem kell most sorbanállnom ki tudja, mennyi fertőzött között, vadászni, hátha akad még 1-2 csomag tészta.
    Az előző topikban első hozzászóló voltam, akkor is kiröhögött még mindenki, hogy mit spájzolok, meg mit keltem a pánikot. Akkor még ment a szokásos lemez, hogy "nem súlyosabb egy mezei influenzánál" és társai. Ez már az első olasz karanténok idejében volt, ott már tökéletesen lehetett látni, mi következik eu-ban. Aki akkor sem kapta meg a wake up call-t, és nem ment bevásárolni, arra már tényleg nem lehet mit mondani. Persze ő is menni fog vásárolni, a többiekkel együtt, majd pánikban, miután bekerültek a médiába az első kifosztott olasz boltok képei. Nagyjából így is történt a dolog.

    Igen, megmagyarázom. Ha nem sikerül letörni az exponenciális görbét, akkor lehetséges, hogy nem lesz elég egészséges boltos, kamionos, élelmiszerüzemi dolgozó, aki feltöltse a polcokat. Vagy esetleg a németek bekeményítenek, és nemcsak a szájmaszkokat fogják meg a határon, hanem az alapvető élelmiszereket is.
    A helyzet óráról-órára változik sajnos, nem jó irányba.

Új hozzászólás Aktív témák